Crypto n näkymätön nousu: $2.7 miljardia tulvii sisään

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

CoinSharesin viimeisimmässä raportissa johtavien varainhoitoyhtiöiden, kuten BlackRockin, Bitwisen, Fidelityn, Grayscalen, ProSharesin ja 21Sharesin, hallinnoimat kryptovaluuttarahastot todistivat ennennäkemättömiä 2,7 miljardin dollarin sisäänvirtauksia globaalissa mittakaavassa viime viikolla. Tämä merkittävä sisäänvirtaus ylitti edellisen ennätyksen, joka oli 2,45 miljardia dollaria helmikuussa, mikä johtui pääasiassa Yhdysvalloissa toimivien spot-bitcoin-pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) kiinnostuksen kasvusta.

Tämä historiallinen viikko on nostanut vuoden alusta lähtien tulovirtausten kokonaismäärän 10,3 miljardiin dollariin, mikä jää niukasti 10,6 miljardin dollarin kokonaistulovirtauksista, jotka on kirjattu koko vuoden 2021 aikana, kuten CoinSharesin tutkimuspäällikkö James Butterfill korosti.

Lisäksi viime viikolla viikoittainen kaupankäyntivolyymi saavutti uuden 43 miljardin dollarin huipun, mikä on lähes 50 prosentin nousu verrattuna edelliseen, vain viikkoa aiemmin havaittuun 30 miljardin dollarin huippuun.

Tämä vilkastunut toiminta yhdessä kryptovaluuttamarkkinoiden viimeaikaisten nousujen kanssa on nostanut hallinnoitavien varojen kokonaismäärän (AUM) ennätykselliseen 94,4 miljardiin dollariin. CoinSharesin analyysin mukaan tämä merkitsee 14 prosentin kasvua edellisviikkoon verrattuna ja vaikuttavaa 88 prosentin kasvua vuodesta toiseen.

Maantieteellisesti katsottuna yhdysvaltalaispohjaisten rahastojen valta-asema vahvistui entisestään spot-bitcoin-ETF:ien hyväksymisen jälkeen, ja pelkästään viime viikolla sisäänvirtauksia kertyi 2,8 miljardia dollaria. Sveitsiläiset sijoitustuotteet seurasivat 21 miljoonan dollarin tuloilla, ja kolmanneksi sijoittuivat brasilialaiset rahastot 18 miljoonan dollarin tuloilla. Sitä vastoin Saksan, Ruotsin ja Kanadan kryptorahastot kokivat ulosvirtauksia, yhteensä 77 miljoonaa dollaria, 39 miljoonaa dollaria ja 35 miljoonaa dollaria.

Bitcoin-keskeiset sijoitustuotteet saivat edelleen suurimman huomion, ja ne keräsivät viime viikolla 2,6 miljardin dollarin sisäänvirtaukset. Mielenkiintoista on, että jopa hintojen vaihtelun keskellä Bitcoinia vastaan panostavat rahastot (short-bitcoin) keräsivät edelleen 11 miljoonan dollarin sisäänvirtaukset.

Merkittäviä virstanpylväitä saavuttivat BlackRockin IBIT- ja Fidelityn FBTC-spot-bitcoin-ETF-rahastot, jotka kirjasivat ennennäkemättömät 788 miljoonan dollarin ja 73 miljoonan dollarin päivittäiset sisäänvirtaukset samassa ajassa. Huomionarvoista on, että viikon loppuun mennessä IBIT oli kerännyt yli 10 miljardin dollarin sisäänvirtaukset vain kahden kuukauden kaupankäynnin aikana. Samaan aikaan yhdeksään hiljattain lanseerattuun spot-bitcoin-ETF-rahastoon, lukuun ottamatta muunnettua Grayscale GBTC -rahastoa, on nyt tullut yhteensä yli 20 miljardia dollaria, ja nettovirtaukset ovat ylittäneet 9,5 miljardia dollaria.

Altcoin-sijoitusten alalla Solana-keskeiset rahastot käänsivät kolmen viikon ulosvirtausten trendin ja rekisteröivät viikolla 24 miljoonan dollarin sisäänvirtaukset. Tämä muutos raportoitiin uutisten keskellä, että Pantera Capital kerää aktiivisesti varoja hankkiakseen Solana-varoja FTX:n konkurssipesältä. Toisaalta eetteripohjaiset sijoitustuotteet kokivat haastavan viikon, kun ulosvirtauksia oli 2,1 miljoonaa dollaria, kun taas Polkadotiin, Fantomiin, Chainlinkiin ja Uniswapiin perustuvissa rahastoissa oli vaatimattomia sisäänvirtauksia.

Merkittävän viikon päätteeksi bitcoinin hinta nousi uusiin korkeuksiin ja ylitti 72 000 dollarin rajan ensimmäistä kertaa historiassa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille