Robert Kiyosaki varoittaa: Kiakioski: Kiinan osakemarkkinat uhkaavat

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Robert Kiyosaki, tunnettu sijoittaja ja arvostettu kirjailija, joka on kirjoittanut menestyksekkään “Rich Dad Poor Dad” -teoksen, on jo pitkään suhtautunut varovaisesti sekä Yhdysvaltojen talouteen että maailmanlaajuisiin rahoitusjärjestelmiin, vaikka taustalla onkin optimistinen sävy. Hänen kriitikkonsa ovat johdonmukaisesti korostaneet hänen näkemystään karhuna näissä asioissa, mutta hän onnistuu aina kutomaan mukaansa toiveikkaita näkymiä.

Torstaina 21. maaliskuuta Kiyosaki valitsi sosiaalisen median X-alustan ilmaistakseen näkemyksensä Kiinan hallituksen alkuvuodesta 2024 aloittamista yrityksistä vakauttaa Kiinan vaihtelevat osakemarkkinat. Hän kuvasi näitä toimenpiteitä harhaanjohtaviksi ja epätoivoa haiseviksi.

Kiyosaki väitti syvällisemmin, että Kiinan taloutta vaivaavat haasteet ylittävät osakemarkkinoiden laskusuhdanteen, joka on johtanut noin 7 biljoonan dollarin huikeaan tappioon vuodesta 2021 lähtien. Hän totesi, että ongelman ydin on maailmanlaajuisen kulutuskysynnän merkittävä väheneminen.

Robert Kiyosaki jakaa keskeisiä sijoitusnäkemyksiä.

Kriittisestä analyysistään huolimatta Kiyosaki neuvoo olemaan ostamatta osakkeita ja joukkovelkakirjoja tässä vaiheessa. Sen sijaan hän kannattaa sijoittamista hyödykkeisiin, kuten kultaan ja hopeaan, sekä johtavaan kryptovaluuttaan, Bitcoiniin (BTC). Kiyosaki on jo useiden vuosien ajan suhtautunut näihin omaisuuseriin vakaasti ja jakanut jatkuvasti näkemyksiä siitä, miksi ne ovat järkevimpiä sijoitusvalintoja. Erityisesti hän on korostanut hopeaa erityisen kiinnostavana sijoitusmahdollisuutena maaliskuusta 2024 alkaen.

Kiyosaki puhuu usein siitä, mitä hän ennakoi “historian suurimmaksi romahdukseksi”, mutta hänen yleinen viestinsä on silti täynnä optimismia. Hän uskoo, että talouden laskusuhdanteet tarjoavat oivaltaville kauppiaille ainutlaatuisia mahdollisuuksia hankkia arvokasta omaisuutta huomattavasti alennettuun hintaan.

Hänen ennusteensa ovat alkaneet osoittautua oikeiksi; esimerkiksi kulta on kehittynyt vakaasti, noussut tasaisesti ja ylittänyt 2 200 dollarin rajan ensimmäistä kertaa 20. maaliskuuta. Lisäksi Bitcoin saavutti uuden kaikkien aikojen huippulukeman lähestymällä 73 000 dollarin rajaa aiemmin maaliskuussa.

Vaikka Kiyosaki on kritisoinut voimakkaasti Kiinan strategiaa osakemarkkinoiden vahvistamiseksi, aloite on osoittanut merkkejä tehokkuudesta. Kun tammikuun myrskyisän tammikuun aikana osakemarkkinoiden arvostuksesta poistui noin 1 biljoona dollaria, seuraavina kuukausina on tapahtunut merkittävä käänne. Erityisesti yksi Manner-Euroopan osakkeiden tärkeimmistä vertailuindikaattoreista, CSI 1 000, koki 6. helmikuuta tähän mennessä menestyksekkäimmän päivänsä, vaikka se ei ole vielä täysin toipunut vuoden 2024 tappioista.

Vastaavasti muut merkittävät indeksit, kuten CSI 300 ja HSI, ovat reagoineet myönteisesti hallituksen toimenpiteisiin, ja niiden vuosivoitot ovat olleet 5,75 % ja 0,44 %.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille