Tether ampuu takaisin YK:n USDT-raporttiin

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Tether väittää, että Yhdistyneet kansakunnat (YK) laiminlyö kehittyviä talouksia, kun se ei ota huomioon USDT:n kaltaisia stablecoineja, koska virasto pitää niiden palvelemista “kannattamattomana”.

Vastauksena YK:n raporttiin, jossa Tetherin stablecoinia syytettiin laittomasta toiminnasta, merkittävä stablecoin-yritys Tether ilmoitti kantansa. Tammikuun 15. päivänä YK:n huumausaine- ja rikostorjuntavirasto (UNODC) Kaakkois-Aasiassa ja Tyynenmeren alueella julkaisi raportin kryptovaluuttojen käytöstä laittomassa toiminnassa ja maanalaisessa pankkitoiminnassa.
Raportti, jonka nimi on “Casinos, Money Laundering, Underground Banking, and Transnational Organized Crime in East and Southeast Asia: A Hidden, Accelerating Threat” (Piilotettu, kiihtyvä uhka) -raportissa yksilöitiin erityisesti Tron-lohkoketjussa oleva USDT stablecoin -rahayksikkö ensisijaiseksi rahanpesun välineeksi alueella.

UNODC:n raportin mukaan “Tron-lohkoketjussa olevasta USDT-rahayksiköstä on tullut alueellisten verkkopetosoperaatioiden ja rahanpesijöiden ensisijainen valinta sen vakauden, helppokäyttöisyyden, anonyymiyden ja matalien transaktiomaksujen vuoksi”.

Tether kiisti YK:n havainnot 15. tammikuuta ja väitti, että analyysissä jätettiin huomiotta USDT:n jäljitettävyys ja jätettiin huomiotta sen vakiintunut yhteistyö lainvalvontaviranomaisten kanssa maailmanlaajuisesti. Tether kehotti YK:ta pohtimaan, miten keskitetyt stablecoins voivat tehostaa talousrikollisuuden torjuntaa, ja korosti sitoutumistaan yhteistyöhön tällaisissa asioissa.

Tether paljasti jäädyttäneensä viime kuukausina yli 300 miljoonaa dollaria USDT:tä, joka liittyi laittomaan toimintaan, mukaan lukien 225 miljoonaa dollaria, jotka jäädytettiin marraskuussa 2023 Yhdysvaltojen tutkiessa kaakkoisaasialaista ihmiskauppasyndikaattia. Tether totesi:

“YK:n arviossa USDT nostetaan esiin sen osallisuudesta laittomaan toimintaan, mutta jätetään huomiotta sen rooli kehittyvien talouksien auttamisessa kehittyvillä markkinoilla, jotka globaali rahoitusmaailma on täysin laiminlyönyt yksinkertaisesti siksi, että tällaisten yhteisöjen palveleminen olisi niille kannattamatonta.”

Lisäksi Tether korosti, että yhteistyö globaalien lainvalvontaviranomaisten kanssa mahdollistaa Tether-tokenien jäljittämisen, mikä takaa vertaansa vailla olevan seurannan, joka ylittää perinteiset pankkijärjestelmät. Stablecoin-yritys kehotti maailmanlaajuiseen yhteistyöhön ja lohkoketjuteknologian tunnettuuden lisäämiseen talousrikosten torjumiseksi.

Nämä tapahtumat seurasivat Tetherin joulukuun 2023 puolivälissä antamaa julistusta, jonka mukaan se pyrkii olemaan “maailmanluokan kumppani Yhdysvalloille”, jonka taustalla olivat Yhdysvaltain lainsäätäjät, jotka pyysivät oikeusministeriön väliintuloa USDT:n laittomaan käyttöön liittyen.

Vaikka globaalit sääntelyviranomaiset ovat perinteisesti pitäneet talousrikoksia ja rahanpesua merkittävinä huolenaiheina Bitcoinin kaltaisissa kryptovaluutoissa, viimeaikaiset raportit osoittavat, että rikolliset ovat viime vuosina kallistuneet Yhdysvaltain dollarin kaltaisiin fiat-valuuttoihin tai muihin kryptovaluuttoihin laittomissa liiketoimissa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille