Krypto-optioiden kaupankäynti: Kryptooptiot: Call Put optiot

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Onko mahdollista käydä kauppaa kryptovaluuttaoptioilla?

Oletko miettinyt, onko mahdollista käydä kauppaa kryptovaluuttaoptioilla? No, vastaus on kyllä! Vielä vähän aikaa sitten optioilla kaupankäynti oli mahdollista vain perinteisillä markkinoilla. Mutta nyt teknologian ja rahoituksen kehittymisen ansiosta myös kryptovaluuttakauppiaat pääsevät käsiksi näihin tuottoisiin mahdollisuuksiin.

⚡️ Mitä ovat kryptooptiot?

Johdannaiset ja optiot ovat kaksi erillistä mutta toisiinsa liittyvää käsitettä, jotka yksityishenkilöt usein sekoittavat. Kryptovaluuttajohdannaiset tai optiot, kuten ne yleisemmin tunnetaan, antavat sijoittajille mahdollisuuden ostaa tai myydä omaisuuseriä tiettynä ajankohtana tulevaisuudessa ennalta määrättyyn hintaan. Liikkeeseenlaskijat tuottavat näitä välineitä ja kauppiaat ostavat niitä; kauppiaat eivät kuitenkaan voi hyödyntää niitä itse.

⚡️ Voinko ostaa optioita Etheriumista?

Ethereumia voi hankkia kahdella tavalla: käymällä kauppaa pörssissä tai vertaismarkkinapaikan kautta. Jos sinulla on jonkin verran Ethereumia, tee spot- ja marginaalikauppoja pörsseissä maksimoidaksesi voittosi. Muussa tapauksessa voit sijoittaa Ethereum-johdannaiseen välittäjän kanssa saadaksesi ajan mittaan suurempia tuottoja.

⚡️ Mikä on turvallinen tapa ostaa kryptovaluuttaoptioita?

Jos olet valmis ottamaan askeleen ja aloittamaan sijoittamisen digitaalisiin valuuttoihin, älä etsi kauempaa kuin Bit.com, Deribit ja FTX – kolme erinomaista pörssiä, joista uusi matkasi voi alkaa!

Kohde-etuuden tiettyyn hintaan eräpäivänä (tai ennen sitä). Eräpäivänä. Osakeoptiokauppa antaa omaisuuserän omistajalle oikeuden myydä se tiettyyn hintaan, kun taas myyntioptio antaa oikeuden myydä, jos sen markkina-arvo laskee alle tietyn määrän.

Onko mahdollista käydä kauppaa kryptovaluuttaoptioilla?
Mikä on paras alusta kaupankäynnin krypto-optioita?

Optiot, kuten muutkin johdannaiset, ovat yksinkertaisesti sopimuksia, joiden avulla sijoittajat voivat pelata uhkapeliä kohde-etuuden tulevasta hinnasta, ja ne voidaan maksaa käteisenä (Yhdysvaltain dollareina) tai todellisina kryptovaluuttoina (bitcoin, eetteri jne.).

Deribit, maailman suurin krypto-optioalusta, selvittää krypto-optiosopimukset käteisellä. OKEx, toiseksi suurin krypto-optiopörssi, toimittaa krypto-omaisuutta fyysisesti sijoittajille kaupasta irtautumisen yhteydessä. Kun esimerkiksi kauppias irtautuu bitcoin-optiokaupasta onnistuneesti OKExissä, hän saa voittonsa bitcoineina selvityksen yhteydessä.

Mitä ovat kryptooptiot
Kuinka käydä kauppaa optioilla

Mitä ovat kryptooptiot ja miten ne toimivat?

Kryptovaihtoehtoja on kahdenlaisia: Eurooppalaisia ja amerikkalaisia.

 1. Amerikkalainen: American: Ostajalla on mahdollisuus täyttää sopimus milloin tahansa ennen sen päättymistä.
 2. Eurooppalainen: Ostaja voi täyttää sopimuksen vasta, kun se erääntyy.

Huomaa, että eurooppalaistyyliset optiot voidaan käyttää vasta päättymispäivänä, mutta ne voidaan silti myydä tai sulkea ennenaikaisesti, jos ostaja haluaa.

kryptooptiot kaupankäynti. call put optiot
Mitä ovat kryptooptiot?

Optioita on kahta eri tyyppiä: osto- ja myyntioptioita.

 • Soita: Oikeus hankkia kohde-etuus
 • Laita: Oikeus myydä kohde-etuus

Optiokauppaprosessi on seuraava: optioiden myyjä kirjoittaa osto- ja myyntisopimukset. Kullakin sopimuksella on päättymispäivä, ja se on käytettävä tiettyyn toteutushintaan.

Miten kryptovaluuttaoptiot toimivat?
Voinko käydä kauppaa kryptovaluutta optiot?

Tällä tarkoitetaan hintaa, jolla optionhaltija voi ostaa tai myydä kohde-etuuden optiota käyttäessään. Jos osto-optio käytetään, myyjän on myytävä kohde-etuus ostajalle toteutushintaan. Myyntioptio antaa haltijalleen oikeuden myydä kohde-etuuden tiettyyn hintaan, ja jos optio käytetään, ostajan on ostettava kohde-etuus myyjältä kyseiseen toteutushintaan.

Onko kryptovaluutta parempi kuin optiot?
Mikä on osto-optio kryptovaluutassa?

Sopimus eri vaihtoehdoista käydään sitten kauppaa krypto-optioiden pörssissä. Option ostaja voi myös tehdä toimeksiannon pörssissä, ja option myyjä voi myydä sen.

Option preemio on hinta, jolla se voidaan toteuttaa. Jos tämä termi muistuttaa sinua vakuutuksesta, niin se muistuttaa sitä monin tavoin. Esimerkiksi myyntioption ostaja ostaa suojaa kohde-etuuden arvon laskua vastaan. Optio-oikeuden haltija vakuuttaa, että myyjä ostaa häneltä kohde-etuuden tiettyyn hintaan, jos kohde-etuuden arvo laskee alle toteutushinnan.

kryptovaluutta optiot kaupankäynnin selitys
Kryptofutuurit ja -optiot

Palkkiokustannus määräytyy sopimuksen jäljellä olevan juoksuajan, implisiittisen volatiliteetin (kohde-etuuden hinnan odotettu keskihajonta sopimuksen alku- ja loppupäivinä), korkojen ja vallitsevien markkinaolosuhteiden perusteella.

Kohde-etuuden senhetkinen hinta vaikuttaa option preemioarvoon.

 • Rahassa (ITM): Kun osto on rahassa, se tarkoittaa, että lunastushinta on alhaisempi kuin kohde-etuuden senhetkinen arvo. Kun myyntihinta ylittää sen nykyhinnan, se on rahassa.
 • Rahan sisällä (ATM: Kun lunastus- tai myyntihinta on yhtä suuri tai suurempi kuin osto- tai myyntihinnan nykykurssi, puhutaan “at-the-money” -osto- tai myyntihinnasta.
 • Out of the Money (OTM): Kun lunastushinta on korkeampi kuin kohde-etuuden nykyinen hinta, sitä kutsutaan “call spreadiksi”. Se tapahtuu, kun myyntihinnan toteutushinta on alhaisempi kuin nykyinen markkinahinta.

Osto-optio maksaa enemmän, kun oikeus ostaa se on pienempi kuin kohde-etuuden senhetkinen markkina-arvo, koska sopimus on “rahassa” ja sillä on jo luontainen arvo. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että sopimuksen päättyessä hinta on edelleen toteutushinnan yläpuolella ja että sopimus lopulta toteutetaan. Sama pätee myyntioptioihin, joiden preemio on korkeampi, kun ne ovat “rahassa”.

kryptovaluutta optiot kaupankäynnin selitys
Voitko käydä kauppaa krypto-optioilla?

Katsotaanpa esimerkiksi Bobia. Hän uskoo, että yhden bitcoinin arvo on helmikuun loppuun mennessä paljon korkeampi kuin se on tällä hetkellä. Tästä hyötyäkseen hän päättää ostaa 10 eurooppalaistyyppistä osto-optiota, joiden toteutushinta on 36 000 dollaria ja preemio 0,002 bitcoinia per sopimus, joka päättyy 28. helmikuuta.

0,002 bitcoinia 34 000 dollarilla = 68 dollaria Bobin ostaessa osto-optioita. 10 x 68 = $680.

Bobilla on oikeus hankkia 0,1 bitcoinia 36 000 dollarilla kutakin kolikkoa kohti tämän sopimuksen ehtojen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että kun sopimus päättyy helmikuun lopussa, Bob voi ostaa yhden bitcoinin 36 000 dollarilla. (10 x 0.1 = 1)

Mitä kreikkalaiset ovat kryptovaluutta optiot
Mitä vaihtoehtoja kreikkalaiset kertovat sinulle?

Skenaariossa A bitcoinin hinta on päättymishetkellä 40 000 dollaria. Bob käyttää optionsa bitcoinin ostamiseen ja tekee 4 000 dollarin voiton (40 000 dollaria – 36 000 dollaria = 4 000 dollaria). Kun hän vähentää preemionsa 3 320 dollarin lopputuloksesta, hän saa hieman yli puolet tästä summasta eli 50 prosentin tuoton sijoitukselleen.

Skenaariossa B bitcoinin hinta on päättymispäivänä 32 000 dollaria. Sopimuksesta tulee arvoton, ja Bob menettää koko 680 dollarin palkkionsa.

Riskinhallintavaihtoehdot

Ihmiset, jotka haluavat sijoittaa bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin mutta eivät nauti markkinoiden volatiliteetista, voivat käyttää optioita riskien vähentämiseen suojautumalla mahdollisilta markkinamuutoksilta.

Sen sijaan, että myisit Bitcoinisi markkinoiden romahduksen välttämiseksi, voit ostaa myyntioptioita. Tällä tavoin suurin haittapuolesi rajoittuisi maksamiisi palkkioihin eikä koko Bitcoinin arvoon.

Optiot tarjoavat keinon vähentää investointeihin tarvittavaa rahamäärää, mikä vapauttaa pääomaa tuottojen saamiseksi muilla aloilla.

Optiot riskienhallinnassa
Kuinka suosittuja kryptooptiot ovat?

Vaihtoehtojen kreikkalaiset: Greaks: Yleiskatsaus

Kreikkalaiset saattavat vaikuttaa oudolta, mutta ne viittaavat yksinkertaisesti neljään muuhun muuttujaan, jotka voivat vaikuttaa optiosta maksettavaan palkkioon. Näiden symbolien käyttö optiokaupassa otettiin ensimmäisen kerran käyttöön “Black-Scholes-mallissa”, matemaattisessa kaavassa, jonka Harvardin taloustieteilijät Fisher Black, Myron Scholes ja Robert Merton julkaisivat vuonna 1973 optioiden hinnoittelun standardoimiseksi. Malli suunniteltiin institutionaalisten sijoittajien käyttöön, ja se on edelleen käytössä.

Ennen Black-Scholesin mallia ei ollut selkeää tekniikkaa kunkin optiosopimuksen arvostamiseksi. Tätä menetelmää käytetään nykyään eurooppalaistyyppisten optioiden arvostamiseen. Muita hinnoittelumenetelmiä, kuten binomimallia, käytetään aiemmin käytössä olleen kumulatiivisen prospektiivifunktion lähestymistavan sijasta, koska yhdysvaltalaiset optiot voidaan käyttää ennenaikaisesti.

kryptooptiot kaupankäynnin selittäminen
“Kreikkalaisten” käyttäminen vaihtoehtojen ymmärtämiseen

Black-Scholesin mallin kaava on sitä vastoin yksinkertaisempi: n = E / (1+r)n.

C0 = S0N(d1) – Xe-rTN(d2), 

jossa d1 = [ln(S0/X) + (r + σ2/2)T]/ σ √T 

ja d2 = d1 – σ √T

Kymmenen tekijää edustavat kreikkalaiset kirjaimet (Θ), (Δ), (Γ) ja (V).

Mikä on optiosopimus? call put optiot
Voitko soittaa puheluita ja lyödä vetoa kryptossa?
 • Theta: Tämä on aika, joka kuluu option voimassaolon päättymiseen. Mitä korkeampi osto-option hinta on, sitä pidempi aika sillä on ennen vanhentumista. Se osoittaa, että
 • Delta: Delta: Laskee, kuinka paljon option hinta on muuttunut kohde-etuuden hinnan muutosten seurauksena. Pidä sitä todennäköisyytenä sille, että optio on rahassa eräpäivänä. Kun optio on rahassa, sen delta on 0,5. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos kohde-etuuden hinta nousee 1 dollaria, myös osto-optio nousee 0,50 dollaria. Osto-option delta kasvaa volatiliteetin noustessa ja myyntioption delta päinvastoin. Delta lasketaan 0-1:llä, kun kyseessä on osto, ja 0-1:llä, kun kyseessä on myynti.
 • Gamma: Gamma: Tämä mittaa, miten option delta muuttuu vastauksena kohde-etuuden hinnan muutoksiin. Gamma on korkeimmillaan, kun kohde-etuus on rahassa, ja se pienenee sitä mukaa, kun se siirtyy kauemmas toteutushinnasta. Jos esimerkiksi osto-option gamma on 0,25 ja kohde-etuus nousee 0,25 dollariin, kohde-etuus on 0,25 dollaria.
Kuinka käydä kauppaa kryptovaluuttojen osto-optioilla?
Voiko kryptovaluutan osto-optioita myydä?
 • Vega: Vega: Tällä tarkoitetaan määrää, jolla option hinta muuttuu volatiliteetin muuttuessa. Vega on korkeimmillaan, kun kohde-etuus on rahassa, ja se pienenee, kun se siirtyy kauemmas toteutushinnasta. Jos esimerkiksi osto-option vega on 0,20 ja volatiliteetti nousee yhden prosenttiyksikön, option hinta nousee 0,20 dollaria.
 • Rho: Rho: Option hinnan herkkyys korkojen muutoksille. Jos esimerkiksi osto-option rho on 0,25 ja korot nousevat yhden prosenttiyksikön, option hinta nousee 0,25 dollaria.

Ymmärtäminen “alastomien” osto- ja myyntioptioiden kaupassa

Mitä tarkoittaa olla “alasti” vaihtoehtojen kanssa? Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoittaa optioposition avaamista ilman vastakkaisen (“katetun”) position luomista kohde-etuuteen.

Mitä ovat kryptojen osto-optiot? call put optiot
Mistä voin ostaa kryptovaluutta optiot?

Joku, joka myy ostopyyntöä, edistää kohde-etuuden myyntiä, jos hän ei myös osta sitä. Joku, joka myy kattamatonta myyntiä, on pitkä positio kohde-etuutena olevassa hyödykkeessä, jos kyseinen myyntiä myyvä henkilö ei myös myy tuotetta.

On tärkeää tietää, että katteettomien osto- ja myyntisopimusten myyminen on paljon riskialttiimpi optiostrategia, ja se voi johtaa huomattaviin tappioihin.

Option myyjä omistaa yleensä kohde-etuuden kattaakseen mahdolliset tappiot, jos hinta laskee häntä vastaan. Oletetaan, että kuten skenaariossa A, Bobin optiosopimuksen luonut elinkeinonharjoittaja päätti hankkia yhden bitcoinin sopimuksen perustamishetkellä (34 000 dollaria). Hän tienasi tämän seurauksena 2 680 dollaria:

Salliiko Coinbase minun käydä optiokauppaa?
Defi kaupankäynti: johdatus optioihin
 • Bitcoinin arvo on kymmenkertaistunut sen perustamisesta lähtien, ja sen 10-vuotinen trendimittari on noin 9 prosenttia vuodessa.
 • Koska option myyjän on myytävä Bobille 40 000 dollarin arvosta bitcoineja 36 000 dollarin toteutushintaan, hänen voittonsa on -4 000 dollaria (koska option ostajan on ostettava takaisin 36 000 dollarin arvosta bitcoineja 38 500 dollarin maksuhintaan).
 • Palkkiotulot: 680 dollaria.

(6000 – 4000) + 680 = 2680

Jos option kirjoittaja olisi yksinkertaisesti ostanut ja tallentanut bitcoininsa, hän olisi saanut 6000 dollarin voiton.

Bitcoin-optioiden noteeraukset osto-optiot
Call put optiot

Oletetaan, että option kirjoittaja ei hankkinut yhtään bitcoinia, kun ostosopimus tehtiin. Hänen olisi pitänyt mennä kryptovaluuttapörssiin ja ostaa yksi bitcoin 40 000 dollarin hintaan, jotta hän olisi voinut toteuttaa sopimuksen päättymisajankohtana, jolloin hän olisi menettänyt 3 320 dollaria.

-4 000 dollaria (option ostajan on ostettava yksi bitcoin selvityshintaan 40 000 dollaria ja myytävä se 36 000 dollarilla).

Miksi ihmeessä joku tarjoaa kattamattomia osto- ja myyntioptioita?
Tässä tilanteessa voitot ovat 680 dollaria.

-4000 + 680 = -3320

Miksi ihmeessä kukaan tarjoaisi kattamattomia osto- ja myyntioptioita?

Kattamattomien optioiden myynnin tärkein vetovoimatekijä on se, että myyjän ei tarvitse sijoittaa omia rahojaan etukäteen. Lisäksi jokaisella optiokaupalla on vain kolme mahdollista lopputulosta, joten kullakin optiokaupalla on vain kolme mahdollisuutta.

Kohde-etuuden hinta nousee, jolloin Bob voi tehdä rahaa (voittoa) ja option kirjoittaja menettää rahaa.

Koska kohde-etuuden hinta ei muutu, ostaja päättää olla toteuttamatta sopimusta.

Kohde-etuuden hinta laskee ostajaa vastaan, joten hän kieltäytyy täyttämästä sopimusta.

Optioiden myyjä hyötyisi kahdesta kolmesta skenaariosta. Myyjän on laskettava riskit (jotka perustuvat kohde-etuuden volatiliteettiin), jotka liittyvät palkkioiden saamiseen ilman, että hänen on asetettava etukäteen rahaa kehitettyjen osto- ja myyntioptioiden kattamiseksi.

call put optiot
Miksi kukaan haluaisi myydä osto-option?

Mitä eroja on kryptovaluutta optiot ja tavallisen optiokaupan välillä?

Perinteiset optiot vs. kryptovaluutta optiot Perinteisen osto-optiolaskurin ja kryptovaluuttaoptioiden välisen kaupankäynnin ensisijaiset erot ovat, että kryptomarkkinat ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, kun taas perinteiset rahoitusmarkkinat toimivat vain maanantaista perjantaihin kello 9:30-16:00 itäistä aikaa. Kryptovaluuttamarkkinat ovat myös yleensä epävakaampia, mikä tarkoittaa, että voittomahdollisuudet voivat olla suuremmat, mutta myös riskit suuremmat.

Mitä alustoja on saatavilla krypto-optioiden kaupankäyntiä varten?

Onko ok myydä kattamatonta osto-optiolaskuria?
Onko kryptovaluutta parempi kuin optiot?

On olemassa muutamia eri alustoja, jotka tarjoavat kryptovaluuttaoptioiden kaupankäyntiä. Näitä ovat mm:

 • Deribit
 • FTX
 • OKEx
 • Binance
 • Huobi

Kuinka suosittuja kryptooptiot ovat?

kryptovaluutta optiot eivät ole yhtä suosittuja kuin perinteiset optiot. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että kryptovaluuttamarkkinat ovat vielä suhteellisen uudet ja epävarmat. Lisäksi krypto-optiokauppa edellyttää suurempaa ymmärrystä kuin tavallinen optiokauppa, koska kohde-etuudet ovat entistä epävakaampia. Krypto-optioiden suosio kuitenkin kasvaa, sillä yhä useammat alustat tarjoavat niitä ja yhä useammat kauppiaat pyrkivät hyötymään kryptovaluuttamarkkinoista.

Mitkä ovat krypto-optioiden edut muihin johdannaisiin verrattuna?

Onko kryptovaluutassa osto- ja myyntioptiokauppaa?
Miten kryptovaluutta optiot toimivat?

Krypto-optioilla on muutamia etuja muihin johdannaisiin verrattuna. Näitä ovat mm:

 • Niillä voidaan käydä kauppaa 24 tuntia vuorokaudessa, toisin kuin tavallisilla optioilla, joilla voidaan käydä kauppaa vain perinteisinä markkina-aikoina.
 • Ne ovat yleensä epävakaampia, mikä tarjoaa enemmän mahdollisuuksia voittoihin.
 • Ne vaativat korkeampaa ymmärrystä, mikä voi johtaa suurempiin voittoihin niille, jotka ovat valmiita oppimaan niistä.

Näistä eduista huolimatta kryptovaihtoehdot eivät ole riskittömiä. Kohde-etuuden volatiliteetti tarkoittaa, että suuria tappioita ja suuria voittoja on mahdollista saada. Niiden, jotka harkitsevat kaupankäyntiä krypto-optioilla, tulisi varmistaa, että he ymmärtävät siihen liittyvät riskit ennen kaupankäyntiä.

 • myyntioptio
 • put spread
 • myynti- ja ostosuhde

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille