Fed Chair Powell kysymyksiä “kriittinen” Varoitus, kipinöinti äkillinen $ 60K Bitcoin hinta ja krypto kaatua

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Bitcoinin arvo on laskenut jyrkästi, 3,1 prosenttia ja lähestynyt 60 000 dollarin rajaa sen jälkeen, kun eräs keskeinen miljardööri on kääntynyt kryptovaluutan suhteen. Viimeisen kuukauden aikana bitcoin on laskenut lähes 15 prosenttia, kun on pelätty lähestyvää “todellista korjausta”.

Laskuun ovat vaikuttaneet erään merkittävän bitcoinin kannattajan huomautukset, joiden mukaan bitcoin voisi lopulta korvata Yhdysvaltain dollarin. Samaan aikaan Yhdysvaltain keskuspankin puheenjohtaja Jerome Powell on korostanut “kriittistä aikaa” Fedille vedoten kestämättömiin alijäämätasoihin.

Euroopan keskuspankin konferenssissa Portugalissa Powell huomautti: “Velkataso, joka meillä on, on täysin kestävä, mutta polku, jolla olemme, on kestämätön”. Hän kritisoi Bidenin hallinnon finanssipolitiikkaa, korosti suuren alijäämän ylläpitämisen riskejä täystyöllisyyden aikana ja varoitti, että tällaiset tasot ovat kestämättömiä vauraina taloudellisina aikoina.

Toukokuussa valtiovarainministeri Janet Yellen herätti hälytyksiä Yhdysvaltain 34 biljoonan dollarin kasvavasta velasta, jonka jotkut uskovat voivan ajaa Bitcoinin hinnan miljoonaan dollariin seuraavan 18 kuukauden aikana.

Bitcoin-, krypto- ja pörssikauppiaat ovat seuranneet tiiviisti Yhdysvaltain keskuspankkia merkkien varalta mahdollisista koronlaskuista. Analyytikot ovat hiljattain tarkistaneet odotuksiaan seitsemästä leikkauksesta vuonna 2024 vain yhteen tai kahteen.

Powell ilmaisi huolensa rahapolitiikan tasapainottamisesta tänä kriittisenä aikana ja totesi: “Rahapolitiikan tasapainon saaminen oikeaan tasapainoon tänä kriittisenä aikana on se, mitä todella mietin aamuyön tunteina.” Tämä seuraa Fedin viime kuussa tekemää päätöstä jättää korot ennalleen ja ilmoittaa vain yhdestä leikkauksesta vuonna 2024, ja lisää odotetaan vuonna 2025. Fediin kohdistuu paineita laskea korkoja sen jälkeen, kun se oli nostanut korkoja aggressiivisesti inflaatiota kiihdyttäneiden elvytystoimien jälkeen.

AJ Bellin sijoitusjohtaja Russ Mould kommentoi: “Powell sanoi, että Yhdysvallat oli palannut ‘disinflatiiviselle tielle', mutta lisäsi, että tarvitaan lisää tietoja ennen kuin Fed harkitsee korkojen leikkaamista.” Mould totesi, että vaikka Powellin huomautukset saattavat kuulostaa markkinoilta toistuvilta, hänen mainintansa disinflaatiosta viittaa vahvempaan perusteeseen mahdollisille koronleikkauksille pian.

Huomio kiinnittyy nyt Fedin kesäkuun kokouspöytäkirjojen tulevaan julkistamiseen ja perjantain työpaikkaraporttiin, joka voi vahvistaa odotuksia syyskuun koronleikkauksesta, jos se osoittaa palkkaamisen hidastumista.

Pepperstonen vanhempi tutkimusstrategi Michael Brown mainitsi: “Odotettua pehmeämpi työpaikkaraportti perjantaina, jos se toteutuisi, todennäköisesti lujittaisi entisestään tapausta mainitulle leikkaukselle, jolle markkinat antavat noin 70 prosentin todennäköisyyden – ehkäpä hieman alimitoitettuna.”

BTC-hinta-kaavio-USD

Jatkuva korkotason nousu on saanut maailman suurimman omaisuudenhoitajan BlackRockin analyytikot varoittamaan sen vaikutuksesta bitcoin- ja kryptomarkkinoihin. He ennakoivat keskuspankkien pitävän korkotason korkeampana kuin ennen pandemiaa vallinnut taso torjuakseen jatkuvia inflaatiopaineita. Tämä tapahtuu, kun BlackRock, joka on ajanut bitcoinin hinnan nousua tänä vuonna Wall Streetin spot bitcoin ETF -aloitteen kautta, raportoi “ennennäkemättömästä” skenaariosta, joka voi vaikuttaa bitcoinin hintaan ja laajemmin kryptomarkkinoihin.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille