Metaplanetin ¥400 miljoonan Bitcoin-osto: Aasian MicroStrategy iskee jälleen

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Alun perin hotellioperaattorina aloittanut japanilainen pörssiyhtiö Metaplanet ilmoitti äskettäin ostaneensa 400 miljoonalla jenillä (2,5 miljoonalla dollarilla) lisää Bitcoinia. Tämä hankinta on jatkoa yhtiön strategialle ottaa Bitcoin käyttöön kassavarantona.

Bitcoin-markkinoiden laskusta huolimatta Metaplanet paljasti hankkineensa 8. heinäkuuta 42,466 Bitcoinia lisää. Tämä viimeisin osto nostaa sen kokonaisomistukset noin 203 BTC:hen. Yhtiö on sijoittanut näihin kolikoihin yhteensä 2,05 miljardia jeniä (12,7 miljoonaa dollaria), ja keskimääräinen ostohinta on 10 miljoonaa jeniä (62 000 dollaria) kolikkoa kohti.

Metaplanet jäljittelee MicroStrategya, yhdysvaltalaista ohjelmistoyritystä, joka on tunnettu huomattavasta Bitcoin-kertymisestään. Vuodesta 2020 lähtien MicroStrategy on kerännyt yli 200 000 Bitcoinia, joiden arvo on tällä hetkellä 15 miljardia dollaria, mikä tekee siitä suurimman Bitcoinin omistavan yrityksen.

Metaplanetin osakekurssi heijastelee usein Bitcoinin hintavaihteluita, sillä sijoittajat pitävät sitä Bitcoin-altistumisen välittäjänä. Tämä korrelaatio korostaa yhtiön tuloksen ja kryptovaluuttamarkkinoiden välistä vahvaa yhteyttä.

Japanilainen yritys uskoo, että Bitcoinin hankkiminen auttaa vähentämään jenin heikkenemiseen liittyvää riskiä erityisesti Japanin pitkittyneiden matalien korkojen keskellä. Lisäksi tämä lähestymistapa tarjoaa kotimaisille sijoittajille mahdollisuuden hankkia Bitcoin-altistusta pörssiyhtiön kautta, mikä tuo mukanaan edullisemman verokohtelun.

Vuonna 2022 jeni koki dramaattisen laskun ja saavutti dollariin ja euroon nähden alimmat tasot, joita ei ollut nähty vuosikymmeniin. Japanin keskuspankki on pitänyt yllä löysää rahapolitiikkaa, toisin kuin muiden suurten talouksien omaksuma kiristävä politiikka.

Vaikka Metaplanetin Bitcoin-ostot ovat tässä vaiheessa suhteellisen pieniä, yhtiön jatkuvat investoinnit osoittavat vahvaa sitoutumista tähän strategiaan myös epävakailla markkinoilla.
Metaplanet tunnetaan “Aasian MicroStrategiana”, ja se on valmistautunut hyödyntämään Bitcoinin käyttöönoton tulevia aaltoja. Tämän strategisen asemoinnin ansiosta yhtiö voi saada merkittäviä etuja, kun Bitcoinin hyväksyntä ja arvo mahdollisesti kasvavat tulevina vuosina.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille