Miten VPN:ää käytetään?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Mikä on VPN ja miten sitä käytetään?

VPN on palvelu, joka suojaa Internet-yhteytesi ja auttaa parantamaan yksityisyyttä ja turvallisuutta. Se on hyödyllinen myös suoratoisto-, torrent-, peli- ja muissa verkkotoiminnoissa. Sinun tarvitsee vain ladata VPN-sovellus laitteeseesi, muodostaa yhteys palvelimeen ja olet valmis.

Voiko sinua seurata, jos käytät VPN:ää?

Jos käytät hyvämaineista VPN:ää, IP-osoitettasi ja henkilökohtaisia tietojasi ei jäljitetä sotilastason salauksen ja turvallisten tunnelointiprotokollien ansiosta. Jotkin sivustot saattavat kuitenkin olla tietoisia siitä, että käytät VPN:ää.

Mitkä ovat VPN:n käytön haitat?

Riippumatta siitä, mitä VPN:ää käytät, yhteysnopeutesi laskee. Lisäksi jotkin sivustot saattavat estää VPN-liikenteen yleisesti.

Onko VPN:n käyttö huono asia?

Ei, VPN:t ovat täysin laillisia useimmissa maissa, joten et tee mitään pahaa käyttämällä niitä. Tietyt maat, kuten Venäjä, Valko-Venäjä ja Pohjois-Korea, ovat kuitenkin kieltäneet VPN:n käytön kokonaan.

Miten voin käyttää VPN:ää ilmaiseksi?

Parhaat ilmaiset VPN:t ovat ProtonVPN ja Atlas VPN. Ensin mainittu antaa sinulle rajoittamattoman datan ja kaistanleveyden, kun taas jälkimmäinen tarjoaa hyvät nopeudet ja turvallisuuden. Vaihtoehtoisesti useimmilla VPN-palveluilla on 30 päivän rahat takaisin -takuu, jolloin voit kokeilla palvelua ilmaiseksi.

Kuinka paljon VPN:n hankkiminen maksaa?

VPN-tilausten hinnat voivat vaihdella noin 2 dollarista kuukaudessa 8 dollariin kuukaudessa palveluntarjoajasta ja valitusta paketista riippuen. Parhaan säästön saat, kun hankit pidempiä tilauksia. Esimerkiksi NordVPN:n 2-vuotispaketti maksaa vain 3,29 dollaria/kk.

VPN:n käytön opettelu ei vaadi laajaa IT-osaamista. Itse asiassa VPN:n hankkiminen vaatii vain muutaman yksinkertaisen vaiheen, jotta voit poistaa maantieteellisesti rajoitetun sisällön eston, parantaa yksityisyyttä verkossa ja pysyä turvassa torrent- tai pelikäytössä. Jos kuitenkin tunnet, että haluat tukea prosessin aikana, me huolehdimme sinusta.

Tässä artikkelissa kerromme, miten VPN:ää voi käyttää tarpeidesi mukaan ja miten se otetaan käyttöön millä tahansa laitteella. Käytämme tähän NordVPN:ää, joka on monipuolinen VPN-palveluntarjoaja – luotettava, monipuolinen ja helppokäyttöinen.

Miten VPN:ää käytetään?

VPN:n käyttö 3 yksinkertaisessa vaiheessa:

 1. Lataa turvallinen ja luotettava VPN. Suosittelemme NordVPN:ää, nyt 63% POIS.
 2. Määritä VPN laitteellesi.
 3. Muodosta yhteys valitsemaasi VPN-palvelimeen ja aloita turvallinen selailu.

Helppokäyttöiset VPN-palvelut – suosituksemme:

Jos et ole varma, minkä VPN:n valitsisit, meillä on luettelo huippuluokan palveluntarjoajista, jotka tarjoavat laadukkaita palveluja ja käyttäjäystävällisiä sovelluksia. Tässä ovat ne, jotka olemme testanneet ja joita voimme ehdottomasti suositella sinulle:

 1. NordVPN – yleisesti paras VPN-palvelu vuonna 2023
 2. Surfshark VPN – huippuluokan VPN rajoittamattomille laitteille
 3. PureVPN – turvallinen VPN edullisilla tilauksilla
Mikä on VPN ja miten sitä käytetään?

Parhaat tavat käyttää VPN:ää

Ihmiset käyttävät VPN:ää eri tarkoituksiin tarpeidensa mukaan. Jos et ole varma, tarvitsetko VPN:ää, tässä on keinoja, joilla voit käyttää parhaita VPN:iä:

 • Paranna yksityisyyttä ja turvallisuutta VPN:n avulla. Suojaudu epäluotettavilta verkoilta, piilota selaustoimintasi ja paljon muuta.
 • Käytä VPN:ää suoratoistoa varten. VPN on loistava väline Netflixin tai Hulun kaltaisten suoratoistopalvelujen avaamiseen ja suosikkiohjelmiesi tai urheilupelien, kuten NFL:n, käyttämiseen.
 • Käytä VPN:ää torrenttia varten. Peitä IP-osoitteesi ja vältä paljastuminen, kun lataat tekijänoikeudellisesti suojattua sisältöä.
 • Käytä VPN:ää, jos haluat vakaat Internet-nopeudet. Jos käytät paljon kaistanleveyttä ladatessasi suuria tiedostoja, Internet-palveluntarjoajasi saattaa tahallaan hidastaa Internet-nopeuttasi. VPN voi auttaa sinua estämään ISP:n kuristamisen pitämällä toimintasi nimettömänä.
 • Käytä VPN:ää pelaamiseen. Se on loistava vaihtoehto suojautua kostonhimoisten kilpailijoiden hyökkäyksiltä sekä parantaa pingiä ja poistaa yksinoikeuspelien estoja.
Miten VPN:ää käytetään?

VPN:n käyttö yksityisyyden ja turvallisuuden takaamiseksi

VPN:n avulla voit suojautua epäluotettavilta verkoilta. Jos käytät esimerkiksi ilmaista wlan-hotspotia, et voi koskaan olla 100-prosenttisen varma, että se on turvallinen. VPN lisää varmuutta siitä, että julkisissa verkoissa tekemäsi asiat pysyvät yksityisinä.

Lisäksi VPN:t ovat erinomaisia piilottamaan selailutoimintasi. Jotkin hallitukset eivät kunnioita yksityisyyttäsi. Samaa voisi sanoa joistakin Internet-palveluntarjoajista. Luotettava VPN piilottaa toimintasi ISP:ltä tai hallitukselta. Toimintalokeja ei yhdistetä todelliseen henkilöllisyyteesi.

Miten käytän VPN:ää selaimessani?

Suoratoisto VPN:n avulla

Yksi VPN:n yleisimmistä käyttötarkoituksista on suoratoisto. Tämä johtuu siitä, että useimmat suoratoistoalustat tarjoavat erilaista sisältöä eri alueille, kun taas jotkin suoratoistovaihtoehdot ovat suorastaan saavuttamattomissa tietyissä maissa. Käyttäjän näkökulmasta tämä on todella epäreilua.

Onneksi nämäkin ongelmat voidaan ratkaista suoratoisto-VPN:n avulla. Muuttamalla IP-osoitteesi VPN-palvelu väärentää todellisen sijaintisi ja huijaa suoratoistosivua. Tämän ansiosta voit käyttää maantieteellisesti rajoitettua sisältöä mistä päin maailmaa tahansa.

Netflix ja muut sivut yrittävät kuitenkin jatkuvasti tunnistaa VPN-palvelimien IP-osoitteita estääkseen liikenteen. Näin ollen aluepohjaisten rajoitusten ohittaminen keskinkertaisella VPN:llä on yhä vaikeampaa.

Onko VPN:n käyttö laillista?

Torrenttaaminen VPN:n avulla

Vaikka P2P-tiedostojen jakaminen ei ole laitonta, se voi aiheuttaa tiettyjä uhkia. Onneksi parhaat torrenttikäyttöön tarkoitetut VPN:t voivat väärentää IP-osoitteesi ja auttaa sinua pysymään suojassa.

Jos esimerkiksi et piilota todellista IP-osoitettasi ladatessasi tekijänoikeudellisesti suojattua sisältöä, tekijänoikeuksien haltijat voivat jäljittää sen ja ryhtyä oikeustoimiin. Näin ollen VPN:n käyttäminen torrenttia käytettäessä voi ehdottomasti suojella sinua ei-toivotuilta seurauksilta. Tätä varten meillä on hyödyllinen artikkeli, jossa kerrotaan, miten torrentaat turvallisesti VPN:n avulla.

Miten VPN toimii askel askeleelta?

VPN:n käyttäminen kaistanleveyden kuristamisen estämiseksi

Internet-palveluntarjoajille on kallista tarjota kaikille nopea yhteys, jos he suoratoistavat tai pelaavat 4K-pelejä. Vaikka Internet-palveluntarjoajat lupaavat kaikille yhtäläistä kaistanleveyttä, ne vähentävät sitä, jos tällaista toimintaa havaitaan. VPN:n avulla voit piilottaa verkkotoimintasi ja estää ISP:n kuristamisen.

Kaikki palvelimen ja vastaanottajan välillä liikkuvat tietosi salataan kehittyneillä algoritmeilla. Näin Internet-palveluntarjoaja ei pysty erottamaan HD-suoratoistoa ja yksinkertaista verkkoselailua toisistaan. Ja koska Internet-palveluntarjoajan on laitonta hidastaa kaikkea liikennettäsi kaikille verkkosivustoille, se ei yksinkertaisesti hidasta mitään.

Miten VPN:ää käytetään tehokkaasti?

VPN:n käyttäminen pelaamiseen

Yksi parhaista VPN-palveluista pelaamiseen voi palvella sinua useissa eri tarkoituksissa. Ensinnäkin sisäänrakennetut tietoturvaominaisuudet suojaavat yksityisiä tietojasi ja piilottavat todellisen IP-osoitteesi. Näin voit välttää DDoS-hyökkäykset kostonhimoisten pelaajien taholta, jotka olet juuri voittanut.

Lisäksi jotkin suositut pelit ovat maantieteellisesti rajoitettuja ja saatavilla vain tietyillä alueilla. Jos et ole kyseisestä maasta, VPN voi muuttaa virtuaalisen sijaintisi ja määrittää uuden IP-osoitteen – sen avulla voit ohittaa sijaintiin perustuvat rajoitukset ja vapauttaa pelit mistä päin maailmaa tahansa.

VPN:n käyttäminen voi myös vaikuttaa myönteisesti pelikokemukseesi vähentämällä viiveet. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun pelaat aikasidonnaisia pelejä, joissa jokainen sekunti on tärkeä. Huippuluokan palveluntarjoajat käyttävät nykyaikaisia tunnelointiprotokollia ja tarjoavat huiman nopeita nopeuksia.

Kun käytän VPN:ää Mitä maata minun pitäisi käyttää?

VPN:n perustaminen ja käyttö – täydellinen opas:

Vaikka sinulla ei olisikaan mitään tietoa VPN:n käytöstä, lupaan sinulle, ettei sinun tarvitse pelätä mitään. Alta löydät täydellisen oppaamme, josta näet, miten hankit VPN:n, määrität sen laitteeseesi ja aloitat käytön.

1. Valitse oikea VPN

Ensinnäkin sinun on valittava VPN-palveluntarjoaja. Tällä hetkellä on olemassa melko vähän tuotteita, jotka voidaan luokitella parhaiksi VPN-palveluiksi. Vaikka ne kaikki salaavat liikennettäsi ja muuttavat virtuaalista sijaintisi, niissä on kuitenkin myös toimintokohtaisia ominaisuuksia. Suuri kysymys onkin – mikä niistä sopii parhaiten tarpeisiisi?

Onko järkevää maksaa VPN:stä?

Tässä tapauksessa sinun on päätettävä selkeästi, miksi tarvitset VPN:ää. Onko kyse suoratoistosta, torrentista, pelaamisesta vai yksityisyydestä verkossa?

Kun tiedät vastauksen, voit helposti tarkistaa VPN:ien tarjoamat ominaisuudet, nopeudet, estojen poisto-ominaisuudet ja turvatoimet ja valita itsellesi parhaiten sopivan.

Jos esimerkiksi tarvitset VPN:ää suoratoistoa varten, sillä on oltava suuri palvelinkanta, nopeat nopeudet ja sen on pystyttävä poistamaan useimpien suosittujen suoratoistoalustojen estot.

Ovatko ilmaiset VPN:t hyviä?

Jos tavoitteesi on pysyä täysin yksityisenä verkossa VPN:n avulla, etsi kehittynyttä salausta, tiukkaa lokien kieltämistä koskevaa käytäntöä ja huippuluokan tietoturvaominaisuuksia. Samaa valintamenetelmää voidaan soveltaa, kun valitset VPN:ää pelaamiseen, torrentointiin ja muihin tarkoituksiin.

2. Maksa VPN-tilaus ja rekisteröidy

Kun olet valinnut VPN-palveluntarjoajan, sinun on ostettava tilauspaketti ennen kuin voit aloittaa palvelujen käytön. Useimmat palveluntarjoajat tarjoavat useita suunnitelmia, jotka perustuvat tilauksen kestoon – 1 kuukausi, 1 vuosi tai 2 vuotta.

Jos haluat saada parhaan hinnoittelun, suosittelemme valitsemaan pisimmät tilaukset. Yleensä 2-vuotiset sopimukset tarjoavat suurimmat säästöt, joten voit saada laadukkaita VPN-palveluja kuluttamatta omaisuutta.

Mikä on markkinoiden paras VPN tällä hetkellä?

Kun olet valinnut tilaussuunnitelman, sinut ohjataan kassalle, jossa voit valita maksutavan. Maksaminen luottokortilla, kuten VISA, Mastercard tai American Express, on aina mahdollista.

Jotkut VPN-palveluntarjoajat tukevat kuitenkin myös vaihtoehtoisia maksutapoja: PayPal, Google Pay, AmazonPay, UnionPay, WebMoney, GiroPay ja muita. Toiset jopa hyväksyvät kryptovaluutat, kuten Bitcoinin tai Ethereumin.

Ammattilaisen vinkki

NordVPN tarjoaa yhden suurimmista maksuvaihtoehdoista. Jos haluat pysyä täysin anonyyminä, voit maksaa tilauksen jopa käteisellä Amazonin tai Walmartin vähittäismyymälöissä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja muissa maissa.

Miten saan parhaan VPN-sopimuksen?

Hanki NordVPN

Kun olet suorittanut maksun, sinun on rekisteröidyttävä. Prosessi edellyttää voimassa olevan sähköpostiosoitteen antamista, jota käytetään myös kirjautuessasi VPN-tilillesi.

3. Lataa VPN-sovellus

Kun olet suorittanut maksu- ja rekisteröitymisprosessin, voit nyt ladata VPN-sovelluksen laitteellesi.

Jos haluat käyttää sitä Mac- tai Windows-tietokoneellasi, lataa oma sovellus viralliselta VPN-sivustolta. Jos kyseessä on älypuhelin, käytä Google Play Storea Androidissa tai Applen App Storea iOS:ssä.

Kuinka paljon VPN maksaa kuukaudessa?

Lisäksi joillakin VPN-palveluntarjoajilla on selainlaajennuksia Chromelle, Firefoxille, Edgelle tai Operalle. Voit myös ladata VPN-laajennuksen valitsemasi palveluntarjoajan viralliselta verkkosivustolta.

Kun olet ladannut VPN-sovelluksen tai lisännyt laajennuksen, avaa sovellus ja kirjaudu sisään antamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.

4. VPN:n määrittäminen ja käytön aloittaminen

Ennen kuin aloitat VPN:n käytön, on tärkeää tarkistaa, että sovelluksen parametrit vastaavat tarpeitasi. Tässä on siis VPN:n määrittäminen:

 • Valitse tunnelointiprotokolla. Tällä hetkellä nopein ja turvallisin tunnelointiprotokolla on WireGuard. Suosittelemme aina sen käyttämistä, jos haluat parhaat nopeudet ja vahvan turvallisuuden. Jos se ei kuitenkaan ole vaihtoehto, voit käyttää myös OpenVPN:ää. OpenVPN UDP tarjoaa paremmat nopeudet, kun taas TCP-muunnos takaa paremman suojan.
Mikä on parempi ExpressVPN tai NordVPN?
 • Tarkista salaus. Useimmat VPN:t käyttävät oletuksena 256-bittistä AES-salausta. Se on alan standardi ja tarjoaa huippuluokan tietoturvan, mutta jotkut palveluntarjoajat tarjoavat jonkin verran räätälöintiä. Voit esimerkiksi valita 128- ja 256-bittisten versioiden sekä CBC- tai GCM-tilojen välillä, ja jos turvallisuus on sinulle ensisijainen asia, AES-256-GCM on erinomainen valinta.
 • Kytke tappokytkin päälle. Tämä toiminto pysäyttää kaiken Internet-liikenteen, jos VPN-yhteys katkeaa edes muutamaksi sekunniksi. Näin tietosi eivät koskaan paljastu kolmansille osapuolille. Kill switch pitää myös todellisen IP-osoitteesi piilossa koko ajan, mikä on hyödyllistä, kun suoratoistat maantieteellisesti rajoitettua sisältöä.
 • Harkitse jaetun tunneloinnin käyttöä. Jos haluat käyttää suojattua VPN-yhteyttä vain tiettyjen sovellusten tai verkkosivustojen kanssa, kannattaa käyttää jaetun tunnelin ominaisuutta. Voit esimerkiksi määrittää VPN:n salaamaan tietoliikenteesi, kun käytät mobiilipankkisovelluksia, mutta säilyttää tavallisen Internet-yhteyden selaillessasi.
Tämän viikon parhaat VPN-tarjoukset

Kun VPN-asetukset on tehty, voit aloittaa sen käytön. Valitse vain palvelin valitsemassasi sijainnissa ja muodosta yhteys. Sitten sinulle annetaan uusi IP-osoite kyseisestä maasta ja sinut suojataan vahvalla salauksella.

Jos sinulla on kysyttävää, voit lukea artikkelimme, jossa kerrotaan tarkemmin VPN:n käyttöönotosta.

Helppokäyttöiset VPN-palvelut – vertailu:

NordVPNSurfsharkPureVPNAtlasVPN
Merkki
ArvosteluNordVPN arvosteluSurfshark VPN arvosteluPureVPN arvosteluAtlas VPN arvostelu
Luokitus4.9★★★★★4.7★★★★★4.4★★★★☆4.6★★★★★
PalvelimetYli 5500 palvelinta 60 maassa3200+ palvelinta 100 maassaYli 6500 palvelinta 78 maassaYli 1000 palvelinta 42 maassa
KirjaaminenEi lokitietoja, PwC:n kahdesti riippumattomasti tarkastama.Ei lokitietoja, Cure 53:n riippumattomasti tarkastama.Ei lokitietoja, KPMG:n suorittama tarkastus on aina päällä.Ei lokeja, VerSprite (iOS-penetraatiotestaus) on tarkastanut riippumattomasti.
Tukee WireGuardia✅, nykyaikainen muunnelma tunnetaan nimellä NordLynx.
Samanaikaiset yhteydet6Rajoittamaton10Rajoittamaton
SuoratoistoNetflix, Hulu, BBC iPlayer, Disney+ ja paljon muuta.Netflix, Disney+, Amazon Prime Video ja paljon muuta.Netflix, BBC iPlayer, YouTubeNetflix, BBC iPlayer, YouTube
YhteensopivuusWindows, Mac, Linux, Android, iOS, Chrome, FirefoxWindows, Mac, Linux, Android, iOS, Chrome, FirefoxWindows, macOS, Linux, Android, iOSWindows, Mac, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire Stick
ParasSuoratoisto, torrentointi, turvallisuusSuoratoisto, torrentointi, turvallisuusStreaming, turvallisuusSuoratoisto, torrentointi, turvallisuus
Hinta (alin hinta kuukaudessa)3,29 /kk2,30 /kk2.08/kk1,82 /kk

Voinko käyttää VPN:ää millä tahansa laitteella?

Pakko katsoa: NordVPN:n käyttötapauksista 4 todellista esimerkkiä

Käytitpä mitä tahansa laitetta, voit todennäköisesti ottaa sen käyttöön VPN:n avulla. Tämä johtuu siitä, että useimmat VPN-palvelut tarjoavat omia sovelluksia Windows-, Mac-, Linux-, Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Toisin sanoen valitsemasi VPN:n pitäisi toimia täydellisesti sekä työpöytä- että mobiililaitteissa.

Lisäksi useille laitteille sopivia VPN:iä voidaan käyttää myös suoratoistolaitteiden kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi Android-televisiot, Amazon Fire TV -laitteet, Kodi, Roku ja muut.

Käytä VPN:ää tietokoneellasi (Windows, Mac).

Verkkotoimintojesi suojaaminen tietokoneen VPN:n avulla on yksinkertainen prosessi. Kun olet valinnut VPN-sovelluksen Macille tai Windowsille sopivan VPN:n, voit aloittaa sen käytön seuraavasti:

 1. Lataa luotettava VPN. Suosittelemme NordVPN:ää, jota on erittäin helppo käyttää sekä Windowsissa että Macissa.
 2. Asenna VPN-sovellus tietokoneellesi.
 3. Muodosta yhteys haluamaasi palvelimeen.
 4. Siinä kaikki – nyt voit aloittaa turvallisen selailun.
Ilmaiset ja maksulliset VPN:t

Käytä VPN:ää älypuhelimessasi

Voit helposti pysyä turvassa selatessasi älypuhelimellasi VPN:n avulla. Valitse Android-laitteiden kanssa yhteensopiva VPN tai iPhonen VPN ja noudata näitä ohjeita:

 1. Lataa VPN, joka toimii mobiililaitteilla. Suosittelemme NordVPN:ää parhaaksi vaihtoehdoksi.
 2. Asenna VPN-sovellus älypuhelimeesi.
 3. Muodosta yhteys valitsemassasi sijainnissa sijaitsevaan palvelimeen.
 4. Voilà – surffaa internetissä turvallisesti liikkeellä ollessasi.

Käytä VPN:ää suoratoistolaitteissa

Miksi minun on käytettävä VPN:ää?

VPN:ää voidaan käyttää myös suoratoistolaitteissa, vaikka asetukset ovatkin erilaiset laitteesta riippuen. Joillakin on omat sovellukset, jotka voi ladata kaupoista, kun taas toiset vaativat välityslaitteen, kuten reitittimen.

 1. Valitse VPN, joka toimii reitittimesi kanssa. Suosittelemme tähän NordVPN:ää.
 2. Asenna VPN ja liitä se Wi-Fi-reitittimeen.
 3. Yhteys mihin tahansa haluamaasi palvelimeen
 4. Valmis! Nauti VPN:n tuomasta yksityisyydestä ja turvallisuudesta

Jos sinulla on tapana käyttää useita laitteita samanaikaisesti (tai haluat vain jakaa tilauksesi perheenjäsentesi kanssa), sinun kannattaa harkita VPN:n hankkimista, joka mahdollistaa useamman samanaikaisen yhteyden. Useimmiten saat viisi, mutta jotkut VPN:t (kuten Surfshark) eivät rajoita samanaikaisten yhteyksien määrää lainkaan.

Käytä VPN:ää suoratoistolaitteissa

On myös mahdollista asentaa VPN suoraan reitittimeen. Näin kaikki reitittimeen liitetyt laitteet käyttävät VPN-yhteyttä – myös ne, jotka eivät itsessään tue VPN:ää. Jotkin reitittimen VPN:t helpottavat asennusta tarjoamalla sinulle reitittimeen erikoistuneen laiteohjelmiston.

Jotkut VPN-palveluntarjoajat auttavat sinua parantamaan suoratoistokokemustasi antamalla sinulle mahdollisuuden katsoa maantieteellisesti estettyä sisältöä älytelevisioilla ja pelikonsoleilla. Tämä tapahtuu SmartDNS:n avulla.

Miksi minun on käytettävä VPN:ää?

VPN:n käytön opettelu voi olla erittäin hyödyllistä. Tässä ovat yleisimmät syyt tämän palvelun hankkimiseen:

Käytä VPN:ää älypuhelimessasi
 1. Turvassa pysyminen verkossa. Jos olet freelancer tai innokas matkailija, lentokentällä tai kahvilassa työskentely saattaa kuulua päivittäisiin rutiineihisi. Useimmiten julkinen wlan on kuitenkin salaamaton, mikä tekee siitä todellisen aarreaittaan verkkorikollisille, jotka vaanivat varastamaan henkilökohtaisia tietoja. Turvallinen VPN suojaa sinua tällaisilta uhilta salaamalla tietosi.
 2. Verkkosivustojen eston poistaminen. Omegle on siis estänyt IP-osoitteesi tai et yksinkertaisesti voi käyttää tavallisia sosiaalisen median alustojasi töissä ollessasi. Onneksi VPN auttaa sinua selviytymään näistä ongelmista ja vapauttamaan verkkosivustojen eston antamalla sinulle toisen IP-osoitteen.
 3. Sensuurin ohittaminen. Ei ole mikään salaisuus, että Kiinan, Venäjän ja Egyptin kaltaisissa maissa on todella tiukat internetsensuurilainsäädännöt. Tämä ei vaikuta ainoastaan niiden asukkaisiin vaan myös toimittajiin ja matkustajiin. Hämärtyneiden palvelimien (ja joskus Shadowsocksin välityspalvelimen) ansiosta jotkin VPN-palvelut pystyvät ohittamaan tämän sensuurin.
 4. Geoblokitun sisällön katselu. Oletko koskaan turhautunut siihen, että Netflix-kirjastostasi puuttuvat tietyt elokuvat tai sarjat, jotka ovat saatavilla muualla maailmassa? Ei hätää – voit vaihtaa Netflixin aluetta VPN:n avulla. Kun saat IP-osoitteen toisesta maasta, voit huijata Netflixiä, Hulua tai YouTubea luulemaan, että liikennöintisi on peräisin eri maasta.
 5. Turvallinen pääsy pimeään ja syvään verkkoon. Toisin kuin yleisesti luullaan, pimeän ja syvän verkon selaaminen ei tee sinusta rikollista. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että käytät sisältöä, jota tavallinen selaimesi ei tarjoa. Se on kuitenkin edelleen hieman riskialtista, ja VPN:n käyttäminen lisäturvana vähentää mahdollisuuksiasi joutua vaikeuksiin.

Ilmaiset ja maksulliset VPN:t

Miksi minun on käytettävä VPN:ää?

Tappokytkin kannattaa aina ottaa käyttöön. Näin Internet-yhteytesi katkeaa aina, kun yhteys VPN-palvelimeen katkeaa. Tämä voi suojata verkkoturvallisuuttasi vahingossa tapahtuvilta IP-osoitevuodoilta.

Turvallisen ilmaisen VPN:n löytäminen on jo itsessään taito. Valtaosa ilmaisista VPN-palveluista saattaa nimittäin aiheuttaa uhan tai kaksi. Esimerkiksi sellaisen ilmaisen ohjelman lataaminen, josta et tiedä mitään, voi johtaa henkilötietojesi vuotamiseen. Vähemmän vakavissa tapauksissa sinua saatetaan yksinkertaisesti pommittaa ärsyttävillä (tai suorastaan vaarallisilla) mainoksilla aina, kun käyt verkossa.

Positiivista on, että on olemassa muutamia luotettavia VPN-brände, jotka pitävät sinut anonyyminä ilmaiseksi. AtlasVPN ja ProtonVPN ovat hyviä esimerkkejä, sillä ne tarjoavat avokätisesti rajoittamatonta kaistanleveyttä. Sinun on kuitenkin tilattava maksullinen versio, jotta saat käyttöön täyden maaluettelon ja useimmat erikoisominaisuudet.

Siksi paras tapa on käyttää ensiluokkaisia VPN:iä alusta alkaen. Ne ovat ominaisuuksiltaan monipuolisia ja sopivat moniin VPN-käyttötarkoituksiin, kuten suoratoistoon, torrentointiin ja turvallisuuteen. Joillakin niistä on jopa ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla voit saada huippulaadukkaat VPN-palvelut ilmaiseksi.

Voinko käyttää VPN:ää millä tahansa laitteella?

Pakko katsoa: NordVPN:n käyttötapauksista 4 todellista esimerkkiä

Jos tämä kaikki tekninen menee suoraan yli ymmärryksesi, katso tämä video. Sen pitäisi auttaa sinua ymmärtämään paremmin, miten VPN voi olla hyödyllinen jokapäiväisissä tilanteissa.

Päätelmä

VPN on hyödyllinen työkalu, jonka avulla voit parantaa verkkoturvallisuuttasi, käyttää maantieteellisesti rajoitettua sisältöä, torrentata turvallisesti ja paljon muuta. Vaikka voi tuntua siltä, että tarvitset edistynyttä IT-tietämystä, VPN:n käytön opetteleminen ja sen asentaminen laitteeseesi on melko yksinkertaista.

Helppokäyttöiset VPN-palvelut

Huippuluokan VPN-palveluntarjoajat tarjoavat käyttäjäystävällisiä sovelluksia, jotka toimivat suosituimmissa käyttöjärjestelmissä ja ovat erittäin helppokäyttöisiä. Sinun tarvitsee vain valita huolellisesti tarpeisiisi sopiva VPN, ladata laitteellesi oma sovellus ja muodostaa yhteys valitsemasi sijainnin palvelimeen.

Testiemme aikana NordVPN oli helpoin asentaa ja käyttää mobiililaitteissa, työpöydällä ja jopa suoratoistolaitteissa. Lisäksi se on erittäin monipuolinen ja sopii kaikenlaisiin toimintoihin – torrentointi, verkkoturvallisuus, suoratoisto ja pelaaminen mukaan lukien. Jos et ole varma, minkä VPN:n valitsisit, suosittelemme ehdottomasti tätä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille