Bitcoin katoaa pörsseistä 9 kuukaudessa, Bybit varoittaa!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Bybitin analyysi viimeaikaisesta bitcoinin puolittumistapahtumasta osoittaa, että eri pörsseistä löytyvät vähenevät bitcoin (BTC) -varannot johtuvat ensisijaisesti sijoittajien pidättäytymisen kasvusta yhdistettynä louhintatuotosten vähenemiseen. Puolitustapahtuma, joka leikkaa rajusti uusien bitcoinien louhinnasta annettavia palkkioita, puolittaa markkinoille lisättyjen kolikoiden määrän. Tämä vähennys johtaa usein tiukkaan tarjontaan, jota pahentaa sijoittajien lisääntynyt taipumus säilyttää varojaan pidempään.

Lisäksi institutionaalinen kiinnostus bitcoinia kohtaan on jatkuvasti kasvanut, erityisesti spot-bitcoinin pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) käyttöönoton myötä Yhdysvalloissa, kuten Bybitin raportissa tarkennetaan.

Raportin mukaan instituutiot pitävät yhä useammin bitcoinia vakaana omaisuuseränä, mikä on saanut aikaan merkittävän kasvun sekä kryptovaluuttoihin perehtyneiden että perinteisen rahoitussektorin yksiköiden sijoituksissa. Tämä näiden sijoittajien keskuudessa tapahtuva hankinnan ja säilyttämisen suuntaus on osaltaan vaikuttanut siihen, että pörsseissä aktiivisesti vaihdettujen bitcoinien määrä on vähentynyt.

Bitcoinin varannot kaikissa keskitetyissä pörsseissä tyhjenevät nopeammin

Bybitin tutkimuksessa huomautetaan, että “Bitcoin-varannot kaikissa keskitetyissä pörsseissä tyhjenevät nopeammin. Kun jäljellä on enää 2 miljoonaa bitcoinia ja oletetaan, että [spot-bitcoin-ETF:iin] virtaa päivittäin 500 miljoonaa dollaria, pörssivarastoista odotetaan poistuvan päivittäin noin 7 142 bitcoinia. Tämä nostonopeus merkitsee, että kaikkien jäljellä olevien varantojen ehtyminen voi kestää vain yhdeksän kuukautta”, tutkijat selittävät analyysissään.

Raportissa lisätään:

”Tätä silmällä pitäen ei ole yllättävää, että bitcoinin hinta saattaa jatkaa nousuaan ennen puolittumista tai jopa sen jälkeen, kun tarjonnan supistuminen ajaa hinnan uuteen ennätykseen”.

Raportissa korostetaan myös muutosta sijoittajien käyttäytymisessä, mikä osoittaa, että kylmävarastossa säilytettävien BTC:n osuus on kasvanut huomattavasti. Tämä tarkoittaa, että kryptovaluutta pidetään offline-tilassa turvallisuuden lisäämiseksi ja myyntihalukkuuden vähentämiseksi, mikä auttaa lieventämään tarjonnan rajoitteita. Tämä suuntaus johtuu optimistisista markkinanäkymistä ja halusta hyötyä mahdollisesta tulevasta hinnannoususta, kuten Bybitin tiedot osoittavat.

Bybit arvioi, että jos nykyiset suuntaukset jatkuvat, BTC:n tarjonta voi edelleen kiristyä bitcoin-markkinoilla. Tämä kiristyminen voisi mahdollisesti nostaa hintoja, kun jatkuva kysyntä ylittää vähenevän tarjonnan. Tätä ennustetta tukee heidän tarkastelunsa aiemmista markkinadynamiikoista vastaavien olosuhteiden aikana, jotka tyypillisesti johtivat huomattaviin hinnankorotuksiin.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille