Dune Analytics: Visualisointi: Mistä aloittaa, miten kirjoittaa kyselyitä, tietojen visualisointi ja paljon muuta

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mikä on dune analytics -kolikko?

Dune Analytics on Ethereumiin keskittyvä analytiikka-alusta, joka tarjoaa verkkodataa käyttökelpoisemmassa muodossa.

⚡️ Millä kielellä Dune Analytics on?

Onneksi Dune on yhteensopiva PostgreSQL-standardikyselykielen kanssa. Vaikka et olisikaan koskaan aiemmin kirjoittanut SQL:ää, sen käyttö on riittävän yksinkertaista. Hyödyllisin paikka aloittaa on toisten luomat dashboardit ja kyselyt, sillä ne sisältävät usein enemmän tietoa kuin oma koodisi.

⚡️ Onko dune Analyticsilla token?

Mitä eroa on tokenilla ja duneilla? Sitä ei ole.

⚡️ Mitä kryptovaluuttaa ei seurata?

Bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin on jo pitkään liitetty anonymiteetin ja yksityisyyden käsite. Alkuperäisessä, vuonna 2008 julkaistussa valkoisessa kirjassa, jossa esiteltiin lohkoketjuteknologia bitcoinin kautta, edistettiin teknologisen näkymättömyyden käsitettä.

Miten dune analytics coin toimii

Dune Analytics on tehokas tutkimustyökalu lohkoketjuteknologiaan. Sen avulla voit etsiä, poimia ja visualisoida valtavia määriä tietoja Ethereumin lohkoketjusta. Tässä artikkelissa näytetään, miten voit tehdä perushakuja ja kirjoittaa yksinkertaisia kyselyjä graafien luomiseksi. Löytämismahdollisuudet ovat rajattomat.

Mistä dune analytics coin saa tietonsa?
Onko dune Analytics ilmainen?

Kaikki tiedot löytyvät Ethereumin kaltaisista julkisista lohkoketjuista. Sinun tarvitsee vain etsiä sitä. Toistaiseksi vastaaminen kysymyksiin, kuten projektin käyttäjämäärään tai päivittäiseen DEX-volyymiin, vaatisi todennäköisesti vastaamista erikoistuneen ohjelman avulla. Skriptin suorittaminen edellyttää lohkojen läpikäyntiä, tietojen arviointia, niiden oikeaa lajittelua ja vastauksen poimimista kysymykseen.

Dune Analytics tekee tietojen tutkimisesta helppoa antamalla sinun kirjoittaa SQL-kyselyitä, jotka suoritetaan automaattisesti niiden palvelimilla. Tiedot ovat sitten helposti nähtävissä kaavioina, jolloin voit löytää arvokkaita oivalluksia nopeasti.

Onko dune Analyticsilla token?
Dune Analytics on alusta, jonka avulla käyttäjät voivat tehdä kyselyjä ja visualisoida tietoja Ethereumin lohkoketjussa.

Tietojen saaminen suuresta joukosta on vaikeaa ja aikaa vievää. Useimmat skriptit voivat saada tietoja yhdestä projektista, mutta jos haluat sen toimivan kaikissa projekteissa, sinun on luultavasti tehtävä joitakin muutoksia.I

Lisäksi kaikkien vaiheiden suorittaminen yhdessä vie aikaa, koska se vaatii joko kokonaisen solmun tai lukuisia yksittäisiä kyselyjä julkisiin solmuihin. Dune Analytics ratkaisee tämän ongelman sallimalla sinun käyttää yhtä kyselyä, joka suoritetaan automaattisesti heidän palvelimillaan.

Pelastukseksi tulee Dune Analytics

Dune Analytics on työkalu, jonka avulla on helppo poimia tietoja Ethereumista. Dunen avulla voit kysyä Ethereumin tietoja käyttämällä valmiita tietokantoja verkkopohjaisella alustalla, mikä helpottaa huomattavasti tietojen saamista lohkoketjusta.

Mikä on dune Analytics ja miten se toimii?
Dune Analytics -opas

Tämä opetusohjelma opettaa sinulle, miten etsiä, kirjoittaa ja visualisoida peruskyselyitä Dune-ohjelmassa, jotta voit siirtyä nollasta lohkoketjuasiantuntijaksi muutamassa minuutissa. Vaikka et olisi koskaan aiemmin kirjoittanut SQL:ää, muutama yksinkertainen esimerkki riittää.

Miten Dune-analytiikka toimii?

Dune analytics yhdistää lohkoketjun raakadatan SQL-tietokannoiksi, joita voidaan helposti tutkia. Esimerkiksi kaikkien Ethereum-transaktioiden tarkasteluun on olemassa taulukko, joka on jaettu siististi sarakkeisiin. Lähettäjä, vastaanottaja ja summa ovat esimerkkejä sarakkeista.

DeFi Deep Dive - Dune Analyticsin tutkiminen
Onko dune Analyticsilla API?

Muutaman minuutin kuluttua lohkojen tiedot käsitellään ja syötetään Dune-tietokantaan. Raakalohkojen ja transaktioiden lisäksi Dune sisältää myös omaisuuserien hintatietoja ja erikoistuneita taulukoita, kuten kaikki UNI-merkkiä vastaavat osoitteet.

.Mennään askeleen pidemmälle ja opitaan käyttämään Dunea ilman koodin kirjoittamista sekä joitakin SQL:n perusteita.

Tee aloite ja aloita Dune Analyticsin käyttö.

Kun olet avannut tilin, etusivu näyttää suunnilleen tältä:

Miten dune Analyticsia käytetään
Mikä on dune-kryptovaluutta?

Ensimmäisenä näet luettelon kaikista käytettävissä olevista tietokannoista. Tällä hetkellä Dune tukee neljää:

  • Ethereum-lohkot
  • Ethereum-transaktiot
  • Uniswap V21 Tapahtumat
  • Kyber Network Proxy Trade -tapahtumat

Jokainen tietokanta on pohjimmiltaan SQL-taulukko. Kun haluat kirjoittaa kyselyjä, sinun on valittava tietty tietokanta käytettäväksi. Käytämme tässä oppaassa Ethereum Transactions -tietokantaa.

Miten data-analytiikka muuttaa maailmaa?
Mitä ovat Ethereumin jäljet?

Kun olet valinnut tietokannan, pääset kyselyjen rakentajaan. Kyselyrakentajaan kirjoitat SQL-kyselyt. Voit myös käyttää kyselyrakentajaa tietojen visualisointiin kirjoittamatta SQL-koodia.

Kyselynrakentajan vasemmalla puolella on luettelo kaikista tietokannan käytettävissä olevista sarakkeista. Voit käyttää näitä sarakkeita tietojen suodattamiseen sekä tietojen ryhmittelyyn ja lajitteluun.

Kyselynrakentajan oikealla puolella näet kyselyn tulokset. Oletusarvoisesti Dune näyttää 100 ensimmäistä tulosta kyselystäsi.

Jos haluat nähdä lisää tuloksia, voit klikata “Lataa”-painiketta. Tämä lataa kaikki kyselysi tulokset CSV-tiedostona.

Mihin dune analytics tutorialia käytetään?
Mistä dune Analytics saa tietonsa?

Voit myös napsauttaa “Visualisoi”-painiketta visualisoidaksesi tietosi. Dune tukee kahdenlaisia visualisointeja: viivadiagrammeja ja pylväsdiagrammeja.

Viivakaaviot ovat parhaita jatkuville tiedoille, kuten hinnoille tai määrille. Pylväsdiagrammit soveltuvat parhaiten erillisille tiedoille, kuten lukumäärille tai luokille.

Kun olet valinnut visualisoinnin, voit muokata kuvaajaa oikealla olevilla vaihtoehdoilla. Voit esimerkiksi muuttaa x- ja y-akselia sekä kuvaajan väriä ja otsikkoa.

Mitä kieltä dune Analytics käyttää?
Onko dune analytics coin ilmainen?

Kun olet tyytyväinen visualisointiisi, voit tallentaa sen napsauttamalla Tallenna-painiketta.

Nyt kun tiedät perusteet Dunen toiminnasta, opettelemme kirjoittamaan SQL-kyselyitä.

SQL-kyselyjen kirjoittaminen

SQL on ohjelmointikieli

Onko dune Analyticsilla token?
Mikä on dunen kryptovaluutta?

Kyselyt

Jos sinulla on vaikeuksia löytää tarvitsemiasi tietoja muilta Dunen käyttäjiltä, yritä kirjoittaa omia SQL-kyselyjäsi.

Ennen kuin aloitamme kyselyjen kirjoittamisen, on tärkeää ymmärtää tietokannan rakenne. Dune-ohjelmassa jokainen tietokanta on jaettu taulukoihin. Jokaisella taululla on nimi ja joukko sarakkeita.

Esimerkiksi Ethereum Transactions -tietokannassa on taulukko nimeltä “transactions”. Tässä taulukossa on sarakkeita kunkin transaktion lähettäjälle, vastaanottajalle ja määrälle.

Mihin dune Analyticsia käytetään?
Mitä kieltä dune analytics coin käyttää?

Tietojen valitsemiseen taulukosta käytetään SELECT-lauseketta. Jos haluamme esimerkiksi valita kaikki Ethereum Transactions -tietokannan transaktiot, kirjoitamme seuraavan kyselyn:

SELECT * FROM transaktiot

Tähti (*) on jokerimerkki, joka tarkoittaa “kaikki”. Tämä kysely sanoo siis “SELECT all of the columns FROM the transactions table.”.

Jos haluamme valita vain tietyt sarakkeet, voimme luetella sarakkeiden nimet sen sijaan, että käyttäisimme tähteä. Jos haluamme esimerkiksi valita vain kunkin tapahtuman lähettäjän, vastaanottajan ja summan, kirjoitamme seuraavan kyselyn:

Mistä dune Analytics saa tietonsa?
Onko dune Analyticsilla API?

SELECT lähettäjä, vastaanottaja, summa FROM transaktiot

Voimme myös käyttää WHERE-lauseen avulla suodattaa tietojamme. Jos esimerkiksi haluamme nähdä vain transaktiot, joiden arvo on yli 100 ETH, kirjoitamme seuraavan kyselyn:

SELECT * FROM transaktiot WHERE arvo > 1000000000000000000000000

Suurempi kuin -merkki (>) tarkoittaa “suurempi kuin”. Tämä kysely sanoo siis “SELECT all of the columns FROM the transactions table WHERE the value is greater than 100 ETH.”.

Voimme myös käyttää ORDER BY -lauseketta tietojen lajitteluun. Jos esimerkiksi haluamme nähdä ensin tapahtumat, joiden arvot ovat suurimmat, kirjoitamme seuraavan kyselyn:

Solana-tietojen kysely dune Analyticsissa
Mihin dyyni Analyticsia käytetään?

SELECT * FROM transaktiot ORDER BY arvo DESC

ORDER BY -lause lajittelee tiedot nousevaan tai laskevaan järjestykseen. Oletusarvo on nouseva, mutta voimme käyttää avainsanaa DESC lajitellaksemme tiedot laskevaan järjestykseen. Tämä kysely sanoo siis “SELECT all of the columns FROM the transactions table ORDER BY value in descending order.”.

Mitä kieltä dune Analytics käyttää?
Mistä dune Analytics saa tietonsa?

Lopuksi voimme käyttää LIMIT-lauseketta tulosten määrän rajoittamiseen. Jos esimerkiksi haluamme nähdä vain 100 ensimmäistä tulosta, kirjoitamme seuraavan kyselyn:

SELECT * FROM transaktiot LIMIT 100

Tämä kysely sanoo “SELECT all of the columns FROM the transactions table LIMIT 100.”.

Nyt kun osaat kirjoittaa SQL-kyselyitä, opitaan, miten niitä käytetään Dunessa.

SQL-kyselyjen käyttäminen Dune-ohjelmassa

Jos haluat käyttää SQL-kyselyä Dunessa, avaa ensin Query Builder. Syötä sitten kyselysi sille varattuun tekstikenttään ja paina “Run Query”.

“Jos kyselysi on pätevä, näet tulokset alla olevassa taulukossa. Voit sitten napsauttaa “Visual

Onko dune Analyticsilla token?
Mikä on dunen kryptovaluutta?

ize”-painiketta nähdäksesi tietosi.

Jos haluat tallentaa kyselysi, voit napsauttaa “Tallenna”-painiketta. Tämä tallentaa kyselysi, jotta voit käyttää sitä myöhemmin.

Nyt kun tiedät perusteet Dunen toiminnasta, olet valmis käyttämään sitä Ethereum-datan tutkimiseen!

Hieman vaikeammat kyselyt

Että dune data on vain niin luotettavaa kuin
Dune Analytics tarjoaa myös maksullista palvelua.

Nyt kun tunnet SQL-kyselyjen kirjoittamisen perusteet, opettelemme kirjoittamaan hieman monimutkaisempia kyselyjä.

SELECT * FROM transaktiot

WHERE arvo > 10000000000000000000000

AND to_address = ‘0x315e27aA99F682924Ae21CfD2281c682bC16E790'

Tämä kysely sanoo “SELECT all of the columns FROM the transactions table WHERE the value is larger than 100 ETH AND the to_address is 0x315e27aA99F682924Ae21CfD2281c682bC16E790.”.”

Jos haluat tarkastella lohkoketjujen tietoja, suuntaa osoitteeseen dune.xyz.
Dune ei tallenna itse lohkoketjun tilatietoja.

Jos haluat lisätietoja tietystä osoitteesta, voit käyttää “Osoite”-taulukkoa.

SELECT * FROM osoitteet

WHERE address = ‘0x315e27aA99F682924Ae21CfD2281c682bC16E790'

Tämä kysely sanoo “SELECT all of the columns FROM the addresses table WHERE the address is 0x315e27aA99F682924Ae21CfD2281c682bC16E790.”.”

Voit myös käyttää “Lohkot”-taulukkoa saadaksesi lisätietoja tietystä lohkosta.

SELECT * FROM lohkot

Esimerkki kojelaudasta valitusta kuvaajasta
Dune Analyticsin aloittaminen

WHERE numero = ‘8943592'

Tämä kysely sanoo “SELECT all of the columns FROM the blocks table WHERE the number is ‘8943592'.”.

Tietojen visualisointi

Kun sinulla on tiedot, voit visualisoida ne monin eri tavoin. Dune tarjoaa muutamia erilaisia visualisointityyppejä: viivakaavioita, pylväskaavioita ja piirakkakaavioita.

Datan visualisointi
Dune Analytics tarjoaa tehokkaan tavan visualisoida se.

Jos haluat luoda visualisoinnin, valitse ensin haluamasi visualisoinnin tyyppi. Valitse sitten tiedot, jotka haluat visualisoida.

Jos esimerkiksi haluaisimme luoda viivakaavion kaikkien tapahtumien arvosta, valitsisimme visualisointityypin “Viivakaavio” ja tiedot “Arvo”.

Kun olet valinnut tietosi, voit luoda visualisoinnin napsauttamalla “Visualisoi”-painiketta.

Dune Analytics nft on erityisen hyödyllinen
Miten käytät Dune Analyticsia?

Voit myös muokata kyselyäsi “Query”-painikkeella tai tallentaa kyselysi “Save”-painikkeella.

Hieman edistyneemmät kyselyt

Rajoitukset

  • Dune on tehokas työkalu, mutta sillä on rajoituksensa. Ensinnäkin Dune tukee vain SQLite-tietokantoja. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää Dunea vain sellaisten Ethereum-tietojen kanssa, jotka on viety SQLite-tietokantaan.
  • Toiseksi Dune tukee vain rajoitettua määrää SQL-komentoja. Tämä tarkoittaa sitä, että Duneissa ei voi tehdä kaikkea, mitä SQL:ssä voi tehdä. Dune tukee kuitenkin yleisimmin käytettyjä SQL-komentoja.
  • Dune ei myöskään pysty visualisoimaan kaikkia tietotyyppejä. Tämä tarkoittaa, että et välttämättä pysty visualisoimaan kaikkia kyselyssäsi olevia tietoja.
Valittavana on useita visualisointityyppejä
Dunen voiman lähde on sen yhteisöllisyys.

Mitä seuraavaksi?

Nyt kun tiedät perusteet Dunen toiminnasta, olet valmis aloittamaan sen käytön Ethereum-datan tutkimisen! Seuraavassa osiossa opimme, miten Ethereum-tiedot viedään SQLite-tietokantaan, jotta voit käyttää Dunea tietojesi kanssa. Pysy kuulolla!

Ethereum-tietojen vienti SQLite-tietokantaan

Ensimmäinen askel Dunen käytössä on viedä Ethereum-tiedot SQLite-tietokantaan. Tätä varten tarvitset työkalun, jolla Ethereum-tiedot voidaan viedä SQLite-tietokantaan.

Voit käyttää tähän muutamia eri työkaluja, mutta suosittelemme Parityn SQLite-exporteria. Parityn SQLite-exporter on työkalu, jolla voi viedä Ethereum-tietoja SQLite-tietokantaan.

Ethereum-kaasun hintojen kojelauta
Dune Analyticsin aloittaminen

Jotta voit käyttää Parityn SQLite-viejää, sinun on ensin ladattava ja asennettava se. Löydät ohjeet tämän tekemiseen Parityn dokumentaation kohdasta “Ethereum-tietojen vienti”.

Kun olet asentanut Parityn SQLite-viejän, voit viedä Ethereum-tietosi sen avulla. Tätä varten sinun on määritettävä Ethereum-tietojesi sijainti ja SQLite-tietokantasi sijainti.

Löydät ohjeet tämän tekemiseen Parityn dokumentaation kohdasta “Tietojen vienti”.

Kun olet vienyt Ethereum-tietosi SQLite-tietokantaan, olet valmis aloittamaan Dunen käytön! Seuraavassa osiossa opimme kirjoittamaan kyselyitä Dune-tietokannassa. Pysy kuulolla!

Kyselyjen kirjoittaminen Duunissa

Nyt kun Ethereum-tietosi on viety SQLite-tietokantaan, olet valmis aloittamaan Dunen käytön! Tässä osiossa opimme kirjoittamaan kyselyitä Dune-tietokannassa.

Dune analytics nft -sovellus kirjautumisen jälkeen
Dex Tilavuusprosentti (lähde)

Dune käyttää tietojen kyselyyn erityistä kieltä nimeltä SQLite Query Language (SQLiteQL). SQLiteQL on samankaltainen kuin sinulle ehkä tuttu SQL, mutta siinä on joitakin tärkeitä eroja.

Dune analytics kolikko pelastamaan
Dune Analytics on tehokas työkalu lohkoketjuihin
  • Ensimmäinen ero on se, että SQLiteQL:ssä käytetään isojen ja pienten kirjainten erottelua. Tämä tarkoittaa, että sinun on oltava tarkkana, että käytät oikeaa isoa ja pientä kirjainta, kun kirjoitat kyselyjäsi.
  • Toinen ero on se, että SQLiteQL käyttää erilaista syntaksia kommenteille. SQL:ssä kommentit merkitään -merkillä rivin alussa. SQLiteQL:ssä kommentit merkitään /*-merkillä rivin alussa ja */-merkillä rivin lopussa.
  • Kolmas ero on se, että SQLiteQL käyttää eri syntaksia merkkijonoille. SQL:ssä merkkijonot merkitään yksinkertaisilla lainausmerkeillä. SQLiteQL:ssä merkkijonot merkitään kaksinkertaisilla lainausmerkeillä.

Nyt kun tiedät perusasiat siitä, miten SQLiteQL:llä kirjoitetaan kyselyitä, kokeillaanpa muutaman kyselyn kirjoittamista!

Optimismin lisääminen kaasumaksuihin

dune analytics nft käyttöönotto opetusohjelma
Perpin tehokäyttäjät haluavat myös seurata Optimismissa kaasumaksuja.

Onneksi voimme käyttää kaaviota näyttämään keskimääräiset kaasun hinnat eri kauppojen toteutuksille ja positioille sekä vertailla niitä tavallisiin ETH-siirtoihin ja kaupankäyntiin Uniswap v3:lla. Voimme tehdä tämän jäljittelemällä msilb7:n kyselyä ja lisäämällä siihen oman variaatiomme. Muokkaamme koodia saadaksemme pidemmän aikavälin näkymän kaasumaksuista viimeisten viiden kuukauden ajalta, mukaan lukien vain kaupat Perpissä, Uniswapissa sekä ETH-siirrot. Voimme tallentaa kyselyn ja lisätä kojelautaamme datakaaviot ETH:n ja USD:n kaasumaksujen osalta.

Voit lisätä Trader PnL:n ja Rahoitusmaksut noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Siirry ‘Trader P&L' -välilehdelle.

2. Napsauta vihreää ‘+ Lisää maksu -painiketta.

3. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna – valitse, lisäätkö rahoitusmaksun vai elinkeinonharjoittajan maksun, täytä sitten kaikki tarvittavat tiedot ja napsauta “Lisää”.

Johtopäätös

Keräämällä nämä visualisoinnit, LP:t ja elinkeinonharjoittajat voivat käyttää kaikkia eri Dune-mittaritauluissa olevia tietoja yhdestä keskitetystä paikasta!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille