Mitä voit ostaa Bitcoinilla: aloittelijan opas BTC:n käyttämiseen.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Viime vuosikymmenen aikana Bitcoin on kasvanut arvosäilönä, ja sitä on parannettu transaktioiden käsittelyominaisuuksien parantamiseksi. Useat yritykset hyväksyvät nyt Bitcoinin (BTC) maksutapana sekä henkilökohtaisesti että verkossa.

Vaikka BTC:llä on korkeammat maksut kuin monilla muilla kryptovaluutoilla, se voi olla hyödyllinen suuremmissa transaktioissa Рetenkin kun otetaan huomioon sen vaikuttava turvallisuus. Bitcoin-yhteisö uskoi suurimman osan olemassaolostaan siihen, että kryptovaluutasta tulisi varteenotettava vaihtoehto monille markkinoilla oleville keskitetyille maksujärjestelmille. Tällä hetkellä BTC:tä käytetään kuitenkin ensisijaisesti pitkän aikavälin sijoituksena, omaisuuseränä, joka muistuttaa kultaa tai osakkeita.

Voiko Bitcoinin muuntaa käteiseksi?

Suurin ongelma on verkon käsittelemien transaktioiden määrä: Bitcoinin ehdoton maksimikapasiteetti on vain seitsemän transaktiota sekunnissa. Samaan aikaan Visa käsitteli yli 185 miljardia transaktiota vuonna 2019.

On huomattava, että luottokorttitapahtumia ei makseta heti. Näitä tapahtumia jonotetaan joissakin tapauksissa päiviä, kun taas Bitcoinia kritisoidaan siitä, että se jonottaa tapahtumia tunteja ruuhka-aikoina. Kuten luottokorttien kohdalla, myös Bitcoinissa on vireillä olevia ja toteutuneita transaktioita; nämä kaksi sekoitetaan usein keskenään.

Kun yh√§ useammat ihmiset alkavat k√§ytt√§√§ Bitcoinia ja l√§hett√§√§ transaktioita, verkko paisuu. Transaktioiden m√§√§r√§n my√∂t√§ odotusajat ja – mik√§ t√§rkeint√§ – transaktiomaksut nousevat verkon ruuhkautuessa ja laskevat, kun k√§ytt√∂ v√§henee. 

Voitko käyttää Bitcoinia Amazonissa?

Klassinen esimerkki tästä oli, kun BTC:n transaktiomaksut nousivat huimasti käytön ja kaupankäynnin lisääntyessä vuonna 2017, jolloin tokenin hinta nousi pilviin. Tämä sai ihmiset kyseenalaistamaan Bitcoinin elinkelpoisuuden, ja useat suuret yritykset lakkasivat hyväksymästä sitä maksutapana.

Bitcoinilla on skaalausratkaisu, jonka tarkoituksena on muuttaa t√§m√§: sit√§ kutsutaan Salamaverkoksi, ja se k√§ytt√§√§ tilakanavia transaktioiden suorittamiseen l√§hes v√§litt√∂m√§sti nimellismaksuja vastaan. T√§m√§ verkko p√§ivitt√§√§ Bitcoinin lohkoketjun tilan sen j√§lkeen, kun transaktiot on suoritettu. 

Käyttäjäystävällisyyden puute rajoittaa Lightning Networkin käyttöönottoa. Käyttäjien on tällä hetkellä luotava Lightning-kanavansa ja talletettava siihen, ennen kuin he voivat suorittaa transaktion. Heidän on myös pidettävä kanava auki, kunnes transaktio on valmis.

Voiko bitcoinilla ostaa auton?

Lightning-verkko hyötyy Taprootista, Bitcoin-päivityksestä, joka parantaa yksityisyyttä tekemällä Lightning-tapahtumista erottamattomia perinteisistä BTC-tapahtumista. Tulossa on myös lompakoita, joiden tarkoituksena on helpottaa ihmisten ostamista BTC:llä Lightningin avulla, mikä on lupaava näkymä Bitcoinin tulevaisuuden kannalta.

Merkittävin ongelma, jonka Lightning ratkaisee, on se, että BTC:n käyttö on mahdollista pienissä transaktioissa, kuten kahvikupin ostamisessa. Jos Lightningia ei käytetä näihin pieniin, usein toistuviin transaktioihin, korkeat Bitcoin-maksut voivat moninkertaistaa hinnat.

Toiseksi tärkein kysymys on liiketoiminta-aika kivijalkamyymälöissä. Esimerkiksi Bitcoin-käyttäjän takana seisominen kassajonossa ja yli 10 minuutin odottelu tapahtuman läpiviemiseksi olisi erittäin ärsyttävää.

Miksi ihmiset ostavat Bitcoinia?

Lightning voi mahdollisesti poistaa molemmat edellä mainitut ongelmat, jos siitä tulee käyttäjäystävällisempi. Kun se on otettu käyttöön, sen kannattajat toivovat, että Bitcoin voi todella antaa Visalle kyytiä.

Toisaalta verkossa suoritettavat maksutapahtumat on edelleen helppo tehdä Bitcoinilla, koska jonottamista ei tarvita Рvarsinkin jos maksat QR-koodilla mobiililompakolla. Verkko-ostosten kasvu voi vaikuttaa BTC-maksujen elinkelpoisuuteen, varsinkin kun kivijalkamyymälät ovat vähenemässä.

Bitcoinin hyväksyvät verkkokaupat

Miten voin ostaa jotain bitcoinilla?
 • Overstock – merkitt√§v√§ verkkokauppias hyv√§ksyy ja tukee t√§ysin Bitcoin-maksuja.
 • Home Depot – rautakauppaketju, Yhdysvaltojen suurin.
 • Newegg – elektroniikan v√§hitt√§iskaupan j√§ttil√§inen, joka hyv√§ksyy Bitcoin-maksut suurimmasta osasta varastojaan.
 • Shopify – verkkokauppa-alusta, jonka avulla k√§ytt√§j√§t voivat luoda omia verkkokauppojaan Etsyn ja eBayn tapaan.
 • Microsoft – yksi maailman suurimmista yrityksist√§ – antaa k√§ytt√§jien lis√§t√§ rahaa tileilleen Bitcoinilla.

Useimmat suuret verkkokauppiaat eivät edelleenkään hyväksy BTC:tä maksuvälineenä, mutta on olemassa tapa ostaa niiltä tuotteita digitaalisella valuutalla: Voit tehdä ostoksia Bitcoinilla käyttämällä lahjakortteja.

Voinko tehdä ostoksia Amazonissa bitcoinilla?

Merkittävä osa Bitcoiniin liittyvistä liiketoimista onkin lahjakorttiostoksia. Lahjakortit ovat yksinkertaisin tapa käyttää kryptovaluuttaa tuotteiden ostamiseen globaaleilta yrityksiltä ja pieniltä paikallisilta yrityksiltä verkossa ja offline-tilassa.

Bitcoinin hyväksyvät palveluntarjoajat

Bitcoinin hyväksyminen maksuvaihtoehtona vaihtelee yrityksestä toiseen. Näin ollen ei ole olemassa tiettyjä markkinoita, joilla BTC olisi yleisesti hyväksytty. Sen sijaan eri alojen yritykset pyrkivät laajentamaan asiakaskuntaansa ottamalla digitaaliset valuutat käyttöön uutena maksuvaihtoehtona:

Mitä bitcoineilla voi oikeastaan ostaa?
 • AT&T – matkapuhelinpalvelujen tarjoaja.
 • Twitch – suoratoistoalusta.
 • Dish Network – yhdysvaltalainen suorien satelliittil√§hetysten palveluntarjoaja.
 • ExpressVPN – nopea ja turvallinen VPN-verkko.
 • NordVPN – Maltalainen VPN-palveluntarjoaja, jolla ei ole lokitietoja.
 • ProtonMail – p√§√§st√§ p√§√§h√§n salattu s√§hk√∂postipalveluntarjoaja.
 • Vultr – web hosting-yritys.
 • WordPress – avoimen l√§hdekoodin sis√§ll√∂nhallintaj√§rjestelm√§, jonka avulla k√§ytt√§j√§t voivat luoda verkkosivustoja ja blogeja.
 • Reddit – voit ostaa premium-ominaisuuksia Bitcoinilla.
 • Namecheap – web hosting ja verkkotunnusten tarjoaja.
 • Bloomberg, Chicago Sun-Times – k√§yt√§ Bitcoinia verkkouutisten tilaamiseen.

Videopelien ostaminen Bitcoinilla

Mitkä sivustot hyväksyvät bitcoineja maksuna?

Aiemmin videopelin ostaminen vaati käyntiä fyysisessä kaupassa. Nykyään suurin osa pelaajista tekee ostoksia kuitenkin verkossa. Videopeleistä on tulossa digitaalista omaisuutta, aivan kuten itse digitaalisista valuutoista. On siis luonnollista, että yhä useammat johtavat pelien myyntialustat hyväksyvät Bitcoinin.

 • Xbox – k√§yt√§ Bitcoinia pelien, lis√§osien ja Xbox Live -tilausten maksamiseen.
 • Humble Bundle – digitaalinen kauppa, joka lahjoittaa osan tuotoistaan hyv√§ntekev√§isyyteen.
 • Big Fish Games – Seattlessa, Washingtonissa sijaitseva casual-peliyritys.

Matkailuyritykset, jotka hyväksyvät Bitcoinin

Voiko bitcoineilla tehdä ostoksia verkossa?

Matkailuun liittyviä kilpailevia palveluja on paljon, ja useimmat niistä tarjoavat hyvin samankaltaisia työkalupaketteja. Vaihtoehtoisten maksutapojen tarjoaminen on hyvä tapa houkutella uusia asiakkaita. Joitakin palveluita, joissa voit varata unelmiesi loman ja maksaa sen Bitcoinilla, ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Expedia – yksi maailman suurimmista online-matkatoimistoista hyv√§ksyy t√§ll√§ hetkell√§ BTC:n hotellivarauksiin ja aikoo ottaa sen k√§ytt√∂√∂n maksuvaihtoehtona lennoille, aktiviteeteille ja muullekin.
 • AirBaltic – ensimm√§inen lentoyhti√∂, joka hyv√§ksyy Bitcoin-maksun erilaisista lennoista.
 • Virgin Galactic – maailman ensimm√§inen kaupallinen avaruuslentoyhti√∂, jonka omistaa miljard√∂√∂ri Richard Branson, hyv√§ksyy Bitcoinin.
Mitkä sivustot hyväksyvät bitcoinin maksuna?

Voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, jotka hyväksyvät Bitcoinin

 • Wikimedia Foundation – voittoa tavoittelematon j√§rjest√∂, jonka tavoitteena on edist√§√§ ilmaisen, monikielisen opetussis√§ll√∂n kasvua, kehitt√§mist√§ ja jakelua.
 • Wikileaks – kansainv√§linen voittoa tavoittelematon j√§rjest√∂, joka julkaisee nimett√∂mien l√§hteiden toimittamia salaisia tietoja, uutisvuotoja ja salaisia tiedotusv√§lineit√§.
 • The Giving Block – alusta, jonka avulla voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden ja lahjoittajien on helppo hyv√§ksy√§ ja antaa kryptovaluuttalahjoituksia.
Kuinka monet yritykset hyväksyvät BTC:n?

Rahan lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen aiheuttaa usein valtavia maksuja. Lisäksi jotkut ihmiset haluaisivat syystä tai toisesta pitää lahjoituksensa nimettöminä. Rahan lahjoittaminen Bitcoinin avulla tarjoaa keinon välttää molemmat huolenaiheet.

Ravintolat ja supermarketit, jotka hyväksyvät Bitcoinin

 • Subway – voit ostaa voileipi√§ Bitcoinilla eri paikoissa ymp√§ri maailmaa.
 • Burger King – suuri monikansallinen pikaruokaravintolaketju, joka myy hampurilaisia, ranskalaisia ja muuta.
 • Whole Foods – supermarketketju, joka myy luomuruokaa.

Taksit

Hyväksyvätkö rahapeliyhtiöt bitcoineja?

Useat taksi- ja lentokenttäkuljetuspalvelut eri puolilla maailmaa hyväksyvät Bitcoinin maksutapana.

Koulutus

 • Treehouse – vuorovaikutteisen koulutuksen asiantuntija, joka hyv√§ksyy Bitcoinin erilaisille kursseille.
 • Curtin University – suuri yliopisto Australiassa, jonka kurssit kattavat muun muassa arkkitehtuurin, liiketalouden, tekniikan ja tietotekniikan.
 • The King's College – kristillinen vapaiden taiteiden korkeakoulu New Yorkissa.
 • European School of Management and Technology (ESMT) – saksalainen yliopisto, jossa on paljon kansainv√§lisi√§ opiskelijoita.

Vuonna 2013 Kyproksella sijaitseva yksityinen Nikosian yliopisto oli ensimmäinen yliopisto, joka tarjosi lohkoketju- ja digitaalisen valuutan maisteriohjelman. Voit luonnollisesti maksaa lukukausimaksut Bitcoinilla.

Voinko ostaa PS5:n kryptovaluutoilla?

Bitcoin-kaupan aggregaattorit

 • Where to Spend Bitcoins U.K. – luettelo kaupoista, pubeista, verkkosivustoista ja muista paikoista Yhdistyneess√§ kuningaskunnassa, jotka hyv√§ksyv√§t Bitcoinin.
 • useBitcoins – foorumi, jossa on yli 5000 listattua yrityst√§, jotka hyv√§ksyv√§t BTC:n.
 • Coinmap – kartta yrityksist√§ ymp√§ri maailmaa, jotka hyv√§ksyv√§t Bitcoinin.
 • Spendabit – hakukone, joka pystyy l√∂yt√§m√§√§n tiettyj√§ tavaroita, joita voi ostaa Bitcoinilla.
Bitcoin-kaupan aggregaattorit

Ylellisiä tapoja käyttää Bitcoinia

 • BitCars – verkkomarkkinapaikka, joka myy autoja Bitcoinilla.
 • AutoCoinCars – verkkomarkkinapaikka, joka myy autoja ja listaa niiden hinnat BTC:n√§, muiden krypto- ja fiat-valuuttojen lis√§ksi.
 • Bithome – verkossa toimiva, Sveitsiss√§ sijaitseva kiinteist√∂markkinapaikka, jossa voit ostaa ja myyd√§ kiinteist√∂j√§ Bitcoinilla.
 • Prestige Cars Kent – j√§lleenmyyj√§, joka antaa asiakkaiden ostaa autoja Bitcoinilla.
 • Prestige Time – kauppa, jonka avulla voit ostaa luksuskelloja Bitcoinilla.
 • Denison Yacht Sales – yritys, jonka avulla voit ostaa jahteja Bitcoinilla.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille