Vuoden 2024 kryptokultakaivos: Proof-of-Work -algoritmit: Kuumimmat Proof-of-Work -algoritmit.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Vuodesta 2022 vuoteen 2024: Dramaattiset muutokset kryptokaivostoiminnan voitoissa

Tammikuusta 2024 alkaen kryptoverkkojen kannattavimpien louhintaverkkojen ranking on muuttunut vuoden 2022 tilanteesta. Syyskuussa 2022 Kadena oli johtavassa asemassa ensisijaisena louhittavana proof-of-work (PoW) -algoritmina, jonka avulla louhijat pystyivät louhimaan kadena (KDA). Tällä hetkellä tuottoisin PoW-verkko louhintaan on kuitenkin kaspa (KAS), joka käyttää Kheavyhash-algoritmia.

Sunnuntaina 21. tammikuuta 9,2 terahashia sekunnissa (TH/s) Kheavyhash hashpowerilla louhimisen ilmoitetaan tuottavan noin 69 dollaria päivässä asicminervalue.com-sivuston nykyisten tietojen perusteella. Tämä laskelma sisältää päivittäisen sähkökulun, joka on 0,12 dollaria kilowattitunnilta (kWh). Tällä hetkellä Bitcoinin SHA256 on toiseksi kannattavin, mutta viimeaikainen grin (GRIN) -arvojen nousu on nostanut Cuckatoo32-algoritmin korkeampiin tuottoihin.

Samoilla sähkökustannuksilla, jotka ovat 0,12 dollaria kilowattitunnilta, kaivostyöläinen, jonka kapasiteetti on 36 grafiikkaa sekunnissa (GPS), voi saavuttaa 12,29 dollarin päivittäisen voiton louhimalla GRINiä. Seuraavana on Bitcoinin SHA256-algoritmi, jossa koneet, joiden hashpower on 335-390 terahashia sekunnissa (TH/s), voivat tuottaa 10,60-11,52 dollarin päivittäiset tulot, kun oletetaan, että sähkön hinta on 0,12 dollaria kilowattitunnilta. Näiden korkean hashrate-tuoton laitteiden johtavat valmistajat ovat Bitmain ja Microbt.

Vuonna 2024 seuraavat kaksi korkeimman kannattavuuden omaavaa louhinta-algoritmia ovat Ethash ja Blake2B-Sia. Ethash liittyy kryptovaluuttoihin, kuten ethereum classiciin (ETC), kun taas Blake2B-Sian hallintaan perehtyneet louhijat voivat louhia siacoinia (SC) ja scprimea (SCP). Lähes 6 gigahashia sekunnissa (GH/s) Ethash hashrate odotetaan tuottavan noin 10,40 dollaria päivässä, kun taas 17 terahashia sekunnissa (TH/s) Blake2B-Sian louhintateho voi tuottaa noin 9,27 dollaria joka päivä, kun otetaan huomioon sähkökustannukset 0,12 dollaria kilowattitunnilta (kWh).

Blake2B-Sian jälkeen kannattavuusjärjestyksessä tulevat X11- ja Kadena-algoritmit. X11:llä louhittavilla valuutoilla, kuten dashilla (DASH) ja cannabiscoinilla (CANN), voidaan saada kohtuullinen tuotto sopivalla hashratella. Tarkemmin sanottuna arviolta 2 terahashia sekunnissa (TH/s) X11 hashrate tuottaa noin 7,57 dollaria päivässä. Kuten aiemmin mainittiin, Kadena-algoritmi on pudonnut rankingissa, mutta huomattava 177 TH/s Kadena-hashrate voi silti tuottaa arviolta 7,47 dollaria päivässä.

Scrypt-louhinnan kannattavuus on laskenut verrattuna huippuunsa syyskuussa 2022. Litecoinin (LTC) ja dogecoinin (DOGE) louhinnasta vastaava Scrypt oli tuolloin kannattavuudeltaan toisella sijalla. Tällä hetkellä Scrypt-louhinta on kannattavimpien algoritmien joukossa 12. sijalla ja jää muiden, kuten Handshake, 2, Randomx ja Cryptonightr, jälkeen. Ethashilla oli aiemmin hallitseva asema louhinta-algoritmeissa ennen Ethereumin päivitystä, joka tunnetaan nimellä The Merge ja joka tapahtui 15. syyskuuta 2022. Tuon ratkaisevan tapahtuman jälkeen sen kannattavuus on ollut suhteellisen vaisua.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille