VPN:n asentaminen reitittimeen

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Pitäisikö minun asentaa VPN reitittimeeni?

Se on kompromissi. VPN:n asentaminen reitittimeen ohjaa koko verkkosi liikenteen VPN:n kautta. Tämä parantaa joissakin tapauksissa yksityisyyttäsi, koska palveluntarjoajasi ei enää näe liikennettäsi. Pienien säätöjen tekeminen voi kuitenkin olla vaikeampaa tällä tavoin.

Onko olemassa reitittimiä, joissa on sisäänrakennettu VPN?

Kyllä. Viime vuosina reititinvalmistajat ovat alkaneet lisätä tehokäyttäjäominaisuuksia, kuten VPN-asiakkaita. Ole kuitenkin varovainen reitittimiä ostaessasi: jotkin reitittimet tarjoavat VPN-palvelintoimintoja, mutta eivät voi toimia asiakkaina.

Tukevatko kaikki reitittimet VPN:ää?

Ei. Vaikka monet reitittimet tukevat VPN-yhteyksiä heti valmiiksi (ja useammat toimivat kolmannen osapuolen firmware-ohjelmistojen kanssa, jotka tukevat niitä), monet reitittimet eivät pysty käyttämään VPN-yhteyksiä. Tarkista reititinvalmistajan verkkosivusto tai tee nopea Google-haku hakusanalla ” vpn”.

Onko VPN:n perustaminen reitittimeen helppoa?

Riippuu reitittimestäsi. Jos reitittimessäsi on sisäänrakennettu tuki VPN-asiakkaana toimimiselle, tämän ominaisuuden käyttäminen on yhtä helppoa kuin minkä tahansa muun asetuksen muuttaminen. Toisaalta reitittimesi ei ehkä tue sitä ilman kolmannen osapuolen laiteohjelmistoa. Jos näin on, sinun on ensin asennettava laiteohjelma, mikä voi olla haasteellista mallista riippuen.

Virtuaalisen yksityisverkon, tai lyhyesti VPN:n, käyttäminen voi olla hyvä tapa suojata yksityisyyttäsi. Useimmat VPN-käyttäjät asentavat sovelluksen tai perustavat profiilin tietokoneeseensa ja älypuhelimeensa. Vaikka tämä ratkaisu suojaa tärkeimpien laitteidesi Internet-liikennettä, se ei välttämättä kata älytelevisiota, liitettyä tulostinta tai pelikonsolia. Tästä syystä on järkevää asentaa VPN reitittimeen.

Tässä artikkelissa opit, miten reitittimen VPN-toiminnot voidaan ottaa käyttöön, jolloin koko talon suojaus on mahdollista.

VPN:n asentaminen reitittimeen

Turvallinen yhteys NordVPN:n kanssa

Jos aiot suojata kotiverkkosi VPN:n avulla, NordVPN on yksi luotettavimmista vaihtoehdoista. Se tukee eri alustoja, myös reitittimiä. Voit määrittää NordVPN:n reitittimeen manuaalisesti ja turvata koko kotiverkkosi helposti.

 • SmartPlay-ominaisuus
 • Kumppanuus FlashRoutersin kanssa
 • Nopea verkkoyhteys

Mikä on VPN-reititin?

Monet uudemmat tai kehittyneemmät langattomat kotireitittimet pystyvät toimimaan VPN-asiakkaana. Toisin sanoen reititin itse muodostaa yhteyden VPN-palveluntarjoajaan ja reitittää kaiken verkkoliikenteen tämän yhteyden kautta.

VPN:n määrittämisen edut ja haitat reitittimessäsi

Vaikka monet reitittimet eivät pysty toimimaan VPN-asiakkaina, reitittimen käyttäminen VPN:ään ei vaadi erilaista laitteistoa kuin tavallinen reititin. Jos reitittimessäsi on sisäänrakennettu toiminto – tai se tukee kolmannen osapuolen laiteohjelmistoa, joka sisältää sen – se voi toimia VPN-käytössä.

VPN:n asentaminen reitittimeen

Ennen kuin otat VPN:n käyttöön reitittimessäsi, sinun on tarkistettava muutama asia:

 • Reitittimen on tuettava VPN-asiakkaana toimimista. Tarkista valmistajan verkkosivuilta, etsi Googlesta tai katso konfigurointikäyttöliittymästä, toimiiko se.
  • Jos näin ei ole, sinun on asennettava kolmannen osapuolen laiteohjelmisto. OpenWrt on suosittu vaihtoehto, jossa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten VPN-tuki. Sen asentaminen voi olla perusteellinen prosessi, joten varaa siihen aikaa.
VPN-palvelut, joita suosittelemme reitittimille
 • Jos reitittimesi ei toimi VPN:n kanssa eikä tue muita laiteohjelmistoja, sinun on hankittava uusi reititin.
 • Reitittimen ja VPN-palveluntarjoajan on tuettava oikeita protokollia. Jos reitittimesi puhuu vain OpenVPN:ää, mutta VPN-palveluntarjoajasi ei tarjoa tätä vaihtoehtoa, et ole onnekas.
 • VPN-datakattosi on oltava riittävän suuri tukemaan kaikkia laitteitasi. Koko kotiverkko voi käyttää tuhansia gigatavuja dataa kuukaudessa. Videon suoratoistopalvelut ovat erityisen kaistanleveysintensiivisiä.

VPN-yhteyden määrittäminen reitittimeen vaihtelee reitittimen merkin ja määritysohjelmiston mukaan. Katso tarkat ohjeet omistajan käsikirjasta tai valmistajan verkkosivustolta. Se näyttää kuitenkin todennäköisesti jotakuinkin tältä:

Miten VPN toimii reitittimessäsi?
 1. Avaa reitittimen määritysliittymä verkkoselaimella. Löydät sen yleensä internetverkkosi ensimmäisestä IP-osoitteesta. Kokeile aluksi 10.0.0.1 ja 192.168.0.1; nämä ovat yleisiä vaihtoehtoja.
 • Jos et muista järjestelmänvalvojan salasanaa, et ehkä ole asettanut sitä. Sivustot, kuten routerpasswords.com, sisältävät luetteloita yleisimpien kotireitittimien oletushallintasalasanoista.
 1. Etsi VPN-vaihtoehto asetuksista. Tätä voidaan pitää edistyneenä vaihtoehtona.
 • Jos reitittimesi vaatii kolmannen osapuolen laiteohjelmiston, sinun on asennettava se nyt. Jos reitittimesi toimii OpenWrt:llä, noudata heidän ensiasennusoppaitaan.
 • Jos et löydä sitä, mutta olet varma, että reitittimesi oletusohjelmisto tarjoaa tämän vaihtoehdon, sinun on ehkä päivitettävä reitittimesi ohjelmisto.
 1. Valitse vaihtoehto VPN-asiakas, ei VPN-palvelin. Reitittimesi muodostaa yhteyden erilliseen VPN-palveluun, eikä ylläpidä omaa palvelua.
Miten tarkistaa, toimiiko VPN reitittimessäsi?
 1. Syötä oikeat asetukset. Löydät nämä asetukset yleensä VPN-palveluntarjoajaltasi. Jos palveluntarjoajasi tarjoaa OpenVPN-määritystiedoston, lataa se sen sijaan, että syötät tiedot manuaalisesti.
 2. Suorita kaikki tarvittavat asennuksen jälkeiset vaiheet. Saatat esimerkiksi joutua muuttamaan reitittimen palomuurin asetuksia.

Kun olet määrittänyt kaiken, varmista, että yleiset verkkosivustot latautuvat reitittimeen liitetyssä laitteessa, kuten tietokoneessa tai älypuhelimessa. Siirry sitten seuraavaan osioon, jossa varmistamme, että VPN toimii.

VPN:n perustamisen hyvät ja huonot puolet reitittimeen

VPN:n määrittäminen reitittimeen voi olla edullista verrattuna VPN:n määrittämiseen vain joihinkin laitteisiisi:

Parhaat VPN-reitittimet kotiin
 1. Koko kotiverkkosi on suojattu, mukaan lukien esineiden internet (IoT) ja älykodin laitteet. Mikä tahansa laite, joka voi muodostaa yhteyden verkkoosi, voi muodostaa yhteyden VPN:ään.
  1. Yksi seuraus tästä on, että voit käyttää alueellisesti estettyä suoratoistosisältöä suoratoistolaitteellasi, joka ei muuten tue VPN:ää.
 2. Sinun ei tarvitse määrittää yksittäisiä laitteita, jotta ne saavat VPN-yhteyden. Yhdistä vain verkkoon ja olet valmis.
 3. Laitteidesi akunkesto voi olla parempi, koska niiden ei tarvitse pitää VPN-yhteyttä jatkuvasti päällä taustalla.

Reititinpohjaisessa VPN-käytössä on kuitenkin myös joitakin haittoja:

Vakava langaton teho: Linksys WRT3200ACM
 • Hienojakoiset säädöt ovat vaikeita. Sen sijaan, että kytkisit VPN:n pois päältä kannettavasta tietokoneesta, jos jokin sivusto ei toimi, sinun on kytkettävä se pois päältä koko verkosta.
 • Voit käyttää VPN-datamääräsi nopeammin loppuun, koska useampi laite käyttää VPN:ää. Riippuen siitä, miten VPN-sopimuksesi toimii, tämä saattaa pakottaa sinut vaihtamaan kalliimpaan vaihtoehtoon.
 • Reitittimesi ei ehkä tue sitä. Jos sinulla ei ole reititintä, joka sisältää tämän vaihtoehdon tai tukee kolmannen osapuolen laiteohjelmistoa, sinun on ostettava uusi reititin.
 • Moninpelit ja muut viiveelle herkät toiminnot ovat hitaampia. Koko verkon kattavan VPN:n avulla pelikonsolisi tai tietokoneesi on vaikea päästää suoraan internetiin. Vaikka nykyaikaisissa VPN:issä on paljon parempi latenssi kuin aiemmin, pelisi ping-aika pitenee kuitenkin varmasti.
Helppo asentaa: Netgear R6700 FlashRouterit

Sinun on punnittava VPN:n käytön positiiviset ja negatiiviset puolet reitittimessäsi omassa tilanteessasi. Jos sinulla on paljon laitteita ja reitittimesi toimii heti, reitittimeen perustuva VPN saattaa olla hyvä valinta. Samaan aikaan, jos sinulla on datakatto ja reititin, jota ei tueta, sinun kannattaa pitäytyä laitekohtaisissa VPN:issä.

VPN:t, joita suosittelemme reitittimille

VPN:n käyttäminen reitittimessäsi ei tarkoita sitä, että valitset minkä tahansa. Vaikka sovellusominaisuudet eivät olekaan tässä ratkaiseva tekijä, jotkut VPN:t helpottavat asennusta huomattavasti. Useimmilla premium-VPN-palveluilla on laajat oppaat aiheesta. Vaikka jokin ei onnistuisikaan, asiakastukihenkilöiden kannattaa ojentaa auttava kätensä. Tässä on pari parasta VPN:ää kotireitittimille.

NordVPN

NordVPN
Kotipaikka:Panama
Samanaikaiset yhteydet:6
Palvelimet/maat:5500 palvelinta 60 maassa
Poistaa Netflixin estot:Kyllä

Vieraile NordVPN:ssä

NordVPN on johtava VPN-palveluntarjoaja. Se tukee useimpia alustoja, myös reitittimiä. Voit määrittää NordVPN:n manuaalisesti reitittimeen. Jos käytät Asus-, Synology- tai QNAP-malleja, sinulla ei todennäköisesti ole ongelmia niiden kanssa, sillä niiden käyttöönotosta on melko kattavat oppaat.

NordVPN on johtava VPN-palveluntarjoaja

Vaikka käyttäisitkin jotain muuta mallia, heillä on oppaita sen laiteohjelmiston flashaamisesta. Näin voit lisätä VPN-konfiguraatioita, vaikka niitä ei tuettaisikaan natiivisti. Se on ehdottomasti yksi parhaista VPN:istä reitittimille.

Lisää NordVPN:n ominaisuuksia löydät NordVPN-arvostelustamme.

Surfshark

Surfshark
Kotipaikka:Alankomaat
Samanaikaiset yhteydet:Rajoittamaton
Palvelimet/maat:3200 palvelinta 100 maassa
Poistaa Netflixin estot:Kyllä

Käy Surfsharkissa

Surfshark on edullinen ja tehokas VPN-palveluntarjoaja. Sen nopeudet ovat poikkeukselliset, mikä tekee siitä täydellisen kotireitittimen VPN-palvelun. Jos sinulla on Asus-, DD-WRT- tai Tomato-reititin, heillä on selkeät ohjeet sen asentamiseksi laitteeseesi.

Surfshark on edullinen ja erittäin tehokas VPN-palveluntarjoaja.

Tämä suojaa kaikki kotiverkkoon liitetyt laitteet. Lisäksi georajoitusten ohittaminen on mahdollista jopa sellaisilla laitetyypeillä, joilla se oli aiemmin mahdotonta. Se on täydellinen VPN kotireitittimeen.

Lisätietoja saat lukemalla Surfshark VPN -arvostelumme.

ExpressVPN

ExpressVPN
Kotipaikka:Brittiläiset Neitsytsaaret
Samanaikaiset yhteydet:5
Palvelimet/maat:3000 palvelinta 94 maassa
Poistaa Netflixin estot:Kyllä

ExpressVPN on yksi parhaista reititin-VPN:istä, jotka ovat tällä hetkellä saatavilla markkinoilla. Se ansaitsee lisäkehuja reitittimen sovelluksestaan. Kun useimmat muut palvelut luottavat kolmannen osapuolen reititinfirmwareen, ExpressVPN on kehittänyt omansa. Kun olet asentanut sen, kokemus muistuttaa enemmän niiden työpöytäsovelluksia kuin reitittimen manuaalista konfigurointia.

ExpressVPN on yksi parhaista VPN-palveluista reitittimille.

Voit mukauttaa protokolla-asetuksia ja vaihtaa sijainteja. Samalla kaikki muut reitittimen toiminnot ovat käytettävissä: voit säätää reitittimen ja muiden yhteyksien asetuksia.

Jos haluat lisätietoja, tutustu parhaita reitittimien VPN-palveluja käsittelevään oppaaseemme.

Miten VPN toimii reitittimessäsi?

Mikä on VPN-reititin?

Kaikissa nykyään myytävissä langattomissa kotireitittimissä yhdistyvät muutamat ominaisuudet, joita ennen myytiin erikseen:

 • Langaton tukiasema eli AP luo Wi-Fi-verkon Ethernet-verkosta.
 • Reititin välittää IP-paketteja oikeisiin kohteisiin.
 • Palomuuriohjelmisto estää luvattomien saapuvien yhteyksien pääsyn sisäisiin laitteisiin.
 • Internet-palveluntarjoajien reititin-modeemiyhdistelmiin sisältyy myös kaapelimodeemi, joka kommunikoi TV-kaapeleiden kautta DOCSIS-protokollan avulla.
 • Konfigurointikäyttöliittymän tai ohjauspaneelin, joka on yleensä verkkopohjainen, avulla voit muuttaa kaikkien muiden komponenttien asetuksia.
Hidastaako VPN internetiä?

Kun määrität langattoman reitittimen VPN-asiakastoiminnon, se muodostaa yhteyden VPN-palveluntarjoajaan. Reititin jatkaa langattoman verkon käyttöä, palomuurin poistamista liikenteestä ja yhteyden muodostamista Internet-palveluntarjoajan verkkoon. Se kuitenkin varmistaa, että kaikki liikenne kulkee VPN-tunnelin kautta eikä suoraan internetiin.

Kuinka tarkistaa, toimiiko VPN reitittimessäsi?

Jos haluat varmistaa, että liikenne todella lähtee VPN:stä eikä suoraan internetiin, kokeile seuraavia testejä:

Miten VPN:n voi asentaa?
 • Etsi Googlesta hakusanalla “mikä on IP-osoitteeni” ja varmista, että näytetty tulos ei ole koti-IP-osoitteesi.
 • Vaihda VPN-sijaintia ja tarkista, että alueellisesti estetty suoratoistosisältö on nyt saatavilla.
 • Suorita tietokoneellasi traceroute-komento nähdäksesi, kuinka monta siirtymää yhteydet kulkevat ennen kuin ne saapuvat määränpäähänsä. Näin voit selvittää, mitä välikäsiä sinun ja määränpään välissäsi on, VPN mukaan lukien.

Parhaat VPN-reitittimet koteihin

Vaikka voit ostaa reitittimiä, joissa on VPN-toiminto, kannattaa ehkä hankkia sellainen, joka tukee hyvin kolmannen osapuolen laiteohjelmistoa. Tämän laiteohjelmiston määrittäminen saattaa vaatia hieman teknistä osaamista, mutta sen avulla voit hallita reitittimesi toimintoja täysin.

Onko VPN-reititin parempi kuin VPN?

Kolmannen osapuolen laiteohjelmistovaihtoehdon käyttäminen tarjoaa sinulle monia etuja:

 • Reitittimesi saa valtavan määrän ominaisuuksia, joita valmistaja ei normaalisti sisällytäisi siihen.
 • Voit asentaa lisätoimintoja pakettien avulla.
 • Voit päivittää reitittimesi ja korjata tietoturvaongelmat vielä pitkään sen jälkeen, kun valmistaja lopettaa sen tukemisen.
 • Jos et halua tehdä vilkkuvaa prosessia itse, on jopa olemassa mökkiteollisuus, joka tarjoaa valmiiksi vilkuttuja reitittimiä.

Vakava langaton teho: Linksys WRT3200ACM

Toimiiko VPN kaikilla reitittimillä?

Tämä nopea ja monipuolinen reititin sisältää taatun tuen OpenWrt- ja DD-WRT-ohjelmille. Saat loistavan langattoman suorituskyvyn ja toiminnallisuuden vuosiksi eteenpäin. Sen hintalappu saattaa kuitenkin olla monille kotitalouksille hieman kova pala.

Suurin mahdollinen asennuksen helppous: FlashRouters Netgear R6700

Toisin kuin edellinen reititin, jonka voi ostaa Amazonista, tämä malli on peräisin FlashRouters-nimiseltä yritykseltä. Se ostaa olemassa olevia tuotteita ja tekee mahdollisesti hankalan ja aikaa vievän vilkkumisprosessin puolestasi. Tämän ansiosta saat reitittimen, jossa on kaikki haluamasi ominaisuudet ilman aikainvestointeja.

Voinko asentaa VPN:n WIFI-reitittimeeni?

Jos haluat, voit tutustua parhaiden Netgear-reitittimeen sopivien VPN-palvelujen luetteloon.

Lopputulos

Jos käytät jo VPN:ää, tiedät, miten hyödyllinen se voi olla. Yksityisyyden suojaaminen, Internet-palveluntarjoajan rajoitusten kiertäminen ja alueellisesti estetyn sisällön käyttäminen ovat kaikki hyviä VPN:n käyttökohteita.

Miten asennan VPN:n reitittimeeni?

Vaikka VPN:n käyttäminen puhelimessa tai tietokoneessa on hienoa, voit tuoda sen edut myös muihin laitteisiin käyttämällä sitä reitittimessäsi. Näin koko verkko hyötyy eduista.

Joissakin reitittimissä on valmiiksi tuki VPN-verkon muodostamiselle, mutta useimmat vaativat, että niihin on asennettava erityinen laiteohjelmisto. Saattaa olla parempi ostaa oma reititin, joka on suunniteltu tätä laiteohjelmistoa varten.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille