Worldcoin esittelee World Chainin: Blockchain: Seuraava iso asia Layer 2 Blockchain

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Worldcoin, kryptovaluutta-aloite, jonka perusti OpenAI:n Sam Altman, paljasti tänään uuden lohkoketjujärjestelmän käyttöönoton, joka “on suunniteltu integroimaan kaikki ihmiset lohkoketjuun”.

Juuri käyttöönotettu World Chain on suunniteltu laajentamaan sekä Worldcoinin että laajemman Ethereum-verkon kapasiteettia niin, että siihen mahtuu lehdistötiedotteen mukaan yli miljardi käyttäjää.
Kehitystiimi ennakoi, että World Chainin kehittäjien esikatselu julkaistaan “hyvin pian”, ja kattava lanseeraus on tarkoitus tehdä myöhemmin tänä vuonna.

‘Graduating’ from OP Mainnet

Lehdistötiedotteessa korostettiin, että Worldcoin-käyttäjien transaktiot muodostavat tällä hetkellä noin 44 prosenttia Optimismissa, Ethereumin Layer-2-skaalausratkaisussa, tapahtuvista transaktioista. Tämä tekee Worldcoinista verkon merkittävimmän sovelluksen.

Tämä luku nousee kuitenkin usein yli 80 prosenttiin ruuhka-aikoina, jolloin kapasiteettirajat ylittyvät toisinaan. “Ottaen huomioon yhteisön laajuuden ja laajentumisen, siirtyminen omaan verkkoon on looginen seuraava askel”, Worldcoin-tiimi totesi.

Siirtymisen tähän omaan verkkoon odotetaan tuottavan “merkittäviä etuja”, he selittivät edelleen.

Varmennetuille henkilöille annetaan etusija

Automaattisia transaktioita käsiteltäessä Worldcoin-tiimi huomautti, että noin 80 prosenttia lohkoketjutransaktioista voitaisiin mahdollisesti automatisoida, ja monet niistä palvelevat laillisia tarkoituksia. Jotkin automatisoidut botit, kuten tuotonviljelybotit, kuitenkin edistävät verkon ruuhkautumista ja kohonneita transaktiomaksuja.

Tämän vastapainoksi Worldcoinin tavoitteena on helpottaa uutta ketjua näiden haasteiden hallinnassa.

Tässä avoimessa ja rajoittamattomassa verkossa kuka tahansa voi käynnistää transaktioita, mutta todennettujen ihmisten transaktiot ovat etusijalla, mikä takaa nopeammat vahvistusajat.

Tämä aloite on osa laajempaa strategiaa, jolla pyritään vähentämään verkon ruuhkautumista ja alentamaan maksuja.

Suunnitelmaan kuuluu, että varmennetuille ihmisille tarjotaan “jonkin verran” ilmaista kaasua rutiinitapahtumia varten ja että käsittely on etusijalla botteihin nähden. Tämän strategian tarkoituksena on vähentää käyttäjien alkuvaiheen esteitä, ja sen rahoittaa aluksi Worldcoin-säätiö.

Pitkällä aikavälillä “protokolla pyrkii saavuttamaan tasapainon, jossa satunnaiskäyttäjien kaasukustannukset kompensoidaan bottien ja suurten käyttäjien tuottamilla maksuilla”.

Lisäksi vaikka ETH säilyy ensisijaisena valuuttana, maksut voidaan maksaa myös WLD:llä. Tämä asetelma mahdollistaa sen, että todennetut ihmiset voivat käyttää kahden viikon välein saamiaan WLD-apurahoja välittömästi liiketoimiin eri sovelluksissa.

Lisäksi tiimi on sitoutunut antamaan kehittäjille mahdollisuuden luoda yhteyksiä miljooniin aitoihin käyttäjiin maailmanlaajuisesti sovellusten kautta, jotka tuottavat konkreettisia reaalimaailman hyötyjä.

Apps for Daily Living

World Chain ei tarkoituksella kata kaikkia ajateltavissa olevia lohkoketjusovelluksia. Sen sijaan se pyrkii luomaan hajautettujen rahoitus- ja identiteettisovellusten verkoston, joka on “suunnattu käytännön arkikäyttöön”.

Tämä saavutetaan integroimalla World ID:n petostentorjuntaominaisuudet, ja verkko tukee erilaisia palveluita, kuten Worldcoinia, stablecoineja, maksuja, kannustimia, ramppeja, lainaamista, swappeja ja muuta.

World Chain integroidaan tiiviisti Worldcoin-protokollaan sen kasvun nopeuttamiseksi, ja siihen sisällytetään World ID:n Proof of Personhood -toiminto, joka edistää sybil-resistenttien sovellusten kehittämistä.

Lisäksi lohkoketju on luvaton ja avoimen lähdekoodin järjestelmä, jonka hallinnointi ja omistajuus jäävät lopulta yhteisölle.

Ketju suojataan Ethereum-ekosysteemissä Layer-2 -ratkaisuna, joka on suunniteltu skaalautuvaksi yhdessä Superchain-verkon kanssa.

Lisäksi sekä World ID että WLD säilyvät neutraaleina julkisina resursseina, joita voidaan käyttää ja ottaa käyttöön muissakin verkoissa kuin vain World Chainissa.

Worldcoin lanseerattiin virallisesti heinäkuussa 2023. Tähän mennessä aloitteeseen on osallistunut 10 miljoonaa henkilöä 160 maassa, jotka ovat perustaneet World ID:n ja yhteensopivan lompakon ja suorittaneet yli 75 miljoonaa transaktiota.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille