Thaimaan ensimmäinen Bitcoin ETF hyväksytty!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Thaimaa on hyväksynyt ensimmäisen Bitcoin-pörssinoteeratun rahaston (ETF). Näin se on yksi monista maista, jotka sallivat säännellyt Bitcoin-sijoitusvaihtoehdot.

Thaimaan arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) on antanut vihreää valoa One Asset Managementille (ONEAM) Bitcoin-ETF:n käynnistämiseksi. Bangkok Postin mukaan ONE Bitcoin ETF -rahasto on saatavilla 31. toukokuuta ja 6. kesäkuuta välisenä aikana.

Tämä ETF on avoinna vain varakkaille ja institutionaalisille sijoittajille Thaimaan SEC:n sääntöjen mukaisesti. Huhtikuussa sääntelyviranomainen muutti suuntaviivoja salliakseen ammattimaisille sijoittajille suunnatut Bitcoin-ETF:t.

ONEAM aikoo sijoittaa rahaston 11 merkittävään maailmanlaajuiseen Bitcoin-rahastoon. Tämä strategia takaa riittävän likviditeetin ja turvallisuuden. Yhtiön mukaan ETF tarjoaa Bitcoin-altistumisen säännellyissä puitteissa, mikä vähentää suoraan omistukseen liittyviä riskejä, kuten varkauksia.

ONEAM sai hyväksynnän, mutta toinen yritys, MFC Asset Management, odottaa yhä hyväksyntää Bitcoin-ETF:lleen. Molemmat ETF:t ovat yksityisiä ja vain pätevien sijoittajien saatavilla.

Thaimaa seuraa Yhdysvaltojen SEC:n esimerkkiä, joka hyväksyi tammikuussa useita Bitcoin-ETF:iä, mikä on lisännyt kiinnostusta. Myös muut alueet, kuten Hongkong, Australia ja Yhdistynyt kuningaskunta, ovat alkaneet tarjota Bitcoin-ETF:iä tai vastaavia tuotteita.

Näiden ETF:ien avulla on helpompi sijoittaa Bitcoinin hinnanmuutoksiin omistamatta kryptovaluuttaa. Tämä sopii paremmin ammattimaisille sijoittajille ja instituutioille.

Hyväksymällä Bitcoin-ETF:n Thaimaan sääntelyviranomaiset vastaavat paikallisten instituutioiden kasvavaan kysyntään sijoittaa Bitcoiniin. Tämä siirto voi johtaa laajempaan valtavirran hyväksyntään, kun julkiset tarjoukset otetaan käyttöön.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille