Kaikki mitä halusit tietää kryptoasseteista ja asetuksista

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mikä on kryptovaluutan ekosysteemi?

olemme koonneet luettelon 20 parhaasta lohkoketjujen ekosysteemiprotokollasta perustuen kokemukseemme lukuisista lohkoketjualustoista.
✔️ XDC Network.
✔️ Etherium.
✔️ Stellar.
✔️ Theseus.
✔️ Tron.
✔️ Hedera Heshgraf.
✔️ EOS.
✔️ Binance Smart Chain (BSC).

⚡️ Mikä on lohkoketjujärjestelmä?

Lohkoketju on eräänlainen hajautettu tietokanta, joka tekee järjestelmän peukaloinnin, hakkeroinnin tai petoksen vaikeaksi tai mahdottomaksi. Lohkoketju on transaktioiden digitaalinen rekisteri, joka monistetaan ja levitetään lohkoketjuteknologiaa käyttävien tietokonejärjestelmien verkkoon.

⚡️ Mitä louhinta on yksinkertaistetusti?

Kryptovaluutan luominen tietotekniikan avulla. Keskuspankit vastaavat perinteisen valuutan tuotannosta ja kierrättämisestä. Kryptovaluuttojen maailmassa ei ole keskuspankkeja. Louhinta on ainoa tapa luoda kryptovaluuttaa, joka perustuu tietokoneiden matemaattisten kysymysten ratkaisemiseen.

⚡️ Missä rahakkeita käytetään?

Lohkoketjussa niitä voidaan hyödyntää pelivarojen, digitaalisen taiteen, irtaimen ja kiinteän omaisuuden seurantaan.

⚡️ Mitä eroa on tokenin ja kryptovaluutan välillä?

Yksinkertaisin ero on tokenien ja kolikoiden välillä. Kun joku viittaa “kolikkoon”, hän viittaa yleensä natiiviin kolikkoon, joka on omassa lohkoketjussaan, kuten Bitcoin tai Ethereum, sillä molemmilla kolikoilla on oma lohkoketjunsa. Tässä tapauksessa puhutaan tokenista, joka on toisen henkilön lohkoketjuun perustuva kryptovaluutta.

Kryptoasseteista

Kryptoassetit ovat digitaalisia tai virtuaalisia rahakkeita, jotka käyttävät salausta liiketoimiensa turvaamiseen ja uusien yksiköiden luomisen hallintaan. Nimitystä “kryptovarallisuus” käytetään kuvaamaan monenlaisia omaisuuseriä, kuten kryptovaluuttoja, alustamerkkejä, hyödyllisyysmerkkejä ja transaktiomerkkejä. Kryptovaroja luodaan louhinnaksi kutsutun prosessin avulla, jolla luodaan uusia Bitcoin– ja Ethereum-arvoja.

Kryptovaluutta vs. kryptoasseteista
kryptoasseteista -indeksirahasto

Kryptovaluutta vs. krypto-omaisuuserät

Kryptovaluutat ovat eräänlaisia kryptovaroja, ja ne ovat digitaalisia tai virtuaalisia rahakkeita, jotka käyttävät kryptografiaa transaktioidensa turvaamiseen ja uusien yksiköiden luomisen hallintaan. 

Kryptovaluutat ovat hajautettuja, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole hallituksen tai rahoituslaitosten valvonnassa. Bitcoin, ensimmäinen ja tunnetuin kryptovaluutta, luotiin vuonna 2009.

Krypto-omaisuus puolestaan on laajempi kategoria, joka sisältää kryptovaluuttoja ja muita omaisuuseriä. Alustamerkit, hyödyllisyysmerkit ja transaktiomerkit ovat kaikki kryptovarallisuustyyppejä.

Miksi nimi on "kryptoasseteista"?
Lohkoketjupohjaiset transaktiomerkit

Miksi nimi on “kryptovarallisuus”?

Nimitystä “kryptovarallisuus” käytetään kuvaamaan monenlaisia omaisuuseriä, kuten kryptovaluuttoja, alustamerkkejä, hyödyllisyysmerkkejä ja transaktiomerkkejä. Kryptovarallisuuksia luodaan louhinnaksi kutsutun prosessin avulla, jolla luodaan uusia Bitcoin- ja Ethereum-arvoja.

Miten kryptovarat toimivat?

Kryptoassetit käyttävät kryptografiaa transaktioiden suojaamiseen ja uusien yksiköiden luomisen valvontaan. Kryptovaluutat ovat hajautettuja, eli ne eivät ole hallituksen tai rahoituslaitoksen valvonnassa. Bitcoin, ensimmäinen ja tunnetuin kryptovaluutta, luotiin vuonna 2009.

Kryptoasseteista tyypit

Miten kryptoasseteista toimii?
Krypto sijoitusrahasto

Kryptovaroja on kolmea päätyyppiä: kryptovaluutat, alustamerkit ja hyödyllisyysmerkit.

Kryptovaluutat

Mitä ovat kryptovarat?
Krypto hedge-rahasto

Kryptovaluutat ovat eräänlaisia kryptovaroja, jotka käyttävät kryptografiaa transaktioidensa turvaamiseen ja uusien yksiköiden luomisen hallintaan. 

Alustan poletit

Investopedian mukaan tokenit ovat krypto-omaisuuksia, jotka mahdollistavat tuhansia muita krypto-omaisuuksia. Näitä kryptovaroja on tarkoitus käyttää alustana muille hajautetuille aloitteille, kuten nimikin kertoo. Toisin kuin nykyisessä skenaariossa, jossa tietoja säilytetään yhdestä paikasta valvotuilla ja yhden yrityksen ylläpitämillä palvelimilla, nämä kryptovarallisuudet

Koska lohkoketjupohjaisissa järjestelmissä tapahtumat ovat hajautettuja, ne eivät ole alttiita samoille ongelmille kuin keskitetyt palvelimet. Tietokanta ei voi irrota tai vahingoittua tietokoneiden osallistuessa siihen, koska jokaisen transaktion yhteydessä tarvitaan eri tietokone, joka tarkistaa mahdolliset epäjohdonmukaisuudet.

Kryptovaluuttojen tyypit
Minkälaisia token-alustoja on olemassa?

Älykkäät sopimukset ovat tietokonekoodeja, jotka on täytettävä transaktion loppuunsaattamiseksi, kuten Ethereumin kaltaiset kryptovarat. Muut näillä alustoilla luodut krypto-omaisuuserät voivat luoda lohkoketjuun omia itsestään toimivia ja itsestään suoritettavia älykkäitä sopimuksia käyttäen tätä älykkäiksi sopimuksiksi kutsuttua lisäteknologiakerrosta.

Näiden kuponkien arvo nousee sitä mukaa, kun lisää toinen krypto Tätä kirjoitettaessa on saatavilla 46310 Erc20-älysopimusta. Ethereum on ylivoimaisesti suosituin älysopimusalusta, sillä siihen mennessä (maaliskuussa 2018) on tehty yli 46300 älysopimusta.

Esimerkkejä alustakoodeista

Kryptovaluutta-tunnukset
Mitkä ovat erityyppiset rahakkeet alustan?

Alustamerkit ovat suosituin kryptovaluutta-arvopapereiden tyyppi. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä alustakryptovaroista:

 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Neo
 • EOS
 • Uuden talouden liike

Hyötykäyttöön tarkoitetut rahakkeet

Hyödyllisyyspoletit ovat eräänlaisia kryptovaroja, jotka antavat haltijoille pääsyn tuotteeseen tai palveluun. Filecoin, hajautettu tallennusverkko, on esimerkki hyödyllisyyspoletista.

Kryptoindeksirahasto
Mikä on palvelumerkki?

Esimerkkejä palvelumerkinnöistä

Kryptovaluutat, jotka ovat lohkoketjussa olevia digitaalisia omaisuuseriä, joilla ei ole keskusviranomaista tai yksittäistä valvontapistettä, ovat alkaneet aiheuttaa häiriöitä kaikilla aloilla. Tässä on vain muutamia esimerkkejä palvelukryptovaroista:

 • Golem
 • Sonm
 • Siacoin
 • OmiseGo
 • Augur

Tapahtumakoodit / maksukoodit

cMikä on maksujen tokenisointi ja miten se toimii?
Mitä ovat maksukupongit?

Transaktiomerkit, jotka tunnetaan myös nimellä maksumerkit, ovat eräänlainen kryptovarallisuus, jota käytetään maksujen suorittamiseen lohkoketjualustalla tai -verkossa. Bitcoin, ensimmäinen ja tunnetuin kryptovaluuttarahasto, on esimerkki transaktiomerkistä.

Kryptoassettien potentiaali

Kryptoassetit voivat mullistaa tapamme olla vuorovaikutuksessa digitaalisen maailman kanssa. Käyttämällä kryptografiaa transaktioiden suojaamiseen ja uusien yksiköiden luomisen hallintaan kryptovarallisuudet voivat luoda turvallisemman ja tehokkaamman järjestelmän transaktioiden suorittamiseen ja tietojen hallintaan. Koska krypto-omaisuuserät ovat hajautettuja, ne voivat lisäksi tarjota käyttäjille enemmän määräysvaltaa tietoihinsa ja vähentää riippuvuutta keskusviranomaisista.

Miksi nimi on "kryptoasseteista"?
Blackrockin krypto

Kryptoassetit ovat uusi ja jännittävä kehitysalue, joka voi mullistaa tapamme olla vuorovaikutuksessa digitaalisen maailman kanssa. 

Kryptovaluuttojen arvo riippuu:

 • Tiimi sen takana
 • Kuinka usein sitä käytetään
 • Kuinka turvallinen se on
 • Minkä ongelman se ratkaisee

Miten kryptovaluuttoja säännellään?

https://www.forbes.com/uk/advisor/investing/cryptocurrency/what-is-cryptocurrency/

Esimerkkejä kryptovaluutoista

Miten kryptovarallisuus toimii?
Kryptokiinteistöt
 • ✅ Bitcoin: Ensimmäinen ja tunnetuin kryptovaluutta, joka luotiin vuonna 2009.
 • ✅ Ethereum: Toiseksi suurin kryptovaluutta markkina-arvoltaan, lanseerattu vuonna 2015.
 • ✅ Bitcoin Cash: Bitcoin Cash: Bitcoin-lohkoketjun haarautuminen, joka käynnistyi vuonna 2017.
 • ✅ Litecoin: Bitcoin-lohkoketjun haarautuma, joka julkaistiin vuonna 2011.

Esimerkkejä alustakoodeista

 • ✅ Ethereum: Ethereum: Ethereum-lohkoketjun natiivi token, jota käytetään verkon transaktioihin.
 • ✅ Filecoin: Filecoinin hajautetun tallennusverkon natiivi token, jota käytetään tallennustilan ostamiseen verkossa.
Mitä ovat kryptovarat?
Esimerkkejä hyödyllisyystunnuksista

Kryptovaluuttaindeksirahasto

 • ✅ Siacoin: Sian hajautetun tallennusalustan natiivi token, jota käytetään tallennustilan ostamiseen verkosta.
 • ✅ Golem: Golemin hajautetun tietojenkäsittelyalustan kotimainen merkki, jota käytetään laskentatehon ostamiseen verkosta.
 • ✅ Augur: Augurin hajautetun ennustemarkkina-alustan natiivi token, jota käytetään ennusteiden ostamiseen verkosta.
Kryptovaluutta-tunnukset
Esimerkkejä transaktiomerkinnöistä/maksumerkinnöistä
 • Bitcoin: Bitcoin-lohkoketjun alkuperäinen merkki, jota käytetään maksujen suorittamiseen verkossa.
 • Litecoin: Litecoin-lohkoketjun oma merkki, jota käytetään maksujen suorittamiseen verkossa.
 • Ethereum: Ethereum: Ethereum-lohkoketjun kotimainen token, jota käytetään maksujen suorittamiseen verkossa.
Kryptovaluuttojen tyypit
Blockchain ja perinteinen tietokanta

Lohkoketjupohjaiset transaktiomerkit

Lohkoketjupohjaiset transaktiomerkit ovat 1. ja 2. sukupolven lohkoketjumerkkejä, jotka toimivat ainoastaan lohkoketjun kautta transaktioiden toteuttamiseksi, toteuttamiseksi ja suojaamiseksi.

Esimerkkejä lohkoketjupohjaisista transaktiomerkinnöistä

Kryptoindeksirahasto
Mikä on esimerkki transaktiosta lohkoketjussa?

Toisin kuin kryptovaluutat, monet näistä kryptovaroista eivät riko mitään julkista politiikkaa, ja niitä pidetään jopa turvallisina sijoituksina:

 • Ryab
 • Stellar

Esineiden internetiin perustuvat transaktiomerkit

IoT-pohjaisille rahakkeille pitäisi luoda uusi luokka, sillä ne ovat avanneet hajautetun talouden aivan uuden ulottuvuuden keskittymällä koneiden välisiin transaktioihin ja mikrotransaktioihin.

Miten tämä krypto-omaisuus eroaa edellä mainituista?

cMikä on maksujen tokenisointi ja miten se toimii?
Mitä eroa on kryptovaluutan ja kryptovarojen välillä?

Toisin kuin lohkoketjuteknologia, tämä teknologia käyttää suunnattua asyklistä graafia (tangle) kunkin transaktion käsittelyyn. Analyysien mukaan vuoteen 2025 mennessä esineiden internetissä on yli 75 miljardia yhdistettyä laitetta. Tämä teknologia hyödyntää olemassa olevaa esineiden verkkoa kaikkien transaktioiden käsittelyyn, ja se tarjoaa seuraavat edut:

 • Nolla transaktiomaksua.
 • Mikrotransaktiokyky
 • Esimerkkejä IoT-pohjaisista alustamerkinnöistä
 • IOTA
 • VeChain

Mikä on avistakurssi? https://www.investopedia.com/

Ymmärrätkö hyvin, mitä maailmassa tapahtuu?

Mikä on maksujen tokenisointi ja miten se toimii?
Voiko Bitcoin olla kuin kulta?

Bitcoin ei ehkä ole seuraava kulta, mutta krypto-omaisuus on tullut jäädäkseen. Suurin osa nykyisistä kryptovaroista on vielä lapsenkengissä. Suurin osa niistä on vielä ideoita, joilla on paljon kasvupotentiaalia. Golem on projekti, joka muuntaa käyttäjien käyttämättömän laskentatehon supertietokoneeksi. IOTA aikoo yhdistää niinkin erilaisia esineitä kuin kenkiä ja valtavia koneita niin, että viestintä, tiedonkeruu ja mikrotransaktiot ovat mahdollisia. Stellar ja Ripple ovat mullistaneet tavan, jolla pankit tekevät kansainvälisiä liiketoimia.

Ovatko kryptovaluutat ja muut kuin rahajärjestelmät poistumassa?

Emme tiedä. Mutta olemme varmoja, että siitä tulee tärkeä osa prosessia. Ideat, jotka olivat vain kuvitelmia, ovat nyt toteutumassa, kun käytössä on tällaista huipputeknologiaa.

Kryptovarojen potentiaali
Onko Bitcoin seuraava kulta?

Kryptovarojen valvonta

New Brunswickin arvopaperilainsäädännön mukaan jokaisen yksityishenkilön tai yrityksen, joka käy kauppaa tai neuvoo arvopapereilla tai johdannaisilla New Brunswickissa, on rekisteröidyttävä FCNB:hen, ellei poikkeusta sovelleta.

Kryptovaroja ja kryptovarojen kaupankäyntialustoja koskeva sääntelykehys kehittyy jatkuvasti.

Kryptovaluuttasijoittajat, -ostajat ja -spekulantit voivat joskus olla hämmentyneitä siitä, sovelletaanko arvopaperisäännöksiä vai ei. Joissakin tapauksissa kryptovarallisuus on arvopaperi – kuten arvopaperilähetys, jolla on kantaosakkeisiin perinteisesti liitettyjä oikeuksia, kuten äänioikeus ja oikeus saada osinkoja. Toisissa tapauksissa kryptovarallisuus on pikemminkin johdannainen – esimerkiksi arvopaperi, joka saa arvonsa toisesta kohde-etuudesta, kuten julkisesti noteeratun yrityksen osakkeista.

Kryptovaluuttoja on monia erilaisia tyyppejä
Ovatko kryptoassetit arvopapereita?

Kanadan arvopaperimarkkinaviranomaiset (Canadian Securities Administrators, CSA) ja Kanadan sijoitusalan sääntelyjärjestö (Investment Industry Regulatory Organization of Canada, IIROC) antoivat hiljattain ohjeita siitä, miten arvopaperilainsäädäntöä sovelletaan kryptovaroihin. Seuraavassa on joitakin skenaarioita, joissa arvopaperilainsäädäntöä voitaisiin soveltaa:

 • Jos kryptovarojen kauppapaikka (CTP) käy kauppaa arvopapereilla tai kryptovaroihin perustuvilla johdannaissopimuksilla, CTP:hen sovellettaisiin arvopaperilainsäädäntöä.
 • Jos käyttäjän kryptovaroja säilytetään CTP-alustan valvomassa lompakossa, tämä luo jatkuvan riippuvuuden CTP:stä kryptovarojen kaupassa tai siirrossa, mikä tekee siitä arvopaperilainsäädännön alaisen sopimuksen.
 • Jos ICO laskee liikkeelle arvopaperipaketteja, arvopaperilakeja voidaan soveltaa.

Seuraava luettelo ei ole tyhjentävä. Myös muut mahdolliset tilanteet voivat aiheuttaa arvopaperilainsäädännön soveltamisen, ja yleensä se riippuu kunkin tapauksen yksityiskohdista.

Mitä ovat utility tokens -esimerkit?
Voiko sinua huijata kryptovaluutalla?

Miten sääntelyn alainen sijoittaminen auttaa sijoittajia?

Arvopaperimarkkinapalveluihin, jotka on rekisteröity tai tunnustettu arvopaperi- tai johdannaismarkkinapaikoiksi tai -pörsseiksi, sovelletaan tiettyjä vaatimuksia, joiden tarkoituksena on suojella käyttäjiä. Näihin kuuluvat riskienhallinta, tietojen julkistaminen ja asiakkaiden oikeudenmukainen ja vilpittömässä mielessä tapahtuva kohtelu. Voit tarkistaa rekisteröinnin käyttämällä Kanadan arvopaperimarkkinaviranomaisten ilmaista National Registration Search -työkalua.

Vaikka rekisteröinti suojaa sijoittajia jossain määrin, se ei tarkoita, ettei siihen liity riskejä. Sinun tulisi aina tutkia jokainen tilaisuus ja varmistaa, että ymmärrät omaisuuserän ja mahdolliset riskit, ennen kuin sijoitat tai spekuloit kryptovaluutalla tai muilla kryptovaroilla. Välttääksesi oikeudellisia komplikaatioita ota aina yhteyttä FCNB:hen saadaksesi ohjeita sääntelyvaatimuksista ennen kuin teet lopullisia päätöksiä kryptovarojen tai CTP:iden ostamisesta.

Lohkoketjupohjaiset transaktiomerkit
Mitä eroa on kryptovaluutalla ja Cryptoasseteilla?

Riskit

Kryptovaroihin liittyy useita riskejä, kuten volatiliteetti, likviditeettiriski ja mahdolliset petokset. Ennen krypto-omaisuudella kaupankäyntiä on ymmärrettävä omaisuuserä ja siihen liittyvät riskit.

Kryptovaluutat ovat tunnetusti epävakaita, ja niiden arvo nousee ja laskee usein jyrkästi tiedotusvälineiden tai sosiaalisen median hypeen perustuen. Hinnan manipulointia on rajoitettu vain vähän, mikä voi tehdä kryptovaluuttoihin sijoittamisesta riskialtista.

Maksuvalmius: CTP:llä ei välttämättä ole tarpeeksi varoja tilauksesi kattamiseen. Ei myöskään ole takeita siitä, että minkään tietyn kryptovarallisuuden kysyntä jatkuu, mikä voi vaikeuttaa varojen muuntamista fiat-rahaksi.

Lohkoketjupohjaiset transaktiomerkit
Ovatko kryptoassetit arvopapereita?

Online-riski: Sinulla voi olla vaikeuksia tunnistaa tai paikantaa kryptovarojen palveluntarjoaja tai välittäjä, jos kohtaat ongelman. Niitä on kaikkialla maailmassa, joten toimiin ryhtyminen voi olla vaikeaa.

Uuden teknologian epävarmuus: Yleinen kiinnostus kryptovarallisuutta kohtaan tai sen kysyntä ei välttämättä jatkossa kasva tai ole kestävää, koska kyseessä on suhteellisen uusi teknologia. Kun esimerkiksi uusi kryptovarallisuus lanseerataan, se perustuu usein ideaan – ei todistettuun liiketoimintamalliin. Ei siis ole mitään takeita siitä, että hanke menestyy, vaikka se lanseerattaisiinkin onnistuneesti. Ei myöskään ole varmuutta siitä, että olemassa olevat kryptovarallisuuserät selviävät tulevista muutoksista ja haasteista, jotka liittyvät teknologian kehitykseen ja edistymiseen, sääntelyn muutoksiin tai poliittisiin olosuhteisiin.

Lohkoketju ja IoT
Mitä eri tyyppisiä Cryptoassetit ovat?

CTP-yritysten kohdalla petosten mahdollisuus on suuri, koska kaikkien arvopapereilla tai johdannaisilla kauppaa käyvien yritysten on rekisteröidyttävä FCNB:hen. Toimintatavasta riippuen CTP voi kuulua arvopaperisääntelyn piiriin. Myös kyberturvauhat ja hakkerointi ovat yleisiä kryptovaroihin käytettäville alustoille, kuten online-lompakkoyrityksille ja pörsseille. Tämä asettaa talletuksesi varastamisen vaaraan. Lopuksi, kryptovaroja koskevissa transaktioissa on suurempi mahdollisuus viivästyneisiin tai epäonnistuneisiin transaktioihin sekä digitaalisen lompakkosi käyttöoikeuden menettämiseen, jos unohdat salasanasi.

Onko Bitcoin seuraava kulta?
Onko Crytocurrency turvallista sijoittaa?

Viime aikoina on ollut paljon huijareita, jotka lupaavat taattuja tuottoja ja rekrytointipalkkioita sijoitusten vastineeksi. Useimmiten nämä ovat varoitusmerkkejä vilpillisestä käyttäytymisestä, ja niihin tulisi suhtautua varoen. Kryptovarat ovat erittäin epävakaita, joten on epärealistista odottaa kryptoihin liittyviltä sijoituksilta taattuja tuottoja. Ilmoita petoksista välittömästi Lähetä valitus -työkalumme avulla. Sinun tulisi myös olla tietoinen siitä, miten CRA suhtautuu kryptovaluuttaan verotuksen kannalta.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille