Mikä on altcoin?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Ovatko altcoinit parempia kuin bitcoinit?

Koska altcoinit ovat erillinen omaisuuserä bitcoinin sijaan, ne eivät aiheuta inflaatiota bitcoineihin. Esimerkiksi uusi listautumisanti New Yorkin pörssissä ei aiheuta hintainflaatiota olemassa olevissa osakkeissa. Tämä johtuu siitä, että Bitcoin on ainutlaatuinen omaisuuserä eikä se ole vaihdettavissa muiden kryptovaluuttojen kanssa.

⚡️ Mikä kryptovaluuttapörssi on turvallisin?

Ei ole sattumaa, että Coinbase Pro, joka tukee Coinbasea, on yksi turvallisimmista alustoista. (Itse asiassa Coinbase Pro oli yksi johtavista ehdokkaista parhaan kryptovaluuttapörssin tittelin saajaksi kokonaisuudessaan).

⚡️ Mikä on paras kryptovaluutta, johon kannattaa sijoittaa vuonna 2023?

Parhaat kryptovaluutat, joihin kannattaa sijoittaa vuonna 2023
✔️ Bitcoin.
✔️ Etherium.
✔️ ApeCoin.
✔️ Binance-kolikko.
✔️ Unisvop.
✔️ Solana.
✔️ Dogicoin.
✔️ Cardano.

⚡️ Mikä on Fiat kryptossa?

Fiat on termi, jota käytetään kuvaamaan rahaa, jonka on tuottanut keskuspankki tai muu rahoitusyksikkö (Fed ei ole keskuspankki hetkeen). Se on tavallisia ruplia, dollareita, euroja ja niin edelleen.

⚡️ Miten tehdä kryptolompakko?

Mene App Storeen tai Play Marketiin käyttöjärjestelmästäsi riippuen ja hanki Trustee Wallet. Se vie sinulta alle 2 minuuttia. Rekisteröitymistä ei tarvita, ja lompakko-osoite annetaan automaattisesti!
5 parasta kryptosovellusta

Altcoinit ovat vaihtoehtoisia kryptovaluuttoja, jotka eroavat Bitcoinista monin tavoin. Jotkin altcoinit käyttävät esimerkiksi erilaista konsensusmenetelmää lohkojen luomiseen tai transaktioiden todentamiseen. Ne voivat myös tarjota lisä- tai uusia ominaisuuksia, kuten älykkäitä sopimuksia tai pientä hintavaihtelua, joita bitcoinit eivät tällä hetkellä tarjoa.

Kryptovaluuttoja on nyt yli 14 000. Pelkästään Bitcoinin ja Etherin osuus koko kryptovaluuttamarkkinoista oli CoinMarketCapin mukaan lähes 60 prosenttia marraskuussa 2021. Altcoinit (vaihtoehtoiset kolikot) ovat muunlaisia kryptovaluuttoja, joita voidaan käyttää bitcoinin sijaan. Koska niitä luodaan usein bitcoineista, altcoinien hinnanmuutokset muistuttavat BTCUSD:n hinnanmuutoksia. Altcoinit voivat myös tarjota erilaisia tai lisäominaisuuksia, kuten älykkäitä sopimuksia, joita bitcoinit eivät tällä hetkellä tarjoa.

Mikä on altcoin
Mitä ovat altcoins esimerkkejä?

Kryptovaluuttasijoitusten ekosysteemit ja uusien markkinoiden luominen näille kolikoille tekevät kuitenkin analyytikkojen mukaan altcoinien hintavaihtelut riippumattomiksi Bitcoin-kaupankäyntisignaaleista.

Alla on lueteltu kymmenen suosituinta kryptovaluuttaa markkina-arvolla mitattuna:

  • Etherium
  • XRP
  • peg
  • Cardano
  • Herne
  • Tähti
  • Yhdysvaltain dollarin kolikko
  • Dogecoin hinta
  • Ketjulenkki
  • Uniswap

10 KRYPTOVALUUTTAA, JOITA KANNATTAA OSTAA JA PITÄÄ HALLUSSA VUONNA 2023

Luettelo on päivitetty viimeksi 30. marraskuuta 2021.

Onko Bitcoin Stablecoin?

Mitä altcoin ostaa tänään

Altcoinien ymmärtäminen.

Altcoinit ovat kaikki kryptovaluutat, jotka eivät ole bitcoineja. “Altcoin” on lyhenne sanoista alternative coin, ja sillä tarkoitetaan mitä tahansa muuta digitaalista valuuttaa kuin Bitcoinia. Useimmilla altcoineilla on samanlainen perusrakenne kuin Bitcoinilla, ja ne toimivat vertaisjärjestelminä tai hajautettuina tietokoneina, jotka pystyvät käsittelemään suuria tietomääriä ja transaktioita nopeasti. Joissakin tapauksissa altcoinit ovat Bitcoin-protokollan haarautumia, jotka eroavat toisistaan esimerkiksi algoritmiensa, kolikoiden kokonaistarjonnan tai transaktioiden nopeuden suhteen.

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen välillä on kuitenkin useita eroja. Bitcoin oli yksi ensimmäisistä esimerkeistä kryptovaluutasta, ja sen periaatteet ja arkkitehtuuri ovat ohjanneet muiden kolikoiden suunnittelua ja kehitystä. Sen toteutuksessa on sen sijaan useita puutteita.

Mitä altcoin ostaa tänään
Mikä on altcoin

Esimerkiksi lohkojen luomiseen käytetty algoritmi – proof-of-work (PoW) – vie paljon virtaa ja aikaa. Bitcoinin kyky tukea älykkäitä sopimuksia on myös rajoitettu. Altcoinit parantavat Bitcoinin havaittuja rajoituksia luodakseen kilpailuetua. Energiankulutuksen ja ajan vähentämiseksi useat altcoinit käyttävät Proof-of-Stake (PoS) -menetelmää Proof-of-Work (PoW) -konsensusmekanismin sijaan.

Älykkäät sopimukset perustuvat Ethereum-lohkoketjussa kaasuna (tai transaktiomaksuna) käytettyyn eetteriin, joka on maailman toiseksi suurin kryptovaluutta markkina-arvoltaan. Ethereum 2.0:n julkaisupäivänä 31. tammikuuta 2019 Etherin kaltaiset kolikot täyttävät bitcoineja vastaan pitkään esitetyt vastaväitteet, kuten skaalautuvuuden ja kestävyyden.

Altcoinit ovat luoneet itselleen markkinat erottautumalla bitcoineista. Tämän seurauksena sijoittajat ovat kerääntyneet alalle, koska he näkevät niissä potentiaalia vaihtoehtona Bitcoinille. Sijoittajat odottavat voittoa altcoinien suosion ja arvon kasvaessa.

Altcoineja on monenlaisia.

Alla on luettelo tärkeistä altcoineista, jotka on luokiteltu niiden käyttötarkoituksen ja toiminnan mukaan:

Kaivostoimintaan perustuva.

Mikä on louhintatehtävä?
Mikä on kaivosjärjestelmä?

Kaivostoimintaan perustuvia altcoineja louhitaan. Suurin osa louhintaan perustuvista kryptovaluutoista käyttää PoW:tä, jossa monimutkaisia ongelmia ratkaistaan uusien lohkojen tuottamiseksi, jotta voidaan laskea liikkeeseen uusia kolikoita. Litecoin, Monero ja ZCash ovat kolme esimerkkiä kaivostoimintaan perustuvista kryptovaluutoista.

Suurin osa vuoden 2020 alussa suosituimmista altcoineista perustui louhintaan. Esikaivostoiminta, joka sisältyy usein alkuperäiseen kolikkoantiin (ICO), on vaihtoehto kaivostoimintaan perustuville altcoineille. Tällaisia kolikoita ei synny algoritmin avulla, vaan ne annetaan pois ennen kuin ne menevät kryptovaluuttamarkkinoille. Ripple XRP on ennalta louhittu altcoin.

Mitä vakaat kolikot ovat ja miten niitä käytetään?

Onko stablecoin hyvä sijoitus?
Mitä ovat stablecoins

Kryptovaluuttojen syntyyn ja kehitykseen on liittynyt huomattavaa volatiliteettia. Stablecoineilla pyritään vähentämään markkinoiden yleistä volatiliteettia sitomalla niiden arvo hyödykekokoelmaan, kuten fiat-valuuttoihin, jalometalleihin tai muihin kryptovaluuttoihin.

Stablecoin-hintojen laskusuuntauksen odotetaan jatkuvan, mutta vähittäismyyjä voi peruuttaa myynnin, jos epävakaus tai muut ongelmat ilmenevät. Stablecoinin hinnan ei pitäisi vaihdella liikaa sen arvosta. USDT Tether, DAI MakerDAO ja USD Coin (USDC) ovat tunnettuja stablecoineja. Visa Inc. ( V ) ilmoitti maaliskuussa 2021, että se alkaa suorittaa joitakin transaktioita USDC-verkossaan Ethereumin lohkoketjun kautta ja että lisää selvityskapasiteettia otetaan käyttöön myöhemmin vuonna 2021.

STO-turvatunnisteet

Mitkä ovat parhaita arvopaperimerkkejä?
Onko STO laillista?

Arvopaperilähetteet ovat samanlaisia kuin arvopaperit, joilla käydään kauppaa pörssissä, mutta ne ovat digitaalista alkuperää. Arvopaperilähteet muistuttavat perinteisiä osakkeita, ja ne lupaavat usein osakkeenomistajille pääomaa omistusoikeuden tai osingonmaksun muodossa. Näköpiirissä oleva mahdollisuus tällaisten arvopaperipelimerkkien hintojen nousuun on merkittävä kannustin sijoittajille sijoittaa niihin.

Vuonna 2021 Bitcoin-lompakkoyritys Exodus toteutti SEC:n hyväksymän Reg A+ -polettimyynnin ja myi 75 miljoonan dollarin arvosta kantaosakkeita, jotka muunnetaan poleteiksi Algorand-lohkoketjussa. Tämä on merkittävää, koska kyseessä on ensimmäinen digitaalinen arvopaperi, jolla jaetaan osakkeita Yhdysvalloissa rekisteröidylle yritykselle.

meme-kolikot

Mitkä ovat parhaat meemikolikot ostettavaksi?
Meemimerkit”

Meemikolikot perustuvat nimensä mukaisesti vitsiin tai huvittavaan ilmeeseen muista tunnetuista kryptovaluutoista. Ne kehittävät yleensä suosiota lyhyen ajan kuluessa, ja niitä työntävät verkossa usein tunnetut kryptovaluuttavaikuttajat ja yksityissijoittajat, jotka yrittävät hyötyä lyhytaikaisista voitoista.

Elon Musk, Tesla, Inc. ( TSLA ) toimitusjohtaja ja kryptovaluutan harrastaja on usein twiitannut kryptisiä viestejä top-meemikolikoista Dogecoin ( DOGEUSD ) ja Shiba Inu, joiden on tiedetty muuttuvan merkittävästi hinnassa. Kun Elon Musk lähetti kuvan lemmikistään Flockysta, Shiba Inusta, Shiba Inun hinta nousi yli 50 prosenttia.

Mikä on altcoin Dogecoin?
Elon Musk-pohjaiset meemikolikot kokevat lyhytaikaisen villityksen

Monet ovat kutsuneet näiden altcoinien merkittävää kasvua huhti- ja toukokuussa 2021 “meme-kolikkokaudeksi”, jolloin sadat näistä kryptovaluutoista saivat valtavia prosentuaalisia nousuja, jotka perustuivat puhtaaseen spekulointiin.

Mikä on Utility Token?

Mitä ovat utility tokens esimerkkejä?
Ovatko hyödyllisyyspoletit hyvä sijoitus?

Verkkoresurssien käyttämiseen käytetään apukoodeja. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi palveluihin, verkkokustannuksiin tai niiden lunastamiseen. Toisin kuin arvopaperimerkit, hyödyllisyysmerkit eivät tarjoa tuottoa tai omistusosuutta. Filecoin-palvelumerkki on esimerkki palvelumerkistä, jota voidaan hyödyntää tallennustilan hankkimiseen Filecoin-verkossa.

Onko hyvä idea sijoittaa altcoineihin?

Altcoin-markkinat ovat vielä kypsymättömät. Koska viime aikoina on lisääntynyt määrä yksityissijoittajia, jotka yrittävät tehdä voittoa kryptovaluuttojen hinnanmuutoksista, pörsseissä saatavilla olevien altcoinien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Monilla näistä kauppiaista ei kuitenkaan ole tarpeeksi rahaa riittävän markkinaliquidiyden luomiseen, mikä voi johtaa suuriin hinnanvaihteluihin, kun sijoittaja yrittää ostaa tai myydä.

Miten sijoitan altcoineihin?
Mikä on altcoin

Otetaan esimerkiksi Ethereum Ethereum, joka oli korkeimmillaan 12. tammikuuta 2018, jolloin se oli 1299,95 dollaria. Se romahti 597,36 dollariin vain muutamaa viikkoa myöhemmin, ja vuoden loppuun mennessä se oli laskenut 89,52 dollariin. Kuitenkin vain kaksi vuotta myöhemmin, marraskuussa 2021, Ethereum saavutti kaikkien aikojen huippunsa 19 783,06 dollarissa.

On kuitenkin yksi ongelma. Kryptovaluuttamarkkinat eivät ole vielä saavuttaneet kypsyyttä. Lukuisista yrityksistä huolimatta kryptovaluuttojen arviointiin ei ole vakiintuneita kriteerejä tai mittareita. Suurin osa altcoin-markkinoista perustuu spekulointiin. On useita esimerkkejä uinuvista kryptovaluutoista, jotka eivät ole saaneet tarpeeksi vetovoimaa tai yksinkertaisesti kadonneet sijoittajien varojen keräämisen jälkeen.

Mitkä ovat 4 Altcoinia?
Ovatko altcoinit hyvä sijoitus?

Näin ollen altcoin-markkinat on tarkoitettu sijoittajille, jotka haluavat ottaa suuren riskin toimimalla sääntelemättömillä ja muuttuvilla markkinoilla, jotka ovat alttiita volatiliteetille. Heidän on myös pystyttävä käsittelemään nopeiden hinnanmuutosten aiheuttamaa jännitystä. Näille ihmisille kryptovaluuttamarkkinat saattavat tarjota erinomaisia tuottoja.

Plussaa

✔️ Altcoinit ovat bitcoinien “parempia muunnelmia”, koska ne pyrkivät korjaamaan bitcoinin puutteita.

✔️ Bitcoinin tavoitteena oli olla väline päivittäisiä liiketoimia varten, mutta muut kryptovaluutat, kuten stablecoins, voivat mahdollisesti täyttää tämän tavoitteen.

✔️ Jotkin altcoinit, kuten Ethereum Ethereum ja Cardano ADA, ovat jo saavuttaneet suosiota valtavirtayritysten keskuudessa, mikä on johtanut niiden korkeaan arvoon.

✔️ Altcoineja voidaan ostaa ja myydä, ja sijoittajilla on useita vaihtoehtoja valitessaan, mihin altcoiniin sijoittaa.

Ovatko Altcoinit hyvä sijoitus?
Mitkä valuutat jäävät henkiin?

haittoja

❌ Altcoinien sijoitusmarkkinat ovat huomattavasti pienemmät kuin bitcoinin. Bitcoinilla on noin 42 % kryptovaluuttojen kokonaismarkkinoista marraskuussa 2021.

❌ Koska jalometalleille ei ole olemassa sääntelyä tai määrättyjä standardeja, altcoin-markkinoilla on paljon vähemmän sijoittajia ja rajoitettu likviditeetti. Tämän vuoksi niiden hinnat ovat epävakaampia kuin bitcoinien.

❌ Sijoittaminen kryptovaluuttaan ei ole aina yksinkertaista, varsinkin kun monet niistä ovat identtisiä keskenään ja niiden toiminnot saattavat aluksi vaikuttaa samankaltaisilta.

❌ On olemassa useita “kuolleita” kryptovaluuttoja, jotka ovat vieneet rahaa sijoittajilta.

Mitkä valuutat jäävät henkiin?

Mitä ovat stablecoins
Millä kryptovaluutalla on paras tulevaisuus?

Keskustelulla altcoinien ja tietenkin kryptovaluuttojen tulevaisuudesta on pitkä historia. 1800-luvun alussa Yhdysvalloissa oli liikkeellä useita erilaisia ja erilaisia paikallisia valuuttoja. Jokaisella oli omat ominaisuutensa ja se oli turvattu toisella välineellä.

Esimerkiksi valtion kultareservit olivat perustana kultatodistuksille. Samoin liittovaltion tuki tuki Yhdysvaltain sisällissodan aikaisia seteleitä. Liittovaltion lisäksi myös osavaltioiden hallitukset laskivat liikkeelle omaa rahaa, jonka tukena oli toisinaan vilpillisiä varantoja. Tämä vastaa altcoin-markkinoiden tämänhetkistä tilannetta. Markkinoilla on nykyään satoja vaihtoehtoisia kolikoita, joista jokainen väittää tarjoavansa ainutlaatuisen palvelun ja markkinat.

Mikä kryptovaluutta selviää?
Voiko bitcoin kaatua nollaan?

Vaikka ei ole olemassa yhtä digitaalista valuuttaa, joka voisi tiivistää vaihtoehtoisten markkinoiden nykytilan, on todennäköistä, että suurin osa tällä hetkellä saatavilla olevista yli 1800 altcoinista epäonnistuu. Altcoinien markkinat kapenevat lopulta muutamiin kolikoihin, joilla on todellista hyötyä ja käyttötapauksia. Altcoinit ovat yksinkertainen tapa laajentaa kryptovaluuttasijoitustietämystään bitcoinin ulkopuolelle. Kryptovaluuttamarkkinoiden rallien tuotot ovat olleet moninkertaisia Bitcoiniin verrattuna. Altcoin-sijoittamiseen liittyy kuitenkin useita riskejä, joista vähäisin ei ole sääntelyn puute.

Mikä krypto kannattaa ostaa tänään pitkällä aikavälillä?
Mitä ovat stablecoins

Kun kryptovaluuttamarkkinat kypsyvät, ne tuovat lähes varmasti lisää monimutkaisuutta ja rahaa alalle, mikä tasoittaa tietä sääntelylle ja vähentää volatiliteettia.

5 kolikkoa, jotka eroavat merkittävästi Bitcoinista

Vaikka mikään muu kryptovaluutta ei ole onnistunut “syrjäyttämään” Bitcoinin arvoa, monet hankkeet ovat osoittaneet olevansa riittävän arvokkaita sijoittajien ja kehittäjien maailmanlaajuiselle yhteisölle:

1. Ethereum (ETH)

5 kolikkoa, jotka eroavat huomattavasti Bitcoinista
Ethereum on kryptoalan toiseksi suurin lohkoketju.

Vitalik Buterin perusti sen vuonna 2013, ja se on kehittynyt omaisuuserästä älykkäiden sopimusten ja dAppien alustaksi. Sen natiivilla tokenilla, eetterillä (ETH), voidaan käydä kauppaa useimmissa kryptopörsseissä, sitä voidaan käyttää transaktiomaksujen maksamiseen tai vakuudeksi ERC-20-tokeneille, joilla on Defi-hyöty.

2. Ketjulenkki (LINK)

Chainlink on Ethereumin lohkoketjuun rakennettu hajautettu oraakkeli-verkko, joka yhdistää älykkäät sopimukset ketjun ulkopuolisiin tietoihin ja palveluihin. LINK-tokenilla käytetään Chainlink-verkkoa, jossa on kaksi osaa: ketjussa ja ketjun ulkopuolella.

3. Aave

Ethereum on kryptojen toiseksi suurin lohkoketju
Mitä ovat altcoinit?

AAVE:n avulla voit lainata tai lainata kryptovaluuttaa ilman välittäjää, mikä on keskeinen etu nykyisessä rahoitusympäristössä. Talleta vain varoja älysopimukseen, niin pääset ansaitsemaan korkoa tallettamallesi summalle ja voit käyttää samaa talletusta vakuutena, jos tarvitset lainaa.

4. Stellar Lumens (XLM)

Stellar on avoimen lähdekoodin maksuverkko
Miten tunnistan altcoinini?

Stellar on avoimen lähdekoodin maksuverkko, joka toimii globaalien rahoitusjärjestelmien hajautettuna välittäjänä lohkoketjussa. Stellar-verkko suunniteltiin siten, että kaikki maailman rahoitusjärjestelmät voisivat toimia saumattomasti yhdessä yhdellä alustalla. Ripplen toinen perustaja Jed McCaleb oli eri mieltä Ripple-projektin suunnasta ja päätti luoda Stellarin vuonna 2014. Stellarin kehittämisen päätavoitteena oli tehdä kansainvälisistä rahansiirroista mahdollisia kaikille ja kaikille.

5. Uniswap on kryptovaluuttojen hajautettu vaihto.

Uniswap on Ethereum-lohkoketjulla luotu hajautettu vaihtojärjestelmä. Se otettiin käyttöön vuonna 2018, ja siinä käytetään lohkoketjuun perustuvaa automaattista markkinatakausta. Uniswapin avulla ei tarvita tilauskirjoja. Sen sijaan kuka tahansa voi ryhtyä markkinatakaajaksi tallettamalla varojaan pooliin, jossa he sitten ansaitsevat palkkioita, jotka perustuvat mihin tahansa kaupankäyntitoimintaan.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille