Japanilainen kryptopörssi osuma $305M Bitcoin varkaus

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Japanilainen kryptopörssioperaattori ilmoitti perjantaina yli 300 miljoonan dollarin arvosta bitcoinien menetystä ”luvattoman vuodon” vuoksi.

DMM Bitcoin kertoi yksityiskohdat blogikirjoituksessa ja paljasti, että varastettiin 4 502,9 BTC:tä, joiden arvo on nykyisillä markkinahinnoilla 305,1 miljoonaa dollaria.

Pörssi vakuutti asiakkaille, että heidän bitcoin-talletuksensa on täysin taattu. He aikovat hankkia menetettyä BTC:tä vastaavan määrän konserniyhtiöidensä tuella. He eivät kuitenkaan ilmoittaneet aikataulua tälle prosessille.

Varkaus tapahtui kello 13.26 Tokion aikaa. Tämä vastaa 4 502 BTC:n transaktiota, jonka Whale Alert -tili merkitsi X:ssä.

DMM Bitcoin on pysäyttänyt kryptonostot, spot-markkinoiden ostotoimeksiannot ja uudet vivutetut kaupankäyntipositiot. He myös seulovat uusia tilien avauksia. Nostot jenissä voivat kestää tavallista kauemmin.

Pörssi ei täsmentänyt, milloin palvelut jatkuvat, mutta mainitsi, että erillisessä tiedotteessa annetaan lisätietoja.

Japanilaisen Nikkei-uutispalvelun raportin mukaan DMM Bitcoinilla oli vuoden 2023 lopussa noin 370 000 asiakastiliä.

Jos tämä varkaus vahvistuu, se olisi yksi kaikkien aikojen suurimmista kryptopörssihyökkäyksistä.

Vuonna 2018 Coincheck koki 58 miljardin jenin eli noin 533 miljoonan dollarin arvoisen kryptovarkauden. Verkkopörssiyritys Monax osti Coincheckin myöhemmin samana vuonna.

Japani tunnetaan myös Bitcoin-pörssi Mt. Goxin surullisenkuuluisasta romahduksesta, jossa menetettiin yli 400 miljoonaa dollaria vuonna 2014. Rahojen jakaminen velkojille on jatkunut lähes kymmenen vuotta ja on päättymässä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille