Miten kryptovaluutta säilytetään turvallisesti vuonna 2023?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mikä on turvallisin tapa säilyttää kryptovaluuttaa?

Käyttäjät voivat menettää bitcoinit ja muut kryptovaluuttamerkit varkauden, tietokonevian, pääsyavaimien menetyksen ja niin edelleen vuoksi. Koska nämä lompakot eivät ole yhteydessä internetiin, kylmäsäilytys (tai offline-lompakot) on yksi turvallisimmista tavoista säilyttää bitcoineja. Jotkut ihmiset suosivat edelleen kuumia lompakoita, koska ne ovat kätevämpiä kuin kylmäsäilytys (tai offline-lompakot tallentavat kryptoa pörssissä?

⚡️ Onko parempi säilyttää kryptovaluuttaa lompakossa?

Kryptovaluutan säilyttäminen pörssissä, josta ostit sen, on todennäköisesti yksinkertaisin tapa, jolla sijoittajat voivat säilyttää kolikkonsa. Kryptovaluuttalompakko voi kuitenkin tarjota suuremman turvallisuuden niille, jotka haluavat siirtyä turvallisempaan vaihtoehtoon.

⚡️ Kasvaako kryptovaluutta edelleen lompakossasi?

Kyllä, kryptovaluuttasi arvo muuttuu, kun sitä säilytetään lompakossa . Hinta voi nousta tai laskea ajan myötä, ja riippumatta siitä, säilytetäänkö sitä lompakossa vai pörssissä, kryptovaluutan arvo vaihtelee. Tämä koskee myös kaikkia lompakoiden muotoja: paperi-, laitteisto- ja ohjelmistolompakoita.

⚡️ Ovatko kuumat lompakot turvallisempia kuin kylmät?

Vaikka kuuma lompakko on altis internet-hyökkäyksille, jotka voivat varastaa varoja, se on nopeampi ja kätevämpi kaupankäynnin tai ostosten tekemisen kannalta kryptoa. Kylmä lompakko ei yleensä ole yhteydessä internetiin, joten vaikka se voi olla turvallisempi, se on vähemmän käytännöllinen.

Kryptovaluutta säilytetään turvallisesti

Usein ihmiset menettävät yöunensa peläten, että heidän kryptovaluuttansa varastetaan. Digitaalisen valuutan turvallinen säilyttäminen on kuitenkin yksinkertaisempaa kuin luulisi. Seuraavat vaiheet osoittavat, miten voit suojata kryptovaluuttasi.

Vaikka kryptovaluutan vastaanottaminen on hienoa, on tärkeää tietää, miten se pidetään turvassa. Tämä artikkeli opastaa oikean lompakon valinnassa ja rahojesi suojaamisessa mahdollisilta tietoturvauhkilta.

Krypton ostaminen
Mikä on paras tapa säilyttää kryptovaluuttaa?

Kryptovaluuttalompakko on verkkosovellus, joka tallentaa Bitcoinisi, Ethereumisi tai muut digitaaliset varasi.

Jotta voit suojata ja seurata kryptovaluuttasi, tarvitset digitaalisen lompakon, johon voit tallentaa julkiset ja yksityiset avaimesi. Tämän ohjelmiston avulla voit myös lähettää ja vastaanottaa kryptovaroja, seurata niiden saldoa ja muodostaa yhteyden eri lohkoketjuihin. Kryptovaluuttalompakoita on saatavilla runsaasti, mutta niiden merkittävin ero on se, ovatko ne kuumia vai kylmiä.

Mikä on turvallisin kylmäsäilytys kryptoille?
Mikä on turvallisin kryptovaluuttalompakko?
 • Kuuma lompakko on avoin yleisölle, ja sitä voi käyttää milloin tahansa.
 • Kylmä lompakko on eräänlainen offline-lompakko, jonka avulla voit pitää rahasi turvassa. Voit silti vastaanottaa rahaa milloin tahansa, mutta kukaan ei voi viedä sitä sinulta.

Pilvipohjaiset verkkolompakot, mobiililompakot ja pörssit ovat kaikki esimerkkejä kuumista lompakoista.

Offline-lompakoihin kuuluvat kylmätallennuslaitteet, kuten laitteistolompakot, offline-tilassa säilytettävät paperilompakot, USB-asemat ja muut offline-tallennusvälineet. Myös fyysisillä välineillä olevia esineitä, kuten varsinaisia bitcoineja, pidetään offline-lompakkoina.

Kryptovaluutan omistajat käyttävät sekä kylmiä että kuumia lompakoita. Kuumat lompakot ovat hyödyllisiä usein tapahtuvaan kaupankäyntiin, kun taas kylmät lompakot ovat parempia kryptovaluuttojen pitkäaikaiseen säilytykseen.

Ovatko kryptovaluuttalompakot turvallisempia kuin pörssit?
Pitäisikö minun säilyttää kryptovaluuttani Coinbasessa vai Coinbase-lompakossa?

Ennen kuin tarkastelemme eri lompakoita, kerromme lyhyesti, miksi digitaalisten varojen tallentaminen pörsseihin on yleensä huono ajatus.

Kryptovaluuttalompakoita on monenlaisia.

Kryptovaluuttalompakoita on neljä erilaista: paperilompakot, laitteistot, pilvilompakot ja verkkolompakot. Tutustutaanpa kuhunkin niistä.

Paperilompakot ovat hyvä tapa vastaanottaa Bitcoin-lahjoituksia. Ne luodaan bitcoin-lompakolla, ja niitä voidaan käyttää bitcoinien säilyttämiseen, käyttämiseen tai lahjoittamiseen.

Onko turvallista yhdistää pankkitilini Coinbaseen?
Paras tapa säilyttää kryptoa

Paperilompakko on fyysinen tai digitaalinen kopio julkisista ja yksityisistä avaimista, jotka säilytetään offline-tilassa. Sillä voidaan viitata myös ohjelmistoon, jota käytetään avainparien luomiseen yhdessä tulostettavan tiedoston kanssa. Vaikka käyttäisit laitteistolompakkoa, paperilompakot tarjoavat lisäsuojaa. Pääset käsiksi paperilompakossa oleviin varoihisi tuomalla sen ohjelmistoasiakkaaseen tai yksinkertaisesti skannaamalla QR-koodin.

Jos etsit paperilompakkogeneraattoria haluamallesi kryptovaluutalle, löydät sen todennäköisesti projektin verkkosivustolta tai yhteisön sivulta. MyEtherWallet on työkalu, jonka avulla voit tehdä paperilompakon Ethereumille ja jokaiselle ERC-20-tokenille. Tee bitcoin-paperilompakko käyttämällä bitcoin-paperilompakkogeneraattoria.

Mikä on kryptovaluuttalompakko?
Mitkä ovat 5 erilaista kryptovaluutta-lompakkoa?

Paperilompakot ovat loistava tapa säilyttää bitcoineja, mutta kuten kaikessa muussakin, myös niissä on haittapuolensa. Paperilompakot voivat helposti vahingoittua, palaa, kopioitua ja valokuvata helposti, ja niihin on luotettava täysin, jos et tee niitä itse. Jotta paperilompakoista saataisiin kestävämpiä, ne joskus laminoidaan, painetaan useita kopioita, säilytetään eri paikoissa tai säilytetään tallelokerossa.

Jos haluat pitää kryptovaluuttasi turvassa, on parasta säilyttää ne paperilompakoissa eikä tietokoneella olevissa sähköisissä versioissa. Paperilompakoiden yksityisten avainten tulisi aina olla offline-tilassa optimaalisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Pilvilompakot

Mitä hyvää kryptovaluuttalompakossa on?
Mitä eroa on kryptovaluutan ja lompakon välillä?

Suositut lompakot ovat määritelmän mukaan helppokäyttöisiä. Pilvilompakon ansiosta rahojasi voi käyttää miltä tahansa tietokoneelta, laitteelta tai paikasta käsin. Ne ovat todella käteviä, mutta ne pitävät yksityiset avaimesi internetissä kaikkien nähtävillä, ja ne voivat olla kolmansien osapuolten valvonnassa. Tämän vuoksi ne ovat luonnostaan alttiimpia hyökkäyksille ja varkauksille.

 • lompakot sisältävät
 • Valvontakoira
 • Coinbase
 • Metamask
 • Blockchain.info.
Mikä kryptovaluuttalompakko on parempi?
Osta ja myy kryptoa

Pilvilompakot ovat turvallisempia kuin verkkolompakot, jotka eivät ole säilytyslompakoita, koska palveluntarjoajalla ei ole pääsyä yksityisiin avaimiisi. Pilvilompakoiden avulla voit käydä kauppaa kolikoillasi turvallisesti, ja niitä voi käyttää internetin ja mobiilisovellusten kautta.

Pilvilompakkoa valittaessa on tärkeintä varmistaa, että palveluntarjoajalla on hyvä maine. Tee tutkimustyötä ja käytä vain sellaisten yritysten lompakoita, jotka ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa ja joilla on hyvä maine.

Mitä eroa on kryptovaluutan ja lompakon välillä?
Miltä kryptovaluuttalompakko näyttää?

Kryptovaluutan säilyttäminen säilytyslompakossa

Säilytyslompakko on eräänlainen kryptovaluuttojen säilytysmuoto, jossa kolmas osapuoli säilyttää kryptoasi puolestasi joko kylmässä (offline) tai kuumassa (online) säilytyksessä. Kun ostat kolikoita kryptovaluuttapörsseistä, sovelluksista tai osakevälittäjiltä, he yleensä sijoittavat valuutan hallitsemaansa custodial walletiin. Jos kuitenkin haluat säilyttää valuutan itse, voit siirtää sen omaan kuumaan tai kylmään lompakkoon.

Kryptovaluutan säilyttäminen säilytyslompakossa
Osta ja myy kryptovaluuttaa

Joillakin kryptoalustoilla voit kuitenkin vain ostaa ja myydä, mutta et siirtää sitä mihinkään. Tällaisissa tapauksissa ainoa vaihtoehto on käyttää niiden säilytyslompakoita. Vaikka monet sijoittajat käyttävät säilytyslompakoita ongelmitta, tämäntyyppisellä lompakolla on myös etuja:

 • Se on käyttäjäystävällisin.
 • Jos haluat käydä kauppaa kryptoilla, se on helppoa, koska ne on tallennettu tilillesi.

Kryptovaluuttalompakon avulla sinun ei tarvitse huolehtia kryptojesi menettämisestä. Pääset aina käsiksi siihen, kunhan sinulla on tilitiedot. Kolmannen osapuolen valvomassa kryptossa he kuitenkin pitävät valuutastasi kiinni, ja luotat siihen, että he eivät lukitse sinua ulos tai menetä rahojasi itse.

Kryptovaluutta säilytetään turvallisesti
Miten ohjelmistolompakko toimii?

Jos et halua nähdä vaivaa kryptovaluuttalompakon perustamisesta, säilytyslompakot ovat kätevämpi vaihtoehto. Muista, että ne eivät ole yhtä turvallisia, joten on tärkeää valita alusta, jolla on korkeat turvallisuusstandardit.

Ohjelmistojen lompakot

Ohjelmistolompakot ovat ehkä suosituin kryptovaluuttalompakkotyyppi, koska ne ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä. Niitä pidetään myös kuumina lompakkoina, koska ne ovat aina yhteydessä internetiin.

Ohjelmistolompakoita on kahta tyyppiä: tietokoneen ja matkapuhelimen lompakoita. Yleisimmin käytetyt ohjelmistolompakot ovat

 • Exodus
 • Jaxx
 • Electrum
 • Mycelium.
Miten kryptovaluuttalompakot tienaavat rahaa?
Mikä Kryptovaluutta säilytetään turvallisesti on turvallisin?

Laitelompakko on ulkoinen laite, kuten USB, joka tallentaa yksityiset salausavaimesi sen sijaan, että ne säilytettäisiin pilvessä. Ne ovat loistavia, koska ne ovat turvallisia ja niillä voi myös suorittaa verkkomaksuja. Jotkin laitteistolompakot ovat verkkoyhteensopivia, mikä tarkoittaa, että voit käyttää useita valuuttoja.

Gemini on Yhdysvalloissa sijaitseva kryptovaluuttapörssi. Se käynnistettiin vuonna 2016, ja se mahdollistaa asiakkaille kryptojen ostamisen, myymisen, kaupan ja säilyttämisen FDIC-vakuutetuilla talletuksilla. Gemini tarjoaa erilaisia kryptovaluuttapareja kaupankäyntiin. Asiakkaat voivat myös nostaa kolikoita tileiltään milloin tahansa pyytämällä Geminin verkkosivustolta tai mobiilisovelluksesta.

Tarvitsetko Store-kryptolompakon?
Kasvaako kryptovaluuttasi lompakossasi?

Suosittuja ovat laitteistolompakot, kuten TREZOR, Ledger Nano S ja KeepKey:

 • Ledger
 • Turvallinen
 • KeepKey
Ovatko Kryptovaluutta säilytetään turvallisesti
Mitä tapahtuu, kun siirrät kryptovaluuttaa lompakkoon?

Luotettavin tapa hankkia laitteistolompakko on suoraan lähteestä. Käytetyn lompakon ostaminen voi olla vaarallista, vaikka ostaisitkin sen valmistajan kautta. Muista aina, että jos ostit laitteistolompakon suoraan valmistajalta, sinun on itse alustettava ja nollattava se.

Valitsemasi lompakko määräytyy salkkusi mukaan. Jokaisella vakavasti otettavalla projektilla pitäisi olla oma lompakko, joka löytyy projektin verkkosivuilta, mutta joskus voi olla käytännöllisempää käyttää usean valuutan lompakkoa.

Mikä on suosituin kryptovaluuttalompakko?
Mikä on paras lompakko kryptoille?

Kaikki monivaluuttalompakot eivät tue kaikkia kryptovaluuttoja. Jopa laitteistolompakoissa on rajoitettu määrä kolikoita, joita ne voivat käsitellä. Toisaalta tunnetuille kryptovaluutoille, kuten Bitcoinille ja Ethereumille, on olemassa lukuisia lompakkovaihtoehtoja.

Sinun on myös turvattava salainen palautuslausekkeesi, kun olet hankkinut kryptovaluuttalompakon. Yksi turvallisimmista menetelmistä lähdesanojesi säilyttämiseen on CryptoTag, jonka avulla voit tallentaa kryptoa lähes tuhoutumattomiin titaanilevyihin.

Parhaat turvatoimet yksityisten avainten katoamisen välttämiseksi

Kun päätät tallentaa kryptovarallisuutesi yksityiseen lompakkoon, olet ottanut digitaalisen tulevaisuutesi hallintaasi. Kunnia sinulle! Tämän vallan myötä tulee kuitenkin myös vastuu. Kykysi pitää yksityiset avaimesi turvassa on nyt ratkaiseva tekijä sen suhteen, miten hyvin onnistut kryptovaluuttojen säilyttämisessä.

Mikä on turvallisin kryptovaluuttalompakko? Store Crypto
Mikä on paras Kryptovaluutta säilytetään turvallisesti?

Yleisimmin käytetyt turvatoimet ovat:

 • Älä säilytä kryptovaluuttaa pitkään tai kauemmin kuin on tarpeen.
 • Kaksitekijätodennuksen tulisi olla aina käytössä (2FA).
 • Jos käytät laitteistolompakkoa, pidä pin-koodi, jota on vaikea arvata, äläkä koskaan paljasta 24-sanaista palautuslausetta internetissä.

Ei ole hyvä idea kehuskella kryptovaluuttaomistuksillasi, kun käytät oikeaa nimeäsi tai osoitettasi. Vaikka säilyttäisitkin kryptovarojasi kylmässä (offline-)varastossa, hakkerit voivat silti varastaa ne.

Paras Kryptovaluutta säilytetään turvallisesti
Millä kryptolompakolla on alhaisimmat maksut?

Luota vain laitteiston lompakon näytöllä näkyviin tietoihin ja tarkista kaikki laitteessa olevat tiedot kahdesti.

Oleta aina, että laitteesi voidaan murtautua milloin tahansa, joten käsittele tietokoneen tai matkapuhelimen näyttöä varovasti.

Lue, miten voit suojautua kryptovaluuttavarkauksilta.

Varo phishing-sivustoja, kun käytät kryptovaluuttoja. Kun kirjaudut vaihtoon tai nettilompakkoon, varmista, että syötät oikean osoitteen. Monet väärennetyt sivustot on suunniteltu näyttämään pörsseiltä, jotta ne voisivat varastaa kirjautumistietosi. Tarkista aina kahdesti, että verkkosivuston osoite on kirjoitettu oikein, ennen kuin syötät arkaluontoisia tietoja.

Osta ja myy kryptovaluuttaa
Mitä kryptolompakko tekee?

HTTPS-protokolla on suojattu yhteys, joka salaa selaimessasi olevat tiedot ja tekee niistä lukukelvottomia kenelle tahansa, joka saattaa etsiä niitä. Useimpien verkkosivustojen pitäisi nykyään käyttää HTTPS-protokollaa, mutta joillakin sivustoilla sitä ei ehkä vielä käytetä.

Käytä turvallista Wi-Fi-verkkoa. Älä koskaan muodosta yhteyttä verkkolompakkoon, vaihtotiliin tai muuhun kriittiseen turvapisteeseen julkisen Wi-Fi:n kautta. Vaikka olisit näennäisesti turvallisessa paikassa, varmista, että yhteyspisteessä käytetään vahvaa salausta, kuten WPA2:ta.

Jos aiot sijoittaa kryptovaluuttaan, muista hajauttaa varojasi. Käyttämällä yhtä tai useampaa kylmää holvia pitkäaikaissäilytykseen ja vähintään yhtä kuumaa lompakkoa kaupankäyntiin ja transaktioihin on paras tapa suojautua.

Miten käytän Coin Cloud -lompakkoa?
Kryptovaluutta säilytetään turvallisesti

Kaksitekijätodennus on olennaisen tärkeä. Käytä aina kaksitekijätodennusta tiliesi suojaamiseksi. Jos voit, käytä 2FA-ohjelmistoa tai -laitteistoa tekstiviestien sijasta.

Ylläpidä valkoista listaa IP-osoitteista ja peruuttamisosoitteista. Jos sinulla on kiinteä IP-osoite, käytä sitä turvallisuuden lisäämiseksi. Varmista, että vain sinulla on pääsy tileihisi ja rahoihisi.

Ennen kuin lähetät kryptovaluuttatapahtumia, muista tarkistaa ja tarkistaa digitaalisen lompakon osoite. Valitettavasti on olemassa haittaohjelmia, jotka voivat muuttaa osoitteita, jolloin tapahtuma lähetetään väärälle henkilölle. Useimmissa tapauksissa hyökkääjä syöttää oman osoitteensa, jotta hän voi hyötyä kovasta työstäsi. Välttääksesi tämän kauhean tilanteen, käytä muutama ylimääräinen minuutti lompakon osoitteen oikeellisuuden varmistamiseen.

Varmista, että pystyt käsittelemään riskit. Jotkut ihmiset eivät koskaan tunne oloaan turvalliseksi ja tekevät kaikkensa turvatakseen digitaalisen omaisuutensa. He eivät kuitenkaan huomaa, että turvaratkaisut saattavat myös jättää heidät haavoittuviksi.

Miten ohjelmistolompakko toimii?
Mikä on kryptovaluuttalompakko? Miten se toimii?

Aivan kuten on todennäköistä, että hakkerit pääsevät käsiksi tileihisi, on yhtä todennäköistä, että menetät pääsyn niihin. Jos et ole ryhtynyt asianmukaisiin varotoimiin, älä tee asioista monimutkaisempia kuin niiden pitäisi olla – etsi kultainen keskitie turvallisuuden ja monimutkaisuuden välillä.

Matkalla kohti omaa pankkiasi on tärkeää oppia, miten kryptovaluuttasi voidaan suojata ja suojata. Mitä nopeammin hallitset sen, sitä parempi.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille