Miten rakentaa kryptovaluutta kaivoslaitteisto

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Kryptokaivoslaitteiston rakentamiseen kuuluu paljon eri osia Рnäin pääset alkuun.

Kryptovaluutan louhintaan kuuluu tietokoneen tai useiden tietokoneiden käyttäminen lohkoketjun tapahtumien vahvistamiseen. Teknisesti nämä tietokoneet ratkaisevat kryptografisia yhtälöitä ja tallentavat tietoja digitaaliseen pääkirjaan. Mitä useampi tietokone ratkaisee yhtälöitä, sitä nopeammin lohkoketju voi validoida transaktioita.

Kuinka paljon kryptovaluutan louhintalaitteen rakentaminen maksaa?

Kun louhijat vahvistavat vahvistamattomien lohkojen hasheja, he saavat palkkion jokaisesta vahvistetusta hashista. Louhinta voi olla energia- ja laskentaintensiivistä, ja siihen tarvitaan erikoislaitteistoja ja kryptokaivausohjelmistoja.

Kaivetuimpia (ja kannattavimpia) kryptovaluuttoja ovat Bitcoin ja 

 oli aiemmin osa t√§t√§ listaa, mutta Ethereum on hiljattain siirtynyt PoS (proof-of-stake) -konsensusalgoritmiin, mik√§ tarkoittaa, ett√§ ETH:ta ei voi en√§√§ louhia.

Kryptovaluuttojen louhinnan ymm√§rt√§minen on elint√§rke√§√§ niille, jotka haluavat sijoittaa kryptovaluuttoihin. Loppujen lopuksi louhijoilla on kriittinen rooli lohkoketjujen turvallisuuden ja hajauttamisen varmistamisessa. Kryptovaluutan louhinta on prosessi, joka edellytt√§√§ erikoistuneen kryptokaivoslaitteiston, ohjelmistojen ja kaivospoolien k√§ytt√∂√§. Prosessia voi olla vaikea ymm√§rt√§√§ ja perustaa ilman asianmukaista opastusta, joten t√§ss√§ on muutamia olennaisia yksityiskohtia, joiden avulla p√§√§set alkuun. 

Onko kryptovaluutan louhintalaitteen rakentaminen kannattavaa?

Mikä on kryptovaluutan louhintalaitteisto ja miten se toimii?

Kaivoslaitteisto on räätälöity henkilökohtainen tietokone (PC), joka sisältää kaikki tavalliset PC-komponentit: suorittimen, emolevyn, RAM-muistin ja tallennustilan. Tärkein ero on, että louhintalaitteissa käytetään grafiikkasuorittimia (GPU) keskusyksiköiden (CPU) sijasta.

Grafiikkasuorittimet pystyvät paremmin ratkaisemaan kryptografisia yhtälöitä, joita tarvitaan lohkoketjun transaktioiden todentamiseen. Yksittäinen huippuluokan GPU voi olla jopa 800 kertaa nopeampi kuin tavallinen CPU, kun tarkastellaan käskyjä kelloa kohden. Tämä tekee niistä välttämättömiä kaikille, jotka haluavat louhia kryptovaluuttoja.

Miten rakentaa kryptovaluutan louhintalaite?

Näytönohjaimilla on myös paljon korkeammat hash-nopeudet ja ne ovat helpompia ylläpitää, joten ne ovat suosittu valinta louhijoiden keskuudessa. Hash rate on mitta, jolla mitataan, kuinka nopeasti tietokone pystyy ratkaisemaan kryptografisia yhtälöitä, ja sitä käytetään louhinnan kannattavuuden määrittämiseen.

LUE MY√ĖS

Mikä on Bitcoinin hash rate ja miksi sillä on merkitystä?

Onkar Singh

13 päivää sitten

Kuinka paljon 1 kaivoslaite voi ansaita päivässä?

Toinen keskeinen ero on se, ett√§ louhintalaitteissa on usein useita n√§yt√∂nohjaimia. T√§m√§ on v√§ltt√§m√§t√∂nt√§, koska mit√§ enemm√§n n√§yt√∂nohjaimia laitteessa on, sit√§ korkeampi hash-nopeus on. Kryptovaluuttojen louhintalaitteet toimivat k√§ytt√§m√§ll√§ n√§yt√∂nohjaimia lohkoketjun tapahtumien tarkistamiseen. 

On my√∂s syyt√§ huomata, ett√§ kaikki louhijat eiv√§t k√§yt√§ n√§yt√∂nohjaimia. Joissakin tapauksissa, kuten Bitcoin-louhinnassa, louhijat saattavat k√§ytt√§√§ sen sijaan mieluummin sovelluskohtaista integroitua piiri√§ (ASIC). 

Joitakin asioita, joita kannattaa harkita, kun etsit kaivoslaiturin rakentamista, ovat:

Kuinka nopeasti voit louhia 1 bitcoinin?
  • Laitekustannukset: Siksi on t√§rke√§√§ ottaa huomioon kaikkien tarvittavien laitteiden hinnat. 
  • S√§hk√∂n hinta: Kryptovaluuttojen louhinta on energiaintensiivinen prosessi, joten on t√§rke√§√§ ottaa huomioon s√§hk√∂n hinta. 
  • Kokeile ja erehdy: Se voi olla kokeilu ja erehdys -prosessi, johon liittyy paljon s√§√§t√§mist√§ ja s√§√§t√§mist√§.

Mitä komponentteja tarvitaan kaivoslaitteiston rakentamiseen?

Kaivoslaitteen rakentamiseen tarvitaan useita keskeisiä komponentteja. Näitä ovat mm:

GPU:t

Kuten aiemmin mainittiin, näytönohjaimet ovat kaikkien kaivoslaitteiden kriittinen osa. Tarvittavien näytönohjainten määrä riippuu siitä, millaisen hash-asteen halutaan saavuttavan. Yksi tai kaksi näytönohjainta pitäisi kuitenkin riittää aloittelevalle.

Kuinka paljon kryptovaluutan louhintalaite tienaa?

ASIC:t

ASIC:t ovat erikoiskoneita, jotka on suunniteltu erityisesti kryptovaluuttojen louhintaan. Niiden hinta on yleensä korkeampi kuin näytönohjainten, mutta ne tarjoavat paljon korkeampia hash-nopeuksia.

Emolevy

Emolevy on minkä tahansa tietokoneen selkäranka, eikä kaivoslaitteisto poikkea tästä. Sen on pystyttävä tukemaan kaikkia laitteessa käytettäviä näytönohjaimia.

Mitä on kryptovaluutan louhinta ja miten se toimii?

CPU

Jotkut aloittelijat haluavat louhia pelkill√§ suorittimilla, mik√§ on my√∂s mahdollista. Niiden on kuitenkin oltava huippuluokan suorittimia, jotka pystyv√§t vastaamaan kaivostoiminnan vaatimuksiin.  Kun k√§ytet√§√§n n√§yt√∂nohjaimia louhintaan, peruslaitteisto tarvitsee vain matalan tai keskitason suorittimen, kuten Intelin 8. tai 9. sukupolven prosessorin.

RAM

RAM-muisti (Random Access Memory) on välttämätön jokaisessa tietokoneessa, sillä sitä käytetään tietojen väliaikaiseen tallentamiseen tietokoneen ollessa käynnissä. Kaivoslaitteistossa on tärkeää, että RAM-muistia on riittävästi kaikkien laitteistossa käytettävien näytönohjainten tietojen tallentamiseen.

Ovatko kryptovaluutan louhintalaitteet kannattavia?

Virtalähde

Virtalähde (PSU) on yksi kaivoslaitteiston tärkeimmistä komponenteista. Tämä johtuu siitä, että virtalähteen on pystyttävä antamaan riittävästi virtaa kaikille laitteiston komponenteille. Hyvä nyrkkisääntö on hankkia virtalähde, joka pystyy tuottamaan vähintään kaksinkertaisen määrän virtaa kuin laitteistosi tarvitsee. Tyypillisesti 1200w platinaluokituksella varustettu verkkolaite toimii hyvin.

Varastointi

Kuten mikä tahansa muukin tietokone, kaivoslaitteisto tarvitsee jonkin verran tallennustilaa. Se voi olla kiintolevy tai SSD-levy. Tallennustilan koko riippuu siitä, kuinka paljon tietoa aiot louhia. Tyypillisesti 240 Gt:n tai suurempi asema riittää.

Muut vaatimukset

Mitä tarvitset kryptovaluutan louhintalaitteeseen?

Edellä lueteltujen laitteistokomponenttien lisäksi tarvitaan muutama muu asia kaivoslaitteiston rakentamiseen. Näitä ovat mm:

  • Kaivosohjelmistot, kuten CGMiner, EasyMiner tai BFGMiner;
  • K√§ytt√∂j√§rjestelm√§, kuten Awesome Miner, Rave OS tai Hive OS;
  • Kryptolompakko louhittujen kolikoiden s√§ilytt√§miseen;
  • Nostin, joka nostaa n√§yt√∂nohjainta ilmavirran lis√§√§miseksi;
  • vakaa internetyhteys; ja
  • Muistitikku, jonka kapasiteetti on v√§hint√§√§n 5 Gt.

Kuinka rakentaa kaivoslaitteisto:  Aloittelijoille

Miten ansaita 1000 dollaria kuukaudessa kryptovaluutta louhinta

Nyt kun olemme keskustelleet kryptokaivoslaitteiston rakentamiseen tarvittavista komponenteista, on aika koota sellainen. Alla on nopea vaiheittainen opas: 

Vaihe 1: Kiinnitä emolevy

Varmista, että suorittimen pistorasiaa varmistava vipu on vapautettu. Aseta seuraavaksi emolevy kaivoskehyksen ulkopuolelle jonkin staattisesta sähköstä vapaana pitävän välineen, kuten vaahtomuovilaatikon tai antistaattisen pussin, päälle.

Vaihe 2: Kiinnitä prosessori

Onko kryptovaluutan louhinta laillista?

Kiinnitä prosessori emolevyyn. Tee merkki sekä suorittimen että emolevyn pistorasiaan, jotta voit myöhemmin tunnistaa, kumpi on kumpi. Ole myös varovainen kiinnittäessäsi suorittimen nastoja emolevyyn, sillä ne voivat helposti taipua ja vahingoittaa koko prosessoria.

Vaihe 3: Asenna RAM-muisti

RAM-moduulin asettaminen emolevyn RAM-muistipesään on hyvin yksinkertaista. Työnnä RAM-moduuli varovasti RAM-muistipaikkaan, kun olet avannut emolevyn korttipaikan sivukannattimet. RAM-muisti on asennettava oikeassa asennussuunnassa, ja siinä on oltava varovainen, koska RAM-muisti voi lukittua liitäntään vain yhdellä tavalla.

Vaihe 4: Virtalähteen kiinnittäminen

Mitä tarvitset ASIC-kaivoslaitteen perustamiseen?

Varmista, että virtalähde on kiinnitetty emolevyyn tukevasti; jos näin ei tapahdu, kaivoslaitteisto ei käynnisty. Suorittimen 8-napaisen virtaliittimen tulisi mennä emolevyn korttipaikkaan, joka on lähinnä prosessoria.

Vaihe 5: USB-korotuspalkkien kiinnittäminen

Näitä tarvitaan näytönohjaimen ja emolevyn yhdistämiseen. Aseta ne emolevyn käytettävissä oleviin PCI-paikkoihin.

Vaihe 6: Näytönohjainten kiinnittäminen

Miten kaivoslaite rakennetaan: Aloittelijoille

Kiinnitä näytönohjaimet runkoon USB-korotuslevyjen avulla. Kytke sitten PCI-e 6+2 -virtaliittimet näytönohjaimiin. Tarkista lopuksi, että kaikki kaapelit on kytketty oikein, ennen kuin käynnistät kaivoslaitteiston. Kun kaikki on kytketty, laite on valmis aloittamaan kryptovaluutan louhinnan.

Onko kryptokaivostoiminta yhä kannattavaa?

Nyt kun Ethereum on lopettanut louhinnan ja siirtynyt PoS-mekanismiin, voiko louhinta olla vielä kannattavaa? Vastaus on kyllä Рriippuen monista eri tekijöistä.

Louhinnan kannattavuus vaihtelee kryptovaluutasta toiseen. Esimerkiksi Bitcoin-louhinta on edelleen hyvin kannattavaa, kun taas Ethereum-louhinta on muuttunut paljon vähemmän kannattavaksi. Toinen huomioon otettava tekijä on kryptovaluutan hinta. Jos kolikon hinta nousee, kyseisen kolikon louhinnasta tulee kannattavampaa ja päinvastoin. Kryptovaluuttojen louhinta voi edelleen olla kannattavaa, mutta on tärkeää tehdä tutkimusta ennen aloittamista.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille