Grayscale CEO pudottaa pommin: Vain 2-3 Spot Bitcoin ETF selviytyy

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Grayscalen toimitusjohtajan mukaan spot Bitcoin ETF:n maksukilpailu ei estä rahastoja lopulta poistumasta markkinoilta.

Grayscale Investmentin toimitusjohtaja Michael Sonnenshein ennakoi, että suurin osa Yhdysvaltain arvopaperikomission (SEC) hyväksymistä spot Bitcoin -pörssinoteeratuista rahastoista (ETF) ei selviä.

Maailman talousfoorumissa Sveitsin Davosissa 18. tammikuuta pidetyssä haastattelussa Sonnenshein ennusti, että suurin osa 11:stä hyväksytystä spot Bitcoin ETF:stä saattaa epäonnistua.

Yhdysvaltain SEC antoi virallisesti vihreää valoa 11 spot Bitcoin ETF:lle 10. tammikuuta, ja 10 aloitti kaupankäynnin seuraavana päivänä. Kilpailukyvyn parantamiseksi monet ETF:n liikkeeseenlaskijat alensivat aktiivisesti kaupankäyntimaksujaan, ja useimmat hyväksytyt ETF:t asettivat maksut 0,2 ja 0,4 prosentin välille. Useat spot Bitcoin ETF -rahastojen tarjoajat ovat myös luopuneet väliaikaisesti maksuista.

Sitä vastoin Grayscale, jolla on spot Bitcoin ETF:n liikkeeseenlaskijoista suurin Bitcoin-salkku, määrää jopa 1,5 prosentin maksuja ilman vapautuksia.

Sonnenshein puolusti Grayscalen spot Bitcoin ETF -tuotteensa maksuja, jotka ovat markkinoiden korkeimmat, väittäen, että vain kaksi tai kolme spot Bitcoin ETF:ää pysyy hengissä ja loput vedetään pois markkinoilta:

“Luulen, että meidän näkökulmastamme se voi joskus kyseenalaistaa heidän pitkän aikavälin sitoutumisensa omaisuusluokkaan […] En usko lopulta, että markkinoilla on lopulta nämä 11 spot-tuotetta, joita meillä on.”

Sonnensheinin huomautukset esitettiin Bitcoin-ETF:n spot-kaupankäynnin viidentenä päivänä Yhdysvalloissa. Kaupankäynnin aloittamisen jälkeen Grayscale on noussut ainoaksi liikkeeseenlaskijaksi, joka luopuu aggressiivisesti Bitcoinista, likvidoimalla peräti 37 947 BTC:tä 18. tammikuuta mennessä. Sen sijaan muut yhdeksän liikkeeseenlaskijaa ovat sisällyttäneet tuotteisiinsa vähintään 40 000 BTC:tä kaupankäynnin aloittamisen jälkeen.

Quantum Economicsin perustaja Mati Greenspan ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että useimmat ETF:ien liikkeeseenlaskijat kohtaavat todennäköisesti haasteita pitkällä aikavälillä, sillä monet sijoittajat saattavat mieluummin pitää varansa tai valita itsesäilytyksen.
“Tällä hetkellä spot-ETF:t ovat hyvä tapa joillekin salkunhoitajille saada altistusta, jotka eivät muuten pystyisi”, Greenspan kertoi ja lisäsi:

“Mutta 11 tällaista spot-rahastoa on melko naurettavaa. Tulee olemaan konsolidointi, ja he kaikki tietävät sen, minkä vuoksi palkkiot ovat alhaalla.”

Jotkut johtajat spot Bitcoin ETF liikkeeseenlaskijat uskovat, että ei ole ristiriitaa itse säilytys ja spot Bitcoin ETF. “Self-custody ja ETF eivät sulje toisiaan pois”, ARK Investin toimitusjohtaja Cathie Wood sanoi X:n tilassa 10. tammikuuta. Hän totesi myös, että ARK:n Bitcoin-ETF – joka veloittaa 0,21 prosentin maksun – ei pyri maksimoimaan voittoja.

“Tarkastelemme Bitcoinia julkishyödykkeenä. Ja yksi tapa tehdä se on tämä matalan maksun tuote. Meillä on muitakin aktiivisesti hallinnoituja strategioita, joissa voimme tehdä enemmän kannattavuuspuolella. Se ei ole tavoitteemme tässä”, Wood totesi.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille