Miten krypto ja inflaatio vaikuttavat maailmaan

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Miten kryptovaluutta auttaa inflaation kanssa?

Sijoittaja voi päättää sijoittaa kryptovaluuttoihin perinteisten ja vaihtoehtoisten varojen sijasta luodakseen ja säilyttääkseen varallisuutta. Sijoittaja voi ostaa kryptovaluutan tarkoituksenaan nostaa sen arvoa, jolloin se on vähemmän altis Yhdysvaltain dollarin muutoksille.

⚡️ Ovatko kryptovaluutat taantuman kestäviä?

Kryptovaluuttoja on tuhansia, ja lähes kaikki eivät selviä markkinoiden laskusta. Ne, jotka selviävät, hallitsevat markkinoita ja parantavat ensisijoittajien tuottoja.

⚡️ Mikä krypto tulee hallitsemaan?

Bitcoinin ennustetaan asiantuntijoiden mukaan hallitsevan kryptomarkkinoita vuonna 2023. Se on yksi suosituimmista kryptovaluutoista, koska se käyttää lohkoketjua eli tuhansille koneille hajautettua rekisteriä.

⚡️ Millä kryptovaluutalla on potentiaalia?

Vuonna 2023 merkittävimpiä sijoituskelpoisia kryptovaluuttoja ovat Ethereum, Polkadot ja Cosmos.

Kryptovaluutan inflaatio tarkoittaa, että tavaroiden ja palveluiden hinnat nousevat yleisesti taloudessa. Kun inflaatio tapahtuu, ostovoima vähenee, koska saman asian ostamiseen tarvitaan enemmän kryptoja. Tähän voi olla useita syitä: Krypton tarjonta. Jos kryptoa on saatavilla enemmän kuin ostajia, tämä johtaa hintojen laskupaineeseen ja kryptomääräisten tavaroiden ja palveluiden kysynnän kasvuun.

Krypto ja inflaatio
Mitkä ovat kryptovaluutan edut ja haitat?
 • Taloudellinen toiminta. Jos taloudellinen toimeliaisuus lisääntyy, se johtaa hintojen nousuun, kun yritykset nostavat hintojaan kattaakseen kustannuksensa.
 • Yksi syy kryptovaluutan arvonnousuun on hallituksen politiikka. Jos esimerkiksi jokin valtiollinen elin lisää rahan määrää, tämä johtaa hintojen nousuun, koska kryptovaluuttoja on saatavilla enemmän suhteessa tavaroihin ja palveluihin. Kryptovaluuttoja voi suojata inflaatiolta monin eri tavoin: 
 • Käytä kryptovaluuttaa, joka ei ole inflaation alainen. Vaikka kaikki fiat-valuutat ovat inflaation alaisia, jotkin kryptovaluutat eivät ole. Esimerkiksi Bitcoinilla on rajoitettu 21 miljoonan kolikon tarjonta, ja Ethereumilla on kiinteä ETH:n tarjonta. Tämä tarkoittaa, että ne eivät ole samojen inflaatiovoimien alaisia kuin fiat-valuutat.
Kryptovaluutat eivät ole immuuneja inflaation vaikutuksille.
Inflaation suojaaminen Stablecoinilla
 • Säilyttämällä kryptoasi lompakossa, joka ei ole altis inflaatiolle, voit pitää ostovoimasi vakiona. Jos säilytät kryptoa lompakossa, johon inflaatio vaikuttaa (esim. fiat-valuutan kautta), tavaroiden ja palveluiden hinnat nousevat ajan myötä, jolloin ostovoima heikkenee. 
 • Muunna kryptosi joksikin muuksi omaisuudeksi, joka ei ole inflaation alainen. Jos sinulla on hallussasi kryptoa, joka on inflaation alainen, voit muuntaa sen joksikin muuksi omaisuuseräksi, joka ei ole inflaation alainen (esim. kulta tai hopea). Näin voit suojata ostovoimasi inflaation vaikutuksilta.
Kryptovaluutat eivät ole alttiita inflaatiolle
Voiko kryptovaluutta suojata omaisuuttasi inflaatiolta?

Kryptovaluutat eivät ole immuuneja inflaation vaikutuksille, mutta ne voivat tarjota jonkinlaisen suojan sitä vastaan. Inflaatiopaineet voivat johtaa kryptovaluuttamääräisten tavaroiden ja palvelujen hintojen nousuun, mutta näin ei aina ole. Kryptovaluutat voivat myös tarjota jonkinlaista suojaa inflaatiota vastaan, sillä käyttäjät voivat säilyttää kryptonsa lompakoissa, joihin ei kohdistu inflaatiota, muuntaa kryptonsa muuksi omaisuudeksi, johon ei kohdistu inflaatiota, tai käyttää kryptovaluuttaa, johon ei kohdistu inflaatiota.

Onko kryptovaluutoilla inflaatiota?
Mikä on bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen inflaatio?

Verrattaessa fiat- ja kryptovaluuttojen inflaatiota havaitaan, että:

 •  Fiat-valuutat ovat inflaatiovoimien alaisia, kun taas kryptovaluutat eivät ole.
 • Kryptovaluutat voivat tarjota jonkinlaista suojaa inflaatiota vastaan, sillä käyttäjät voivat säilyttää kryptonsa lompakoissa, joihin ei kohdistu inflaatiota, muuntaa kryptonsa muuksi omaisuudeksi, johon ei kohdistu inflaatiota, tai käyttää kryptovaluuttaa, johon ei kohdistu inflaatiota.

Inflaatiossa on sekä hyviä että huonoja puolia. Toisaalta se voi johtaa tavaroiden ja palvelujen hintojen nousuun. Toisaalta se voi tarjota jonkinlaista suojaa inflaatiovoimia vastaan. Viime kädessä päätös siitä, sijoittaako kryptoihin vai ei, riippuu kunkin yksilön olosuhteista ja mieltymyksistä.

Kryptovaluutat eivät ole inflaation alaisia

Kryptovaluutat eivät ole inflaation alaisia
Inflaatio ja kryptovaluutta

Vertailtuaan kaikkia kryptovaluuttoja tutkimuskeskuksen edustajat päättelivät, että seuraavaa digitaalista rahaa voidaan kutsua kaikkein deflatorisimmaksi:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Monero (XMR)

Analysoidaanpa kutakin niistä tarkemmin.

Bitcoin: Ominaisuudet
Bitcoin: Ominaisuudet

Bitcoin on ensimmäinen ja useimmin mainittu kryptovaluutta, jota on verrattu digitaaliseen kultaan. BTC:n merkittävin piirre on, että sen liikkeeseenlasku on rajoitettu 21 miljoonaan kolikkoon. Juuri tämä tekijä tekee Bitcoinista deflatorisen – koska uusia yksiköitä ei tuoteta kysynnän kasvaessa, vain hinta nousee. Mitä minun on tiedettävä Ethereumista?

Ethereum ilmestyi vuonna 2015, ja siitä tuli nopeasti yksi markkinajohtajista pääomituksen suhteen. Asia on niin, että ETH tarjoaa mahdollisuuden luoda älykkäitä sopimuksia ja hajautettuja sovelluksia, jotka toimivat lohkoketjuun perustuen. Kolikoiden enimmäismäärä on myös tässä rajoitettu – se vastaa 110 miljoonaa ETH:ta.

Ethereum
Litecoin: ominaisuudet ja näkymät

Litecoin luotiin Bitcoinin “kevyeksi” versioksi, ja se käyttää samaa algoritmia – Scryptiä. LTC-yksiköiden kokonaismäärä on 84 miljoonaa. 

Bitcoin Cash ilmestyi Bitcoinin kovan haarautumisen seurauksena vuonna 2017. Sen tärkein ominaisuus on kasvanut lohkokoko, joka mahdollistaa useampien transaktioiden käsittelyn sekunnissa. BCH:n enimmäismäärä on 21 miljoonaa kappaletta.

Monero on anonyymi kryptovaluutta, joka käyttää CryptoNote-algoritmia tarjotakseen käyttäjilleen yksityisyyden. XMR:n enimmäismäärä on 18,400 miljoonaa yksikköä. Kuten näemme, kaikki tunnetuimmat ja suosituimmat kryptovaluutat ovat deflatorisia. Niiden päästö on rajallinen, mikä tarkoittaa, että ajan myötä niiden hinta vain kasvaa. 

Paras kryptovaluutta Exchanges Huhtikuun 2023 https://www.forbes.com/advisor/investing/cryptocurrency/best-crypto-exchanges/

Miten kryptovaluutat voivat suojautua inflaatiolta

Miten kryptovaluutat voivat suojautua inflaatiolta
Miten kryptovaluutat voivat suojata inflaatiolta?

Vaikka kryptovarat eivät ole inflaatiovoimien alaisia, ne voivat tarjota jonkinlaisen suojan inflaatiota vastaan. Viime kädessä päätös siitä, sijoittaako vai ei, riippuu kunkin yksilön olosuhteista ja mieltymyksistä. Joitakin etuja kryptovaluuttaan sijoittamisesta korkean inflaation aikana on se, että kryptovarallisuus ei ole altis inflaatiolle ja voi tarjota jonkinlaisen suojan sitä vastaan. Toisaalta haittapuolena voi olla se, että kulutustavaroiden hinnat nousevat yleensä korkean inflaation aikana.  Ennen kuin henkilö päättää, sijoittaako hän kryptovaluuttaan vai ei, hänen tulisi miettiä omaa tilannettaan ja sitä, mitä hän arvostaa eniten.

Suurimmat näkymät

Miten kryptovaluutat voivat suojautua inflaatiolta
Krypto ja inflaatio korkean riskin omaisuuserä

Kryptovaluutat ovat erittäin riskialtis omaisuuserä, erityisesti kouluttamattomille käyttäjille. Kuten historiasta tiedämme, suuret riskit tuovat kuitenkin usein mukanaan suuret palkinnot.

Kryptovaluuttojen inflaatio on luonnollinen prosessi, joka vaikuttaa kaikkiin fiat-valuuttoihin. Kryptovaroihin ei kuitenkaan kohdistu inflaatiovoimia niiden rajallisen tarjonnan vuoksi. Tämän ansiosta ne voivat tarjota jonkinlaista suojaa inflaatiota vastaan. Viime kädessä päätös siitä, sijoittaako kryptoihin vai ei, riippuu kunkin yksilön olosuhteista ja mieltymyksistä.

Krypto ja inflaatio korkean riskin omaisuuserä
Mikä on kryptovaluuttainflaatio

Inflaation ja krypton hyvät ja huonot puolet

Kryptoinflaatiolla on taloustieteilijöiden mukaan samat kielteiset vaikutukset kuin muillakin inflaation muodoilla. Tästä huolimatta voidaan havaita useita hyötyjä ja tuloksia.

Rahankierron lisääntyminen saa ihmiset käyttämään enemmän rahaa, mikä lisää kysyntää ja vaikuttaa myönteisesti tehtaisiin. Talous on epätoivoisessa tilassa, ja työntekijät etsivät epätoivoisesti töitä. Vähennetään työttömyyttä tekemällä entistä enemmän töitä, jotta talousvaikeudet eivät vaikuta omaan taskuun. Tämä liittyy talouden kasvuun sijoittamalla enemmän rahaa elämän eri osa-alueisiin.

Mitkä ovat kryptovaluutan edut ja haitat?
Inflaatiokrypton hyvät ja huonot puolet

Suojaa taloudelliselta turmeltumiselta. “Säästäväisyyden paradoksi” on asiantuntijoiden pienissä piireissä käyttämä ilmaisu. Keynes keksi termin (1900-luvun tunnetuin taloustieteilijä). Ihmiset säästävät ja lykkäävät ostoksia niin kauan kuin hinnat laskevat (eli tavaroiden ja palvelujen kokonaiskustannukset laskevat). Inflaatio sen sijaan saa ihmiset haluamaan käyttää kaikki rahansa, kunnes ne loppuvat.

Aloitetaan. Yhdysvaltain keskuspankki on jo vuosia yrittänyt pienentää liikkeessä olevan rahan määrää inflaation seurauksena, mutta vain rajallisella menestyksellä. Tämä johtuu siitä, että rahan painaminen lisää muuttaa kaiken muun arvon yhteiskunnassa (mukaan lukien Bitcoinin kaltainen digitaalinen valuutta). Vaikka hallitus on huolissaan inflaatiosta, se vaikuttaa myös niihin, jotka ovat vähemmän onnekkaita. Inflaatio Mitkä tekijät voivat vaikuttaa kryptovaluutan nousuun ja laskuun?

Bitcoin koron nousevassa ympäristössä
Voiko kryptovaluutta suojata omaisuuttasi inflaatiolta?

Toinen inflaation aiheuttama vaara on korkojen nousu. Kryptovaluutassa (samoin kuin fiat-rahassa) kaikki säästöt menettävät arvoaan. Kaikilla inflaatiota aiheuttavilla prosesseilla, kuten valuutan paisuttamisella tulojen lisäämiseksi, voi olla kielteisiä vaikutuksia – esimerkiksi eläkesäästämisen tai hyvän koulutuksen hankkimisen vaikeutuminen. Onko sinulla kysyttävää kryptoinflaatiosta? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Voiko kryptovaluutta suojata omaisuuttasi inflaatiolta?

Kryptovaluutta ei ole vielä osoittanut olevansa varteenotettava suoja inflaatiota vastaan. Se on vielä jokseenkin uusi sijoituskohde, joka kannattaa ehkä sisällyttää salkkuusi. Muista kuitenkin, että mikään ei ole varmaa sijoittamisessa.

Voiko kryptovaluutta suojata varallisuuttasi inflaatiolta?
Bitcoinin ja inflaation välinen yhteys

Kryptovaluuttaan sijoittamiseen liittyy luonnostaan riskejä, joista yksi on inflaatio. On olemassa monia – osittain harhaanjohtavia – kertomuksia siitä, miten kryptovaluutat voivat toimia inflaatiosuojana. Kun ostat tai säilytät kryptovaluuttaa, sinun on tehtävä asianmukainen huolellisuus ja valittava hyvämaineinen palveluntarjoaja, joka tarjoaa korkealaatuisia turvatoimia.

YouHodler on FinTech-palvelu Euroopassa, joka on säännelty ja toimii aina asiakkaansa edun mukaisesti. YouHodlerilla on laaja ammattimainen rahoituskokemus, ja se käyttää erilaisia ominaisuuksia, jotka sopivat juuri sinun tavoitteisiisi ja riskinsietokykyyn.

Bitcoinin ja inflaation välinen yhteys
Miten nouseva inflaatio vaikuttaa kryptovaluuttojen hintaan

YouHodlerin kryptokorko-ominaisuus on loistava tapa tuottaa tuottoa stablecoineille tai kryptovaluutalle asettamatta sijoitustasi vaaraan. Jos etsit jotain, jolla on suurempi tuottopotentiaali, kokeile Turbochargea tai Multi HODLia.

Jos Dual Asset ei ole sinulle tuttu, se on ominaisuus sekä konservatiiviselle HODLerille että aktiiviselle kryptokauppiaalle. Tämä kaksoisvaluuttasijoitustyökalu auttaa asiakkaita hankkimaan lisää krypto- tai stablecoineja riippuen heidän asemansa tuloksesta ja kryptomarkkinoiden tilasta. Se on loistava tapa kokeilla kryptomarkkinoiden volatiliteettia ja tuottaa samalla korkeita tuottoja.

Miksi Bitcoin ei näytä olevan suoja inflaatiota vastaan
Miten inflaatio vaikuttaa kryptovaluuttoihin?

Parasta on se, että sinulla ei tarvitse olla laajaa tietämystä kryptovaluutasta. Inflaatio ei ole menossa minnekään, mutta se ei meidän pitäisi luopua krypto altogetheR on paljon härkä- ja karhumarkkinoita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia. Tarvitset vain oikeat työkalut, joita YouHodler tarjoaa, joten anna mennä ja kokeile!

Miten inflaatio vaikuttaa kryptovaluuttoihin?
Päätelmät

Monet sijoittajat uskovat, että Bitcoin ja muut digitaaliset valuutat ovat hyvä tapa suojata varojaan inflaatiolta, joka voi olla suuri ongelma joissakin maissa. Kryptovaluuttoja ei yleensä pidetä deflatorisina, koska louhijoilla on kannustin jatkaa transaktioiden validointia verkossa. Jotkin kryptovaluutat voivat olla inflaatiota aiheuttavia. Esimerkiksi Ethereumin kaasumaksut nousevat aikana, jolloin verkon kysyntä on suurta.

Vaikka kryptovaluutat saattavat tarjota jonkinlaista suojaa inflaatiota vastaan, on tärkeää muistaa, että kryptovarat ovat epävakaita ja riskialttiita sijoituksia. Kun yksilöiden on päätettävä, sijoittavatko he kryptoihin vai eivät, heidän on otettava huomioon omat olosuhteensa ja mieltymyksensä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille