Trump kannattaa USA:n Bitcoin-kaivostoimintaa tavattuaan alan johtajia

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Donald Trump on vahvistanut tukensa Bitcoin-kaivosteollisuudelle. Keskiviikkona hän isännöi tapaamista useiden yhdysvaltalaisten kryptokaivosyritysten huippujohtajien kanssa.

Truth Social -alustallaan 11. kesäkuuta julkaisemassaan viestissä Trump ilmaisi toiveensa, että kaikki jäljellä olevat Bitcoinit olisivat ”MADE IN THE USA!!!”. Hän väitti, että tämä aloite edistäisi osaltaan maan saavuttamista ”energia-alan ylivaltaan”.

Trump kuvaili Bitcoinia myös maan ”viimeiseksi puolustuslinjaksi” keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) käyttöönottoa vastaan. Tästä huolimatta Federal Reserven puheenjohtaja Jerome Powell totesi maaliskuussa, että Yhdysvallat on kaukana siitä, että se harkitsisi CBDC:n käyttöönottoa missään muodossa, saati että se ottaisi sen käyttöön.

Trump-tapasi-US-kryptokaivosyhtiöiden-huippujohtajia-Bitcoin-louhinnasta

Trumpin Mar-a-Lagon residenssissä Floridassa pidettyyn kokoukseen osallistui merkittäviä henkilöitä, kuten Riot Platformsin toimitusjohtaja Jason Les, julkisen politiikan johtaja Brian Morgenstern, CleanSparkin hallituksen puheenjohtaja Matthew Schultz ja TeraWulfin hallituksen jäsen Amanda Fabiano.

Fabiano kertoi, että ryhmä keskusteli siitä, miten Bitcoin-louhinta voisi auttaa vahvistamaan sähköverkkoa ja edistää työpaikkojen luomista. Hän korosti alan mahdollisia hyötyjä energiainfrastruktuurin ja työllistymismahdollisuuksien kannalta.

Schultz kertoi Bloombergille, että Trump lupasi tukea Bitcoin-kaivosalaa, jos hänet valitaan presidentiksi marraskuussa. Hän korosti Trumpin sitoutumista alaan ja myönteisiä vaikutuksia, joita sillä voisi olla hänen johdollaan.

Riot-Platformsin-toimitusjohtaja-Jason-Les-keskusteli-Bitcoin-louhinnasta-USAssa

Fabiano huomautti, että Bitcoin-louhintateollisuus on kohdannut merkittäviä poliittisia haasteita, jotka johtuvat vääristä tiedoista ja harhaanjohtavista tarinoista. Hän korosti, että poliitikkojen on koulutettava itsensä Bitcoinin ja sen louhintaprosessien eduista.

Tällä hetkellä alaan kohdistuu poliittista painetta ehdotuksista, kuten presidentti Joe Bidenin 30 prosentin sähkövero Bitcoin-louhijoille. Myös alan päästöistä, energiankulutuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista sähköverkkoihin ollaan jatkuvasti huolissaan.

Vaikka Trump leimasi Bitcoinin aiemmin huijaukseksi presidenttikautensa aikana vuonna 2021, hän on sittemmin muuttanut kantaansa. Tämä muutos näyttää olevan pyrkimys saada tukea alan nyt vaikutusvaltaisilta lobbausryhmiltä vuoden 2024 presidentinvaalien lähestyessä.

Trump on hiljattain korostanut, että Yhdysvaltojen ei pitäisi tyytyä ”kakkossijaan” kryptovaluuttojen alalla. Aiemmin kesäkuussa hän jopa julisti itsensä ”kryptopresidentiksi”.

Pyrkiessään tukemaan presidentinvaalikampanjaansa Trump on alkanut ottaa vastaan kryptovaluuttalahjoituksia ja isännöi hiljattain illallista Mugshotin non-fungible tokenien (NFT) haltijoille.

Kesäkuun 10. päivänä Trumpilla oli ensimmäinen tapaaminen ehdonalaisvalvojan kanssa sen jälkeen, kun hänet todettiin 30. toukokuuta syylliseksi 34 rikokseen yritystietojen väärentämisestä. Virtuaalinen haastattelu, joka suoritettiin hänen Mar-a-Lagon lomakohteestaan käsin, oli lyhyt ja tapahtumarikas ja kesti The Hillin siteeraamien lähteiden mukaan alle 30 minuuttia.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille