Viruksen poistaminen puhelimesta

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

 Voivatko älypuhelimet saada haittaohjelmia?

Kyllä. Kuten tietokoneet, myös älypuhelimet voivat saada haittaohjelmatartunnan. Se voi päästä järjestelmään tartunnan saaneiden sovellusten, sähköpostin liitetiedostojen ja epäilyttävien linkkien kautta.

Mikä virustorjuntaohjelma on paras älypuhelimille?

Matkapuhelimiin on olemassa paljon hyviä virustorjuntasovelluksia. Jos haluat parhaan mahdollisen haittaohjelmasuojauksen, voit ladata TotalAV:n.

Millaisia haittaohjelmia puhelin voi saada?

Yleensä älypuhelimiin tarttuu mainosohjelmia, vakoiluohjelmia, troijalaisia hevosia, kiristysohjelmia ja matoja.

Voiko tehdasasetusten palautus poistaa haittaohjelmat?

Kyllä. Tehdasasetusten palauttaminen poistaa lähes kaikki haittaohjelmat. On kuitenkin olemassa muutamia kehittyneitä tartuntoja, kuten xHelper-troijalainen, jotka voivat selvitä tehdasasetusten palautuksesta.

Älypuhelinvirukset voivat olla painajainen, olipa kyse sitten tietojen varastamisesta, puhelimen käyttämisestä kryptovaluuttojen louhimiseen tai pankkitililtäsi vietävän rahan varastamisesta. Sana “virus” viittaa teknisesti tietynlaiseen haittaohjelmaan, joka leviää saastuneiden tiedostojen kautta. Useimmat ihmiset käyttävät kuitenkin sanaa “virus” viittaamaan haittaohjelmiin yleensä, joten käytämme termejä tässä yhteydessä vaihdellen.

Onneksi voit poistaa viruksen puhelimestasi melko helposti virustorjuntaohjelmalla, kuten TotalAV:llä. On kuitenkin muitakin tapoja päästä eroon kyberuhista, kuten haitallisten sovellusten poistaminen tai tehdasasetusten palauttaminen.

Tässä artikkelissa saat kattavan kuvan siitä, miten haittaohjelmat päätyvät puhelimeesi, mitä ne tekevät, miten virus poistetaan Androidista tai iPhonesta ja miten voit välttää niitä tulevaisuudessa.

Aluksi katsotaan, miten voit selvittää, onko puhelimessasi virus.

Viruksen poistaminen puhelimesta

Poista virus puhelimesta TotalAV:n avulla

Jos sinulla on ongelmia puhelimesi virusten kanssa, TotalAV on paras tapa ratkaista ongelma. Sen reaaliaikaisen suojauksen ansiosta matkapuhelimesi on aina turvassa haittaohjelmilta, mainosohjelmilta ja muilta uhilta.

Paras virustorjunta viruksen poistamiseen puhelimesta

Olemme koonneet nopean luettelon parhaista virustorjuntaohjelmistoista, joiden avulla voit poistaa jopa uusimmat virukset ja haitalliset tiedostot tai sovellukset hetkessä. Ne ovat kaikki riippumattomien laboratorioiden hyväksymiä, niissä on runsaasti ominaisuuksia ja ne tarjoavat loistavia mobiilisovelluksia.

 1. TotalAV – paras virustorjunta, jolla on erinomaiset virusten poistonopeudet
 2. Bitdefender – riippumattoman laboratorion hyväksymä virustorjuntavirus viruksen poistoon
 3. Norton – mobiilivirustorjunta nollapäivän haittaohjelmien poistoon
Mistä tiedän, onko puhelimessani virus?

Miten päästä eroon viruksesta puhelimessa

Viruksen poistoprosessi on samanlainen Android- ja iOS-puhelimissa, mutta se ei ole täysin sama. Auttaaksemme sinua, teimme yksityiskohtaiset selitykset siitä, miten pääset eroon kyberuhista riippumatta siitä, mikä puhelin sinulla on. Voit käyttää alla olevia hyppylinkkejä siirtyäksesi oikeaan oppaaseen:

 • Poista virus Androidista
 • Poista virus iPhonesta
Miten poistan viruksen manuaalisesti?

Viruksen poistaminen Android-puhelimesta

Voit poistaa mobiililaitteiden haittaohjelmat Androidista monin eri tavoin. Poistovaiheet riippuvat enimmäkseen siitä, minkä tyyppinen virus on saastuttanut älypuhelimesi.

Jotkin haittaohjelmat naamioituvat tavallisiksi sovelluksiksi, kuten taskulampuksi, ja voit päästä niistä eroon poistamalla sovelluksen yksinkertaisesti. On erittäin tärkeää ryhtyä välittömästi toimenpiteisiin, sillä nämä haittaohjelmat voivat vaarantaa sekä laitteesi turvallisuuden että ottaa haltuun Google- ja muut tilisi.

Koska ei ole aina helppoa löytää, minkä tyyppinen haittaohjelma on saastuttanut puhelimesi ja missä sen tärkeimmät osat piileskelevät, suosittelen vahvasti hankkimaan yhden parhaista Android-virustorjuntaohjelmista, joka skannaa laitteesi tietoturvauhkien varalta ja poistaa tunnistetut haittaohjelmat.

Miten poistan viruksen kokonaan iPhonestani?

Aina ei ole helppoa löytää, minkälainen haittaohjelma on saastuttanut puhelimesi ja missä sen tärkeimmät osat piileskelevät, joten suosittelemme kokeilemaan TotalAV-ohjelmaa, joka skannaa laitteesi tietoturvauhkien varalta ja poistaa tunnistetut haittaohjelmat.

Hanki TotalAV

Jos olet kuitenkin suorittanut virustorjuntatarkistuksen ja huomaat edelleen haittaohjelman kaltaisia oireita, noudata tätä opasta virusten poistamiseksi puhelimesta manuaalisesti:

Vaihe 1: Poista tunnistamattomat sovellukset

Miten poistan viruksen?

Jos olet hiljattain havainnut sovelluksen, jota et ole asentanut, se saattaa olla haittaohjelma. Sinun on puhdistettava puhelimesi varmistaaksesi, ettei tuntemattomia ja mahdollisesti haitallisia sovelluksia ole jäljellä.

Voit poistaa tunnistamattoman sovelluksen noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita: Mene kohtaan Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Katso kaikki sovellukset > etsi epäilyttävä sovellus ja poista se.

Vaihe 2: Kokeile toista verkkoa tai yhteysmenetelmää.

Kuinka puhdistaa Android-puhelimesi

Joskus saatat saada oireita, jotka muistuttavat haittaohjelmiin liittyvää toimintaa, jos olet yhteydessä turvattomaan verkkoon, esimerkiksi julkiseen Wi-Fi-verkkoon.

Voit yrittää muodostaa yhteyden toiseen verkkoon valitsemalla Asetukset > Verkko ja Internet > Wi-Fi tai vaihtamalla matkapuhelinverkkoon ongelman ratkaisemiseksi.

Viruksen poistaminen puhelimesta

Vaihe 3: Vaihda Google-tilisi salasana

On hyvin mahdollista, että hakkerit ovat kaapanneet Google-tilisi haittaohjelmien avulla ja vaarantaneet turvallisuutesi entisestään.

Sinun on vaihdettava tilin salasana siirtymällä kohtaan Asetukset > Google > Hallitse Google-tiliäsi.

Avaa sitten Suojaus-välilehti > Salasana > Vaihda salasana.

Varmista, että käytät täysin yksilöllistä salasanaa. Voit käyttää salasanageneraattoria, joka tuottaa vahvoja salasanoja, joissa on symboleja, isoja kirjaimia ja numeroita.

Paras antivirus poistamiseen

Vaihe 4: Lisää kaksitekijätodennus (2FA).

Voit myös lisätä Android-suojausta käyttämällä 2FA:ta, joka tekee hakkerien pääsyn Google-tilillesi lähes mahdottomaksi.

Voit ottaa sen käyttöön avaamalla Asetukset-sovelluksen > Google > Hallitse Google-tiliä. Napsauta Security-välilehteä ja valitse 2-Step Verification (kaksivaiheinen vahvistus) kohdassa Signing into Google.

Miten päästä eroon viruksesta puhelimessa

Lisävaihe: Pyyhi Android-puhelimesi

Jos mikään edellä mainituista tavoista puhdistaa haittaohjelmat puhelimestasi ei auttanut, on mahdollista, että sinun on pyyhittävä Android ja palautettava se alkutilaan. Jos haittaohjelmat tekivät tiettyjä muutoksia laitteen asetuksiin, ne kumotaan.

Tässä on opas, jossa näytetään, miten Android-puhelin voidaan pyyhkiä:

 1. Tee varmuuskopio tiedoistasi luotettavalle tietokoneelle. Älä luota Googlen varmuuskopiointitoimintoihin, jos myös ne ovat vaarassa. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla. Valitse ponnahdusikkunassa Tiedostonsiirto/Android Auto ja jatka tiedostonsiirtoa tietokoneella. Tärkeimpiä siirrettäviä tiedostoja olisivat DCIM-kansiossa sijaitsevat valokuvat ja videot, mutta mieti myös kaikkea muuta, mitä puhelimessasi on ja haluat tallentaa.
 2. Palauta puhelimen tehdasasetukset. Vaikka nämä asetukset saattavat sijaita eri paikoissa Android-laitteestasi riippuen, yleisimmät vaiheet ovat seuraavat: Asetukset-sovellus > Järjestelmä > Nollausasetukset > Poista kaikki tiedot (tehdasasetusten palautus).
Mikä virustorjuntaohjelma voi poistaa viruksen?

Viruksen poistaminen iPhonesta

Tehokkain tapa puhdistaa iPhone viruksista on käyttää luotettavia virustorjuntaratkaisuja iOS:lle. Tietoturvasovellukset voivat paitsi poistaa viruksia myös auttaa sinua suojaamaan laitteesi tulevilta tartunnoilta.

Joskus on kuitenkin viisasta tehdä joitakin manuaalisia toimenpiteitä, jotta voit olla varma, että puhelimesi on täysin haittaohjelmaton. Seuraavassa on vaiheittaiset ohjeet, jotka osoittavat, miten virus poistetaan iPhonesta:

Vaihe 1: Käynnistä puhelin uudelleen

Yksinkertaiset, kehittymättömät virukset, joita kutsutaan ei-pysyviksi haittaohjelmiksi, voidaan poistaa uudelleenkäynnistyksellä.

Riittääkö virustorjunta poistamaan viruksen?

Napsauta ja vapauta nopeasti äänenvoimakkuuden lisäyspainike, napsauta ja vapauta nopeasti äänenvoimakkuuden vähennyspainike ja pidä sitten virtapainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Vaihe 2: Yhdistä toiseen verkkoon

Tietyntyyppiset haittaohjelmat voivat päästä iPhoneen, jos olet yhteydessä suojaamattomaan verkkoon.

Siirry kohtaan Asetukset > Wi-Fi ja muodosta yhteys toiseen verkkoon, jonka tiedät olevan turvallinen. Voit myös kokeilla käyttää matkapuhelinta tarkistaaksesi, jatkuvatko haittaohjelman kaltaiset oireet.

Mikä virustorjuntaohjelma poistaa vakoiluohjelmat?

Vaihe 3: Vaihda Apple ID:n salasana

Joskus hakkerit pääsevät tilillesi haittaohjelmien avulla. Jos uskot, että näin voi olla, siirry kohtaan Asetukset > [Nimesi] > Salasana ja suojaus > Vaihda salasana.

Huomaa, että on tärkeää käyttää yksilöllisiä salasanoja. Jotkin ensiluokkaiset salasanahallintaohjelmat tarjoavat salasanageneraattorityökalun, jonka avulla voit luoda vahvan salasanan ja välttää tilien haltuunoton tulevaisuudessa.

Mikä on paras tapa poistaa viruksia?

Vaihe 4: Ota käyttöön kaksitekijätodennus (2FA).

Tämä vaihe lisää Apple ID:n lisäturvaa ja tekee siitä lähes mahdottoman hakkeroida.

Siirry kohtaan Asetukset > [Nimesi] > Salasana ja suojaus > Kaksitekijätodennus ja anna puhelinnumerosi, jota käytetään henkilöllisyytesi tarkistamiseen, kun sinä tai joku muu yrittää kirjautua sisään.

Lisävaihe: iPhonen täydellinen pyyhkiminen

Jos olet yrittänyt poistaa haittaohjelmia kaikin keinoin, mutta ne jatkuvat edelleen, sinun kannattaa harkita iPhonen pyyhkimistä. Helpoin tapa tehdä tämä on navigoida Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset.

Joissakin tapauksissa se ei kuitenkaan riitä, sillä kehittynyt haittaohjelmatartunta on usein erittäin vastustuskykyinen ja pystyy jopa asentamaan itsensä uudelleen iOS:ään.

Viruksen poistaminen iPhonesta

Näin ollen sinun tulisi noudattaa näitä ohjeita täydellisen iPhonen pyyhkimisen suorittamiseksi:

 1. Tee täydellinen varmuuskopio tärkeistä tiedoistasi tietokoneella. Älä käytä iCloud-varmuuskopiointia, sillä varmuuskopion palauttaminen iCloudista myöhemmin voi tuoda haittaohjelman takaisin. Liitä sen sijaan iPhone tietokoneeseen USB- tai Lightning-kaapelilla tai wlan-yhteydellä. Jos käytät Windowsia, sinun on yksinkertaisesti valittava ponnahdusikkunassa Tuo kuvia ja videoita. Mac-käyttäjien osalta löydät yhdistetyn iPhonen kohdasta Finder > Sijainnit > iPhone > Varmuuskopioi nyt.
 2. Laita laite palautustilaan. Tässä vaiheessa kannattaa noudattaa Applen virallisia ohjeita, sillä prosessi on hieman erilainen riippuen siitä, minkä sukupolven iPhonea käytät.
 3. Palauta iPhonesi alkuvaiheeseen. Liitä laite uudelleen tietokoneeseen ja avaa iTunes. Napsauta sitten ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa laitepainiketta ja valitse Yhteenveto > Palauta. Seuraa näytön ohjeita ja odota, kunnes iPhone on saanut iOS:n asennuksen ja asetukset valmiiksi. Vaihtoehtoisesti voit mennä Finder > Sijainnit > iPhone > Palauta iPhone.
 4. Palauta tietosi tekemästäsi varmuuskopiosta. Kun iPhonesi on uudelleen asetettu, liitä se tietokoneeseen ja siirrä kaikki tärkeät tiedostot tekemästäsi varmuuskopiosta takaisin iPhoneen.
Mistä tiedän, onko iPhonessani virus?

Voivatko puhelimet saada viruksia?

Kyllä, puhelimet voivat saada helposti viruksia. Android-puhelimet ovat alttiimpia haittaohjelmille kuin iPhonet, mutta molemmat voivat saada tartunnan. Seuraavassa luetellaan joitakin tapoja, joilla haittaohjelmat ja mahdollisesti ei-toivotut sovellukset/ohjelmat voivat päästä puhelimeesi:

 • Jailbreaking. Kun jailbreakkaat puhelimen asentaaksesi sovelluksia ja virityksiä, joita Apple ei ole hyväksynyt, voit vahingossa asentaa myös haittaohjelmia. Jailbreakaus tarkoittaa luonnostaan iPhonen tietoturvarajoitusten kiertämistä.
 • Juurruttaminen. Kuten iOS:n jailbreaking, Android-laitteen juurruttaminen antaa käyttäjälle enemmän hallintaa – tietoturvaominaisuuksien kustannuksella. Sama pätee myös mukautettuihin ROM-ohjelmiin, jotka antavat käyttäjälle vielä täydellisemmän hallinnan.
Poistaako iPhonen nollaus viruksen?
 • Haitalliset Google Play Store -sovellukset. Vaikka sekä Applen App Store että Googlen Play Store sisältävät toisinaan haittaohjelmia, Play Storessa on enemmän sovelluksia ja vähemmän ihmisen suorittamaa seulontaa. Google poistaa haitalliset sovellukset Play Storesta nopeasti heti, kun ne havaitaan, mutta miljoonat ihmiset ovat jo asentaneet haitallisia sovelluksia.
 • Kolmannen osapuolen sovelluskaupat. Käyttäjät hankkivat toisinaan sovelluksia Google Play Storen ulkopuolelta. Tämä voi olla vaarallista, sillä näihin vaihtoehtoisiin kauppoihin ei sovelleta Googlen haittaohjelmien seulontaa.
 • Haavoittuneet verkot. Vaikka tämä ongelma ei ole teknisesti haittaohjelma, se aiheuttaa samankaltaisia oireita. Ponnahdusikkunat ja odottamattomat mainokset turvattomilla sivustoilla (HTTP, ei HTTPS) ovat oireita vaarantuneesta verkosta.
 • Varastetut Apple ID -tunnukset. Tämäkään ongelma ei välttämättä ole haittaohjelma. Jos hakkeri kuitenkin varastaa Apple ID -tunnuksesi, hän voi tehdä kaikenlaista laitteillesi ja tileillesi, joten se on yhtä vaarallista kuin varsinainen haittaohjelma.
Voiko iPhoneen tarttua viruksia?
 • Vanhoista ohjelmistoista johtuvat tietoturvan ohitukset. Uudet iOS-versiot sisältävät lähes aina korjauksia kriittisiin tietoturvaongelmiin. Historiallisesti monet iOS-laitteet on vaarannettu tunnettujen haavoittuvuuksien kautta, jotka on jo korjattu uudemmissa iOS-päivityksissä.
 • Google-tilin vaarantaminen, vanhasta ohjelmistosta johtuva tietoturvan ohittaminen ja kansallisvaltiotason hakkerointi toimivat Androidissa aivan samoin kuin iOS:ssäkin.

Mistä tiedän, onko puhelimessani virus?

Nopein tapa selvittää, onko puhelimessasi virus, on suorittaa järjestelmän täydellinen tarkistus vahvalla virustorjuntaohjelmalla, kuten TotalAV:llä. Se on yhteensopiva sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa ja pystyy havaitsemaan edistyneimmätkin verkkouhat.

Voiko Apple poistaa viruksia?

On kuitenkin muitakin tapoja selvittää, onko puhelimessasi virus. Yleensä sinun kannattaa seurata tarkkaan laitteesi toimintaa ja etsiä epäilyttävää käyttäytymistä. Tässä on luettelo oireista, joita saatat havaita, jos puhelimessasi on virus:

1. Ylikuumeneminen tai akun tyhjeneminen

Jotkin haittaohjelmat louhivat kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, napsauttavat mainoksia tai suorittavat taustalla muita häijyjä tehtäviä, jotka saavat puhelimesi kuumenemaan. Syynä tähän on se, että haittaohjelmat käyttävät yleensä kaikkia laitteesi resursseja ja hyödyntävät niitä jatkuvasti ilman taukoja.

Vaikka kaikki puhelimen ylikuumeneminen ei johdu haittaohjelmista, tämä on melko yleinen oire, jota ei kannata jättää huomiotta. Jos et ole varma, kuumeneeko puhelimesi haittaohjelmista johtuen, sinun on hyvä tietää, että myös kryptokaivajat ja madot voivat tyhjentää puhelimen akun.

Mistä tiedän, onko puhelimessani virus?

Voit tarkistaa akun varaustilan siirtymällä iOS:ssä kohtaan Asetukset > Akku > Akun varaustila tai Androidissa kohtaan Asetukset-sovellus > Akku > Akun käyttö. Vastaavasti tässä osiossa saat selville, mitkä sovellukset käyttävät eniten akkuvirtaa.

Jos akkua kuluttavat sovellukset ovat laillisia ja olet asentanut ne itse, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Jos kuitenkin huomaat epäilyttävän sovelluksen vievän akkua, on hyvin todennäköistä, että kyseessä on haittaohjelma.

Sovellus kannattaa poistaa välittömästi puhelimen asetuksista. Seuraa tätä opasta sovelluksen poistamiseen Androidista tai tätä opasta sovelluksen poistamiseen iPhonesta.

2. Odottamattomat mainokset, uudelleenohjaukset tai ponnahdusikkunat.

Ylikuumeneminen tai akun tyhjeneminen

Tunkeilevat mainokset ovat seurausta mainosohjelmista, joita ei varsinaisesti luokitella haittaohjelmiksi, vaan ne ovat PUA/PUP-ohjelmia (Potentially Unwanted Application/Program). Jos sivustot tai sovellukset, jotka ovat normaalisti mainosvapaita tai mainosvaloisia, täyttyvät yhtäkkiä mainoksista, ponnahdusikkunoista ja uudelleenohjauksista epäilyttäville sivustoille, tässä on joitakin mahdollisuuksia:

 • Palvelu on vaihtanut omistajaa tai se on vaarantunut.
 • Verkkosi syöttää mainoksia turvattomiin (HTTP) yhteyksiin.
 • Puhelimessasi on mainosohjelmia.
Odottamattomat mainokset, uudelleenohjaukset tai ponnahdusikkunat

Vaikka tämä oire on melko harvinainen iOS:ssä, se oli aiemmin melko yleinen Androidissa. Useimmiten – etenkin kun luotettu sovellus peittyy mainoksen alle – ongelman aiheuttaa mainosohjelmisto. Jos olet Android-käyttäjä ja sinulla on tällä hetkellä ongelmia ei-toivottujen mainosten kanssa, seuraa tätä opasta ponnahdusikkunamainosten poistamisesta Androidissa.

3. Ei-toivotut, epäilyttävät uudet sovellukset

Sovellusten löytäminen, joita et muista asentaneesi, on suuri hälytysmerkki.

Ennen kuin alat huolestua haittaohjelmista, tarkista, ettet ole kirjautunut jaettuun iCloud- tai Google-tiliin. Sekä iOS:ssä että Androidissa on ominaisuuksia, joilla sovellukset voidaan synkronoida eri laitteiden välillä, joten on mahdollista, että jaat tilin jonkun toisen kanssa ja hän on asentanut sovelluksen.

Ei-toivotut, epäilyttävät uudet sovellukset

Voit tarkistaa, käytätkö iPhonessa perhejakoa, valitsemalla Asetukset > [nimesi] > Perhejako.

Androidissa siirry Google Play > Tili > Perhe.

Jos näin ei ole, haittaohjelma on todennäköinen selitys sille, että ei-toivotut sovellukset ilmestyvät itsestään. Voit päästä eroon tästä ongelmasta suorittamalla virustarkistuksen. Suosittelen tähän TotalAV:n käyttöä, koska sillä on vertaansa vailla oleva haittaohjelmien poistonopeus ja loistavat tietoturvaominaisuudet.

Jos virustorjuntaohjelmisto ei auta, sinun on varmuuskopioitava ja palautettava Android tai iPhone.

4. Äärimmäinen datan käyttö

Toisin kuin lailliset sovellukset, puhelimen haittaohjelmat eivät välitä datasuunnitelmastasi. Jos tuskin käyttämäsi sovellus kuluttaa valtavasti dataa tai, mikä vielä pahempaa, saat valtavan puhelinlaskun datan käytöstä, mutta et löydä syyllistä – sinulla saattaa olla virus.

Äärimmäinen datan käyttö

Sinun tarvitsee vain hankkia mobiiliturvasovellus, kuten TotalAV, jotta pääset eroon tästä ongelmasta. Se on yksinkertaisin tapa poistaa virus, sillä sinun tarvitsee vain skannata laitteesi ja ryhtyä ehdotettuihin toimiin.

Kuinka suojata puhelimesi viruksilta

Puhelimen haittaohjelmat ovat aivan kuten fyysinen terveytesi: unssin verran ennaltaehkäisyä on enemmän kuin kilon verran parannusta. Suojautuminen haittaohjelmilta ei ole kovin vaikeaa useimmille ihmisille, jotka eivät ole arvokkaita kohteita, mutta se vaatii hieman harkintaa:

Kuinka suojata puhelimesi viruksilta
 • Harkitse vahvan virustorjuntaohjelman, kuten TotalAV:n, asentamista puhelimeesi.
 • Älä asenna sovelluksia kolmannen osapuolen sovelluskaupoista.
 • Älä murra tai juurruta puhelintasi.
 • Pidä puhelimesi ajan tasalla; jos et enää saa ajantasaisia ohjelmistopäivityksiä, osta uusi puhelin.
 • Ole varovainen ja käytä varovaisuutta, kun asennat sovelluksia, selaat internetiä ja noudatat ohjeita.

Päätelmä

Riippumatta siitä, kuinka tietoinen olet selaillessasi puhelimella, virustartunnan saamisen mahdollisuus on silti tarpeeksi suuri, jotta voit alkaa harkita ylimääräisen suojauskerroksen hankkimista. Loppujen lopuksi virusten poistaminen itse on turhauttavaa eikä yhtä turvallista kuin erityisen virustorjuntapalvelun avulla.

Mistä tiedän, onko älypuhelimessani haittaohjelmia?

TotalAV:n kaltaisen hyvämaineisen virustorjuntaohjelman käyttö auttaa sinua pysymään turvassa aina. Monien turvaominaisuuksien, kuten reaaliaikaisen suojauksen, virustarkistusten, mainosten eston ja muiden ominaisuuksien ansiosta haittaohjelmien ja muiden tartuntojen uhkaaminen on melko mahdotonta.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille