Yhdysvaltain velan pelin muuttava vaikutus kryptoon

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Kryptomarkkinat odottavat innokkaasti Yhdysvaltain arvopaperikomission tuomiota tällä viikolla asetettavista bitcoin-ETF-hakemuksista. Tämä odotus on ymmärrettävää, koska monet uskovat, että ETF, joka keskittyy itse BTC:hen eikä kryptovaluuttaan liittyviin futuureihin, voisi kanavoida miljardeja sekä vähittäis- että institutionaalisilta sijoittajilta.

Tämän jälkeen toinen merkittävä tapahtuma horisontissa on Yhdysvaltain valtiovarainministerin Janet Yellenin toimiston neljännesvuosittainen jälleenrahoitusilmoitus (QRA), joka on suunniteltu 29. tammikuuta.
Kun velka ja alijäämät paisuvat Covid-aikakauden jälkimainingeissa, kolmen kuukauden lainanottovaatimuksiin sekä joukkovelkakirjahuutokauppojen laajuuteen ja pituuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota.

Elokuussa valtiovarainministeriö ilmoitti huomattavassa liikkeessä aikovansa lisätä myyntiä ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen ja ennakoi uusia nousuja. Marraskuun 1. päivään mennessä se kuitenkin paljasti, että se aikoo lainata vuosineljänneksellä 776 miljardia dollaria, mikä on huomattavasti vähemmän kuin aiemmat ennusteet, ja ilmoitti muutoksen johtuvan 10-vuotisen valtion joukkovelkakirjalainan myynnin vähenemisestä. Tämä odottamaton kehitys johti siihen, että 10 vuoden tuotto eli pitkät korot vetäytyivät näkyvältä 5 prosentin rajalta ja päätyivät vuoden lopussa 3,86 prosenttiin. On perusperiaate, että joukkovelkakirjojen hinnoilla ja tuotoilla on käänteinen suhde.

Yhdysvaltain 10-vuotista joukkovelkakirjalainaa pidetään yleisesti yhtenä maailman turvallisimmista sijoituskohteista, ja sen korko toimii maailmanlaajuisena vertailukohtana. Tämän niin sanotun riskittömän koron lasku on todennäköisesti lisännyt riskinottohalukkuutta rahoitusaloilla ja lisännyt sekä bitcoinin että osakkeiden kysyntää. (Vaikka ETF-spekulaatiot vauhdittivat nousua, suotuisat tuottosiirtymät vahvistivat suuntausta.)

Tuleva ilmoitus saattaa kuitenkin paljastaa ennakoitua suuremman lainanottoennusteen, mikä voi aiheuttaa haasteita, ehdottaa Maple Financen pääomamarkkinoista ja kasvusta vastaava johtaja Quinn Thompson. CNN:n mukaan valtiovarainministeriö oli 30. lokakuuta antamassaan ilmoituksessa ennustanut 816 miljardin dollarin lainanottoa ensimmäiselle neljännekselle, mikä on ennätysmäärä kyseiselle ajanjaksolle.

“Tulossa on valtiovarainministeriön tuleva QRA, joka julkaistaan 29. tammikuuta ja jonka ei pitäisi tarjota markkinoille yhtä riemukasta tulosta kuin viime vuosineljänneksellä”, Thompson kirjoitti 7. tammikuuta ilmestyneessä uutiskirjeessään. “Pitkän aikavälin korot ovat nyt ~100 bps alempana, ja Yellenin pitäisi pyrkiä hyödyntämään sitä lyhentämällä velkaa. Tämän pitäisi olla vastatuuli UST:ille.”

Skenaario korkeammasta lainanotosta yhdistettynä 10-vuotisten velkakirjojen lisääntyneeseen myyntiin voisi käyttää ylöspäin suuntautuvaa voimaa viitelainan tuottoon, mikä mahdollisesti hillitsisi riskipainotteisten omaisuuserien nousua.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille