Hong Kong käynnistää ensimmäisen Bitcoin & Ether ETFs hallita Crypto

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Maanantaina Hongkong myönsi hyväksynnän useille hakemuksille, jotka koskevat spot-bitcoin- ja ether-pörssinoteerattuja rahastoja (ETF), mikä vahvistaa entisestään sen pyrkimystä tulla kryptovaluutan keskeiseksi alueelliseksi keskukseksi.

China Asset Management, merkittävä kiinalainen varainhoitoyhtiö, ilmoitti, että sen Hongkongin osasto on saanut Hongkongin arvopaperi- ja futuurilautakunnalta luvan tarjota spot-kryptovaluutta-ETF:iin liittyviä vähittäisvarainhoitopalveluja. Yritys valmistautuu lanseeraamaan spot bitcoin- ja ether-ETF:t yhteistyössä OSL:n ja BOCI Internationalin kanssa. OSL on ilmoittanut olevansa China Asset Managementin ensimmäinen virtuaalivarojen kaupankäynti- ja alisäilyttäjäkumppani näiden tulevien ETF:ien osalta.

Lisäksi Harvest Global Investments on yhtiön ilmoituksen mukaan saanut SFC:ltä periaatteellisen hyväksynnän kahdelle spot-krypto-ETF:lleen. Yritys totesi, että nämä ETF:t, jotka lanseerataan yhteistyössä OSL:n kanssa, on suunniteltu ratkaisemaan korkean marginaalivaatimuksen kaltaisia ongelmia. OSL kommentoi yhteistyötä ja korosti vakiintunutta infrastruktuuriaan, joka tarjoaa ETF:ien toiminnan kannalta ratkaisevan tärkeän turvallisen kaupankäyntiympäristön, joka takaa kohde-etuuden tarkan ja luotettavan hallinnan.

Bosera Asset Management, joka on myös merkittävän kiinalaisen omaisuudenhoitajan Hongkongissa toimiva tytäryhtiö, ilmoitti yhdessä HashKey Capitalin kanssa saaneensa sääntelyelimeltä ehdollisen hyväksynnän kahden spot-krypto-ETF:n yhteiseen hallinnointiin. Kaksikko ei heti selittänyt yksityiskohtia siitä, mitä “ehdollinen hyväksyntä” tarkoittaa.

Bosera ja HashKey kertoivat myös suunnitelmista käynnistää Bosera HashKey Bitcoin ETF ja Bosera HashKey Ether ETF. Näiden ETF:ien tavoitteena on tarjota sijoittajille mahdollisuus merkitä osakkeita suoraan bitcoinilla ja eetterillä. He eivät kuitenkaan ole vielä julkaisseet aikataulua näille lanseerauksille.

“Virtual Asset Spot ETF:ien käyttöönotto ei ainoastaan tarjoa sijoittajille uusia varojen allokaatiomahdollisuuksia, vaan vahvistaa myös Hongkongin asemaa kansainvälisenä rahoituskeskuksena ja virtuaalivarojen keskuksena”, Bosera sanoi lausunnossaan.

Toisin kuin Manner-Kiinassa kryptovaluuttakauppaa ja louhintaa koskevat laajat rajoitukset, Hongkong on viime aikoina suhtautunut kryptoyrityksiin myönteisemmin. Kesäkuussa 2023 alueella aloitettiin virallisesti kryptolupajärjestelmä, joka sallii lisensoitujen pörssien tarjota vähittäiskauppapalveluja. Lisenssit on tähän mennessä myönnetty kahdelle alustalle – HashKeylle ja OSL:lle.

Eetteri-ETF:t

Aasialaisen digitaalisen omaisuudenhoitoyhtiön Metalphan toimitusjohtaja Adrian Wang kertoi, että tuleviin spot-eteer-ETF-rahastoihin kohdistuu todennäköisesti huomattavaa kiinnostusta.

“Mielestäni ETF voisi olla vaikutusvaltaisempi ja tärkeämpi verrattuna siihen, että Bitcoin, koska sijoittajat ovat vaihtoehtoja saada Bitcoin altistuminen bitcoin liittyvät osakkeet, kuten kaivosyhtiöt, mutta ei ole ETH liittyviä osakkeita kuin nyt”, sanoi Wang.

Angela Ang, entinen sääntelyviranomainen Monetary Authority of Singapore ja nyt vanhempi poliittinen neuvonantaja blockchain älykkyys yritys TRM Labs, lisäsi: “Hyväksyminen spot Ether ETF Hongkongin, joka edeltää samanlainen päätös Yhdysvalloissa, merkitsee merkittävää virstanpylvästä Hongkongin etenemisessä kohti johtavaa kryptovaluutta keskus. Kun otetaan huomioon rajalliset vaihtoehdot Ethereumille altistumiselle, nämä Ether ETF:t saattavat herättää huomattavaa sijoittajien kiinnostusta.”

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille