Korvaako krypto vs fiat valuutan?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mikä on krypto fiat-rahaa?

Fiat-raha on valtion rahan tyyppi, jonka vakuutena ei ole kultaa tai muuta hyödykettä. Koska Yhdysvaltain keskuspankilla on enemmän valtaa talouteen, koska se voi päättää, kuinka paljon rahaa painetaan, fiat-valuutat antavat keskuspankille enemmän valtaa. Suurin osa nykyisistä paperivaluutoista, kuten Yhdysvaltain dollari, on fiat-valuuttoja.

⚡️ Onko kryptovaluutta parempi kuin fiat-valuutta?

Fiat-valuutan hinnat ja arvo ovat pysyvämpiä kuin kryptovaluutan. Kryptovaluutta on vielä suhteellisen uusi, joten siitä voi tulla tulevaisuudessa yhtä vakaa kuin fiat-valuutasta. Kummallakin on etunsa ja haittansa, mutta bitcoinin laaja käyttö lisääntyy edelleen.

⚡️ Korvaako kryptovaluutta käteisen?

Käteisen käyttö on vähenemässä, ja on ajateltavissa, että sen käyttö vähenee edelleen, ja tilalle tulee jotain. Pankki- ja luottokortit ovat suurelta osin korvanneet käteisostokset.

⚡️ Miksi kryptovaluutta ei ole fiat-rahaa?

fiat-valuutta on rahaa, jota hallitus tai viranomaiset ovat tukeneet ja taanneet. Kryptovaluutalla ei tällä hetkellä ole hallituksen antamaa takausta, joten sitä ei voida pitää fiat-rahana.

Miten kryptovaluutta muistuttaa fiat-rahaa ja miten ne eroavat toisistaan?

Kryptovaluutta fiat rahaa

Valtion tukeman valuutan, fiat-rahan, tulevaisuus on kyseenalaistettu kryptovaluutan nousun myötä. Vaikka virtuaalivaluutta kasvattaa suosiotaan, se ei voi vieläkään korvata fiat-rahaa maailmanlaajuisesti, koska sitä ei hyväksy yhtä moni ihminen tai yritys.

Koska kryptovaluutta on epävakaa, monet pitävät sitä keinona ansaita rahaa nopeasti. Jotta voisimme ymmärtää, miten kryptovaluutta vertautuu fiat-rahaan, meidän on ensin ymmärrettävä, miten molemmat toimivat ja mikä erottaa ne toisistaan.

Mikä on kryptovaluutta ja miten se toimii?

Korvaako Kryptovaluutta fiat rahaa
Korvaako kryptovaluutta fiat-valuutan?

Kryptovaluutta on uudentyyppinen fiat-kryptovaluuttojen vaihto, joka on ollut käytössä vasta kymmenen vuotta ja joka on suojattu salauksella. Tämän digitaalisen salausmuodon ansiosta sitä on hyvin vaikea väärentää tai kopioida. Sitä voidaan myös käyttää tuotteiden ostamiseen ja palveluiden maksamiseen, aivan kuten kryptoa vs. fiatia. Monet yritykset ovat luoneet omat kryptovaluuttansa. Ne ovat kuin kasinomerkkejä, jotka voi vaihtaa oikeaan rahaan ja käyttää sitten esimerkiksi Amazoniin tai Uberiin.

Koska kryptovaluuttakauppa on hajautettua ja sitä käydään verkossa olevassa pääkirjassa, johon kuka tahansa voi päästä käsiksi, keskusviranomaisia ei tarvita. CoinMarketCap.com-sivuston mukaan tällä hetkellä on liikkeellä yli 10 tuhatta kryptovaluuttaa.

Fiat vs. kryptovaihto

fiat raha vs. kryptovaluutta
Fiat-valuuttapörsseissä voit vaihtaa rahaa muista maista.

Jos olet matkalla, saatat tarvita käteistä paikallisessa valuutassa. Myös sijoittajat käyttävät joskus näitä pörssejä ostaessaan osakkeita tai muita sijoituksia ulkomaisten yritysten kautta. Voit ostaa, myydä ja käydä kauppaa kryptovaluutoilla pörsseissä. Monissa suurissa pörsseissä voit ostaa kryptovaluuttaa fiat-valuutalla useilla menetelmillä, kuten pankkitilisiirroilla, maksukorteilla tai tilisiirroilla. Jotkin mahdollistavat kuitenkin vain kryptovaluuttojen välisen kaupankäynnin, joten käteistä ei olisi mahdollista muuntaa digitaaliseen muotoon.

Mikä erottaa ne tavallisesta valuutasta?

Tuleeko krypto vs. fiat tulevaisuudessa?
Korvaako digitaalinen raha rahan?

Toisin kuin fiat-rahassa, jota hallitukset sääntelevät, kryptovaluutassa ei noudateta näitä sääntöjä. Tämän puutteellisen sääntelyn vuoksi kryptorahat eivät ole yhtä turvallisia kuin perinteiset valuutat. Kryptovaluutta on myös epävakaampaa kuin tavallinen raha, koska sillä ei ole takuita eikä keskusviranomaisten sääntelyä. Kaupankäynnin volatiliteetti johtuu pitkälti liiketoiminnan spekulatiivisesta luonteesta, ja sijoittajat keskittyvät pikemminkin lyhytaikaisten voittojen lukitsemiseen kuin pitkän aikavälin vakauteen.

Kryptovaluutat eivät vaadi kolmatta osapuolta, kuten pankit tarvitsivat fiatin ja krypton tapauksessa. Lohkoketjuteknologiaa käytetään kryptovaluuttatransaktioiden todentamiseen, mikä pitää kirjaa kaikesta kaupankäynnistä ja lisää pörssin turvallisuutta.

Mitkä ovat yhtäläisyydet?

Voiko etherium korvata Kryptovaluutta fiat raha
Voiko fiat-valuuttaa olla olemassa?

Bitcoin ja Ethereum perustuvat molemmat lohkoketjuun, kuten muutkin kryptovaluutat. Ne eivät ole toimialojensa kärjessä. Vaikka monia valuuttoja on mainostettu yrittävän ottaa kryptovaluutan paikan, yksikään ei ole ollut tarpeeksi pitkäikäinen, ennen kuin ihmiset ovat menettäneet kiinnostuksensa. Bitcoinia kutsutaan usein “digitaaliseksi kullaksi”, koska sitä voidaan käyttää kullan tavoin arvon säilyttämiseen.

Milloin kryptovaluutat korvaavat fiat-valuutat?

Fiat-krypton merkitys
Kryptovaluuttojen suosio, arvo ja käyttö ovat kasvaneet nopeasti vuodesta 2009 lähtien.

Yhä useammat yritykset ja kauppiaat hyväksyvät joitakin niistä, ja sijoittajat tarkastelevat niitä mahdollisena keinona ansaita rahaa ja säilyttää arvo. Hallitukset eivät tunne kryptovaluuttoja, joten ne joutuvat pohtimaan, miten niitä voitaisiin verottaa ja säännellä.

Ohjelmoitavuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta Ethereum on mahdollistanut lohkoketjujen ekosysteemissä monenlaisia sovelluksia, joita ei ole aiemmin ollut olemassa. Yritykset ja yrittäjät käyttävät sitä uusien teknologioiden, tavaroiden ja palvelujen kehittämiseen sen muuttumattomuuden ja mukautuvuuden ansiosta. Lohkoketju ja Ethereum-ekosysteemi sekä syntymässä oleva “meta-universumi”, joka saattaa yhdistää digitaalisen ja fyysisen elämämme, ovat tämän hajauttamisen ytimessä.

Kun kaikki huomio kiinnittyy digitaalisiin varoihin, kryptovaluuttoihin ja todellisuuksien yhdistämiseen, yksi monista järkevistä keskusteluista on kryptovaluutta, joka korvaa krypton vs. fiat. Selvitä, mikä ajaa tätä keskustelua ja miten tämä muutos saattaa vaikuttaa talouteen, jossa se tapahtuu.

KESKEISET TAVOITTEET

Fiat-rahaa on käytetty vuosisatojen ajan. Se saa arvonsa liikkeeseen laskevalta hallitukselta tai keskuspankilta, ja sitä voidaan käyttää talouden sääntelyyn.

Fiat-valuutta tarkistettu. fiat merkitys krypto
Kryptovaluutan roolit tulevaisuudessa

Akateemikot, poliittiset päättäjät, sijoittajat ja asiakkaat tutkivat edelleen kryptovaluuttojen vaikutuksia.

Riippumatta siitä, korvaako kryptovaluutta krypton ja fiatin vai ei, on epävarmaa, mitä tapahtuu globaalille ja maantieteelliselle rahoitusvakaudelle.

Fiat-valuutan rajoitukset, jotka kryptovaluutta voittaa.

Hallitukset ja sääntelyviranomaiset määrittelevät rahan usein kaikeksi sellaiseksi, joka toimii yhteisenä vaihdon välineenä, arvon säilyttäjänä ja laskentayksikkönä. Fiat-valuutta, jota joskus kutsutaan myös oikeaksi rahaksi tai käteiseksi rahaksi, on täyttänyt kaikki kolme kriteeriä yli tuhannen vuoden ajan.

Tuleeko krypto korvaamaan fiat raha
Fiat-valuutan käyttö loppuu

Fyysisen valuutan määrän vähentämiseksi monet kehittyneet maat ovat ottaneet käyttöön pankkikortit ja tilisiirrot. Näiden korvaavien järjestelmien myötä kaikki rahansiirrot – olipa kyse sitten hallitusten, pankkien, yritysten tai kuluttajien välisistä rahansiirroista – kulkevat kolmannen osapuolen kautta, joka muuntaa numeerisen arvon sähköisen kirjan muotoon. Koska maksutapahtumat on varmennettava luotettavasta lähteestä, näiden rahoitusjärjestelmien käyttäminen aiheuttaa kustannuksia.

Kolmansien osapuolten käyttö aiheuttaa sen, että sinun on uskottava rahasi jonkun toisen käsiin. Monesti tämä luottamus on rikkoutunut – epäeettinen kolmannen osapuolen toiminta on jopa pahentanut maailmanlaajuisia rahoituskriisejä.

Kryptovaluutan avulla ei tarvita kolmatta osapuolta takaamaan transaktioiden oikeellisuutta. Koska lohkoketjuteknologia ja automatisoidut konsensusmekanismit tarkistavat transaktiot ja ylläpitävät tietojen eheyttä, kukin osapuoli hyvitetään tai veloitetaan asianmukaisesti.

Mitä tapahtuu, jos kryptovaluutta syrjäyttää fiat-valuutan?

Käteinen on fyysinen muoto krypto vs fiat
Fiat-valuutan hinnat ja arvo

Kryptovaluutat eivät noudata samoja sääntöjä kuin tavalliset, talouspohjaiset valuutat. Keskuspankit ja niiden politiikka – kuten korot tai avomarkkinaoperaatiot – eivät voi vaikuttaa niihin maissa, joissa on vauraampi talous. Rahapoliittisten välineiden käyttö inflaation ja työllisyyden hallintaan poistuu hajauttamalla, mikä on yksi kryptovaluuttojen keskeisistä ominaisuuksista.

Vaikka fiat-valuutan täydellisen korvaamisen etuja on tutkittu ja arvioitu, näin jyrkän toimenpiteen seurauksia ei vielä tunneta. Sillä voi olla merkittäviä kielteisiä vaikutuksia talouden ja rahoituksen vakauteen, tai se voi merkitä uuden, täydellisen maailmanrauhan aikakauden alkua.

Hinnanvaihtelujen vuoksi IMF ei suosittele kryptovaluuttojen käyttämistä merkittävänä kansallisena valuuttana nykyisessä muodossaan. Lisäksi on otettava huomioon makrotaloudellisen vakauden riskit ja kuluttajansuojan puute, järjestön mukaan.

Miksi kryptovaluutta ei ole fiat?
Sijoittaminen kryptovaluuttoihin

IMF myöntää kuitenkin, että lohkoketjujen käyttöönotto tapahtuu nopeammin maissa, joissa kryptovaluutat tarjoavat paremman vaihtoehdon nykyisille rahoitusjärjestelmille.

Kryptovaluutalla ei ole vain potentiaalia, vaan se on myös käyttökelpoinen varsinainen valuutta. Sen jälkeen, kun Venäjä liitti Ukrainan Venäjään vuonna 2017, monet ukrainalaiset siirtyivät kryptovaluuttaan. Itse asiassa joillekin ihmisille kryptovaluutta on AINOA asia, joka pitää heidät taloudellisesti pinnalla.

Monet ihmiset maissa, joissa fiat-rahan devalvoituminen on äärimmäistä, käyttävät sitä rahan säilyttämiseen, rahalähetysten lähettämiseen ja liiketoiminnan harjoittamiseen.

Kryptovaluuttojen arvon ymmärtäminen.

Tehokkaita tapoja tehdä rahaa kryptovaluutalla
Korvaako kryptovaluutta käteisen?

Älkää antako pelkän kimalteen johtaa harhaan; rahakkeiden ymmärtäminen ei ole vaikeaa. Tokeneita on kahta eri lajia: krypto-tokeneita, jotka luodaan kaupankäynnin tai valuutan muodossa (kuten edellä olevassa AXS-esimerkissä), ja ei-siirrettäviä tokeneita (NFT), jotka on liitetty digitaaliseen omaisuuteen. Se on kuin ainutlaatuinen kaupankäyntikortti. Sinulla ei olisi samaa korttia, jos vaihtaisit kortin toiseen vastaavaan; se olisi täysin eri asia.

Neljä muuttujaa määrittää kryptovaluuttojen arvon:

1. TUNNISTEEN TARKOITUS JA TOIMINTA

Fiat-valuutan ongelmat
Mikä on merkki

Lohkoketjuteknologian avulla voidaan automatisoida liiketoimintaprosesseja, mikä helpottaa ja tehostaa kaikenlaisten yritysten toimintaa liiketoimista sopimuksiin. Lohkoketju voi myös auttaa organisaatioita seuraamaan tavaroita tai palveluja aiempia käytäntöjä tarkemmin, tehokkaammin ja kustannustehokkaammin.

Käytetään esimerkkinä musiikkiteollisuutta: aiemmin artistien oli tehtävä sopimus levy-yhtiön kanssa, jos he halusivat ansaita rahaa työstään. Yritys piti kuitenkin yleensä suurimman osan oikeuksista ja sai voittoa rojalteista. Nykyään riippumattomat muusikot voivat myydä kappaleita tai albumeita suoraan faneille NFT:n avulla ja pistää kaikki tuotot itse taskuunsa.

2. VASTUUVELVOLLISUUS

Mikä on tokenin tarkoitus?
Mikä on merkin arvo?

Niiden henkilöiden tai organisaatioiden määrä, jotka haluavat käyttää ja hyväksyä kuponkia maksuna, on yksi tärkeimmistä kryptovaluutan arvoon vaikuttavista tekijöistä. NFT-kaupankäynnin aktiivisuus nousi heinä-elokuun 2021 välisenä aikana 280 000 ostajaan ja myyjään kuukausittain. Hyväksyminen lisää luottamusta ja vakautta.

3. MERKKIBRÄNDÄYS.

Mikä määrittää tokenin arvon?
Mihin kryptovaluuttaan Elon Musk sijoittaa?

Elon Muskin twiitit eivät ainoastaan herättäneet paljon kiinnostusta ja tietoisuutta hänen brändilleen, vaan ne saivat myös monien kryptovaluuttojen hinnat nousemaan. Jotkut ovat kuitenkin myös arvostelleet hänen twiittejään ankarasti ja sanoneet, että hän manipuloi markkinoita epäreilusti. Koska NFT:t ovat niin uusia, NFT- ja kryptovaluutoilla kauppaa käyvien ihmisten osuus on vielä melko pieni (vaikka sosiaalinen media saattaakin vakuuttaa toisin), mikä tarkoittaa, että yksittäinenkin tapahtuma tai uutinen voi vaikuttaa merkittävästi arvoon. Kun markkinoille alkaa tulla enemmän rahaa, niistä tulee ajan myötä vakaammat.

4. KÄYTETTÄVISSÄ OLEVIEN MERKKIEN MÄÄRÄ

Mikä on Ilon Muskin kryptovaluutta?
Onko kryptovaluutta parempi kuin fiat-valuutta?

Käytettävissä on kiinteä määrä kolikoita. NFT-kolikot ovat ainutkertaisia, samoin kuin valuuttakolikot, ja molempia on rajallinen määrä. Molemmat lajit voivat ajan myötä arvostaa kysynnän kasvaessa, kuten Picasson maalauksen tai uniikkipainoksen vaatteiden omistaminen. Fiat-raha on kryptovaluutan vastakohta. Rahaa voisi painaa lisää, mikä johtaisi inflaatioon ja devalvoisi olemassa olevan rahan arvoa.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan rahalle?

Saatat jo nyt käydä kauppaa kryptovaluutalla fiat-valuuttaa vastaan pörsseissä tai transaktioissa muiden kryptovaluutan käyttäjien kanssa. Kryptovaluutta ja lohkoketju kasvattavat edelleen suosiotaan, hyödyllisyyttään, ymmärrettävyyttään ja hyväksyntäänsä. Mitä enemmän sitä ymmärretään ja hyödynnetään, sitä arvokkaammaksi se tulee vaihdon välineenä.

Miltä näyttää valuutan tulevaisuus?
Onko krypto tulevaisuus?

Kryptovaluuttatransaktioiden, käyttötarkoitusten, tutkimusten ja innovaatioiden määrän perusteella on erittäin todennäköistä, että kryptovaluuttojen maailmanlaajuinen käyttö kasvaa edelleen.

Jos nämä suuntaukset jatkuvat, useat kryptovaluuttatulokset voivat olla mahdollisia. Ensinnäkin yhteiskunta ja talous voivat hyväksyä bitcoinin siinä määrin, että maan fiat-valuutta poistuu käytöstä. Sen hallituksen olisi pakko tunnustaa se lailliseksi maksuvälineeksi, ja fiat-rahasta tulisi vanhentunutta.

Toinen esimerkki on sekoitus digitaalisia varoja ja fiat-valuuttaa. Hallitukset voisivat hyväksyä molemmat, jolloin ne voisivat kerätä verotuloja ja rahoittaa aloitteitaan sekä samalla tankata armeijaansa. Kuluttajilla ja yrityksillä olisi täysi vapaus päättää, mitä he haluavat.

Onko bitcoin fiat-valuutta?
Mitä tapahtuu, jos kryptovaluutta korvaa fiat-valuutan?

Vaikka se on epätodennäköistä, jos ihmiset lopettaisivat kryptovaluutan käytön, meillä olisi edelleen fiat-rahaa. Silti lohkoketjuteknologia on antanut meille järjestelmän, jossa taloudellisia tietoja ei voi väärentää tai muuttaa. Tapahtuipa mitä tahansa, kryptovaluutta voi hyödyttää ihmisiä kaikkialla maailmassa ja taloutta, jossa he elävät. Lisäksi fiat- ja kryptovaluutta ovat molemmat osoittautuneet toimiviksi vaihtovälineiksi, tiliyksiköiksi ja arvosäilöiksi.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille