Mikä on Litecoin?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ MIKÄ ON LOHKOKETJU?

Lohkoketju on digitaalinen pääkirja, jossa kaikki Lightcoin-tapahtumat säilytetään. Louhijat ryhmittelevät viimeaikaiset kryptovaluuttatransaktiot “lohkoiksi”. Ennen kuin ne liitetään olemassa olevaan lohkoketjuun, lohkot suojataan kryptografisesti. Useat muut kryptovaluutat, kuten lightcoin ja bitcoin, käyttävät samanlaista lohkoketjuteknologiaa.

⚡️ MITÄ ON LOUHINTA?

Louhinta on menettely, jossa olemassa olevan lohkoketjun jokainen lohko suojataan louhintaohjelmistolla. Uusia kryptovaluuttayksiköitä syntyy jokaisen lohkon varmistamisen jälkeen. Louhijat voivat saattaa nämä yksiköt välittömästi markkinoille.

⚡️ Onko Litecoinilla tulevaisuutta?

litecoin kurs on nähnyt useita nousuja ja laskuja, mutta se on aina toipunut. Pitkän aikavälin hintakehitys on yksi Litecoinin tärkeimmistä ominaisuuksista, samoin kuin sen tulevaisuuden kasvunäkymät. Tänään, vuonna 2021, LTC:tä myydään noin 160 dollarilla LTC:ltä sen jälkeen, kun se on painunut alas aiemmista huippulukemista.

⚡️ Miten voin ostaa bitcoineja?

Vaikka bitcoinien ostaminen pankin tai sijoitusyhtiön kautta ei ole vielä mahdollista, jotkut yritykset työskentelevät sen parissa tulevaisuudessa. Toistaiseksi sinun on käytettävä kryptovaluuttakauppa-alustaa vaihtaaksesi dollareita bitcoineihin tai muihin digitaalisiin valuuttoihin.

⚡️ Miten kryptovaluutat toimivat?

Kryptovaluutta on termi, joka viittaa kaikenlaiseen rahaan, joka on olemassa digitaalisessa tai virtuaalisessa muodossa ja käyttää kryptografiaa liiketoimien turvaamiseen. Kryptovaluutat perustuvat hajautettuun järjestelmään, jossa transaktiot kirjataan ja luodaan uusia yksiköitä ilman keskitettyä organisoivaa elintä.

Lokakuussa 2011 Charlie Lee, entinen Googlen insinööri, loi Litecoinin Bitcoinin avoimen lähdekoodin koodista muutamin muutoksin. Bitcoinin tavoin Litecoin perustuu maailmanlaajuiseen hajautettuun avoimen lähdekoodin maksujärjestelmään, jota ei hallinnoi mikään keskusviranomainen. Lohkojen generointinopeuden ja Scryptin käytön proof-of-work-algoritmina osalta Litecoin eroaa Bitcoinista.

Sitä pidetään yhtenä ensimmäisistä Bitcoinin avoimeen lähdekoodiin perustuvista altcoineista.

Mikä on litecoin
Mikä on litecoin kryptovaluutta

Litecoin oli alun perin vahva kilpailija Bitcoinille. Kun kryptovaluutta-ala on kuitenkin viime vuosina kyllästynyt ja kilpailtu uusien kryptovaluuttojen myötä, Litecoinin vetovoima on hiipunut jonkin verran.

Litecoinia pidettiin aluksi vastauksena bitcoinille. Kun Lee ilmoitti LTC:n debyytistä tunnetulla bitcoin-foorumilla, hän kuvaili sitä “kevyeksi versioksi bitcoinista”. Näin ollen LTC:llä on samankaltaisia ominaisuuksia kuin Bitcoinilla, ja se saattaa mukauttaa ja muokata tiettyjä elementtejä, joita kehitystiimi katsoi voivansa parantaa.

Mihin litecoin on tarkoitettu?
Millaista verkkoa litecoin käyttää?

Litecoin (LTC) on yksi 14 suurimmasta kryptovaluutasta markkina-arvoltaan, ja sen arvo oli noin 15 miljardia dollaria marraskuussa 2021.

AVAINTIEDOT

Charlie Lee loi Litecoinin vuonna 2011, kryptovaluutan, jota pidetään varhaisena esimerkkinä altcoinista.

Sitä markkinoitiin aiemmin “hopeana” Bitcoin-kullan vastakohtana, ja se oli markkinakapitalisaation mukaan kolmanneksi arvokkain kryptovaluutta aikoinaan.

Litecoin-lompakko
Kuinka paljon LitetCoin on arvokas?

Koska se on rakenteeltaan samanlainen kuin bitcoin, sitä käytettiin testiverkkona tai testauskenttänä bitcoinin parannuksille.

Kuinka käyttää Lite-kolikkoa (LTC) sijoitusalustana?

Yhteiskunta on aina luottanut siihen, että hallitus on ainoa taho, joka luo rahaa. Litecoin kuitenkin rikkoo tätä perinnettä, koska se ei ole hallituksen tuottama tai sääntelemä. Sen sijaan se luodaan kryptovaluuttamenettelyllä, jota kutsutaan louhinnaksi ja jossa ratkaistaan Litecoin-tapahtumien luettelo.

Millä Litecoinia louhitaan?
Miten LiteCoin eroaa Bitcoinista?

Charlie Lee, MIT:stä valmistunut ja entinen Googlen insinööri, loi Litecoinin. “Leikittelin bitcoinin koodipohjalla lokakuussa 2011, ja pointti oli se, että halusin vain luoda… Bitcoin-haarukan”, Lee kertoo. Se oli hänelle lähinnä miellyttävä sivuprojekti.

Myös pitkäaikaisten maksusitoumusten enimmäismääräksi on asetettu 84 miljoonaa. Liikkeessä ei tule koskaan olemaan yli 84 miljoonaa Litecoinia. Joka 2,5 minuutti Litecoin-verkko luo uuden lohkon ja lisää sen maailman viimeisimpien LTC-tapahtumien kirjaan. Lohko varmennetaan louhintaohjelmistolla ja tehdään näkyväksi kaikille järjestelmän käyttäjille.

Moon litecoin
Litecoin – hajautettu kryptovaluutta

Kun louhija on vahvistanut seuraavan lohkon, siitä tulee osa ketjua, joka on loki kaikista koskaan suoritetuista Litecoin-tapahtumista.

Ensimmäinen louhija, joka vahvistaa lohkon louhimalla, palkitaan 12,5 litecoinilla, mutta tämä määrä pienenee ajan myötä, kuten bitcoinin määrä. LTC:n louhinnasta on kuitenkin useita etuja. Se puolitettiin elokuussa 2019, ja puolitus tapahtuu säännöllisin väliajoin, kunnes 84 miljoonas kolikko on louhittu noin vuonna 2040. Litecoinin palkitsemisjärjestelmä on myös suunniteltu tuottamaan ajan mittaan enemmän Litecoineja kuin bitcoinin, mikä on toinen myyntivaltti louhijoille.

Käsikirjoituksen validointialgoritmi

Kannattaako ostaa litecoin lompakko
Litecoin ennuste

Bitcoinin, litecoinin ja muiden kryptovaluuttojen suojaamiseen käytetään proof-of-work (PoW) -algoritmia. PoW:ssä yksi osapuoli osoittaa kaikille muille verkon osallistujille, että vaadittu määrä laskennallista työtä on tehty. Litecoin käyttää vähemmän resursseja vaativaa Scrypt PoW -hashausalgoritmia Bitcoinin intensiivisemmän SHA-256-algoritmin sijaan.

Tämä tarkoittaa, että Litecoin on helpommin tavallisten ihmisten saatavilla, joilla on vähemmän tehokkaat tietokoneet, kuin Bitcoin, joka vaatii kalliita ASIC-louhijoita ollakseen kilpailukykyinen.

Litecoinin tulevaisuus
Miten sijoittaa Litecoiniin?

Parsnipin mukaan Scrypt on avainten johdantomekanismi, joka on kestävämpi laitteiston raakaa voimaa vastaan kuin PBKDF2:n tai bcryptin kaltaiset vaihtoehdot.

Lee suunnitteli Scryptin Bitcoiniin kohdistuvia laajamittaisia laitteistohyökkäyksiä silmällä pitäen. Toisin kuin Scrypt, Bitcoinin SHA-256-algoritmi ei tarvitse paljon keskusmuistia (RAM-muistia) rinnakkaistamiseen.

Miten sijoittaa Litecoiniin vuonna 2022?
Lite kolikkolompakko

Kun louhintaoperaattorit kehittivät 2010-luvun alussa erikoislaitteita, kuten erikoispiirejä (ASIC) SHA-256-hajautuslaskennan ratkaisemiseksi, kävi ilmi, että Bitcoin oli haavoittuvainen tällaiselle hyökkäykselle. Tekemällä Litecoinin konsensusalgoritmista muistia vaativan Lee pyrki estämään laitteistojen asevarustelukilpailun, mutta käytännössä näin ei kuitenkaan käynyt, sillä näytönohjainten tulo vastasi suuremman RAM-muistin tarpeeseen.

Mitä eroa on Bitcoinin (BTC) ja Litecoinin (LTC) välillä?

Litecoin luotiin “hopeaksi” verrattuna Bitcoinin “kultaan”. Litecoin on Bitcoinin tavoin vertaisverkkomaksujärjestelmä. Se on täysin hajautettu, avoimen lähdekoodin maailmanlaajuinen maksuverkko. Litecoin suunniteltiin korjaamaan Bitcoinin puutteita. Näiden kahden valuutan väliset eri erot on esitetty alla olevassa taulukossa.

Litecoin aloittelijoille
Miksi Litecoinin arvo laskee?

Litecoin on luotu tuottamaan neljä kertaa enemmän lohkoja kuin Bitcoin (1 uusi lohko joka 2,5 minuutti verrattuna 10 bitcoiniin), mikä tekee siitä houkuttelevan nopeuden ja ostomukavuuden kannalta, vaikka se käyttää Scryptiä (toisin kuin Bitcoinin SHA-256) suorituskyvyn tarkistamiseen, mikä edellyttää huomattavasti enemmän laskentatehoa kaivoslaitteilla, kuten ASIC-kaivoksilla tai GPU:illa.

Litecoin on eräänlainen kryptovaluutta, joka käyttää Scrypt-algoritmia ja jonka on luonut Charles Lee. Sen markkina-arvo on yli 8 miljardia dollaria, mikä tekee siitä yhden arvokkaimmista kryptovaluutoista. LTC on markkina-arvoltaan 15 suurimman kryptovaluutan joukossa (joskin se jää selvästi bitcoinin taakse). Marraskuusta 2021 alkaen.

Litecoinin näkymät

Perustamisestaan lähtien Litecoin on pyrkinyt parantamaan verkostonsa turvallisuutta ja eheyttä sekä lisäämään transaktioiden nopeutta.

Mikä on Litecoin?
Mikä on Litecoin ja miten se toimii?

SegWit

Vuonna 2015 ehdotettiin ensimmäisen kerran SegWitin eli Segregated Witnessin käyttöönottoa Bitcoinissa. Se toimii “erottelemalla” digitaalisen signaalin tiedot (todistaja) lohkoketjun peruslohkon ulkopuolelle. SegWitin tavoitteena oli korjata Bitcoinin skaalautuvuusongelma, mutta se aiheutti paljon keskustelua yhteisössä.

Litecoin otti SegWitin käyttöön vuonna 2017, ja koska se on hyvin samankaltainen kuin Bitcoin, se toimi testialustana tai testiverkkona SegWitin pätevyyden osoittamiseksi laajemmassa Bitcoin-verkossa. Testi onnistui, ja Bitcoin on sittemmin integroinut SegWitin. Jotkut lohkokoon kasvattamisen vastustajat, jotka kannattivat lohkokoon pitämistä pienenä, väittivät, että Litecoin oli parempi ratkaisu skaalautumiseen.

Mikä on litecoin
Mikä on Lightning Network?

Mikä on Lightning Network?

Lightning Network on toisen tason Bitcoin-teknologia, joka parantaa lohkoketjun transaktiokapasiteettia hyödyntämällä mikromaksukanavia.

Litecoinin Lightning Network oli testiverkko, jonka tarkoituksena oli osoittaa, että innovointi on mahdollista Bitcoinissa, kuten Segregated Witness oli Bitcoinissa. Charlie Lee lisäsi, että kun “bitcoin-ketju on ruuhkautunut ja maksut ovat korkeat, on helppoa liittyä Litecoinin Lightning-verkkoon”.

Mikä on Mimblewimble ja miten se toimii? 

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Litecoinista
Mitä kryptovaluuttaa Mimblewimble käyttää?

MimbleWimble on yksityisyyskolikko, joka käyttää luottamuksellisia transaktioita salatakseen tai salatakseen tietoja, kuten transaktioiden summat. Väitetään, että MimbleWimble voi parantaa skaalautuvuutta pienentämällä lohkokokoa. Charlie Lee ilmoitti vuoden 2019 alussa, että Litecoin jatkaa MimbleWimble-kolikon kehittämistä, ja kehitys on ollut käynnissä jo vuodesta 2021 lähtien.

Mikä on Litecoin ja miten se toimii?

Litecoin on hajautettu, vertaisverkkoon perustuva virtuaalivaluutta, jota ei hallinnoi keskusviranomainen. Litecoin-verkko tarjoaa lähes nollatransaktiomaksut, ja ihmiset ympäri maailmaa voivat hyödyntää sitä välittömien, lähes nollamaksujen lähettämiseen. Verkkonsa turvaamiseksi Bitcoin, Litecoin ja monet muut kryptovaluutat käyttävät PoW-järjestelmää (proof-of-work). Litecoinin louhijoiden on käytettävä laskentatehoaan monimutkaisten kryptografisten arvoitusten ratkaisemiseen, jotta he voivat lisätä uusia Litecoin-tapahtumalohkoja lohkoketjuun ja ansaita palkkion.

Mitä Mimblewimble tekee Litecoinille?
Miten Litecoin toimii?

Proof-of-workin tarkoituksena on koota kiistaton tietue, joka vahvistaa tietojen tarkkuuden. Proof-of-Workissa (PoW) yhden osapuolen on osoitettava kaikille muille verkon henkilöille, että tietty määrä laskennallista työtä on suoritettu. Toisin kuin Bitcoin, Litecoin käyttää tähän tarkoitukseen vähemmän resursseja vaativaa Scrypt-algoritmia.

CRYPTOASSETS: MITÄ HALUSIT TIETÄÄ SÄÄNTELYSTÄ

Kuinka sijoittaa Litecoiniin LTC

Litecoin oli yksi ensimmäisistä menestyneistä altcoineista, ja se on saanut osakseen kritiikkiä sen arvolupauksen epäselvyyden vuoksi. Juuri tästä syystä yksilöt ovat kiinnostuneita siitä.

Litecoin-inflaatiota ohjataan puolitusmekanismilla. Koska se luotiin vuonna 2011, sen lohkoketju on osoittautunut riittävän turvalliseksi välttääkseen 51 prosentin hyökkäykset, jotka tapahtuvat, kun louhintayksikkö tai -yksiköt ottavat yli 51 prosenttia verkon turvaavasta laskentatehosta ja käyttävät sitä lohkoketjun muuttamiseen. historia.

Koska se ei ole joutunut vakavien hyökkäysten kohteeksi, sen luotettavuutta pidetään kryptovaluuttamaailman “hopeareunuksena”: luotettava kryptovaluutta, jota voidaan käyttää liiketoimiin kohtuullisin kustannuksin.

Kun litecoinin tarjonta vähenee ja luomisasteet laskevat, yhä useammat sijoittajat ja kauppiaat pitävät sitä hyvänä tapana ennustaa tulevia hintoja. LTC voidaan sisällyttää salkkuun sen luotettavuuden vuoksi, jolloin sijoittajat pääsevät osallisiksi kryptovaluuttamarkkinoiden muutoksista ilman tappioita.

Onko LTC-kolikko hyvä sijoitus?
Litecoin-verkko

Anonymiteetin säilyttäminen Litecoinissa on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin verkoissa, joissa transaktiomaksut ovat korkeammat, koska rahansiirtokustannukset ovat alhaisemmat. Sitä käytetään myös tavaroiden ja palveluiden ostamiseen, ja sitä tukevat useimmat kryptovaluuttamaksualustat.

Litecoin on erittäin likvidi digitaalinen valuutta, jolla käydään laajalti kauppaa useimmissa suurimmissa kryptovaluuttapörsseissä, mikä tekee siitä ihanteellisen sijoittajille. Jotkut käyttäjät käyttävät sitä rahan siirtämiseen eri pörssien tai luottoalustojen välillä, koska transaktiot sen verkossa ovat suhteellisen edullisia, toisin kuin Bitcoinin tai Ethereumin kaltaisissa verkoissa, joissa transaktiomaksut voivat olla kohtuuttoman korkeita.

Litecoin-verkko käsittelee päivittäin yli 100 000 transaktiota, ja siinä on keskimäärin 200 000-300 000 aktiivista osoitetta. Vaikka se ei ole yhtä suosittu kuin Bitcoin-verkko, sen hyödyllisyys on kiistaton.

 Litecoin-verkko
Miten voin panostaa Litecoiniin ja tehdä voittoa?

Miten voin panostaa Litecoinin ja tehdä voittoa?

Litecoin PoS -verkko lanseerattiin vuonna 2020 suorituskykyä parantavana ja ainutlaatuisena versiona Bitcoinin koodipohjasta. LTCP:n validoimiseksi ja panostamiseksi on panostettava kypsytettyjä kolikoita, koska kyseessä on proof-of-stake-järjestelmä. Lisäksi panostettavien kolikoiden on oltava yhteensopivia osoite-/transaktiotyyppien osalta.

Jotta voit aloittaa kolikoiden panostamisen, tarvitset lompakon, jossa on jonkin verran LTC:tä. Voit panostaa kolikkoihisi laittamalla ne yhteen pörssiin pörsseissä, jotka tarjoavat panospalveluja. Näin ollen voit validoida lohkoja ja ansaita vasta luotuja Litecoineja.

Onko Litecoinin ostaminen hyvä sijoitus?

Vaikka Litecoin ei olekaan johtava kryptovaluutta, se on osoittanut jatkuvaa teknistä kehitystä, mikä tekee siitä älykkään sijoituskohteen. Tuottoisa sijoitus on sellainen, joka muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Kuten missä tahansa yrityksessä, käytä varovaisuutta, tee tutkimuksia, äläkä koskaan sijoita enemmän kuin sinulla on varaa menettää.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille