Mikä on krypto Ripple?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Miten ripple-kryptovaluutta tekee rahaa?

Ripple perii maksun jokaisesta transaktiosta. Ripple myy XRP:tä, saa maksupalkkioita, saa sijoitustuottoja ja maksaa lainojen korkoja. Ripple perustettiin vuonna 2012 yhdeksi merkittävimmistä lohkoketju- ja kryptoprojekteista. Yritys on kerännyt yli 293 miljoonaa dollaria riskipääomarahoitusta.

⚡️ Mikä on kryptovaluuttojen ydin?

Kryptovaluutta on hajautettu virtuaalivaluutta, joka ei ole riippuvainen pankeista maksujen varmentamisessa. Se on vertaisjärjestelmä, jonka avulla kuka tahansa, jolla on internet-yhteys, voi lähettää ja vastaanottaa rahaa.

⚡️ Mitkä ovat parhaat kolikot louhittavaksi?

Esimerkiksi Peercoin ja Bitcoin Cash ovat viiden louhitun kryptovaluutan joukossa Coin Warz -portaalin mukaan, joka arvioi eri kolikoiden louhinnan toteutettavuutta. Lisäksi Vertcoin, Ethereum Classic ja Ravencoin kuuluvat kannattavimpiin louhittaviin kryptokolikoihin.

⚡️ Miten lohkoketjua käytetään?

Lohkoketju on suhteellisen uusi teknologia, jonka suosio on kasvanut kryptovaluuttateollisuuden rinnalla. Nykyään se ei ole vain villitys rahoitusmaailmassa. Lohkoketjua hyödynnetään jo henkilötietojen ja tunnistamisen tallentamiseen ja käsittelyyn markkinoinnissa ja tietokonepeleissä.

Ripple kryptovaluutta

Ripple-kryptovaluutta on transaktiojärjestelmä, jota voidaan käyttää transaktioiden selvittämiseen kaikkialla maailmassa.Ripple loi XRP:n, ja se on selvitysjärjestelmä ja valuutanvaihtoverkko, jonka avulla käyttäjät voivat suorittaa transaktioita maailmanlaajuisesti.

Ripple suunniteltiin alusta alkaen korvaamaan SWIFT (maailman suurin rahansiirtoverkko) tai toisin sanoen korvaamaan suurten rahoituslaitosten väliset maksut. “Pat White, Bitwaven toimitusjohtaja”

Milloin XRP nousee?
Mikä on Ripple

ripple-kryptovertailu toimii kahden osapuolen välittäjänä transaktiossa, koska verkko voi nopeasti tarkistaa, että kauppa on mennyt oikein. Ripple voi auttaa esimerkiksi erilaisten fiat-valuuttojen ja digitaalisten kolikoiden, kuten bitcoinin, kanssa.

Kun asiakkaat tekevät transaktion verkossa, verkko ottaa pienen maksun XRP:nä, joka on kryptovaluutta.

Mikä on ripple kryptovaluutta
Kaupankäynnin aaltoilu

“Ripplen säännöllinen transaktiomaksu on 0,00001 XRP, mikä on pieni verrattuna pankkien perimiin korkeisiin maksuihin rajat ylittävistä transaktioista”, sanoo El Lee, Onchain Custodianin hallituksen jäsen.

KRYPTOVALUUTTATYYPIT – MITÄ NE OVAT JA MITEN NE EROAVAT TOISISTAAN?

Mikä on krypto Ripple, ja mitä se tarkoittaa?

Alun perin Ripplen loivat Jed McCaleb ja Arthur Britto. Myöhemmin he kuitenkin muuttivat sen XRP:ksi ja käyttivät sitä verkkovaluuttana. Tätä varten he myivät miljoonien dollarien arvosta Ripple-kolikoita yrityksen historian alkuvaiheessa. David Schwartz otettiin myöhemmin mukaan rakentamaan avointa rahoitusjärjestelmää pankeille; tämä sai kuitenkin jotkut Bitcoin-käyttäjät närkästymään.

Mikä on XRP ja miten se toimii?
Onko XRP kaupankäynnin ripple kannattaa sijoittaa?

Voit sijoittaa XRP:hen, käyttää sitä kaupankäyntiin muilla kryptovaluutoilla tai käyttää sitä verkon tapahtumien maksamiseen.

XRP-lohkoketju eroaa useimmista muista kryptovaluutoista huomattavasti toimintatavaltaan. Muut kryptovaluutat asettavat transaktiorekisterinsä ja validointimenettelynsä kenen tahansa saataville, joka osaa ratkaista monimutkaisia matemaattisia ongelmia nopeasti. Transaktiot ovat turvallisia, koska suurimman osan vipusijoittajista on annettava suostumuksensa todentamiseen, ennen kuin ne voidaan ottaa mukaan.

Ripple XRP -verkko hajauttaa asioita jossain määrin käyttämällä seuraavaa konsensusmenetelmää:

Mitä eroa on XRP:n ja Ripplen välillä? ripple kryptovertailu
Kuka omistaa krypto Ripple?
 • Vaikka kuka tahansa voi ladata todentamisohjelmiston, se ylläpitää erillisiä luetteloita solmuista, jotka yksittäiset henkilöt voivat valita vahvistamaan maksutapahtumansa sen perusteella, kenen he uskovat vähiten todennäköisesti huijaavan.
 • Validoijat seuraavat luetteloitaan, joita he päivittävät kolmen tai viiden sekunnin välein uusien tapahtumien jälkeen. Jos havaitaan eroavaisuuksia, he pysähtyvät ja tutkivat syyn epäjohdonmukaisuuteen. Näin verkko voi tarkistaa transaktiot turvallisesti ja nopeasti, mikä antaa sille etulyöntiaseman muihin kryptovaluuttoihin, kuten bitcoiniin, nähden.
 • “Bitcoin-tapahtumien vahvistaminen voi kestää useita minuutteja tai tunteja, ja niiden hinta on yleensä korkea”, Lee selittää. “XRP:n transaktiot vahvistetaan neljässä-viidessä sekunnissa, ja niiden hinta on alhaisempi kuin bitcoinin.”
Onko XRP parempi kuin bitcoin?
Mitä eroa on XRP- ja Ripple-kryptovaluutan välillä?

Miten Mine krypto Ripple (XRP) vuonna 2023

Louhinta on hajautettu todentamisjärjestelmä, jota useimmat lohkoketjupohjaiset kryptovaluutat käyttävät. Sen tarkoituksena on nopeuttaa transaktioita ja tarjota samalla mekanismi, jolla verkkoon lisätään uutta rahaa – yleensä palkintona vahvistajille heidän ponnisteluistaan verkon tukemiseksi. Esimerkiksi Bitcoinissa on rajoitettu tuotettavien polettien määrä 21 miljoonaan.

Bitcoin ja Ethereum louhivat kolikkonsa ennen niiden asettamista yleisön saataville, mutta Ripple teki tämän toisin “esilouhimalla” 100 miljardia XRP-yksikköä.

Miksi ripple kryptovaluutta on niin suosittu?
Miksi Ripplen hinta on niin alhainen?

Ripple hyötyy siitä, että XRP on liikkeellä; tämä motivoi sitä auttamaan kryptovaluutan laajentumista ja menestymistä ajan mittaan. Toinen osa XRP:stä pidetään reservissä säännöllistä myyntiä varten markkinakorkoiselle Ripplelle.

Tämä on ymmärrettävästi herättänyt huolta siitä, että suuria määriä XRP:tä saatetaan vapauttaa kerralla, mikä heikentää jo liikkeessä olevien muiden XRP:iden arvoa.

Miten XRP eroaa Bitcoinista?
Mikä on XRP ja miten se toimii?

Yritys voitti epävarmuuden tarjoamalla useita toimenpiteitä (luottamus, säännöllinen julkaiseminen jne.), mutta menestys oli ohimenevää. Vuonna 2020 yritys joutui vaikeuksiin Yhdysvaltain arvopaperimarkkinaviranomaisen (SEC) kanssa, koska se luokitteli kaivostoiminnan esikaivostoiminnaksi.

Ripplen edut

Onko XRP parempi kuin bitcoin?
Mitä hyötyä XRP:n käytöstä on?
 • Sovittelut ovat välittömiä. Tapahtumavahvistukset ovat erittäin nopeita. Verrattuna pankkien pankkisiirron toteuttamiseen kuluviin päiviin tai bitcoin-tapahtumien vahvistamiseen kuluviin minuutteihin tai jopa tunteihin, ne tapahtuvat nopeasti.
 • Ripplen maksut ovat erittäin alhaiset. Tapahtuman toteuttaminen Ripple-verkossa maksaa vain 0,00001 XRP:tä, mikä on nykyisillä valuuttakursseilla vain pennin murto-osa.
 • XRP-käyttäjät voivat ostaa ja myydä XRP:tä käyttämällä samaa pörssiverkostoa, joka toimii jo muissa maissa, mikä mahdollistaa maailmanlaajuisen vaihtoverkoston. Ripple-verkko ei rajoitu XRP-tapahtumiin. Se voi käsitellä myös muita fiat-valuuttoja ja kryptovaluuttoja koskevia liiketoimia.
 • XLM on kryptovaluutta, jota suuret pankit käyttävät. Myös suuret yritykset hyödyntävät Rippleä transaktiojärjestelmänä. Santander ja Bank of America ovat kaksi yritystä, jotka käyttävät tätä verkkoa, mikä osoittaa, että se on jo laajemmin hyväksytty institutionaalisilla markkinoilla kuin useimmat kryptovaluutat.

Ripplen haitat

Kannattaako XRP:hen sijoittaa?
Miten XRP tekee rahaa?
 • Kryptovaluutoista on tullut niin suosittuja muun muassa siksi, että ne ovat hajautettuja ja antavat yksilöille enemmän valtaa rahoihinsa. Ripple-järjestelmä saattaa olla jossain määrin keskitetty validoijien oletusluettelon vuoksi, mikä on vastoin keskittämisen vastaista filosofiaa.
 • Suuria määriä XRP:tä louhittiin etukäteen, mikä voi aiheuttaa tilanteita, joissa Ripplen kiertoon kuulumattomat varastot vapautuvat kerralla tavalla, joka laskee XRP:n arvoa.
 • SEC on ryhtynyt toimiin XRP:tä vastaan. Joulukuussa 2020 SEC nosti kanteen Rippleä vastaan väittäen, että koska sillä on valtuudet tarjota XRP:tä milloin tahansa, sen olisi pitänyt rekisteröidä se arvopaperina. Yhtiö on kiistänyt syytökset.

Mitä voit saavuttaa Ripplen ja XRP:n avulla?

Käyttääkö XRP lohkoketjua?
Onko XRP Ledger lohkoketju?

Voit käyttää XRP:tä samaan tapaan kuin mitä tahansa muuta digitaalista valuuttaa, siirtoihin tai mahdollisena sijoituskohteena. Ripple-verkkoa voidaan käyttää myös erilaisten transaktioiden, kuten valuutanvaihdon, suorittamiseen.

Voit esimerkiksi säästää aikaa ja rahaa vaihtamalla dollareita euroiksi Ripple-verkon kautta pankin tai rahansiirtoyhtiön sijaan. Tämä johtuu siitä, että pankkien ja rahansiirtoyritysten kautta vaihdettaessa maksut ovat yleensä korkeita. Lisäksi Ripple-verkon kautta vaihtaminen on nopeampaa.

Mitä eroa on Ripplen ja bitcoinin välillä?

Onko XRP parempi kuin bitcoin?
Miten XRP eroaa Bitcoinista?

Bitcoin on suosituin digitaalinen valuutta, mutta Ripple tarjoaa siihen verrattuna monia etuja. Tässä on muutamia keskeisiä eroja niiden välillä:

Miksi XRP on niin alhainen?

 • Teknologia: Bitcoin on kryptovaluutta, jonka loi vuonna 2009 joku, joka käytti peitenimeä Satoshi Nakamoto. Se perustuu lohkoketjuteknologiaan, joka tallentaa täydelliset tiedot todennetuista transaktioista. Ripple puolestaan käyttää omaa teknologiaansa, joka tunnetaan nimellä Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA).
 • Kaivostoiminta: Louhijat varmentavat bitcoin-tapahtumia ja luovat uusia bitcoineja verkkoon. Ripple käyttää epätavallista hajautettua konsensusmekanismia, joka varmentaa transaktiot käyttämällä palvelinverkkoa, jotka kaikki ovat valmiiksi louhittuja.

Tapahtuma-ajat: Ripple voi käsitellä 1500 transaktiota sekunnissa ja skaalautua jopa 50 000 transaktioon sekunnissa, mikä on verrattavissa Visaan. Bitcoinin transaktionopeus on kolmesta kuuteen transaktiota sekunnissa.

 • On tärkeää huomata, että Bitcoinia on olemassa vain 21 miljoonaa, kun taas Ripplellä on 100 miljardia valmiiksi louhittua XRP-tunnusta.
Voiko XRP olla kuin bitcoin?
Mitä lohkoketjua XRP käyttää?

KÄYTTÄÄKÖ RIPPLE LOHKOKETJUTEKNOLOGIAA?

Ripple eroaa bitcoinista siinä, että se käyttää lohkoketjuteknologian sijasta omaa teknologiaansa, Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA). Bitcoin-tapahtumat varmennetaan louhijoiden toimesta ja kirjataan sitten olemassa olevaan lohkoketjuun. Ripple käyttää myös tarkistuspalvelimia ja konsensusmekanismia, mutta se tekee sen omalla teknologiallaan, Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA).

Mikä kryptovaluutta käyttää lohkoketjua?
Onko XRP hajautettu lohkoketju?

Mitkä tekijät vaikuttavat Ripplen hinnoitteluun?

Ripplen hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • Sääntely: Kryptovaluutat eivät ole hallitusten tai keskuspankkien sääntelemiä, joten ne ovat enimmäkseen vapaita hallitusten ja pankkien väliintulosta. Jos hallitukset ja keskuspankit alkavat säännellä kryptovaluuttoja lähivuosina, se voi vaikuttaa Ripplen hintaan.
 • Teknologia: Ripple eroaa muista kryptovaluutoista käyttämällä lohkoketjuteknologiaa maailmanlaajuisten maksujen mahdollistamiseksi. Useat suuret pankit ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Ripplen järjestelmää kohtaan, mikä voi aiheuttaa sen arvon nousua tai laskua.
 • Hyvä lehdistö Ripple-teknologialle johtaa todennäköisesti edulliseen hintavaikutukseen.

Mikä tekee XRP Ledgeristä niin tehokkaan?

Voiko XRP:tä ostaa crypto comista?
Mikä on ⇨krypto Ripple?

Keskimääräisiin transaktiokustannuksiin perehtyneille kryptovaluuttojen käyttäjille XRP:n 0,0013927 dollaria voi vaikuttaa melko alhaiselta. Markkinakapitalisaatioltaan kaksi suurinta kryptovaluuttaa, Bitcoin ja Ethereum, ovat usein olleet kaikkien aikojen korkeimmillaan yli 50 dollaria.

Vaikka XRP Ledgerillä on joitakin yhtäläisyyksiä Bitcoinin kanssa, se on oma lohkoketjuverkostonsa, joka käyttää julkisia ja yksityisiä salausavaimia sekä digitaalisia allekirjoituksia tapahtumien vahvistamiseen.

Proof-of-work (PoW) -konsensusalgoritmit vaativat paljon erikoistunutta laskentalaitteistoa, mutta ConsenSys Quorum -alusta ei käytä PoW:tä. Se luottaa pikemminkin “ainutlaatuisten solmujen” verkostoon, jonka avulla voidaan tehokkaasti sopia siitä, mitkä transaktiot voidaan käsitellä verkossa. Valtuutetut palvelimet ylläpitävät solmuluetteloa, joka auttaa verkkoa saavuttamaan konsensuksen Federated Byzantine Agreement -konsensusmekanismin avulla.

Mikä tekee XRP Ledgeristä niin tehokkaan?
Mikä on Ripple

Jos 80 prosenttia näistä ainutlaatuisista solmuista on yhtä mieltä siitä, että transaktio on pätevä, se käsitellään XRP Ledgerin asettamien sääntöjen mukaisesti. Tämä järjestelmä on luotettavampi kuin muiden kryptovaluuttojen käyttämät järjestelmät, ja jotkut ovat huolissaan siitä, että tämä tekee järjestelmästä vähemmän hajautetun ja vaikeammin saatavilla olevan.

XRP Ledgerin pääkirjaversiot toimivat samalla tavalla kuin Bitcoinin lohkoketjun lohkot, sillä jokainen pääkirjaversio sisältää täydellisen tilan kaikista verkossa olevista saldoista. Näin ollen palvelimet voivat nopeasti synkronoitua kaikkien verkkoon tehtyjen uusien päivitysten kanssa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille