Kryptovaluuttakaupan vaiheet

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Kuinka monta vaihetta kryptovaluutassa on?

Maailmanlaajuinen talousjärjestys on suuri haaste, mutta bitcoinin kaltaiset kryptovaluutat yrittävät sitä. Paul Vigna ja Michael Casey kuvaavat kryptovaluuttojen käyttöönoton viisi vaihetta ja mitä se voi merkitä tulevaisuuden taloudelle.

⚡️ Mikä on bitcoin-sykli?

Mitä ovat neljän vuoden bitcoin-syklit ja miksi ne ovat tärkeitä? Joka 210 000 lohkon välein bitcoin-palkkio onhalvennettu. Tämä kestää noin neljä vuotta. Seuraava puolitus on tarkoitus tehdä vuoden 2024 alussa.

⚡️ Mitkä ovat kryptokuplan vaiheet?

Kryptomarkkinat ovat käyneet läpi useita nousu- ja laskusyklejä viime vuosikymmenen aikana. Joka kerta markkinat ovat noudattaneet samanlaista kaavaa: nopea kasvu, jota seuraa jyrkkä korjausliike. Tätä sykliä kutsutaan usein kryptokuplaksi.

⚡️ Mikä on kryptovaluuttakaupan prosessi?

Kryptovaluuttakauppa on prosessi, jossa kryptovaroja ostetaan ja myydään voittoa tavoitellen. Kryptovaluutat ovat epävakaita, joten kauppiaiden on oltava varovaisia, kun he tulevat kauppoihin ja poistuvat niistä.

Vaikka kryptovaluuttamarkkinat voivat olla ylivoimaiset, olemme yksinkertaistaneet niitä jakamalla ne kuuteen vaiheeseen. Tämä auttaa aloittelevia ja kokeneita kauppiaita ymmärtämään kryptovaluuttojen kaupankäyntiin liittyvät prosessit ja termit:

Mitkä ovat kryptovaluutan vaiheet?
Mikä on kryptovaluuttakaupan prosessi?
 • Päätä, miten haluat käydä kauppaa kryptovaluutoilla.
 • Opi, miten kryptovaluuttabisnes toimii.
 • Luo tili.
 • Tee kaupankäyntistrategia.
 • Tee kryptovaluuttakauppa-alustan valinta.
 • Ensimmäinen asento on avoin, valvottu ja suljettu.
 • Määritä, miten haluat käydä kauppaa kryptovaluutoilla ennen kuin aloitat.
Mikä on paras kaupankäyntistrategia kryptovaluuttaan?
Onko kryptovaluuttakauppa kannattavaa?

Voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla kahdella tavalla: joko spekuloimalla niiden arvolla CFD:iden avulla tai ostamalla niitä myydäkseen ne myöhemmin voitolla.

Kryptovaluutoilla kaupankäynti CFD-kaupankäynnissä on riskialtis ja spekulatiivinen strategia.

Erotussopimus on sopimustyyppi, jossa sitoudut käymään kauppaa kryptovaluutan arvon erolla siitä hetkestä, kun avaat position ensimmäisen kerran, siihen hetkeen, kun suljet sen. Et osta kryptovaluuttoja, vaan spekuloit markkinahinnoilla. Saat voittoa, jos kryptovaluutan arvo nousee, mutta menetät rahaa, jos sen arvo laskee – päinvastoin kuin lyhyessä positiossa.

Kuinka kauan kryptosykli kestää?
Mikä on supersykli kryptoalalla?

Kryptovaluuttojen ostaminen vaihdon kautta

Vaihtoehtoisesti voit halutessasi hankkia kryptovaluuttaa, mikä tarkoittaa, että omistat heti osan digitaalisesta valuutasta, jonka voit pitää virtuaalilompakossa ja ansaita rahaa, jos sen arvo nousee.

Ennen kuin voit aloittaa, sinun on luotava kryptovaluuttalompakko ja luotava tili kryptovaluuttapörssiin. Tämä prosessi voi olla monivaiheinen, ja sinua saatetaan vaatia liittymään jonotuslistalle tiliä varten.

Mikä on neljän vuoden kryptosykli?
Mihin kryptovaluuttaan minun pitäisi sijoittaa vuonna 2023?

Tutustu siihen, miten kryptovaluuttamarkkinat toimivat ja mitä sinun on tiedettävä.

On tärkeää ymmärtää, miten kryptovaluutat toimivat ja mitä termejä niistä käytetään, ennen kuin aloitat kaupankäynnin.

Kryptovaluutat ovat digitaalisia kolikoita, jotka käyttävät hajautettua tilikirjaa kaikkien transaktioiden kirjaamiseen. Bitcoin, ensimmäinen ja tunnetuin kryptovaluutta, luotiin vuonna 2009. Kryptovaluutoilla käydään usein kauppaa parhaissa kryptopörsseissä, ja niitä voi ostaa muilla valuutoilla tai poleteilla.

Mitkä ovat markkinasyklin vaiheet?
kryptovaluutta kaupankäynnin strategiat

Miten ansaitsen rahaa kryptovaluuttakaupalla?

Jos olet onnekas ja olet tehnyt voittoa kryptovaluuttakaupasta, haluat ehkä tietää, miten voit nostaa voittosi rahaksi.

Jos sinulla on kryptovaluuttoja lompakossa, voit myydä niitä vaihdossa fiat-valuuttaan (kuten dollareihin tai euroihin) tai muihin kryptovaluuttoihin.

Voit myös muuntaa kryptoa fiatiksi krypto-fiat-palveluja tarjoavan välittäjän, kuten Coinbasen tai Bitstampin, kautta.

Onko kryptovaluutalla kaupankäyntiaikoja?
Parhaat kryptopörssit

Kun olet myynyt kryptosi ja muuttanut sen fiatiksi, voit nostaa rahat pankkitilillesi.

Mitä minun pitäisi varoa, kun käyn kauppaa kryptovaluutoilla?

Ennen kuin aloitat kryptokauppaa, sinun on hyvä tietää muutama asia:

Onko mahdollista käydä kauppaa kryptovaluutan CFD-kaupoilla?
Kuinka käydä kauppaa bitcoin CFD:llä?

Kryptovaluuttamarkkinat, kuten useimmat muutkin markkinatyypit, ovat ostajien ja myyjien hajautettu verkosto, joka toimii keskitetyn palvelimen sijasta vertaisverifiointijärjestelmän kautta. Kun kryptovaluuttoja ostetaan ja myydään, transaktiot kirjataan lohkoketjuun – jaettuun digitaaliseen pääkirjaan, joka pitää kirjaa asioista – “louhintaprosessin” avulla.

Kryptovaluutat tunnetaan myös volatiliteetistaan, joten on tärkeää ymmärtää, mikä saattaa vaikuttaa markkinoihin – kolikoiden alustavista tarjouksista ja lohkoketjujen jakautumisista viimeisimpiin uutisiin ja hallituksen lainsäädäntöön.

Käyttääkö Coinbase CFD:tä?
Kuinka käydä kauppaa kryptovaluutta-CFD:llä?

Luo tili.

Voit olla valmis avaamaan aseman nopeammin, jos käyt kauppaa kryptovaluutoilla sen sijaan, että ostaisit niitä. Digitaalista lompakkoa tai vaihtotiliä ei tarvita. Todellisuudessa CFD-kaupankäyntiin tarvitaan vain vipuvaikutteisen kaupankäyntipalvelun tarjoajan tili.

Toisin kuin muissa kryptovaluuttapörsseissä, IG:ssä voit rekisteröityä tilille vain muutaman minuutin odottelun jälkeen. Sinun ei tarvitse laittaa tilille käteistä ennen kuin haluat tehdä kaupan.

Onko mahdollista ostaa kryptovaluuttaa pörssistä?
Miten kryptovaluutan ostaminen pörssistä toimii?

Tee kaupankäyntistrategia

Kaupankäyntistrategia on kriittinen tekijä kaikkien kauppiaiden menestyksen kannalta, mutta erityisesti kryptovaluuttakauppiaiden kannalta, koska markkinat voivat olla erittäin epävakaat. Se on kaksiteräinen miekka: volatiliteetti tekee markkinoista houkuttelevat, mutta vaikeuttavat kaupankäyntiä. Tämän vuoksi kaupankäyntisuunnitelmasi on sisällettävä riskinhallintatekniikoita sekä kuvaus tavoitteistasi, kryptovaluutasta, jolla haluat käydä kauppaa, sekä menetelmä kauppojen aloittamiseen ja lopettamiseen, jota kutsutaan kaupankäyntistrategiaksi.

Onko välttämätöntä ostaa kryptovaluuttaa pörssin kautta?
Mikä vaihto ostaa kryptovaluutta?

Analysoi kryptovaluuttamarkkinoita: haluatko käyttää teknistä vai fundamentaalista analyysia? Tekninen analyysi koskee kryptovaluuttojen hinnanmuutoksia ja historiallisia malleja, kun taas fundamentaalinen analyysi koskee ulkoisia muuttujia ja makrotaloudellisia tietoja. Valitsitpa minkä tyylin tahansa, pysy ajan tasalla kaikista markkinoihin liittyvistä uutisista, sillä kryptovaluutat ovat erityisen alttiita markkinatunnelmille.

Rakenna kaupankäyntisuunnitelma

Koska kryptovaluuttamarkkinat voivat olla niin epävakaat, on entistäkin tärkeämpää, että kauppiailla on suunnitelma. Korkea volatiliteetti on kuitenkin myös se, mikä tekee kryptoista alun perin houkuttelevia. Hyvä kaupankäyntisuunnitelma auttaa sinua hallitsemaan riskejä ja antaa sinulle samalla mahdollisuuden tavoitella tavoitteitasi. Suunnitelman tulisi kattaa esimerkiksi se, millä valuutalla haluat käydä kauppaa ja miten aiot tehdä ja lopettaa kaupat (eli kaupankäyntistrategia).

Suunnitelmia tehdessäsi sinun on selvitettävä, miten analysoit kryptovaluuttamarkkinoita joko teknisen tai fundamentaalisen analyysin avulla. Tekninen analyysi keskittyy kryptovaluutan hintaliikkeeseen ja sen historiallisiin malleihin, kun taas fundamentaalianalyysi keskittyy ulkoisiin tekijöihin ja makrotaloudellisiin tietoihin, jotka vaikuttavat digitaaliseen omaisuuteen. Sinun on pysyttävä ajan tasalla kaikista uutisista, jotka voivat muuttaa markkinoiden suuntaa, valitsitpa minkä tahansa menetelmän, koska kryptovaluutat ovat erityisen herkkiä yleisen mielipiteen muutoksille.

Miten voin tutkia kryptovaluuttamarkkinoita?
Tee valintasi valitsemalla kryptovaluutta kaupankäyntialusta

Kaupankäyntialustojemme avulla voit saada älykkäämmän ja nopeamman tavan käydä kauppaa kryptovaluutta-CFD:llä – henkilökohtaisilla hälytyksillä, dynaamisilla kaavioilla ja sisäänrakennetuilla riskinhallintatyökaluilla. Voit käydä kauppaa IG-alustalla käyttämällä:

Mitä minun on tiedettävä kryptovaluutasta?

 • Selaimesi
 • Yksi mobiilisovelluksistamme
 • Kehittyneet kolmannen osapuolen alustat, kuten MT4
 • Avaa, seuraa ja sulje ensimmäinen positio
 • Voit siis aloittaa kryptovaluuttojen kaupankäynnin heti, kun olet avannut IG-tilisi ja valinnut alustan.

Sinun tarvitsee vain luoda kauppalippu valitsemillesi markkinoille, ja näet bitcoinin, eetterin, litecoinin tai minkä tahansa valitsemasi kryptovaluutan osto- ja myyntihinnat. Voit valita, kuinka suuri positiosi on, ennen kuin lähdet pitkälle tai lyhyelle. Muista, että voit lisätä stoppeja tai rajoja sulkeaksesi kauppasi, kun se saavuttaa tietyn tason, ja suojautua turhilta riskeiltä.

Mitä kryptovaluuttoja aloittelijoiden tulisi tuntea?
Mitä tiedät kryptovaluutasta Miten se toimii?

Kaupankäyntialustan “Avoimet positiot” -osiossa voit seurata positiosi voittoa/tappiota. Ja kun on aika sulkea positio, sinun tarvitsee vain tehdä samanlainen kauppa vastakkaiseen suuntaan.

Kaupankäynti kryptovaluutoilla on hyvä esimerkki siitä.

Olemme koonneet kaksi esimerkkiä kryptovaluuttakaupoista ja niiden mahdollisista lopputuloksista, jotta ymmärrät, miten kryptokauppaa toteutetaan.

Tarkastellaan esimerkkiä, jossa joku myy eetteriä CFD-kaupankäynnin yhteydessä:

Miten kryptovaluutalla voi ansaita rahaa?
Kuinka tehdä rahaa kryptovaluutalla ” Opas 2023

Päätät avata lyhyen position myymällä Ethereumia Yhdysvaltain dollaria vastaan ( Ethereum/US-dollari ), koska uskot, että Ethereumin, verkon tokenin, hinta laskee.

Myyt 5 sopimusta (kukin on 1 ETH:n arvoinen) ja perustat position tämänhetkiseen markkinahintaan 200.

Jos ennustuksesi toteutuu

Jos olisit oikeassa ja eetterin arvo laskisi suhteessa Yhdysvaltain dollariin, kauppasi olisi onnistunut. Voisit menettää positioosi ja tehdä voittoa ostamalla 5 pinniä, jotta voisit päättää sen 155:n ostohintaan, joka on spreadin vuoksi markkinahintaa korkeampi.

Mitkä ovat suosituimmat virheet kryptokaupassa?
Parhaat kryptopörssit

Koska markkinat ovat muuttuneet 45 pistettä eduksesi, voitot kaupasta lasketaan seuraavasti: 5 x 45 = $225.

Jos olet väärässä, ennusteesi on väärä.

Jos eetterin hinta olisi kuitenkin noussut suhteessa Yhdysvaltain dollariin, positio olisi suljettu tappiolla, koska ostit sen alhaisempaan hintaan. Oletetaan, että irtaudut kaupasta sen jälkeen, kun markkinat ovat nousseet 15 pistettä 215 pisteeseen, joten ostat takaisin 5 sopimusta 217 dollarilla kappaleelta. Tämä osoittaa, että positiosi kärsii 30 dollarin tappion.

Muista, että voit käyttää stop-loss- ja limit-toimeksiantoja sulkeaksesi kaupat automaattisesti tietyllä hintatasolla, jos markkinat liikkuvat sinua vastaan, mikä voi auttaa riskinhallinnassa.

Mikä on kannattavinta kryptokauppaa?
Miten tehdä 100 päivän kryptovaluuttakauppa?

Nyt kun olemme tarkastelleet esimerkkiä CFD-kaupankäynnistä, tarkastellaan, miten se tehdään pörssin kautta.

Mitä etsiä

Kryptovaluuttakaupassa on samat yleiset riskit ja ainutlaatuiset vaikeudet kuin muillakin rahoitusmarkkinoilla.

Kryptovaluutat ovat epävakaita, mikä on riski, mutta myös vetovoimatekijä kauppiaille. 10 prosenttiyksikön muutokset päivän aikana eivät ole harvinaisia, ja pieniä vaihteluita voi tapahtua vain muutamassa minuutissa.

Mistä tiedän, kasvaako kryptovaluutta?
Voiko kryptovaluuttojen päiväkohtaisella kaupankäynnillä ansaita elantonsa?

Koska sääntely on puutteellista, ei ole harvinaista, että petokset ja markkinoiden manipulointi jäävät huomaamatta kryptovaluutta-alalla. Lisäksi alhaisen likviditeetin vuoksi suuret sijoittajat (“valaat”) voivat hallita hintoja päätöksillä, kuten pakkoselvityksillä.

Sijoittajansuojan puute. Toisin kuin muilla markkinoilla, joilla on lakeja ja asetuksia sijoittajien suojelemiseksi, kryptopörsseissä ei ole samanlaista suojaa. Jos pörssi siis hakkeroidaan tai se menee konkurssiin, et välttämättä saa rahojasi takaisin.

Epätarkat kuviot. Markkinat noudattavat usein kuvioita, mutta ne eivät aina ole sellaisia. Se on vaara, kun käydään kauppaa millä tahansa, mutta kryptovaluuttamarkkinoiden erityispiirteet tekevät siitä erityisen vaaran.

Miten kryptovaluutalla voi tehdä päivittäistä voittoa?
Miten luoda kryptovaluutta kaupankäynnin strategia?

Älä laita kaikkia munia yhteen koriin. Hajauttamalla riskejäsi voit välttää merkittävät tappiot, jos markkinat yllättäen laskevat. Liian suuren vipuvaikutuksen käyttäminen. Monet kryptovaluuttapörssit tarjoavat jopa 100-kertaista vipuvaikutusta, mikä nostaa panoksia huomattavasti. Kryptovaluuttojen äärimmäinen volatiliteetti ja kaupankäynti suurella vipuvaikutuksella voivat johtaa positioiden nopeaan purkamiseen.

Se, ettei tiedä, milloin luovuttaa, voi tulla hyvin kalliiksi. Olitpa sitten nousu- tai laskusuhdanteessa, on ratkaisevan tärkeää tietää, milloin positio kannattaa sulkea ja joko lukita voitot tai leikata tappiot.

Päivän kaupankäynti ja Scalping

Krypto päiväkaupankäynnin strategian avulla elinkeinonharjoittaja voi hyödyntää kryptovaluutta omaisuuserien hintavaihteluita. Kuten aiemmin mainittiin, virtuaaliset varat ovat tällä hetkellä erittäin epävakaita, mikä on edullista päiväkauppiaalle.

Miten luot kryptovaluuttakaupan strategian?
Onko mahdollista ostaa kryptovaluuttaa pörssistä?

Päivän kaupankäynnin strategia on numeropeliä. Päivän kauppias tekee useita kauppoja yhden päivän aikana, ostaa yleensä osakkeen ollessa matalalla ja myy sen ollessa korkealla saadakseen pieniä voittoja, jotka päivän loppuun mennessä kasvavat suuremmiksi summiksi. Vaikka tämä voidaan tehdä manuaalisesti, on vaikeaa pysyä mukana jatkuvissa markkinamuutoksissa, joita tarvitaan menestykseen tämäntyyppisessä päivänsisäisessä kaupankäynnissä. Tästä syystä kauppojen automatisointi Coinrulen kaltaisen kryptokauppabotin avulla voi olla välttämätöntä menestyksen kannalta.

Jos haluat käyttää päänahkaa (kaupankäyntistrategia, jossa kauppiaat hyödyntävät pieniä hinnanmuutoksia), sinun on valmistauduttava käymään kauppaa nopeasti, koska päänahkakauppaan liittyy tyypillisesti lyhyempiä kaupankäyntikausia kuin päiväkauppaan. Scalperit pyrkivät useisiin nopeisiin voittoihin sen sijaan, että he pitäisivät asemaa pitkään kuten päiväkauppiaat. Monet kaupat johtavat sekä voittoihin että tappioihin, mutta tavoitteena on saada enemmän voittoja, jotta voitto/tappio-suhteesi olisi suotuisa.

Marginaalikauppa on kaupankäynnin muoto, jossa sijoittajat voivat käydä kauppaa vipuvaikutuksella tai lainatulla rahalla.
Miten luot kryptovaluuttakaupan strategian?

Swing-kaupankäynti

Swing-kaupankäynnin aikakehys on pidempi kuin päiväkaupankäynnissä tai scalpingissa, jossa tyypillisesti avataan ja suljetaan useita positioita yhden päivän aikana. Sitä vastoin swing-kauppiaat saattavat pitää asemansa muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. Krypto-swing-kauppias pyrkii hyötymään tulevasta tai nykyisestä trendistä. Kryptomaailmassa tätä lähestymistapaa kutsutaan toisinaan BTFD:ksi (“buying the fun dip”). BTFD tarkoittaa ostamista, kun hinnat ovat alhaalla, ja myymistä, kun ne ovat korkealla. Sekä FA- että TA-lähestymistapojen tiheä käyttö on ratkaisevan tärkeää tätä strategiaa käytettäessä.

Mikä on paras strategia kryptovaluuttojen päiväkauppaan?
Mikä on paras strategia kryptovaluuttojen päiväkauppaan?

HODLing, tai asemakauppaa

Tämä strategia, jota kutsutaan myös trendikaupankäynniksi tai trendin seuraamiseksi, edellyttää sijoittamista omaisuuseriin pitkäksi ajaksi. Kauppias/sijoittaja ostaa tyypillisesti omaisuuserän, kun hinta on alhainen, ja myy sen, kun hinta on korkea. Ainoa ero tämän strategian ja muiden strategioiden välillä on se, kuinka pitkä aika position avaamisen ja sulkemisen välillä on.

Tätä menetelmää noudattavat kaupat voivat kestää jonkin aikaa – jopa kuukausia tai vuosia. Sijoittajille, jotka haluavat vain antaa rahan kasaantua, tämä on täydellinen ratkaisu! Joskus sitä kutsutaan kryptovaluuttakauppiaspiireissä nimellä “HODL” (“Hold On for Dear Life”). Nimi tulee siitä, miten sijoituksia “pidetään” – ostetaan ja odotetaan kärsivällisesti, kunnes hinnat nousevat jälleen. Kryptokauppiaita, jotka tekevät näin, kutsutaan “Hodleriksi”.

Miten kryptovaluutalla voi tehdä päivittäistä voittoa?
Kryptovaluuttakaupan vaiheet

Marginaalikauppa on kaupankäyntitapa, jossa sijoittajat voivat käydä kauppaa vipuvaikutuksella tai lainatulla rahalla.

Marginaalikauppa ei ole strategia, vaan pikemminkin menetelmä, joka on omaksuttu osakemarkkinoilta. Siinä käytetään lainattua rahaa kaupankäynnin rahoittamiseen tietyllä alustalla. Marginaalikauppa mahdollistaa vahvistetut tulokset kaupan kumpaankin suuntaan. Vaikka tämä voi olla hyödyllistä, jos kauppa onnistuu, se tarkoittaa myös, että mahdolliset tappiot suurentuvat.

Tutki erilaisia kryptovaluuttakauppa-alustoja.

Onko kryptovaluuttakauppa kannattavaa?
Voitko hyötyä kryptovaluuttakaupasta?

Ota huomioon sellaiset tekijät kuin johdannaiset tai vipuvaikutus, sen hyväksymät toimeksiantotyypit ja se, kuinka yksinkertaisesti se voidaan yhdistää kryptovaluutta-kaupankäyntibotteihin, kun valitset kryptovaluutta-kaupankäyntialustaa.

Kun olet päättänyt valita alustan, avaa demotili, jotta voit tutustua sen toimintaan ja sen tarjoamiin ominaisuuksiin.

Kun olet valmis, rahoita tilisi krypto- tai fiat-valuutalla ja aloita kaupankäynti.

Toivomme, että tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään paremmin kryptokauppaa ja sen toimintaa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille