Kuinka varmuuskopioida kryptolompakko: Aloittelijan opas

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Kryptolompakko on ohjelmisto, joka tallentaa keskeiset yksityiset avaimet kryptovaluuttasi käyttämistä varten. Kun teet transaktion, vastaanottaja käyttää yksityistä avaintasi allekirjoittaakseen sen, ja transaktio lisätään julkiseen lohkoketjun pääkirjaan. On tärkeää varmuuskopioida lompakkosi, jotta et menetä pääsyä kryptovaluuttoihisi, jos yksityinen avain katoaa. 

Tämä artikkeli antaa sinulle oleellista tietoa siitä, miten varmuuskopioida kryptolompakkosi.

Vaihtoehtoja kryptolompakon varmuuskopiointiin

Kryptolompakon varmuuskopioimiseksi sinun on ymmärrettävä seuraavat asiat:

Miten varmuuskopioida krypto lompakko

Siemenlauseen käyttäminen

Siemenlause, joka tunnetaan myös nimellä palautuslause tai mnemoninen lause, on kokoelma 12-24 sanaa, jotka käyttäjä luo lompakon käyttöönottoprosessin aikana lompakon luomisen yhteydessä. Se toimii lompakon varmuuskopiona, jonka avulla voit palauttaa pääsyn varoihisi, jos lompakko katoaa, vahingoittuu tai poistuu.

Siemenlause sisältää kaikki tiedot, joita tarvitaan lompakkosi yksityisten avainten, eli kryptografisten avainten, jotka hallitsevat kryptovaluuttasi, rekonstruoimiseen. Tämä tekee siitä olennaisen tärkeän työkalun kryptovarojesi suojaamiseen.

Kun luot uuden kryptolompakon, lompakko-ohjelmisto luo sinulle ainutlaatuisen siemenlauseen. Tämä siemenlause näytetään yleensä järjestyksessä, joka on helppo kirjoittaa paperille. 

Kun olet kirjoittanut tai tallentanut siemenlauseesi, on tärkeää säilyttää se turvallisessa paikassa. Vältä tallentamasta sitä digitaalisessa muodossa tietokoneellesi tai pilvipalveluun, sillä nämä ympäristöt voivat olla alttiita hakkeroinnille tai tietojen menetykselle. Harkitse sen sijaan siemenlauseen tallentamista paperille tai laitteistolompakkoon, joka on fyysinen laite, joka on suunniteltu kryptovaluutan turvalliseen säilyttämiseen.

Jos joskus kadotat tai vahingoitat lompakkoasi, voit käyttää siemenlauseesi palauttamaan lompakkosi ja pääsemään käsiksi varoihisi. Tätä varten sinun on syötettävä siemenlauseesi lompakon palautusprosessiin. Lompakko-ohjelmisto käyttää sitten siemenlausettasi luodakseen uudet yksityiset avaimet ja luodakseen lompakkosi uudelleen.

Vinkkejä siemenlauseen käyttöön:

 1. Kirjoita siemenlauseesi paperille ja säilytä se turvallisessa paikassa. Älä säilytä siemenlausetta digitaalisessa muodossa, sillä se voi vaarantaa sen turvallisuuden.
 1. Tuo useita kopioita siemenlauseestasi ja tallenna ne eri paikkoihin. Näin varmistat, että voit palauttaa lompakkosi, vaikka yksi kopio katoaisi tai vahingoittuisi.
 1. Älä jaa siemenlauseesi kenenkään kanssa. Siemenlauseesi on avain kryptovaluuttasi, joten on tärkeää pitää se yksityisenä.
 1. Ole tietoinen huijauksista. Jotkut huijarit saattavat yrittää huijata sinua antamaan heille siemenlauseesi. Älä koskaan jaa siemenlauseesi kenellekään, jota et tunne ja johon et luota.

Avainten vienti

Kryptolompakon avainten vieminen varmuuskopiointia varten on turvallinen tapa turvata omaisuutesi. Tämän lähestymistavan avulla voit varmuuskopioida kryptolompakkosi luomalla kopion yksityisistä avaimista. Se tarjoaa paremman turvallisuuden verrattuna pelkkään siemenlauseen muistiin merkitsemiseen, koska sen ansiosta yksityisiä avaimia ei tarvitse syöttää tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen.

Voidaksesi viedä avaimesi sinun on käytettävä lompakko-ohjelmistosi varmuuskopiointiominaisuutta. Tarkemmat vaiheet vaihtelevat käyttämästäsi lompakko-ohjelmistosta riippuen, mutta yleensä ne sisältävät seuraavat vaiheet:

 1. Avaa lompakko-ohjelmisto ja siirry varmuuskopiointiasetuksiin.
 2. Valitse vaihtoehto, jolla voit viedä avaimesi.
 3. Valitse tiedostomuoto avaimillesi. Yleisiä vaihtoehtoja ovat “JSON” ja “CSV“.
 4. Syötä salasana varmuuskopiotiedoston suojaamiseksi.
 5. Tallenna varmuuskopiotiedosto turvalliseen paikkaan.

Lompakkotiedoston varmuuskopiointi (wallet.dat)

Lompakkotiedoston (wallet.dat) varmuuskopioiminen on ratkaiseva vaihe kryptovaluuttasi turvallisuuden varmistamisessa. Lompakkotiedosto sisältää yksityiset avaimesi, jotka ovat välttämättömiä kryptovaluuttasi käyttämiseen ja käyttämiseen. Jos kadotat lompakkotiedoston, menetät pääsyn kryptovaluuttoihisi.

Lompakkotiedoston varmuuskopioimiseksi voit noudattaa seuraavia ohjeita:

 1. Paikanna lompakkotiedostosi. Lompakkotiedosto sijaitsee yleensä tietokoneen Bitcoin-hakemistossa. Löydät Bitcoin-hakemiston avaamalla Windows Explorerin ja kirjoittamalla osoiteriville “%appdata%\Bitcoin”.
 1. Kopioi lompakkotiedosto turvalliseen paikkaan. Kopioi lompakkotiedosto USB-asemaan tai muuhun ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Älä säilytä lompakkotiedostoa tietokoneellasi tai pilvipalvelussa, sillä se voi vaarantaa sen turvallisuuden.
 1. Tee toinen kopio lompakkotiedostosta. Tee toinen kopio lompakkotiedostosta ja tallenna se erilliseen paikkaan. Tämä auttaa varmistamaan, että voit palauttaa lompakkosi, jos alkuperäinen kopio katoaa tai vahingoittuu.
 1. Kirjoita ylös varmuuskopion sijainti. Kirjoita ylös sijainti, johon olet tallentanut lompakkotiedostosi varmuuskopion. Tämä helpottaa varmuuskopiosi löytämistä, jos tarvitset sitä tulevaisuudessa.

Fyysinen varmuuskopiointi

Yksi turvallisimmista ja luotettavimmista tavoista varmuuskopioida kryptovaluuttalompakkosi on luoda fyysinen varmuuskopio. Kryptovaluuttalompakostasi voidaan luoda fyysinen varmuuskopio kahdella päämenetelmällä:

 • Käyttämällä laitteistolompakkoa: Laitteistolompakko on fyysinen laite, joka tallentaa yksityiset avaimesi offline-tilassa. Tämä tekee siitä paljon turvallisemman kuin yksityisten avainten tallentaminen tietokoneelle tai pilvipalveluun. 
 • Kirjoita siemenvaiheesi ylös: Toinen tapa varmuuskopioida kryptovaluuttalompakkosi on kirjoittaa siemenvaiheesi paperille. 

Kun olet luonut fyysisen varmuuskopion kryptovaluuttalompakostasi, on tärkeää säilyttää varmuuskopio turvallisessa paikassa. Varmista myös, että varmuuskopio säilytetään paikassa, jossa se ei ole alttiina vesivahingoille, tulipalolle tai varkauksille.

Loppusanat kryptolompakon varmuuskopioinnista

Kryptovaluuttalompakon varmuuskopiointi on ratkaisevan tärkeää, jotta voit varmistaa, että pääset käsiksi varoihisi, vaikka lompakko katoaisi, varastettaisiin tai vahingoittuisi. Lompakon varmuuskopiointiin on useita eri tapoja, mutta turvallisimmat ja luotettavimmat menetelmät sisältävät fyysisen kopion luomisen siemenlauseestasi.

FAQ About Crypto Wallet Backup

Miten varmuuskopioin lompakkoni?

Voidaksesi varmuuskopioida kryptolompakkosi voit kirjoittaa siemenvaiheesi paperille.

Miten varmistan ja varmuuskopioin lompakkoni?

Voit turvata ja varmuuskopioida kryptolompakkosi luomalla varmuuskopion yksityisistä avaimista.

Voidaanko kryptolompakosta tehdä varmuuskopio?

Kyllä, voit varmuuskopioida kryptolompakkosi.

Mikä on paras tapa säilyttää kryptovaroja?

Paras tapa säilyttää kryptovaroja on säilyttää ne turvallisessa paikassa, kuten laitteisto-lompakossa tai paperilompakossa.

Miten saan kryptolompakkoni takaisin?

Voidaksesi saada kryptolompakkosi takaisin, voit käyttää lompakkosi palautussiementä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille