Miten kryptovaluutan louhinta toimii?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Kuinka kauan kestää louhia 1 bitcoin?

Noin 10 minuuttia
Yhden bitcoinin luomiseen kuluu aikaa, joka on keskimäärin noin 10 minuuttia vahvoilla koneilla. Louhinnan nopeus määräytyy sen mukaan, millaista bitcoin-louhintalaitteistoa käytät.

⚡️ Onko kryptovaluuttojen louhiminen kannattavaa?

Ellet ollut yksi ensimmäisistä bitcoinien louhijoista, louhinta suorittimella ei ole koskaan ollut kannattavaa . Oli aika, jolloin voit louhia bitcoineja kannattavasti käyttämällä näytönohjaimia, mutta sitten taas… nykyään sinulla on todella oltava ASIC ja sopimus sähköyhtiön kanssa, jotta voit ansaita rahaa louhimalla bitcoineja vuonna 2020.

⚡️ Kuinka paljon maksaa yhden bitcoinin louhiminen?

Aloittelevien louhijoiden tulisi säästää 7 000 – 11 000 dollaria ensimmäiseen bitcoin-louhintayritykseensä. Yksittäinen ASIC-kaivoslaite voi maksaa jopa 19 000 dollaria elinkaarensa aikana, jos kaikki menee hyvin BTC:n vaihtokurssin ollessa noin 56 dollaria kolikkoa kohti; mikä tekee siitä kannattavan sijoitusmahdollisuuden, jos haluat louhia bitcoineja.

⚡️ Etsitkö kryptovaluutan louhintaan? Jos näin on, mikä digitaalinen valuutta on helpoin ja helpoimmin lähestyttävä uusille tulokkaille?

Bitcoin (BTC) on vertaisverkkokryptovaluutta, jota voi louhia tietokoneella. Se on yksi suosituimmista digitaalisista valuutoista, ja sen yksinkertaisuus tekee siitä erittäin houkuttelevan käyttäjille, jotka haluavat “yksin louhia”. Bitcoinin louhiminen kotitietokoneella on osoittautunut erittäin suoraviivaiseksi; tämä yhdistettynä sen tunnustukseen rahoitusalalla antaa louhijoille etulyöntiaseman muihin vaihtoehtoisia kryptovaluuttoja etsiviin nähden.

⚡️ Onko mahdollista louhia kryptovaluuttoja tietokoneellani?

Windows on suosituin käyttöjärjestelmä, ja se soveltuu louhintaan sekä pöytätietokoneissa että kannettavissa tietokoneissa. Jos käytössä on Mac OS -ympäristö, et todennäköisesti onnistu louhinnassa. Linux-käyttäjät ovat kuitenkin etulyöntiasemassa, sillä he erottuvat parempina louhijoina kuin ne, jotka käyttävät Windows- tai Mac OS -järjestelmiä.

Miten kryptokaivostoiminta toimii

Kun kryptovaluuttojen louhinta oli suosittua, kilpailuun osallistuneet ostivat paljon grafiikkasuorittimia (GPU) AMD:n kaltaisilta yrityksiltä. Tämän seurauksena AMD:n tuottavuushuippujen aikana niiden liikevaihto- ja tulosraportit olivat vahvoja. Huolimatta GPU:iden kasvavasta tarpeesta kryptokaivostoiminnan kultakuume päättyi pian, kun suositun kryptovaluutan louhinnan vaikeudet lisääntyivät yhtä nopeasti.

Miten aloittelijat sijoittavat bitcoineihin?
kryptovaluuttaa mining interface close-up. 4k UHD Video background

Miten louhinta krypto työtä

Tutustutaan siis kryptokaivostoimintaan syvällisemmin. Mitä se on, miten siitä voi hyötyä, ja onko siinä oikeudellisia ongelmia? Lisätietoja ja teemoja löydät lohkoketju– ja kryptovaluuttaresurssisivuiltamme.

Mitä on kryptokaivostoiminta?

Useimmat ihmiset pitävät kryptovaluutan louhintaa pelkästään uuden rahan tuottamisprosessina. Kryptovaluutan louhintaan kuuluu sen sijaan lohkoketjuverkon tapahtumien käsittely ja niiden tallentaminen hajautettuun rekisteriin. Tärkeintä on, että kryptokaivostoiminnalla estetään kaksinkertainen rahankäyttö globaalissa verkossa tarkistamalla ja lisäämällä transaktioita siihen.

Onko kryptokaivostoiminta turvallista?
Kenellä on eniten bitcoineja?

Kun joku käyttää kryptovaluuttaa, digitaalista tilikirjaa on päivitettävä ottamalla rahaa pois yhdeltä tililtä ja lisäämällä sitä toiselle. Tämä on samanlaista kuin fyysisissä valuutoissa. Digitaalisen valuutan suurin haittapuoli on se, että digitaalisia alustoja on helppo peukaloida. Tämän vuoksi vain luotettavat louhijat voivat muuttaa Bitcoinin pääkirjan tietueita. Ja tämä pääkirja on hajautettu moniin tietokoneisiin.

Louhijoiden on otettava vastuu verkon suojaamisesta ihmisiltä, jotka yrittävät käyttää rahaa kahteen kertaan. Samalla luodaan uusia kolikoita, joilla kiitetään louhijoita heidän ponnisteluistaan verkon suojaamiseksi. Koska hajautetuissa rekistereissä ei ole keskusviranomaista, louhinta on ratkaisevan tärkeää tapahtumien validoinnissa. Näin ollen louhijoilla on kannustin suojella verkkoa osallistumalla transaktioiden todentamiseen, mikä parantaa heidän mahdollisuuksiaan saada vastaleimattua rahaa.

Mikä lohkoketju on PoW? virtuaalivaluutan louhinta
Onko PoS parempi kuin PoW?

Proof-of-Work (PoW) -konsensusmenetelmä (Proof-of-Work) kehitettiin takaamaan, että vain sertifioidut kryptokaivostyöläiset voivat louhia ja validoida transaktioita. PoW suojaa verkkoa myös ulkoisilta hyökkäyksiltä.

Miksi PoW:tä tarvitaan?

Kryptovaluuttojen louhinta on prosessi, jossa luodaan uusia kolikoita monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemiseksi, samaan tapaan kuin kullan, hopean ja timanttien louhijat louhivat jalometalleja. Molemmissa tapauksissa palkkiot menevät niille, jotka tekevät eniten työtä (tai joilla on paras teknologia).

Mikä on proof of work -krypto?
Proof of work (PoW) on eräänlainen kryptografinen todiste.

Hash on tiedon digitaalisen allekirjoituksen lyhennetty muoto. Louhijat kilpailevat keskenään kryptovaluuttatapahtuman tuottaman hash-arvon tunnistamisesta, ja ensimmäinen louhija, joka onnistuu siinä, lisää lohkon pääkirjaan ja saa palkkion.

Lohkot liittyvät toisiinsa hash-funktioiden avulla, jotka luovat lohkojen ketjun, joka johtaa takaisin ensimmäiseen lohkoon. Tämän seurauksena verkon vertaisverkkosolmut voivat yksinkertaisesti tarkistaa, että tietyt lohkot ovat kelvollisia ja että kunkin lohkon tarkistaneet louhijat ovat ratkaisseet hash-koodin oikein palkkiota varten.

PoW:ien käsittelyyn tarvittava laskentateho on kasvanut, kun louhijat ovat saaneet parempaa teknologiaa. Koska louhijat haluavat kolikot itselleen, niistä tulee myös entistä niukempia.

Miten aloittaa kryptovaluuttojen louhinta?
Mikä kryptovaluutta on paras louhintaan?

Miten aloittaa kryptovaluuttojen louhinta?

Kryptovaluuttojen louhimiseen tarvitaan tietokoneet, joissa on erikoisohjelmisto, joka ratkaisee monimutkaisia kryptografisia matemaattisia ongelmia. Tietojenkäsittelyn alkuaikoina bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja voitiin louhia kotitietokoneen perusprosessorisirulla. Ajan myötä prosessorisirut ovat kuitenkin tehneet monimutkaisuuden lisääntyessä tehottomiksi useimpien kryptovaluuttojen louhinnassa, koska teknologia on kehittynyt.

miten kryptovaluutan louhinta toimii
Miten kryptovaluutan louhinta toimii

Nykyään kryptovaluuttojen louhinta edellyttää erikoistuneen grafiikkasuorittimen tai erikoistuneen sisäänrakennetun piirin (ASIC) louhintalaitteen käyttöä. Lisäksi louhintajärjestelmän grafiikkasuorittimien on oltava koko ajan yhteydessä tehokkaaseen Internet-yhteyteen. Jokaisen kryptokaivostyöntekijän on myös liityttävä verkossa toimivaan kryptokaivospooliin.

Kryptovaluutan louhimiseen on useita tapoja.

Kryptovaluutan louhimiseen kuluva aika vaihtelee lähestymistavasta riippuen. CPU-louhinta oli historiallisesti suosittu louhijoiden keskuudessa, koska se oli nopeampaa kuin GPU-louhinta. Monet pitävät kuitenkin CPU-louhintaa nykyään liian hitaana ja hankalana, koska edes pienen voiton saaminen kestää kauan, kun otetaan huomioon korkeat virta- ja jäähdytyskustannukset sekä lisääntynyt monimutkaisuus kautta linjan.

Miten aloittaa kryptovaluuttojen louhinta?
Kuinka monella tavalla voit louhia kryptovaluuttaa?

Toinen tapa louhia kryptovaluuttoja on GPU-louhinta. Siinä käytetään näytönohjainpoolia prosessointitehon lisäämiseksi yhdistämällä useita laitteistoja. Rigi tarvitsee emolevyn ja jäähdytysjärjestelmän, jotta se toimisi kunnolla.

Toinen tapa, jolla kryptojen louhinta toimii, on ASIC-louhinta. Toisin kuin GPU-kaivurit, ASIC-kaivurit on suunniteltu erityisesti kryptovaluuttojen louhintaan ja ne tuottavat enemmän kryptovaluuttayksiköitä kuin GPU:t. Ne ovat kuitenkin kalliita, mikä tarkoittaa, että kun louhinnan monimutkaisuus lisääntyy, ne vanhenevat nopeasti.

Pilvikaivostoiminta on kasvattanut suosiotaan, kun grafiikkasuorittimien ja ASIC-piirien kustannukset ovat nousseet. Pilvikaivostoiminnan avulla yksityishenkilöt voivat hyödyntää suuryritysten ja erikoistuneiden kryptovaluuttakaivoslaitosten resursseja.

Kryptovaluutan louhimiseen on useita tapoja.
Mikä on paras tapa louhia kryptoa?

Sekä ilmaisia että maksullisia pilvikaivostoiminnan isäntiä löytyvät verkosta kryptokaivostoiminnan harjoittajien toimesta, jotka vuokraavat kaivostoiminnan tilat tietyksi ajaksi. Kryptovaluutan louhinta onnistuu helpoimmin tätä menetelmää hyödyntämällä.

Mitä ovat kaivospoolien? 

Louhintapooleja luodaan, kun ihmiset yhdistävät laskentatehonsa, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet onnistua lohkoketjun louhinnassa. Jos pooli onnistuu, varat jaetaan jäsenten kesken sen mukaan, kuinka paljon kukin osallistui. Ovatko louhintapoolien käyttö sen arvoista?

Kaivospooli on kryptokaivossovellus, jonka mukana tulee kaivospooli; kuitenkin kryptoharrastajat muodostavat nyt myös online-kaivospoolejaan. Louhijat voivat vapaasti vaihtaa poolia milloin haluavat, sillä jotkin poolit tuottavat suurempia palkkioita kuin toiset.

Onko kryptokaivostoiminta kannattavaa?
Onko kryptovaluuttojen louhiminen laillista?

Viralliset kryptovaluuttakaivospoolien toiminta on luotettavampaa, koska ne tarjoavat usein viestintää ja teknistä apua isäntäorganisaatioiltaan. Paras paikka etsiä kaivospooleja on CryptoCompare, jossa kaivostyöntekijät voivat vertailla eri kaivospooleja niiden luotettavuuden, kannattavuuden ja kolikon perusteella, jonka he haluavat louhia.

Pitäisikö minun harjoittaa kryptovaluutan louhintaa?

Kun päätät louhia kryptovaluuttaa, on tärkeää ottaa huomioon useita näkökohtia, jotka vaikuttavat louhinnan onnistumiseen, kuten koneesi hashing-nopeus, sen virrankulutus ja kokonaiskustannukset. Monet ihmiset eivät ymmärrä, että kryptovaluuttojen louhintakoneet vaativat paljon sähköä ja tuottavat lämpöä toimiessaan. Miten kryptovaluutan louhinta toimii

Esimerkiksi ASIC-louhintalaite kuluttaa noin 72 terawattia virtaa tehdäkseen yhden bitcoinin kymmenessä minuutissa. Teknologian kehittyessä ja louhintaprosessin monimutkaistuessa nämä luvut muuttuvat koko ajan.

Kuinka kauan kestää louhia 1 Ethereum?
Kryptovaluuttojen louhinnan verotus on edelleen tärkeä aihe.

Vaikka laitteiden hinta on ratkaiseva, on myös tärkeää ottaa huomioon virrankulutus, oman alueesi sähkökustannukset ja jäähdytyskustannukset, erityisesti GPU- ja ASIC-louhintalaitteiden kohdalla.

On myös tärkeää ottaa huomioon, kuinka kehittynyttä kryptovaluuttaa halutaan louhia, ennen kuin aloitetaan.

KRYPTOVALUUTAT OVAT KIELLETTYJÄ JA NIITÄ PIDETÄÄN LAITTOMINA NÄISSÄ MAISSA.

Kryptokaivostoiminnan verotukselliset sivuvaikutukset

Mikä pool on paras louhintaan?
Kryptokaivostoiminnan verotus

Kun louhijat saavat kryptovaluuttapalkkioita kaivostoiminnan hoitamisesta, he joutuvat kärsimään veroseuraamuksista sekä silloin, kun he saavat varat, että silloin, kun he myyvät tai vaihtavat palkkiomerkkejä. IRS on julkaissut Notice 2014-21 -tiedotteen kryptovaluuttojen louhinnan veroseuraamusten selventämiseksi (1), ja siinä käsitellään suoraan näitä kysymyksiä. Kun louhija saa palkkiomerkkejä määrän, joka vastaa kolikoiden käypää markkina-arvoa vastaanottohetkellä, hän kirjaa bruttotuloja.

Kryptovaluuttaan perustuvasta maksusta, joka koskee tokenien korvausta/virtuaalivaluutan louhinta, maksetaan itsenäisenä ammatinharjoittajana suoritettavaa veroa, jos verovelvollisen louhintatoiminta on elinkeinotoimintaa ja sitä harjoitetaan itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Mikä kryptovaluutta on paras louhintaan?
Kuinka kauan kestää louhia 1 Bitcoin?

IRS päätti, että kryptovaluuttamaksut työntekijänä työskentelevälle louhijalle ovat veronalaisia, aivan kuten tavalliset palkat. Virasto totesi myös, että jos veronmaksaja harjoittaa kaivostoimintaa urakoitsijana, tulot ovat liittovaltion palkka- ja sosiaaliturva-/Medicare-verojen sekä työttömyysverojen ennakonpidätyksen alaisia.

Perusteellisempi analyysi bitcoinin louhinnan veroseuraamuksista on osoitteessa Taxation of kryptovaluuttaa Mining. Tietoa kryptojen verosuunnittelusta on kohdassa Charitable Remainder Unit Trusts (CRUT) and kryptovaluuttaa, “Taxation of kryptovaluuttaa Margin Trading” ja “Estate and kryptovaluuttaa Planning”. Ajantasaisimmat tiedot virtuaalivaluutan louhinta verokohtelusta saat myös Verokeskuksestamme.

Bitcoin-louhinnan verot voivat olla melko huomattavat.

Verot ja kryptovaluutta
Onko kryptovaluutan louhinta kone laillista?

Bitcoin-louhinnan yhteydessä on tärkeää ottaa huomioon verojen vaikutus. IRS on pyrkinyt hillitsemään kryptovaluuttojen kauppiaita ja omistajia, koska varojen hinnat ovat nousseet viime vuosina. Seuraavassa on muutamia keskeisiä Bitcoin-louhintaan liittyviä verotuksellisia näkökohtia, jotka sinun tulisi muistaa.

  • Jos ansaitset Bitcoinia louhimalla osana liiketoimintaasi, voit ehkä vähentää tähän toimintaan liittyvät kulut verotuksessa. Jos kryptovaluutan louhinta on kuitenkin jotain, jota teet vain satunnaisesti tai huvin vuoksi, on epätodennäköistä, että vähennyksiä sallitaan.
  • Jos voit louhia Bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja, valuuttojen käypää markkina-arvoa vastaanottoajankohtana verotetaan ikään kuin ne olisivat tuloa.
  • Jos myyt bitcoinisi korkeampaan hintaan kuin mitä maksoit niistä, se katsotaan myyntivoitoksi. Siitä verotetaan samalla tavalla kuin perinteisistä varoista, kuten osakkeista tai joukkovelkakirjoista.

Onko kryptovaluuttojen louhiminen laillista?

Onko kryptokaivostyö ilmaista?
Onko kryptokaivostoiminta kannattavaa?

Tämän vuoksi useimmat lainkäyttöalueet ja viranomaiset eivät ole vielä hyväksyneet kryptovaluuttakohtaista lainsäädäntöä, joten kryptolouhinnan laillisuus on useimmissa maissa epävarmaa.

Henkilöitä, joille maksetaan Bitcoinina tietolohkojen todentamisesta tai monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemisesta, kutsutaan “Bitcoin-kaivoksiksi”. FinCEN:n (Financial Crimes Enforcement Network) mukaan nämä henkilöt voivat kuulua rahanpesun vastaisten säännösten piiriin. Israelissa bitcoinin louhintaa pidetään liiketoimintana, ja sitä verotetaan sellaisena; Intiassa ja muissa maissa on kuitenkin edelleen sääntelyyn liittyvää epävarmuutta. Vaikka muutamat maat ovat kieltäneet kryptovaluuttaan liittyvän toiminnan kokonaan, vain harvat valtiot kieltävät bitcoin-louhinnan.

Freeman's Law kryptovaluuttaa Law -sivullamme on yhteenveto kryptovaluutan oikeudellisesta asemasta kaikissa maailman maissa, mukaan lukien kryptovaluuttaa koskevat sääntely- ja lainsäännökset.

Onko kryptovaluutan louhinta kone
Päätä toteamalla, onko kryptokaivostoiminta kestävää vai ei.

Bitcoin-louhintaan liittyvät riskit.

  • Hinnan volatiliteetti. Bitcoinin hinta on vaihdellut suuresti sen jälkeen, kun se otettiin käyttöön vuonna 2009, joten louhijoiden on vaikea tietää, onko heidän palkkionsa suurempi kuin louhinnan korkeat kustannukset. Pelkästään viimeisen vuoden aikana Bitcoinin arvo on vaihdellut alle 20 000 dollarista lähes 69 000 dollariin.
  • Monet hallitukset suhtautuvat Bitcoinin kaltaisiin kryptovaluuttoihin varovaisesti, koska ne ovat hallituksen valvonnan ulkopuolella. Esimerkiksi vuonna 2021 Kiina rajoitti voimakkaasti kryptovaluuttakauppaa sen jälkeen, kun se oli YLITTÄNYT kansalaisiaan maksamalla miljardi dollaria kaksi vuotta vanhasta virtuaalisesta lemmikkisovelluksesta, josta oli yhtäkkiä tullut suosittu. Aina on olemassa riski, että muut maat seuraavat esimerkkiä ja yrittävät säännellä tai kieltää kryptovaluuttojen louhinnan kokonaan.

Päätä kertomalla, onko kryptokaivostoiminta kestävää vai ei.

Onko kryptokaivostoiminta laillista?
Mitä on kryptovaluutan louhinta kone

Kryptokaivostoiminnan harjoittajilta vaaditaan uteliaisuutta ja vahvaa halua oppia. Uusien teknologioiden ilmaantuessa kryptokaivostoiminta muuttuu nopeasti. Ammattimaiset louhijat, jotka saavat suurimmat voitot, oppivat aina lisää tilasta ja parantavat louhintatekniikoitaan lisätäkseen kannattavuuttaan.

Toisaalta ilmastonmuutoksen puolestapuhujat ovat huolissaan siitä, että kaivostoiminnan edetessä poltetaan yhä enemmän fossiilisia polttoaineita.

Huoli PoW-järjestelmien pitkän aikavälin vakaudesta on saanut jotkut kryptovaluuttayhteisöt, kuten Ethereum, harkitsemaan siirtymistä PoW-alustoista ympäristöystävällisempiin proof-of-stake-menetelmiin.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille