Kryptokupla: Mitä seuraavaksi?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mitä kryptovaluutta kryptovaluuttakupla tarkoittaa?

Skeptikon näkemyksen mukaan kryptovaluutat ovat spekulatiivinen kupla, joka on puhkeamassa.

⚡️ Mikä kryptovaluutta räjähtää seuraavaksi?

Chainlink on yksi tämän hetken vankimmista kryptovaluutoista. Se on yksi parhaista kryptovaluutoista, jotka räjähtävät vuonna 2023 sen vuoksi. Chainlink on kryptovaluutta, joka yhdistää lohkoketjut ulkomaailmaan “oraakkelien” avulla.

⚡️ Onko Etherium kuplakrypto?

Huolimatta siitä, että Etheriumin suosio on kasvanut huomattavasti vuonna 2017, jotkut asiantuntijat väittävät, ettei kyseessä ole kryptovaluuttakupla. Kryptovaluuttamarkkinat räjähtivät viime vuonna, ja Etherium on yksi monista esimerkeistä. Etherin hinta oli vuoden alussa vain 8 dollaria kolikkoa kohti, mikä teki siitä maailman toiseksi suurimman digitaalisen valuutan pääomitukseltaan.

⚡️ Räjähtääkö XRP?

Sittemmin useimmat kryptovaluutat, erityisesti Bitcoinin (BTC-USD), Etheriumin (ETH-USD) ja Solanan (SOL-USD) kaltaiset raskassarjavaluutat, ovat laskeneet paineen alla. Kolikoiden suosio ja niiden taustalla oleva lohkoketjuteknologia ovat kuitenkin edelleen vahvoja.

Kupla on termi, jota on viime aikoina käytetty liikaa talouslehdissä kuvaamaan kaikkea asuntomarkkinoista osakkeisiin ja käytetyistä autoista.

Kun Yhdysvaltain keskuspankki on pistänyt talouteen biljoonia dollareita COVID-19:n torjumiseksi, kiinteistöjen ja osakkeiden hinnat ovat nousseet pilviin.

Mitä kuplakrypto tarkoittaa?
Onko olemassa kryptokupla?

Vaikka on totta, että markkinoiden arvostus on tavanomaisten tekijöiden vuoksi venynyt ja että kiinteistömarkkinat eivät ehkä ole koskaan olleet kuumemmat, on vaikea määritellä, ovatko nämä omaisuuserät kuplassa vai eivät.

Sitten on kryptovaluutat, nopeasti kasvava omaisuusluokka, joka pandemian aikana tuotti rahaa, joka muutti ensimmäisten sijoittajien elämän.

XRP:n arvo on muuttunut paljon viime viikkoina, ja monet ovat huolissaan siitä, että koko kryptovaluuttamarkkina rakentuu spekulaation varaan. Bitcoin ja Ethereum ovat markkina-arvoltaan kaksi suosituinta kryptovaluuttaa. Niiden molempien arvo on noussut huimasti vuodesta 2019 lähtien, mikä on saanut jotkut uskomaan, että maailmanlaajuisten kryptovaluuttamarkkinoiden ympärille saattaa muodostua “kupla”.

Miten kryptokuplat toimivat?
Mikä kryptovaluutta räjähtää seuraavaksi?

Mikä on kryptokupla?

Kryptokuplassa hinnat nousevat markkinoilla nopeasti ja romahtavat sitten yhtäkkiä. Vuoden 2017 kryptokupla johtui siitä, että keinottelijat uskoivat Bitcoinin hinnan vain jatkavan nousuaan. Kun Bitcoin oli kuitenkin saavuttanut noin 20 000 dollaria kolikkoa kohti saman vuoden joulukuussa, kupla puhkesi ja hinnat laskivat muutaman kuukauden sisällä noin 6000 dollariin.

Kryptovaluutoilla voidaan käydä kauppaa verkossa ympäri vuorokauden, mikä tekee niistä likvidejä omaisuuseriä, jotka eivät ole riippuvaisia yhdestä ainoasta keskuspankista tai hallituksesta. Tämä saattaa olla yksi syy siihen, miksi ihmiset eivät ole kiinnittäneet huomiota kryptovaluuttoihin kriisin aikana.

Mikä kryptovaluuttakupla räjähtää seuraavaksi?
Voisiko bitcoinin arvo pudota olemattomiin?

Kun epidemia levisi, suuret institutionaaliset sijoittajat alkoivat sijoittaa kryptovaluuttamarkkinoille. Paul Tudor Jonesin kaltaiset legendaariset sijoittajat panostivat näihin kiehtoviin rahoitusvälineisiin.

Saatat myös kokea FOMO:n eli Fear of Missing Out on a chance, mikä voi auttaa nostamaan kryptovaluuttojen markkinahinnat ennätyskorkeuksiin.

Kun tähän lisätään valtion elvytystuki ja kotiin loukkuun jääneitä ihmisiä, jotka ovat sosiaalisesti eristyksissä, saadaan aikaan epidemian ainekset.

Onko Etherium kryptokupla?
Miksi krypto startupit ovat niin kalliita?

Nyt kun pandemia on laantumassa, sijoittajat ihmettelevät, johtuiko kryptovaluuttamarkkinoiden äkillinen kasvu vain siitä, että rahaa on yleisesti saatavilla enemmän.

Kryptovaluutat ovat kiistanalainen aihe – joidenkin mielestä ne perustuvat huipputeknologiaan, joka voi muuttaa käsitystämme rahasta, kun taas toisten mielestä ne eivät ole elinkelpoisia.

Jotkut sanovat, että kryptostartupit tuovat miljardeja jopa korkeilla arvostuksilla, mutta on mahdotonta määrittää, kumpi versio on oikea.

Kryptovaluuttakuplan merkitys
Kryptokupla on kupla kryptovaluuttamarkkinoilla.

Joidenkin sijoittajien pitäisi kuitenkin olla tietoisia siitä tulevaisuudessa.  Alla on muutamia varoitusmerkkejä, jotka osoittavat, että kryptovaluuttakupla saattaa tapahtua pian uudelleen.

Kryptovaluuttakupla on esimerkki sijoittamiseen liittyvästä joukkohysteriasta.

Kryptopessimisteillä on monia todisteita siitä, että kryptovaluuttamarkkinat ovat kuplassa.

Onko tämä riskipääomakupla vai vain uusi normaali?
Mihin pääomasijoittajat sijoittavat rahansa vuonna 2023?

Ymmärtämällä nämä tavoitteet voimme saada paremman yleiskuvan siitä, mitä nämä epävakaat varat ovat.

Bitcoin on maailman suosituin virtuaalivaluutta, ja sillä on useita etuja tavallisiin fiat-valuuttoihin verrattuna. Koska sen arvo kuitenkin vaihtelee niin nopeasti, se muistuttaa enemmän korkean momentumin osakkeita kuin Yhdysvaltain dollarin kaltaisia kansallisia valuuttoja.

Kryptovaluutat eivät ole vakaita, mikä tekee niistä epäluotettavan tavan säästää rahaa. Niitä on myös helppo väärentää – tarvitset vain perusohjelmointitaitoja. Coin Geckon mukaan liikkeellä on tällä hetkellä yli 12 000 erilaista kryptovaluuttaa.

Miksi kryptokuplasivusto on puhkeamassa?
Tuleeko bitcoin olemaan miljoonan dollarin arvoinen?

Kryptovaluuttojen ennätyskorkeat hinnat marraskuussa muistuttivat sijoittajia siitä, miten nopeasti hinnat voivat laskea. Muutamassa kuukaudessa markkina-arvo on laskenut yli 1,2 biljoonaa dollaria.

Useimmat kryptokuplat käyvät läpi seuraavat viisi vaihetta: syrjäyttäminen, nousu, euforia, voittojen ottaminen ja paniikki.

On mahdollista, että sijoittajat myyvät varojaan ottaakseen voittoa, ja on mielenkiintoista nähdä, miten kryptovaluuttamarkkinat reagoivat, kun Federal Reserve kiristää rahapolitiikkaansa inflaation torjumiseksi.

Voiko bitcoin romahtaa nollaan?
Onko osakkeilla ja kryptovaluutalla suhde?

Kryptoalan startup-yritysten arvot ovat viime aikoina nousseet huimasti.

FTX:n ja OpenSea:n kaltaiset kryptovaluutat, joiden arvo on viime aikoina noussut voimakkaasti, saattavat olla merkki talouskuplasta.

Kryptovaluuttojen hintojen viimeaikainen nousu johtuu useista tekijöistä, joista yksi on Kiinan kielto ICO:iden (Initial Coin Offerings) osalta. Tammikuun puolivälissä Kiinan viranomaiset ilmoittivat päätöksestään säännellä tai kieltää Bitcoin-transaktiot. Pian tämän jälkeen Kiinasta tulleet negatiiviset uutiset aiheuttivat maailmanlaajuisen kurssilaskun. Kryptovaluuttojen huima suosio ja käyttö ovat kuitenkin aiheuttaneet Bitcoin-automaattien määrän räjähdysmäisen kasvun.

Yritys on laajentunut edellisen rahoituskierroksensa jälkeen, mutta se ei ole ainoa IT-alalla. Kasvu muistuttaa paljon dotcom-aikoja, jolloin useimpien teknologiayritysten arvo oli miljardi dollaria tai enemmän.

Kumpi on parempi sijoittaa kryptovaluuttaan vai osakkeisiin?
Miten kryptovaluutat liittyvät markkina-arvoon?

OpenSea, johtava kryptovaluuttamarkkinat on arvoltaan 13,3 miljardia dollaria CoinMarketCapin mukaan.

NFT-myynti saavutti tammikuussa ensimmäistä kertaa 7 miljardin dollarin rajan, mutta monet niistä olivat myyjän tekemiä ostoja, joilla hän pyrki valheellisesti lisäämään kysyntää ja nostamaan hintoja.

Tämä esitys tuskin herättää luottamusta.

Kun digitaalista omaisuutta, kuten kryptovaluuttayrityksiä ja NFT:n “CryptoPunksia”, myydään miljoonilla dollareilla, on vaikea kieltää, että kupla on muodostumassa aivan silmiemme edessä.

Onko kryptovaluutalla kaupankäynti mielestäsi parempaa kuin osakkeilla kaupankäynti? Miksi sanot niin?
Vaikuttaako pörssiromahdus kryptovaluuttaan?

Kryptovaluuttojen tiukin testi

Viime kuukausien aikana on annettu lukuisia varoitussignaaleja siitä, että kryptovaluuttamarkkinat saattavat olla menossa kohti pitkittynyttä laskusuhdannetta. On perusteltua ennustaa, että vuodesta 2023 tulee tärkeä vuosi tämän jännittävän omaisuusluokan tulevaisuuden kannalta.

Onko kryptovaluuttakupla tulossa tyhjenemään, koska taloudessa liikkuu vähemmän käteistä?

Kun kryptovaluutta- ja lohkoketjuteknologia yleistyy, luopuvatko sijoittajat perinteisistä valuutoista digitaalisiin valuuttoihin?

Minkälainen krypto tulee buumi vuonna 2023?
Mitä Bill Gates sanoi kryptovaluutasta?

Yksi asia on varma: kryptovaluuttojen varhaiset sijoittajat ovat saaneet komean palkkion uskostaan tähän vallankumoukselliseen teknologiaan.

kryptokuplat puhkeavat usein, ja myöhään mukaan tulleet sijoittajat kärsivät pahasti. Edellä mainittujen vaarasignaalien vuoksi kryptovaluuttasijoittajien tulisi olla erityisen varovaisia sijoittamaan tässä vaiheessa, sillä

Kryptovaluuttojen hintojen vertailu osakemarkkinoihin

Kryptovaluuttojen hinnat kehittyvät rutiininomaisesti osakemarkkinoita paremmin. Yksittäinen Dogecoin-merkki ei koskaan ollut yli dollarin arvoinen, mutta sen arvo nousi viime vuonna 72 senttiin vuoden 2020 lopun puolen sentin tasolta, mikä merkitsee 15 000 prosentin nousua. Sen jälkeen se romahti yhtä nopeasti.

Mitkä ovat kryptovaluuttojen 2 riskiä?
Miten kryptovaluutta estää kaksinkertaisen rahankäytön?

Kryptovaluuttojen suosion kasvaessa on syntymässä monia uusia ja innovatiivisia hankkeita. Joillakin näistä verkoista on omia kolikoita, joita voitaisiin mahdollisesti käyttää monenlaisten asioiden kauppaan, hiilihyvityksistä oppikirjojen digitaalisiin kopioihin. Muita merkittäviä verkostoja ovat muun muassa Solana, Polygon ja niin edelleen kryptovaluuttakolikoineen, joita voidaan käyttää myös kaikenlaiseen kaupankäyntiin päästöluvista korkeakoulujen kurssimateriaalin sähköisiin versioihin.

Monet kolikot, kuten Dogecoin ja Shiba Inu, suunniteltiin Internet-vitseiksi tai Wolf Gamea varten luotu $wool, jolla ei ole mitään muuta funktiota kuin kaupankäyntivälineenä. Dogecoin oli jonkin aikaa arvokkaampi kuin koko Twitterin osakkeen arvo vuonna 2017. Shiba Inun markkina-arvo on suurempi kuin American Expressin, ja $woolin on enemmän kuin Goldman Sachsin.

Voitko menettää enemmän kuin sijoitat kryptovaluuttaan?
Onko kryptovaluutta kuplassa?

CoinDesk-julkaisun analyytikko George Caludis sanoi, että kryptovaluutta kääntää käsityksemme “arvosta” päälaelleen. “Shiba Inun ei pitäisi olla lähellekään 11-numeroisen summan arvoinen”, hän lisäsi.

Jotkut kryptoyrittäjät ovat edelleen halukkaita tuplaamaan sijoituksensa vaarasta huolimatta.

PDX on entisen investointipankkiirin Shane Rogersin perustama maksujenkäsittelyyritys, jonka avulla asiakkaat voivat tehdä ostoksia kryptovaluutoilla kauppiailta, jotka eivät hyväksy niitä. Rogers puolestaan perusti PDX Coinin joulukuussa sen sijaan, että olisi pyytänyt perinteisiä sijoittajia rahoittamaan yritystään. Yrityksen perustaja saattaa myydä tokeneita osakkeiden sijaan.

Voisiko Ethereum räjähtää?
Onko Ethereumista odotettavissa buumi?

Koska Rogers sijoitti kaikki yrityksensä varat Bitcoiniin vakaamman valuutan sijasta, hän elää pelossa, että merkittävä myyntierä vahingoittaa näiden varojen arvoa olemattomiin. Esimerkiksi 19. toukokuuta sen jälkeen, kun Kiina ilmoitti kieltävänsä pankkeja käymästä kryptovaluuttakauppaa, digitaalisten varojen hinnat laskivat noin 30 prosenttia.

Kahdeksan kryptovaluutan vertailu osoittaa, että Bitcoin Cashilla on nopein transaktionopeus, ja sen jälkeen tulee Litecoin.

Onko Ethereumilla toivoa?
Onko Ethereumilla toivoa?

Vaikka Bitcoinin ja Etheriumin yhteenlaskettu arvo on yli biljoona dollaria, muiden kryptovaluuttojen osuus on vain murto-osa tästä summasta. Lisäksi suuria rahasummia kauppaavien ihmisten määrä on melko pieni.

“Bitcoinia käyttävät ihmiset kaikkialla maailmassa”, sanoo Chainalysiksen Maddie Kennedy. “Kolikoita, joissa on paljon toimintaa muutamilla käyttäjillä, hallitsee aktiivinen sisäpiirikerho.”

Mitä ensikertalaisen sijoittajan pitäisi tehdä?
Mitä ensikertalaisen sijoittajan pitäisi tehdä?

Jos valitset kolikon tai tokenin, joka on tarkoitettu täyttämään tietty tarve – toisin kuin perinteinen raha, kuten bitcoin, tai vaikkapa keino lähettää rahaa alueille, joilla perusrahoituspalvelut ovat rajalliset – se voi auttaa sinua pääsemään viidakon läpi. Riippumatta siitä, nouseeko ja laskeeko sen arvo, voidaan olettaa, että sille on aina käyttöä.

Kuten minkä tahansa sijoituksen kohdalla, tee kuitenkin ensin kotiläksysi.Kryptokuplat voivat muodostua ja poksahtaa näennäisesti yhdessä yössä, joten on tärkeää ymmärtää kunkin hankkeen taustalla oleva teknologia sekä siihen liittyvät mahdolliset riskit.

Onko olemassa Bitcoin-kupla?

Sitä on vaikea tietää – ennen kaikkea siksi, että Bitcoinin todellisen arvon määrittäminen on monimutkaista. Kaksi tekijää tekee Bitcoinin arvioinnista erityisen haastavaa.

Onko olemassa Bitcoin-kupla?
Miten kryptokuplat toimivat 2023
  • BTC:n lyhyt historia tarkoittaa, että vastaperustetut yritykset ovat epävakaita, ja hinnat muuttuvat todennäköisesti dramaattisesti, kun markkinat selvittävät sen käyvän arvon. Nämä äkilliset hinnanmuutokset voivat saada sen näyttämään siltä, että kuplat muodostuvat ja puhkeavat.
  • Bitcoin eroaa täysin muista sijoituksista. Yleensä sijoittajat voivat selvittää, kuinka paljon yrityksen arvo on, arvioimalla sen kykyä tuottaa tuloja. Tämä ei kuitenkaan toimi kryptovaluuttojen kohdalla, koska ne eivät toimi kuten yritykset. Bitcoin ei nimenomaan tuota rahaa – mikä tekee sen arvon ymmärtämisestä vaikeaa.

Vaikka hinnat ovat olleet alhaiset koko vuoden 2023 ajan, joidenkin asiantuntijoiden mukaan tämä saattaa olla vain pieni takaisku. Toiset taas uskovat, että se voi olla krypton laskun alku. Samaan aikaan Fidelityn ja Visan kaltaiset rahoituslaitokset pyrkivät tekemään Bitcoinista valtavirtaa. Sääntelyviranomaiset kiinnittävät kuitenkin myös entistä enemmän huomiota kryptoihin, mikä voi tarkoittaa tiukempia sääntöjä tulevaisuudessa.

Mikä on kryptokupla?
Onko olemassa kryptokupla?

Viisas ajatus kryptovaluuttaan sijoittamista harkittaessa on rajoittaa mahdollisia haittoja käyttämällä vain 10 prosenttia koko sijoitussalkustasi riskipitoisempiin varoihin, kuten kryptoihin. Näin voit hyötyä myönteisimmistä olosuhteista ja samalla vähentää alijäämiä, jos hinnat laskevat nopeasti.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille