SEC Greenlights Kaikki 11 Spot Bitcoin ETF – Game-Changer kryptosijoittajille!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Uraauurtava kehitys: Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) on myöntänyt hyväksynnän 11 Spot Bitcoin -pörssinoteeratulle rahastolle (ETF), mikä on merkittävä virstanpylväs Bitcoin-alan kannalta. Tämä siirto avaa sekä institutionaalisille että yksityisille sijoittajille mahdollisuuden osallistua maailman suurimpaan digitaaliseen niukkaan omaisuuteen ilman suoraa omistusoikeutta, mikä erottaa Bitcoinin muista altcoineista.

Spot Bitcoin ETF tekee kauan odotetun debyyttinsä.

Vihreän valinnan saaneiden ETF:ien joukossa on tarjouksia vakiintuneilta tahoilta, kuten BlackRock, Grayscale, Bitwise ja Hashdex, sekä muilta, kuten ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie ja Franklin Templeton. Tämä monipuolinen hyväksyntäjoukko kuvastaa kasvavaa hyväksyntää ja kiinnostusta integroida Bitcoin-sijoitukset valtavirran rahoitusmarkkinoille.

Erotuksena aiemmin hyväksytyistä Bitcoin-futuuri ETF:istä nämä Spot Bitcoin ETF:t pitävät hallussaan varsinaista digitaalista omaisuutta siihen sidottujen johdannaissopimusten sijaan. Tätä strategista siirtoa pidetään vastauksena kehittyvään tilanteeseen, sillä se tarjoaa sijoittajille suoremman ja säännellymmän väylän päästä digitaalisten hyödykkeiden markkinoille.

Keskeiset tuomioistuinpäätökset saavat SEC:n muuttamaan kantaansa.

SEC:n päätös on seurausta elokuussa 2023 tehdystä merkittävästä tuomioistuimen päätöksestä, jolla kumottiin SEC:n hylkäämä hakemus Grayscalen hakemus muuttaa Grayscale Bitcoin Trust -rahasto Spot Bitcoin ETF:ksi. Kuten SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler vihjasi, tämä oikeudellinen ennakkotapaus oli ratkaisevassa asemassa siinä, että SEC joutui arvioimaan uudelleen kantaansa Spot Bitcoin ETF:iin.

SEC äänesti hiljattain Bitcoin ETF:n hyväksymisestä, ja Gary Gensler antoi hyväksyvän äänensä. Genslerin vaikutusvaltainen kanta SEC:n puheenjohtajana on merkki mahdollisista muutoksista kryptovaluuttasijoituksia koskevissa säännöksissä.

Sijoittajat voivat nyt odottaa helpompaa pääsyä Bitcoinin hinnanliikkeisiin ETF-osuuksien kautta, jolloin ei tarvita suoraa omistusta tai huolta itsesäilytyksestä. Tämä on omiaan houkuttelemaan monenlaisia sijoittajia institutionaalisista toimijoista yksityisasiakkaisiin, mikä mahdollistaa heidän osallistumisensa digitaalisten varojen markkinoille tavanomaisten välitystilien kautta.

ETF-rahastojen hyväksymisprosessiin kuului eri yhtiöiden hakemusten perusteellinen tarkastelu, ja kukin yhtiö ilmoitti omat palkkionsa Bitcoin-ETF-rahastojen hallinnoinnista. Erityisesti maailman suurin omaisuudenhoitaja BlackRock aikoo soveltaa 0,2 prosentin palkkiota, kunnes rahaston hallinnoitavat varat (AUM) ovat 5 miljardia dollaria. Seuraavaksi Bitwise ja Ark 21Shares ehdottavat 0,24 prosentin ja 0,25 prosentin maksuja. Grayscale on tällä hetkellä korkein, 1,5 prosentin palkkioprosentti.

Kaupankäynnin aloittaminen

Kun sääntelyyn liittyvät esteet on voitettu, huomio siirtyy nyt näiden ETF-rahastojen kaupankäynnin aloittamiseen. Analyytikot ennustavat Spot Bitcoin ETF:iin huomattavia sisäänvirtauksia, ja arviot vaihtelevat 2,4 miljardista dollarista vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä 14 miljardin dollarin mahdollisiin sisäänvirtauksiin ensimmäisen vuoden aikana.

Spot Bitcoin ETF:ien vihreä valo on kauan odotettu saavutus Bitcoin-alan kannalta, sillä se tuo mukanaan uutta legitimiteettiä ja parantaa markkinoille pääsyä. Kun nämä ETF:t otetaan käyttöön Yhdysvalloissa, digitaalisten varojen integroiminen valtavirran sijoitussalkkuihin on ratkaisevassa vaiheessa. Sijoittajat ja alan harrastajat tarkkailevat tarkkaan näiden edistysaskelten vaikutuksia laajempaan digitaalisten varojen ekosysteemiin.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille