Google-haut räjähtävät Solanan noustessa 200 dollarin ohi

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Solana (SOL) on erityisesti syövyttänyt nimensä yhdeksi eniten keskustelua herättäneistä digitaalisista varoista vuoden 2023 loppupuolella vilkkailla kryptomarkkinoilla. Kryptovaluutta koki merkittävän nousun arvossaan, alkaen vaatimattomasta 20 dollarista syyskuun lähestyessä loppuaan ja kohoten sittemmin huomattavaan 120 dollariin siihen mennessä, kun vuoden lopun juhlallisuudet olivat käynnissä joulukuun lopulla.

Tämä räjähdysmäinen nousu herätti markkinaharrastajien huomion, mutta se myös osoitti Solanan vankan elinvoimaisuuden, vaikka se kohtasi tiettyjä toiminnallisia haasteita. Se kävi ilmi, kun verkko ruuhkautui huomattavasti, mikä johti sen solmujen välisessä viestinnässä ajoittain jopa 40 sekunnin viiveisiin.

Tämä ei kuitenkaan estänyt merkin etenemistä. Vuoden 2024 alkukuukausina Solana jatkoi nousujohteista kehityskulkuaan. Tämä siitä huolimatta, että se koki tilapäisen takaiskun tammikuun puolivälissä – laskusuhdanteen, joka vaikutti laajempaan kryptovaluuttamaisemaan sen jälkeen, kun yhdeksälle spot Bitcoin (BTC) -vaihtorahastolle (ETF) annettiin vihreää valoa – ja se onnistui paitsi toipumaan myös saavuttamaan uusia korkeuksia, ja sen arvo ylitti maaliskuun puoliväliin mennessä vaikuttavasti 200 dollarin rajan.

Solana osuu maailmanlaajuisen haun kärkeen

Samanaikaisesti sen hinnan nousun kanssa Solanan suosio kasvoi voimakkaasti suuren yleisön keskuudessa. Googlen (NASDAQ: GOOGL) Trendsin todisteet osoittavat, että SOLanaa kohtaan tunnettu maailmanlaajuinen kiinnostus nousi ennennäkemättömään huippuunsa, ja hakukoneen analytiikka osoitti täydet 100 pistettä maailmanlaajuisella asteikolla ja saavutti tämän huippulukeman useilla alueilla ensimmäistä kertaa.

Google Trendsistä saadut tiedot paljastavat, että Solanan suosio nousi huimasti kahtena keskeisenä ajanjaksona: uudenvuoden alkaessa ja maaliskuun alkupäivinä. Kumpikin näistä kohonneen suosion jaksoista osuu yhteen kryptovaluutan hinnan merkittävien nousujen kanssa. Merkittävin hakuinnostuksen nousu alkoi 17. helmikuuta, ja se huipentui maaliskuun 17. päivänä huipputulokseen 100.

Historiallisia tietoja tarkasteltaessa voidaan todeta, että tätä edeltävä hakuinnostuksen ennätys oli tehty noin kolme vuotta aiemmin, syyskuussa 2021, jolloin se saavutti vaikuttavan arvon 84.

Lisäksi teknologiajätin analyysit osoittavat kiinnostuksen mielenkiintoisen maantieteellisen jakautumisen: Malta johtaa SOLista eniten kiinnostuneiden maiden listaa, ja myös Espanja, Mauritius, Georgia ja Kiinan kansantasavalta ovat huomattavan uteliaita SOLin suhteen.

On kuitenkin mielenkiintoista huomata, että vaikka Solana rikkoo ennätyksiä maailmanlaajuisessa mittakaavassa, sen läsnäolo amerikkalaisessa tietoisuudessa on suhteellisen vaatimatonta, sillä Google Trendsin pisteet ovat noin 18.

Solanan hintakaavio

Solanan viimeaikainen suosion nousu saa hyvää tukea sen suorituskykymittareista. Viimeisten 52 viikon aikana tokenin arvo on noussut poikkeuksellisen paljon, 822,27 %, ja vuoden alusta (YTD) luvut heijastavat vankkaa 98,49 %:n nousua vihreässä.

Tokenin suorituskyky välittömämmillä aikaväleillä on yhtä vaikuttava. Viimeisen kuukauden aikana Solana on noussut 88,86 %, ja viime viikolla se on noussut 40,30 %. Pelkästään viimeisen 24 tunnin aikana sen arvo on noussut vielä 7,64 prosenttia, mikä on nostanut sen hinnan 208,01 dollariin raportointihetkellä.

Solanan vakaa ja näennäisesti vääjäämätön nousutrendi, jota se on ylläpitänyt syyskuun 2023 lopusta lähtien, viittaa vahvaan markkinatunnelmaan sen hyväksi. Se viittaa siihen, että kryptovaluutta ei vain pyri uudelleen, vaan on myös uskottavalla tiellä ohittamaan edellisen kaikkien aikojen huippunsa (ATH), noin 260 dollaria, jonka se alun perin saavutti marraskuussa 2021.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille