NFT-myynti laski 44% Q2:lla, kun memecoinit vangitsevat markkinoiden huomion

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Huolimatta markkinoiden laajasta laskusta PolitiFi ja eläinaiheiset memecoinit nousivat toisella neljänneksellä huomattavasti. Tämä nousu tapahtui, vaikka muiden kuin sorkkamerkkien (NFT) myynti laski jyrkästi.

Apollo Crypton sijoitusjohtajan Henrik Anderssonin mukaan tämä tulva yhdessä kryptomarkkinoiden yleisen laskusuhdanteen kanssa vaikutti siihen, että NFT-myynti laski 44 prosenttia toisella neljänneksellä. CryptoSlamin tiedot paljastavat, että NFT-myynti romahti Q1:n 4,14 miljardista dollarista Q2:n 2,32 miljardiin dollariin.

Memecoinin-myyntikaavio-USD

Markkinoiden haasteet

“Q2 oli vaikea, sillä Bitcoin putosi 15 prosenttia ja monet altcoinit menestyivät vielä huonommin”, Andersson kertoi Cointelegraphille. Hän totesi myös, että memecoinit ovat todennäköisesti viemässä osan markkinoiden huomiosta, joka muuten olisi voinut mennä NFT:ille.

Vaikka NFT-myynti on hidastunut, memecoinit jatkavat kukoistustaan, sillä CoinGeckon mukaan pelkästään viimeisen 24 tunnin aikana niiden kaupankäyntivolyymi on ollut 3,4 miljardia dollaria. Yhdysvaltain presidentinvaaleihin liittyvien PolitiFi-memecoinien nousu ja uudet julkkis-tokenit Ethereumilla ja Solanalla ovat vauhdittaneet tätä suuntausta. Merkittävät memecoinit, kuten MAGA (TRUMP) ja Pepe, kokivat hinnannousua toisella neljänneksellä.

Bitcoin-pohjaisten ordinaaleiden kehitys voi myös siirtää painopistettä pois perinteisistä NFT:istä tulevina kuukausina, Andersson totesi. Toiminta Ordinaleissa ja Runesissa on kuitenkin vähentynyt viime aikoina, ja Runesin transaktiot ovat laskeneet 88 prosenttia kesäkuun huippulukemista.

Ordinals-merkinnät ja Runesit ovat tuottaneet viimeisen viikon aikana alle 2 Bitcoinia (BTC) päivässä louhintamaksuja.

Toivoa NFT:n elpymisestä

NFT-laitteiden myynti nousi hieman vuoden 2023 viimeisellä vuosineljänneksellä, ja niiden myynti ylitti 3 miljardia dollaria. Tähän sisältyy 1,77 miljardin dollarin myyntikuukausi joulukuussa 2023, joka on korkein sen jälkeen, kun NFT-kesä alkoi laskea kesäkuussa 2022.

Suurilla NFT-kokoelmilla, kuten CryptoPunksilla ja Bored Ape Yacht Clubilla, on CoinGeckon tietojen mukaan edelleen huomattavat markkinakapasiteetit, 994,9 miljoonaa dollaria ja 345,9 miljoonaa dollaria.

Memecoin-hankkeiden-luettelo

Suurimpien Ordinals-projektien, NodeMonkesin ja Bitcoin Puppetsin, markkinakapasiteetit ovat 121,1 miljoonaa dollaria ja 94,2 miljoonaa dollaria.

Viimeaikaisista haasteista huolimatta on toivoa siitä, että NFT:t voivat kokea uudelleen nousun vuoden 2024 jälkipuoliskolla.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille