NFT:n tutkiminen pelialalla

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

NFT:stä on tullut pelialalla suosittua, sillä sen avulla pelaajat voivat omistaa ja vaihtaa pelissä olevia esineitä.

Tässä artikkelissa kerromme siitä, miten NFT:t toimivat, niiden käytöstä peleissä ja niiden taustalla olevasta teknologiasta, ja tarjoamme ymmärrystä NFT:n merkityksestä peleissä.

Keskeiset kohokohdat

 • NFT:t antavat pelaajille mahdollisuuden todella omistaa pelissä olevat esineensä. Lohkoketjuteknologian ansiosta nämä esineet ovat riippumattomia itse pelistä.
 • NFT:itä käytetään ainutlaatuisiin pelin sisäisiin esineisiin, kuten nahkoihin, aseisiin tai hahmoihin. Pelaajat voivat ostaa, myydä tai vaihtaa näitä esineitä.
 • Jotkut pelit palkitsevat pelaajia NFT:illä, joilla on todellista arvoa. Tämä luo taloudellisia kannustimia pelaamiseen.
 • NFT:iden harvinaisuus ja aitous voidaan todentaa lohkoketjussa, mikä lisää arvoa ja haluttavuutta.
 • Joissakin peleissä NFT:tä voidaan käyttää useilla eri alustoilla, mikä lisää niiden hyödyllisyyttä ja arvoa.
 • NFT:iden yleistyminen peleissä on johtanut suuriin kaupankäyntimääriin, ja joistakin esineistä on tullut erittäin arvokkaita keräilyesineitä.
 • NFT-markkinat ovat epävakaat, eikä niillä ole selkeää sääntelyä. Tästä syystä niihin liittyy riskejä ja epävarmuustekijöitä.
 • NFT:iden käyttö peleissä todennäköisesti kasvaa, ja yhä useammat pelit ottavat nämä rahakkeet käyttöön ja luovat uusia taloudellisia malleja.
 • CryptoKittiesin, Axie Infinityn ja Decentralandin kaltaisissa peleissä käytetään NFT:itä, joiden avulla pelaajat voivat kerätä, vaihtaa ja omistaa virtuaalisia varoja.

Miten NFT:tä käytetään pelaamisessa?

NFT:t käyttävät erityistä verkkokirjanpitoa, jotta voidaan seurata, kuka ne omistaa. NFT:tä käytetään kryptopelaamisessa joillakin tavoilla:

 • Digitaaliset keräilyesineet → pelit ovat alkaneet käyttää NFT:tä keräilyesineisiin, kuten erityisiin nahkoihin, aseisiin tai hahmoihin. Nämä esineet ovat ainutlaatuisia, ja niitä voidaan ostaa, myydä tai vaihtaa eri alustoilla.
 • Omistaminen ja kaupankäynti → toisin kuin perinteisissä peleissä, joissa esineet ovat sidoksissa peliin eikä niitä voi siirtää, NFT:t antavat pelaajille mahdollisuuden käydä kauppaa tai myydä omaisuuttaan pelin ulkopuolella NFT-markkinapaikoilla.
 • Play-to-Earn-mallit → jotkut pelit palkitsevat pelaajia NFT:illä, joilla voi olla todellista arvoa. Tämä play-to-earn-malli tarjoaa taloudellisia palkkioita, ja pelaajat arvostavat sitä paljon.
 • Alkuperä ja harvinaisuus → Lohkoketjusta voi helposti nähdä, missä NFT on lyöty tai myyty. Tämä auttaa osoittamaan, että se on aito, ja voi tehdä siitä arvokkaamman ja halutumman pelaajien keskuudessa.

NFT:iden edut pelaamisessa

Non-Fungible Tokens tarjoaa joitakin ainutlaatuisia etuja. Jotta nämä edut voitaisiin ymmärtää täysin, on ymmärrettävä, miten NFT:t toimivat:

Todellinen omistus

Toisin kuin perinteisissä peleissä, joissa ostoksesi on sidottu tiliisi eikä sitä voi siirtää. NFT:t tallennetaan lohkoketjuun, mikä tarkoittaa, että voit myydä, vaihtaa tai säilyttää niitä pelistä riippumatta.

Todistettu harvinaisuus

NFT:t ovat ainutlaatuisia. Tämä tarkoittaa, että jos peli sanoo, että erityistä miekkaa on vain 100 kappaletta, voit tarkistaa lohkoketjusta, että niitä on todellakin vain 100 kappaletta.

Yhteentoimivuus

Joitakin pelejä kehitetään käyttämään NFT:tä useilla alustoilla ja peleissä. Tämä tarkoittaa, että yhdessä pelissä ostettua miekkaa voidaan mahdollisesti käyttää toisessa pelissä, kunhan molemmat pelit tukevat samoja NFT-standardeja.

Keräilyvyys ja arvo

Jos pelistä tulee suosittu, siihen liittyvistä NFT:istä voi tulla arvokkaampia, mikä tarjoaa pelaajille mahdollisuuden hyötyä esineiden myynnistä. Aivan kuten fyysisten keräilyesineiden, myös NFT:iden arvo voi nousta ajan myötä.

Muuttumattomuus

Kun olet hankkinut NFT:n, omistusrekisteriä ei voi muuttaa tai poistaa, koska se on tallennettu lohkoketjuun. Tämä tarkoittaa, että esineesi ovat turvallisempia ja että niiden katoaminen tai varastaminen on epätodennäköisempää.

Play-to-Earn-malli

Joissakin peleissä pelaajat palkitaan NFT:illä pelin pelaamisesta tai tiettyjen virstanpylväiden saavuttamisesta. Näiden NFT:iden avulla pelaajat voivat mahdollisesti ansaita tuloja pelaamalla pelejä.

Digitaaliset ekosysteemit

NFT:t mahdollistavat monimutkaisten digitaalisten talouksien luomisen peleihin, joissa pelaajista voi tulla luojia tai kauppiaita, jotka edistävät pelin ekosysteemiä ja taloutta.

Luojien rojaltipalkkiot

Kun pelinkehittäjät luovat NFT:itä, he voivat ohjelmoida rojaltijärjestelmän niin, että he saavat prosenttiosuuden myynnistä aina, kun heidän NFT:nsä myydään jälkimarkkinoilla. Näin saadaan jatkuva tulovirta.

NFT-pelien-edut

Taloudelliset vaikutukset

NFT:t ovat herättäneet sekä innostusta että skeptisyyttä niiden taloudellisten vaikutusten suhteen:

Taloudelliset hyödyt:

 • NFT:t antavat taiteilijoille ja tekijöille mahdollisuuden myydä teoksiaan suoraan faneille ilman välikäsiä ja löytää uusia tapoja ansaita rahaa.
 • Kyseessä on uudenlainen sijoitus, jota ihmiset ja yritykset voivat ostaa. Ne ovat erityisiä digitaalisia esineitä, joita voidaan kerätä ja omistaa kuten taidetta tai keräilykortteja.
 • NFT:t ovat digitaalisia sertifikaatteja, jotka osoittavat, kuka omistaa asioita, kuten verkkotaidetta, kappaleita tai videopelikamaa. Ne auttavat pitämään kirjaa siitä, kuka omistaa mitäkin, ja helpottavat todistamaan, että se on todella sinun.
 • Se auttaa kasvattamaan verkkoliiketoimintaa, tuomaan uusia ideoita ja luomaan lisää työpaikkoja ja mahdollisuuksia ansaita rahaa.

Taloudelliset haitat:

 • NFT-markkinat ovat uudet, eikä niillä ole vielä tiukkoja sääntöjä. Tämä tarkoittaa, että niiden hinnat voivat muuttua paljon, ja on vaikea tietää, minkä arvoisia ne todella ovat.
 • Jotkin NFT:t ovat hyvin kalliita, ja osallistuaksesi niihin sinun on tiedettävä paljon tekniikasta. Tämä voi vaikeuttaa sellaisten ihmisten osallistumista, joilla ei ole paljon rahaa tai teknisiä taitoja, mikä voi pahentaa epäoikeudenmukaisuutta.
 • NFT-järjestelmiä koskevia lakeja ollaan vasta laatimassa. Tämän vuoksi ei ole aina selvää, kuka omistaa NFT:n, ja on mahdollista, että niitä käytetään väärin.

Oikeudelliset ja lainsäädännölliset näkökohdat

Ei-sulkeutuvat tokenit liittyvät usein digitaaliseen taiteeseen tai musiikkiin. On kuitenkin suuri kysymys siitä, merkitseekö NFT:n omistaminen sitä, että omistat siihen liitetyn taiteen tai musiikin.

On epäselvää, antaako NFT:n ostaminen täydet oikeudet sisältöön vai vain digitaalisen tokenin. Tämä epäselvyys voi aiheuttaa ongelmia taiteilijoille, jotka valmistavat kappaleita, ihmisille, jotka keräävät niitä, ja verkkosivustoille, jotka myyvät niitä.

Juuri nyt NFT:tä koskevia selkeitä maailmanlaajuisia sääntöjä ei ole olemassa. Tämä voi aiheuttaa ongelmia ja epävarmuutta ihmisille, jotka ostavat, myyvät tai luovat NFT:itä:

 • Ilman selkeitä sääntöjä on vaikea sanoa, onko NFT:hen sijoittaminen turvallista tai kannattaako se, mikä helpottaa huijauksia ja petoksia.
 • Luojat, jotka haluavat hyötyä NFT:istä, voivat törmätä ongelmiin, koska säännöt siitä, kuka omistaa oikeudet ja miten niitä voi käyttää, voivat olla hämmentäviä.
 • NFT-markkinapaikat saattavat olla hankalia, koska säännöt eivät ole kovin selkeät. Tämä voi johtaa oikeudellisiin tai rahaan liittyviin ongelmiin.

Tulevaisuuden suuntaukset ja ennusteet

NFT on yhä suositumpi pelialalla. Seuraavassa kerrotaan, mitä NFT:lle voi tapahtua pelaamisessa ajan myötä:

 • Näemme todennäköisesti enemmän pelejä, joissa käytetään NFT:tä ja joissa pelaajat voivat omistaa ainutlaatuisia esineitä tai hahmoja.
 • Pelaajat voivat ehkä käydä kauppaa tai myydä NFT:itään muille, jolloin pelaaminen muistuttaa enemmän markkinapaikkaa.
 • Joissakin peleissä pelaajat voivat ansaita NFT:itä, joilla on todellista arvoa, joten pelaaminen voi tarkoittaa myös rahan ansaitsemista.
 • Pelit voisivat tarjota erityisiä NFT:itä keräilyesineinä tai palkintoina saavutuksista.
 • Saatamme nähdä aivan uudenlaisia pelejä, jotka on rakennettu NFT:iden keräämisen ja käytön ympärille.
 • Pelien sisällä voisi olla kokonaisia virtuaalimaailmoja ja esineitä, jotka omistetaan NFT:nä.

Esimerkkejä NFT:n käytöstä pelaamisessa

CryptoKitties

Jokainen CryptoKitty on ainutlaatuinen ja pelaajan omistama digitaalisen lompakon kautta. Pelaajat voivat kasvattaa CryptoKittynsä luodakseen uusia ja ainutlaatuisia jälkeläisiä, joilla on vanhemmiltaan perittyjä ominaisuuksia, mikä lisää niiden harvinaisuutta ja arvoa. Vuonna 2017 käyttöönotettu CryptoKitties saavutti suosiota, koska se oli pioneeri Ethereum-lohkoketjussa toimivien NFT:iden edelläkävijä.

Cryptokitties-game

Axie Infinity

Axie Infinity on lohkoketjupohjainen peli, jossa pelaajat keräävät, kasvattavat ja taistelevat digitaalisia olentoja, joita kutsutaan Axieiksi. Se toimii Ethereum-lohkoketjussa, ja siinä käytetään Axie Infinity -poletteja (AXS) ja Smooth Love Potion (SLP) -poletteja pelin sisäisiin tapahtumiin, kuten akseleiden kasvattamiseen ja kaupankäyntiin.

Play-to-Earn-peli-Axie-Infinity

Decentraland

Decentraland on 3D-yhteisöverkosto- ja pelialusta Metaversiossa. Täällä kaikki – ostosten tekemisestä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä työhön, päivittäisiin toimiin ja viihteeseen – tapahtuu täysin digitaalisessa, virtuaalisessa tai lisätyn todellisuuden ympäristössä.

Decentraland-nft-peliyhtiöt

NFT pelaamisessa Johtopäätös

NFT:t muuttavat tapaa, jolla pelaamme pelejä. Niiden avulla pelaajat voivat todella omistaa, vaihtaa ja ansaita rahaa esineillä, joita he löytävät tai ansaitsevat peleistä. NFT:iden vaikutuksen ymmärtämiseksi on tärkeää tarkastella lohkoketjuteknologiaa peleissä. Vaikka arvossa on ylä- ja alamäkiä ja sääntöjä, jotka eivät ole vielä selvillä, NFT:t ovat silti suosittuja. Ne tarjoavat todellista omistajuutta, rajoitettuja määriä ja mahdollisuuksia ansaita pelatessa.

Usein kysytyt kysymykset NFT:istä peleissä

Mitä NFT tarkoittaa pelaamisessa?

Pelaamisessa NFT tarkoittaa ainutlaatuista digitaalista esinettä, jonka pelaajat voivat omistaa, vaihtaa tai myydä pelissä.

Miten NFT:tä voidaan käyttää pelaamisessa?

NFT:itä voidaan käyttää peleissä ainutlaatuisiin pelin sisäisiin esineisiin, kuten hahmoihin, nahkoihin tai aseisiin, joita pelaajat voivat omistaa tai vaihtaa.

Missä pelissä NFT:tä käytetään?

Axie Infinity on esimerkki pelistä, jossa käytetään NFT:tä ja jossa pelaajat voivat kerätä digitaalisia lemmikkejä ja käydä niillä kauppaa.

Mikä on NFT-pelaamisen tulevaisuus?

NFT-pelaamisen tulevaisuus on todennäköisesti se, että yhä useammat pelit ottavat käyttöön NFT:t, jolloin pelaajat voivat omistaa pelin sisäisiä omaisuuseriä ja luoda mahdollisesti uusia taloudellisia malleja pelaamiseen.

Miten NFT vaikuttaa peliteollisuuteen?

NFT:t vaikuttavat peliteollisuuteen ottamalla käyttöön uusia tapoja, joilla pelaajat voivat omistaa, ostaa ja myydä pelin sisäisiä esineitä, mikä voi johtaa pelaajien investointien lisääntymiseen ja uusiin pelikokemuksiin.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille