Mitä kryptovaluutan tulevaisuus tuo tullessaan?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Millä kryptovaluutalla on paras tulevaisuus?

✔️Bitcoin on pitkä historia, ja tämä auttaa sinua ymmärtämään, miksi se on niin merkittävä. Bitcoin on yhä tänä päivänä arvokas sijoitus.
✔️Ethereum on lohkoketjuteknologiaan perustuva hajautettu maailmanlaajuinen älykkäiden sopimusten alusta. Ethereum lanseerattiin vuonna 2015, ja se on toiseksi suosituin kryptovaluutta (Ethereum Classic) uudella versiollaan 2.0, joka ratkaisee alkuperäisen version ongelmat.
✔️ Avalanche
✔️ Yhdysvaltain dollarin kolikko
✔️Binance Kolikko
✔️Pulsation.
✔️Earth
✔️Cardano

⚡️ Paljonko bitcoinin arvo on vuonna 2030?

Vuonna 2030 Bitcoin voi olla miljoonan dollarin arvoinen.

⚡️ Mikä on paras kryptovaluutta, johon kannattaa sijoittaa vuonna 2023?

Bitcoinin markkina-arvo lähestyy 100 miljardia dollaria, ja nyt on yli 1000 vaihtoehtoista digitaalista valuuttaa, joita kannattaa harkita. Ethereumin hinta on noussut noin 6-kertaiseksi pelkästään tänä vuonna. Ethereum on tunnetuin altcoin, ja monet sijoittajat ja harrastajat pitävät sitä paljon muuna kuin vain yhtenä kryptovaluuttana.

⚡️ Miksi XRP on niin alhaalla?

Ripplen kurssinousut olivat kuitenkin erittäin vaatimattomia muihin kryptovaluuttoihin verrattuna. Sen jälkeen, kun Yhdysvaltain arvopaperikomissio (US Securities and Exchange Commission) nosti kanteen Rippleä vastaan marraskuussa 2020, uudet XRP:n hintapiikit tulivat jonkin verran myöhään – vasta vuoden 2020 lopulla verrattuna useimpiin muihin kryptovaluuttoihin. XRP:n arvo laski SEC:n oikeusjutun seurauksena 0,70 dollarista 0,20 dollariin. Jotkut asiantuntijat ovat kuitenkin edelleen optimistisia XRP:n tulevaisuuden suhteen ja uskovat, että sen hinta voi nousta 0,75 dollariin vuoden 2021 loppuun mennessä.

Krypto tulevaisuus

Viime vuoden aikana olemme nähneet, kuinka bitcoin on saavuttanut uusia ennätyskorkeuksia, joita on seurannut jyrkkä pudotus ja suuryritysten kasvava institutionaalinen kiinnostus. Myös toiseksi suurin kryptovaluutta Ethereum saavutti uuden ennätyskorkeuden vuoden 2017 lopulla. Bidenin hallinto on yhä aktiivisemmin kiinnostunut luomaan uusia sääntöjä kryptovaluuttojen ympärille.

Toisaalta ihmisten kiinnostus kryptoa kohtaan on kasvanut huimasti: se on kuuma aihe paitsi sijoittajien, myös julkkisten ja tavallisten ihmisten keskuudessa, sillä kaikki ovat olleet kiinnostuneita siitä, niin Elon Muskin kaltaiset pitkäaikaiset sijoittajat kuin se lukiolaispoika, joka esitteli Bitcoin-varallisuuttaan.

Kryptovaluutan tulevaisuus

Onko kryptovaluutta hyvä sijoitus kryptovaluuttatulevaisuuteen?

Geminin maailmanlaajuisesta kehityksestä vastaavan johtajan Dave Ebnerin mukaan vuosi 2021 oli monin tavoin “läpimurtovuosi”. [Kryptovaluutta] saa nykyään paljon huomiota ja näkyvyyttä, hän lisää.

Mitä tarkoitat salakirjoituksella?

Markkinat ovat vielä alkuvaiheessa ja kehittyvät edelleen. Tämä on yksi syy siihen, miksi jokaista uutta bitcoin-huippua seuraa yleensä huomattava lasku. On vaikea ennakoida, mihin ala kehittyy vuosien päästä kryptovaluutta tulevaisuudessa, mutta asiantuntijat pitävät silmällä muun muassa sääntelyä ja kryptovaluuttojen institutionaalista hyväksyntää, jotta he ymmärtäisivät paremmin, mihin kryptovaluuttamarkkinat ovat menossa.

Mikä on kryptovaluutan tulevaisuuden ennuste?

Kysyimme viideltä asiantuntijalta, mihin he kiinnittävät huomiota kryptovaluutta tulevaisuudessa, ja vaikka tarkat ennusteet ovatkin vaikeita, saimme muutamia kiehtovia vastauksia:

Kryptovaluuttojen sääntely

Yhdysvalloissa on odotettavissa, että kryptovaluutan sääntelystä keskustellaan jatkossa enemmän. Erityisesti Stablecoin-sääntely on ollut kuuma keskustelunaihe.

Millä kryptovaluutalla on paras tulevaisuus?
kryptovaluutta tulevaisuudessa

Yhdysvaltain kongressi yrittää keksiä keinoja ottaa käyttöön sääntöjä ja standardeja, jotka tekisivät bitcoinista turvallisemman sijoittajille ja samalla vähemmän houkuttelevan hakkerille.

“Sääntely on epäilemättä yksi merkittävimmistä kysymyksistä kryptoalalla kaikkialla maailmassa”, Amber Groupin Yhdysvaltain osaston toimitusjohtaja Jeffrey Wang sanoi CNBC:lle. “Ottaisimme innokkaasti vastaan selkeän sääntelyn.”

Yhdysvaltain keskuspankin puheenjohtaja Jerome Powell on todennut, ettei hänellä ole suunnitelmia kieltää Ethereumin kaltaisia kryptovaluuttoja Yhdysvalloissa. Tämä uutinen on helpotus monille kryptovaluuttayhteisön jäsenille, jotka olivat huolissaan SEC:n ja CFTC:n kaltaisten virastojen sääntelystä. Gary Gensler, SEC:n puheenjohtaja ja Commodity Futures Trading Commissionin (CFTC) johtaja, on puhunut avoimesti virastonsa vastuusta säännellä alaa oikein.

Mikä kryptovaluutta kasvaa vuonna 2022?
Mitä kryptovaluutan tulevaisuus tuo tullessaan?

Gensler on mennyt niin pitkälle, että hän on sanonut, että sijoittajat kärsisivät “varmasti”, jos lisäsääntelyä ei toteuteta. Lisäksi IRS:n etujen mukaista on varmistaa, että sijoittajat ymmärtävät, miten virtuaalivaluutta ilmoitetaan veroilmoituksissa. Powellin ja Genslerin huomautukset ovat yhteneväisiä Bidenin hallinnon ja muiden lainsäätäjien viime kuukausina kryptovaluuttasääntelyyn kohdistaman huomion kanssa.

Sen monimutkaisuuden ja riskien vuoksi monet hallitukset epäröivät säännellä sitä. “On olemassa useita virastoja, joilla voi olla tai olla olematta toimivaltaa kaikessa”, Wang sanoo. “Se vaihtelee osavaltioittain.”

kryptovaluutta tulevaisuudessa
Bitcoinien ja kryptovaluuttojen tulevaisuus

“Yhdysvalloissa on paljon epävarmuutta”, Wang selittää. “Jos poistamme kokonaan kaikki kryptovaluuttoja koskevat rajoitukset, se on valtava este kryptovaluutalle.” Koska amerikkalaiset yritykset ja sijoittajat toimivat tällä hetkellä ympäristössä, jossa ei ole selkeää sääntelyä, kryptovaluutan esteiden poistaminen olisi hyödyllistä.

Mitä uusi sääntö voi merkitä sijoittajille

Presidentin marraskuussa allekirjoittama 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuurilaki sisältää kryptovaluuttojen veroraportointia koskevia säännöksiä, jotka voivat auttaa IRS:ää valvomaan amerikkalaisten kryptovaluuttatoimintaa. Asiantuntijat uskovat, että sijoittajien tulisi pitää kirjaa kryptovarallisuudestaan syntyneistä voitoista tai tappioista riippumatta siitä, hyväksytäänkö uusi lainsäädäntö.

Kryptovaluutan tulevaisuuden näkymät
Pitäisikö minun myydä kryptovaluuttani?

Uudet säännökset saattavat myös helpottaa sijoittajien kryptovaluuttatransaktioiden asianmukaista ilmoittamista.

Shehan Chandrasekera, CPA ja verostrategian johtaja CoinTracker.io:ssa, joka on kryptovaluutta-vero-ohjelmistoyritys, sanoo, että pörssien on annettava sijoittajille 1099-B-lomakkeet, jotka sisältävät peruskustannustiedot. “Tämä vähentää merkittävästi aikaa, joka kuluu bitcoin-verojen täyttämiseen”, hän lisäsi.

kryptovaluutta tulevaisuudessa 2023
Mikä krypto kukoistaa vuonna 2023?

Jo ennestään epävakailla markkinoilla sääntelyä koskevat lausunnot saattavat romahduttaa kryptovaluutan hinnan. Markkinoiden epävakauden vuoksi rahoitusasiantuntijat kehottavat pitämään bitcoin-sijoitukset alle 5 prosentissa koko salkustasi ja olemaan koskaan sijoittamatta rahaa johonkin, mitä ei ole varaa menettää.

Monet asiantuntijat katsovat, että sääntelystä on lopulta hyötyä alalle. “Kohtuullinen sääntely on kaikkien etu”, sanoo Ben Weiss, toimitusjohtaja ja CoinFlipin, kryptovaluutan ostoalustan ja kryptoautomaattien verkoston, toinen perustaja. “Se lisää kuluttajien luottamusta kryptoon, mutta mielestäni meidän on otettava aikaa ja tehtävä se oikein.”

Mikä kryptovaluutta räjähtää?
Mistä tiedän, nouseeko kryptovaluutan hinta?

kryptovaluuttapohjaisen ETF:n hyväksyminen

Tällä alalla on jo tapahtunut merkittävää kehitystä, sillä ensimmäinen Bitcoin-ETF (pörssinoteerattu rahasto) debytoi New Yorkin pörssissä viime lokakuussa. Bitcoin-ETF:n tulo edustaa uutta ja tavanomaisempaa tekniikkaa kryptovaluutan ostamiseen. BITO on Bitcoin-ETF, jonka avulla sijoittajat voivat ostaa kryptovaluuttoja suoraan olemassa olevista kryptovaluuttapörsseistä. Kryptovaluutta säilytetään trustissa, eikä sijoittajien tarvitse huolehtia kryptovaluutan kurssivaihtelusta tai säilytyspaikasta.

Mikä kryptovaluuttatulevaisuus tekee minusta rikkaan?
Kuinka paljon bitcoinin arvo on vuonna 2030?

Gensler ennusti viime kesänä Aspenin turvallisuusfoorumissa, että ihmiset haluavat aloittaa kaupankäynnin digitaalisilla valuutoilla.

Toisaalta jotkut väittävät, että BITO ETF ei ole riittävä, koska vaikka se on sidoksissa bitcoineihin, se ei omista niitä suoraan. Sen sijaan, että rahasto omistaisi itse bitcoinia, se omistaa bitcoin-futuurisopimuksia. Vaikka bitcoin-futuurit heijastavat todellisen kryptovaluutan laajoja trendejä, jotka muistuttavat todellisilla valuuttamarkkinoilla havaittuja trendejä, asiantuntijat väittävät, että ne eivät välttämättä ole täydellinen korvike.

SEC on harkinnut ETF-rahastoja useaan otteeseen viime vuosina, mutta BITO oli ensimmäinen, joka hyväksyttiin.

kryptovaluuttatulevaisuus kukoistaa volatiliteetin ja anonymiteetin varassa
Krypton tulevaisuus seuraavien 5 vuoden aikana

Mitä krypto-ETF:ien salliminen merkitsee sijoittajille?

Tällä hetkellä on mahdotonta määrittää, kuinka monta sijoittajaa liittyy BITOon, mutta rahaston kaupankäynti on ollut vilkasta jo ensimmäisten viikkojen aikana. Yleisesti ottaen mitä helpommin kryptovaluutta-varat ovat saatavilla perinteisten sijoitusten sisällä, sitä useammat amerikkalaiset voivat sijoittaa ja vaikuttaa kryptovaluuttamarkkinoihin.

Voit lisätä kryptovaluuttoja salkkuusi heti samalta välittäjältä, jolla sinulla on eläke- tai muu sijoitustili, sen sijaan että opettelisit käymään kauppaa kryptovaluuttapörssissä.

Kuinka korkealle Etherium voi mennä?
Onko olemassa krypto-ETF-rahastoa?

BITOn kaltaisiin krypto-ETF-rahastoihin sijoittamiseen liittyy kuitenkin edelleen sama riski kuin mihin tahansa muuhun kryptovaluuttasijoitukseen. Se on edelleen spekulatiivinen ja epävakaa sijoitus. Jos et halua menettää bitcoiniin sijoitettuja rahoja käymällä kauppaa pörssissä, sinun ei kannata sijoittaa kryptorahastoon. Harkitse tarkkaan, oletko valmis ottamaan riskin, että kryptovaluuttamarkkinat saattavat romahtaa ja viedä sijoituksesi mukanaan.

Lohkoketjun hyväksyttävyyden lisääntyminen suurten laitosten keskuudessa

Krypton tulevaisuus
Onko olemassa ETF, joka omistaa bitcoineja?

Vuonna 2021 useat eri alojen suuryritykset ilmaisivat kiinnostuksensa kryptovaluuttaan ja lohkoketjuteknologiaan ja joissakin tapauksissa investoivat niihin. AMC ilmoitti hiljattain, että se pystyy käsittelemään bitcoin-maksuja vuoden loppuun mennessä.

Kryptovaluutasta on tulossa yhä enemmän valtavirtaa, ja jopa suuret rahoituslaitokset, kuten PayPal ja Square, antavat käyttäjien tehdä ostoksia kryptolla. Huolimatta siitä, että Teslalla on ollut miljardien dollarien TAPATURMA bitcoin-sijoituksistaan tähän mennessä tänä vuonna, se ottaa edelleen vastaan bitcoin-maksuja. Yhä useammat ihmiset ostavat kryptovaluuttaa riskeistä huolimatta.

Mikä krypto-ETF on parempi?
Miten sijoittaa krypto-ETF:iin?

“Olemme keskellä noususuhdannetta, ja se vain kasvaa ajan myötä”, Ebner lisää.

PARHAAT UUDET KRYPTOVALUUTAT OSTETTAVAKSI VUONNA 2023

Asiantuntijoiden mukaan vuoden 2018 jälkipuoliskolla suuretkin kansainväliset yritykset saattavat nopeuttaa käyttöönottoa entisestään. “Näemme, että instituutiot, kuten Amazon tai suuret pankit, tulevat mukaan kryptovaluuttoihin”, Weiss lisää. Amazonin kaltainen suuri vähittäiskauppias saattaa “käynnistää ketjureaktion ja antaa legitimiteetin” ottamalla sen käyttöön.

Ovatko krypto-ETF:t turvallisia?
Kannattaako bitcoin ETF ostaa?

Itse asiassa Business Insiderin mukaan Amazon on viime viikkoina mainostanut “digitaalisen valuutan ja lohkoketjun tuotepäällikön” paikkaa. Myös Walmart etsii lohkoketjuasiantuntijaa johtamaan strategiaansa.

Mitä muuta institutionaalinen hyväksyminen merkitsee sijoittajille?

Useammat kaupat, jotka hyväksyvät kryptovaluuttoja, eivät ole kovin järkeviä useimpien asiakkaiden kannalta juuri nyt, mutta yhä useammat kauppiaat alkavat todennäköisesti tehdä niin kryptovaluutta tulevaisuudessa. Kestää vielä kauan, ennen kuin joku päättää käyttää Bitcoinia tavaroihin tai palveluihin, mutta institutionaalisen hyväksynnän lisääntyminen voi johtaa uusien käyttötapausten syntymiseen tavallisille henkilöille, mikä puolestaan vaikuttaisi Bitcoinin kursseihin.

Kannattaako bitcoin-ETF ostaa?
Mikä osa bitcoineista on institutionaalisten sijoittajien omistuksessa?

Mikään ei ole varmaa, mutta jos käytät kryptovaluuttaa pitkän aikavälin sijoituksena, mitä enemmän sitä käytetään “oikeassa maailmassa”, sitä todennäköisemmin kysyntä ja arvo nousevat.

Bitcoinin pitkän aikavälin näkymät

Bitcoin on markkina-arvoltaan arvokkain kryptovaluutta. Muu kryptomaailma seuraa yleensä sen liikkeitä, joten se on hyvä tapa arvioida, mihin markkinat ovat menossa.

Sijoittavatko institutionaaliset sijoittajat kryptovaluuttaan?
Miksi yritykset ottavat kryptovaluutan käyttöön?

Vuonna 2021 bitcoinin hinta nousi dramaattisesti, ja se saavutti marraskuussa uuden ennätyksensä, kun se oli 68 000 dollaria. Tämä viimeisin huippu ylittää aiemmat huhti- ja lokakuussa saavutetut 60 000 dollarin huippulukemat sekä kesän notkahduksen alle 30 000 dollariin heinäkuussa. Asiantuntijat suosittelevat, että kryptovaluuttaan sijoitetaan aluksi vain 5-20 prosenttia salkusta, koska sitä pidetään edelleen spekulatiivisena sijoituksena.

Mitä adoptio tarkoittaa kryptossa?
Paljonko bitcoinin arvo on 5 vuoden kuluttua?

Minkä arvoisia bitcoinit voisivat olla tulevaisuudessa? Ei ole selvää, milloin, mutta monet asiantuntijat uskovat, että bitcoin ylittää 100 000 dollarin rajan. “kryptovaluutta Investing for Dummies” -kirjan kirjoittajan Kiana Danyalin mukaan Bitcoinin historia voi antaa viitteitä tulevasta.

Danyalin mukaan Bitcoinin hinta on noussut huomattavasti koko vuoden 2011 aikana, ja sen jälkeen on tapahtunut vetäytymisiä. “Odotan, että bitcoinissa on lyhyellä aikavälillä volatiliteettia ja pitkällä aikavälillä kasvua.”

Kuinka paljon BTC:n arvo on vuonna 2030?
Kuinka paljon BTC:n arvo on vuonna 2025?

Mitä Bitcoinin hinnan heilahtelu merkitsee sijoittajille?

Toinen syy siihen, että sijoittajien on syytä tarkastella asiaa pitkällä aikavälillä, on Bitcoinin volatiliteetti. Älä ole huolissasi lyhyen aikavälin vaihteluista, jos ostat pitkän aikavälin kasvupotentiaalia silmällä pitäen. Suurin asia, jonka voit tehdä, on olla katsomatta kryptovaluuttasijoituksiasi tai “aseta ja unohda”. Asiantuntijat neuvovat edelleen, että kun hinta liikkuu ylös tai alas, älä tarkista tilisi saldoa joka päivä.

Kuinka paljon bitcoinin arvo on vuonna 2022?
Kuka omistaa eniten bitcoineja?

Krypton tulevaisuus on valoisa

Monilla ihmisillä on ajatuksia siitä, millainen arvo kryptovaluutoilla voi olla tulevaisuudessa, mutta on muistettava, että kyseessä on edelleen uusi ja spekulatiivinen sijoitus. Kryptovaluuttasijoittamisessa ei ole taattua menestystä, joten on tärkeää sijoittaa vain sen verran, mitä on mukava menettää, ja ajatella pitkällä aikavälillä.

Kuinka paljon bitcoin voi olla arvokas 20 vuoden kuluttua?
Kryptovaluutat: valoisa tulevaisuus

“Jos heräisit eräänä aamuna siihen, että kehittyneet maat ovat kieltäneet kryptovaluutat ja ne ovat menettäneet arvonsa, olisitko kunnossa?” Atlantassa, Georgiassa sijaitsevan Lifewater Wealth Managementin Frederick Stanildin mukaan: “Eikö se olisi syvältä?” “Ei.”

Pidä sijoitukset pieninä ja vältä asettamasta kryptovaluuttasijoituksia muiden taloudellisten tavoitteiden, kuten eläkerahastojen ja velkojen lyhennysten, edelle.

NFT:iden tulevaisuus

Mitä sinun pitäisi tietää kryptovaluutan tulevaisuudesta?
NFT:t ovat olleet käytössä noin seitsemän vuotta, mutta vasta tänä vuonna ne tulivat laajalti tunnetuiksi.

NFT:t tarkoittavat non-fungible tokeneita, ja ne ovat datapaloja, jotka luovat digitaalisen omistusoikeuden ainutlaatuisiin esineisiin, joita ei voi korvata. Niistä on tullut viime aikoina suosittuja julkkisten ja suuryritysten, kuten American Expressin ja Guccin, keskuudessa. Vuonna 2021 NFT:iden kokonaismyynti saavutti 25 miljardia dollaria, mikä on DappRadarin tietojen mukaan valtava kasvu vuoden 2020 94,9 miljoonasta dollarista.

Yksityishenkilöt ovat kuitenkin edelleen epävarmoja siitä, ovatko NFT:t tulleet pitkällä aikavälillä vai ovatko ne vain villitys. DappRadarin tietojen mukaan NFT-myynti laski kesäkuussa alle 1 miljardiin dollariin – ensimmäistä kertaa alle tämän rajan 12 kuukauteen.

NFT:iden tulevaisuus
Mitä seurauksia NFT:iden laskulla on sijoittajille

Monet asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, johtuuko NFT:iden viimeaikainen suosion kasvu kuplasta vai lohkoketjuteknologian arvokkaista älysopimuksista. Jotkut ovat vakuuttuneita siitä, että kyseessä on yksinkertaisesti seuraava askel rahanmuodostuksessa, kun taas toiset uskovat, että taustalla on oltava enemmän.

Humphrey Yang, henkilökohtaisen talouden asiantuntija ja HumphreyTalksin luoja, uskoo, että NFT:t ovat erityisen trendikkäitä juuri nyt, mutta uskoo niiden säilyvän pitkään. “Uskon, että ne ovat olemassa vielä 10 tai 20 vuoden kuluttua. En tiedä, kuinka paljon niitä käytetään”, hän sanoo. “Ihmiset löytävät aina jonkinlaista arvoa yhteisöistä, mutta NFT:iden laajemmat sovellukset tulevat olemaan kiinnostavampia.”

Viimeaikaisten havaintojen perusteella näyttää siltä, että markkinat ovat jäähtymässä. Chainalysiksen raportin mukaan tämän vuoden alussa noin miljoona tiliä osti tai myi aktiivisesti NFT:itä, mutta määrä on laskenut merkittävästi vain 491 tuhanteen. Monet asiantuntijat ennakoivat, että NFT-markkinat tulevat jatkamaan laskuaan eri syistä, kuten kryptovaluuttojen hintojen laskusta, inflaatiovauhdista jne. johtuen.

Mitä Bitcoinin hinnan heilahtelu merkitsee sijoittajille?
Chainalysiksen mukaan NFT:iden kasvu hidastui räjähdysmäisen vuoden 2023 jälkeen.

Mitä vaikutuksia NFT:n laskulla on sijoittajille

Kuluneen vuoden aikana ihmiset ostivat NFT:itä monista eri syistä: jotkut sijoituksina, toiset taas pitivät niitä yksinkertaisesti hauskoina tai iloisina. Kryptomarkkinoiden viimeaikaisen arvonlaskun vuoksi monet näistä digitaalisista varoista ovat kuitenkin nyt paljon vähemmän arvokkaita kuin mitä ne alun perin ostettiin.

Yangin mukaan NFT-rahastoihin sijoittaminen on vaarallisempaa kuin kryptovaluuttoihin sijoittaminen, koska ihmiset ostavat niitä vipuvaikutuksella. Hän toteaa, että ihmiset eivät ymmärrä pelaavansa uhkapelejä ja ostavat niitä viihdearvon vuoksi.

MILTÄ NÄYTTÄÄ KRYPTOVALUUTAN TULEVAISUUS

NFT:t ovat kryptoa riskialttiimpia ja spekulatiivisempia, joten niistä kannattaa todennäköisesti pysyä erossa. Asiantuntijoiden mukaan pitkän aikavälin sijoittajien kannattaa sijoittaa vain pieni osa salkustaan (alle 5 %) bitcoiniin tai Ethereumiin eikä NFT:hen.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille