Bitcoin (BTC) vs. Ethereum (ETH): Bitcoin: Ultimate Showdown

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Kumpi on parempi: BTC vai ETH?

Ethereumin transaktioiden nopeus on parempi kuin Bitcoinin. Bitcoin on ensisijaisesti arvosäilö ja vaihtoväline, kun taas Ethereumia pidetään yleiskäyttöisenä lohkoketjuna. Ethereum suunniteltiin pikemminkin Bitcoinin lisäykseksi kuin sen korvaajaksi.

⚡️Onko Ethereumin kohtalona jättää Bitcoin varjoonsa kryptovaluuttamaailmassa?

Alan asiantuntijat ennustavat Ethereumin hintojen muuttuvan vielä epävakaammiksi seuraavien kuukausien aikana, kun siirrytään “Ethereum 2.0:aan”.

⚡️ Minkälainen krypto kukoistaa vuonna 2023?

Ethereum on varmasti voittokulku vuonna 2023. Cardano erottuu yhtenä tuohon vuoteen tulevista palkitsevimmista kryptovaluutoista. Kun inflaatio on huipussaan sekä vuonna 2020 että 2021, Bitcoin pysyy nyt ostettavien kryptojen ykkösvarana. Sijoittamalla Terraan, kahden tokenin alustaan, saat epäilemättä suuria palkintoja vuonna 2023!

⚡️ Mikä on seuraava kuuma kryptovaluutta?

LuckyBlock (LBLOCK).
LuckyBlockin pitäisi olla suosituin kaikista kryptovaluutoista, jotka ovat näkyvästi esillä vuoden 2023 alussa. Se aloitti kaupankäynnin vasta tammikuussa ja saavutti uutistiedotteen mukaan hieman yli kuukaudessa miljardin dollarin arvoisen “krypto-yksisarvisen” arvostuksen.

Ethereum to BTC

Kun riskit ja hyödyt on arvioitu, voit nyt valita, mihin kolikoihin haluat sijoittaa. Kaksi suosituinta kryptovaluuttaa ovat tällä hetkellä Bitcoin ja Ethereum, kuten asiantuntijat suosittelevat. Sekä Bitcoin että Etherium ovat hiljattain saavuttaneet uusia kaikkien aikojen huippulukemia, mutta älä luule, etteivätkö ne olisi tulevaisuudessa epävakaita.

eth btc: Mikä on ero?
Kumpi on parempi: Bitcoin vai Ethereum?

Vaikka molemmat ovat kryptovaluuttamaailman kärkisijoilla, Bitcoin ja Etherium eroavat toisistaan suuresti. Jos olet uusi kryptoalalla, kumpikin voi olla hyvä vaihtoehto riippuen siitä, mitkä ovat tavoitteesi. Arviointi on avainasemassa ennen kuin sukellat syvään päähän jommankumman kanssa.

Ajan myötä Bitcoinin (BTC) vs. Ethereum (ETH) hinta

Uskon vahvasti, että johonkin kannattaa investoida vain, jos ymmärtää sen täysin, eikä siksi, että kaikki muutkin tekevät niin. Teknisten erojen lisäksi Bitcoin ja Etherium tarjoavat sijoittajille kaksi erilaista arvolupausta, jotka voivat olla ratkaiseva tekijä päätöksenteossa.

Onko Bitcoin vai Etherium kalliimpi?
Pitäisikö minun ostaa Bitcoin vai Ethereum?

Elemental Wealth Advisorsin CPA Dan Herron kertoo, että se, mihin kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa, riippuu siitä, kumpi on mielestäsi tärkeämpää: Bitcoinin vai Ethereumin arvo. Koska ne palvelevat kahta eri tarkoitusta, jokaisella on omat mielipiteensä.

Osta Bitcoineja

Bitcoin on digitaalinen valuutta, jonka loi vuonna 2009 tuntematon tietotekniikan tutkija, joka käytti peitenimeä Satoshi Nakamoto. Asiantuntijoiden mukaan bitcoinit ovat “kuin kultaa”, koska ne ovat sekä harvinaisia että arvokkaita. Bitcoin on yhä suositumpi maksutapa erityisesti kehitysmaissa, joissa hallitus ei ole vielä ottanut valuuttaa valvontaansa. Se hyväksytään yhä useammin maksuvälineeksi tavaroiden ja palveluiden maksamiseen verkossa, mutta sitä voidaan käyttää myös fyysisten tavaroiden ostamiseen.

Kumpi kryptovaluutta eth btc on parempi ostaa?
Pitäisikö minun vaihtaa bitcoinini Ethereumiin?

Ethereum on Vitalik Buterinin vuonna 2013 ehdottama kryptovaluutta ja hajautettu tietojenkäsittelyalusta. Siitä on tullut nykyään yksi käytetyimmistä kryptovaluutoista, koska se päihittää jatkuvasti muut kolikot.

Bitcoin-sijoitukset ovat verrattavissa kultaan tai muuhun vaihtoehtoiseen omaisuuteen, kuten taiteeseen tai hevosiin, ja niiden tuotto on ennustettavampi kuin indeksirahastojen. Tämä johtuu siitä, että bitcoineja on kiinteä määrä. Vaikka yritys loisi lisää osakeoptioita, niitä on vain 21 miljoonaa bitcoinia.

Millainen krypto ethereum to btc buumi vuonna 2022?
Voisiko Ethereum koskaan romahtaa?

Bitcoinia ostetaan samasta syystä kuin yksityishenkilöt ostavat timantteja, 100 dollarin seteleitä tai muutamia kultakolikoita turvassa, kertoo Coindeskin tietojen ja indeksien johtaja Galen Moore. Vaikka dollarin arvo laskisi dramaattisesti, kuten suuren laman aikana, bitcoinilla on edelleen arvonsa.

Ethereum on kryptovaluutta, joka käyttää lohkoketjuaan älykkäiden sopimusten toteuttamiseen.

Ethereumista ei käytetä sanoja “digitaalinen kulta”. Ethereum on ohjelmistoalusta, jonka avulla kehittäjät voivat rakentaa sen päälle muita kryptopohjaisia sovelluksia. Kehittäjien on hankittava ja maksettava verkkomaksu eetterissä bitcoinin hinta, Ethereumin natiivissa digitaalisessa valuutassa, jotta he voivat käyttää Ethereumia.

ethereum to btc 2022 kannattaa ostaa?
Bitcoin ethereum: kumpi on parempi?

Sijoittamalla Ethereumiin panostat verkon tulevaisuuteen. Jos yhä useammat ihmiset haluavat kehittää Ethereumilla, heidän on ostettava eetteriä kustannusten kattamiseksi. Eetterin suurempi kysyntä tarkoittaa, että sen arvo nousee.

Jotkut asiantuntijat ovat verranneet Ethereumiin sijoittamista korkean teknologian yrityksen ostamiseen, mutta vaikka se ei ole yhtä välitöntä kuin bitcoin ja kulta, se on silti vertailukelpoinen.

“Se on ohjelmistoalusta, joka toimii myös rahana”, kryptovaluuttoja analysoivan Token Metrics -yrityksen tekninen pääanalyytikko Bill Noble selittää. “Ajattele sitä ikään kuin Google olisi osake.

Jos et ole kehittäjä, eetterin ostaminen on kuin panostaisi siihen, että yhä useammat ihmiset hyödyntävät ja kehittävät Ethereumin ominaisuuksia.

Mitä tarkoittaa Bitcoin ethereum valuuttakurssi?
Mikä on Ethereumin tarkoitus?

Etherium 2.0.

Kovasti odotettu Ethereum 2.0 on tarkoitus julkaista vuoden 2020 toisella neljänneksellä. Tämä huippuluokan versio käyttää PoW:n sijasta Proof-of-Stake (PoS) -järjestelmää, ja sitä ovat odottaneet lukuisat kryptovaluutta-asiantuntijat ja sijoittajat.

“Lohkoketju, joka on toiseksi suurimman kryptovaluutan, Etherin, perustana, kokee pian kauan odotetun päivityksen, joka saattaa houkutella enemmän institutionaalisia sijoittajia laittamaan rahaa verkkoon ja auttaa nostamaan Etherin hintaa”, sanoo kryptoyrittäjä ja puhuja Eloise Marquesoni.

Millaista verkkoa ethereum käyttää?
Mitä eroa on Bitcoinin ja Altcoinin välillä?

Vaikka bitcoin on tällä hetkellä markkina-arvoltaan arvokkaimman kryptovaluutan titteli, Marchesoni uskoo, että Ether voi ottaa kruunun sen infrastruktuurin päivityksen jälkeen, joka tunnetaan myös nimellä “fuusio” ja joka merkitsisi Ethereumin proof-of-workin loppumista.

Transaktioiden aikana kuluvan energian määrä on yksi Ethereumin nykyisen verkon suurimmista haasteista. Ethereum 2.0 lupaa olla edeltäjiään ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Ethereum Foundation ennustaa, että PoS:ään siirtyminen vähentää energiankulutusta 99,95 prosenttia. Vuonna 2023 Ethereum 2.0:n odotetaan ilmestyvän, mikä tekisi siitä ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon kryptovaluuttamarkkinoilla.

Onko mahdollista ostaa pala Bitcoin ethereum hintaan?
Miten luon eetterilompakon?

Pitäisikö minun sijoittaa bitcoiniin vai Ethereumiin?

Sekä Bitcoiniin että Ethereumiin liittyy samankaltaisia riskejä, ja kummankin menestymismahdollisuudet ovat hyvin epävarmat. Useimpien asiantuntijoiden mukaan molemmat kryptovaluutat ovat markkinoiden parhaita. Ne ovat erinomaisia valintoja, jos olet aloittamassa kryptovaluuttakaupankäyntiä; tosin toiset uskovat, että olisi viisaampaa jakaa nämä kaksi vaihtoehtoa 50-50.

Jotkut väittävät, että vaikka Bitcoin on vakiintuneempi, Etheriumin teknologinen potentiaali on tätä suurempi.

Kenen ether?
Mikä on ERC 20 -poletin?

“Kun otetaan huomioon, että NFT:n kaltaiset kohteet on sisällytetty Ethereumin lohkoketjuun, sijoittaisin todennäköisesti rahani Ethereumiin, koska sillä on nykyisistä kryptovaluutoista eniten kasvupotentiaalia”, CFP ja Future You Wealthin perustaja Ryan Sterling lisää. “Lisäksi näyttää siltä, että Ethereum on saamassa paljon vetovoimaa.”

Capitalen perustajan ja rahoitussuunnittelijan Vision Subramaniamin mukaan Ethereum-verkon tuleva päivitys saattaa tuoda Ethereumiin lisää huomiota tulevina kuukausina, joten hän pitää siitä toistaiseksi kiinni. Hän ymmärtää myös molempien kryptovaluuttojen potentiaalin. “Uskon, että olemme vielä suhteellisen aikaisessa vaiheessa käyttöönottokäyrää, ja uskon, että sekä Bitcoinilla että Ethereumilla on paikkansa tulevaisuudessa”, Subramaniam sanoo.

Millä ohjelmointikielellä Bitcoin on kirjoitettu?
Mitä on krypto selkokielellä?

Vaikka Bitcoin on vakiintuneempi, monet asiantuntijat uskovat, että Ethereumilla on suurempi teknologinen potentiaali. Jotkut väittävät, että vaikka Bitcoin saattaa olla tällä hetkellä luotettavampi, Etheriumin mahdollistamat tulevaisuuden teknologiat tekevät siitä paremman sijoituksen.

“Kun otetaan huomioon, että NFT:n kaltaiset kohteet on sisällytetty Ethereumin lohkoketjuun, sijoittaisin todennäköisesti rahani Ethereumiin, koska sillä on nykyisistä kryptovaluutoista eniten kasvupotentiaalia”, CFP ja Future You Wealthin perustaja Ryan Sterling lisää. “Lisäksi näyttää siltä, että Ethereum on saamassa paljon vetovoimaa.”

Mihin maahan Bitcoin kuuluu?
Miten Bitcoin on tehty yksinkertaisesti sanottuna?

Lisäksi on sijoitusasiantuntijoita, jotka ihmettelevät, miksi sinun pitäisi valita yksi tuote toisen sijaan.

“Jos minun pitäisi valita vain yksi, en kysyisi ‘kumpi?' vaan ottaisin molemmat”, sanoo Teresa Morrison Beckett Collectivesta.

“Yleisesti ottaen sijoittaisin molempiin”, sanoo Jeremy Schneider, Instagramissa toimivan Personal Finance Clubin luoja.

Miten ostaa ja vaihtaa kryptovaluuttoja, kuten Ethereum bitcoiniin, ja käydä kauppaa niillä?

Vaikka aikoisitkin sijoittaa sekä Bitcoiniin että Etheriumiin, taloudelliset tavoitteesi ja kokemuksesi kryptovaluutoista voivat vaikuttaa siihen, kuinka paljon rahaa käytät kumpaankin kolikkoon. Subramam suosittelee 60/40 jakoa, jos aiot jakaa sijoituksesi, kun taas Sterling suosittelee 50/50 jakoa.

Mistä bitcoinin raha tulee?
Mitä voin ostaa bitcoinilla?

Jos tunnet itsesi kunnianhimoiseksi, kokeile markkina-arvopainotettua salkkua, joka sijoittaa kuhunkin omaisuuserään suhteessa sen markkina-arvoon. Schneiderin mukaan yksi lähestymistapa on sijoittaa kuhunkin omaisuuserään suhteellisesti sen markkina-arvon mukaan. Jos aloitat 100 dollarilla ja haluat sijoittaa Bitcoiniin ja Ethereumiin (eth BTC), se vastaisi 60 dollarin sijoittamista Bitcoiniin ja 40 dollarin sijoittamista Ethereumiin.

Jos haluat monipuolistaa kolikkojasi tulevaisuudessa, Schneider suosittelee myös tätä lähestymistapaa. Kymmenen 100 dollarin kolikon salkku markkina-arvojen perusteella näyttäisi esimerkiksi seuraavalta:

Voiko bitcoineja vaihtaa oikeaan rahaan?
Mikä on Fiat-tili?

Salkun hajauttaminen on tärkeää riippumatta siitä, mitä sijoitusmuotoa käytät. Asiantuntijoiden suosittelema yleinen ohje on pitää kryptovaluuttasijoitukset enintään 5 prosentissa koko salkun arvosta.

Mitä voin ostaa kryptovaluutalla nyt?
Mikä on Bitcoinin ainutlaatuisuus?

Pitäisikö minun harkita muita kryptovaluuttoja?

Keskustelemiemme ammattilaisten mukaan se ei ole aloittelijoille. Altcoinien arvaamattomuus on asiantuntijoiden mukaan jopa suurempi kuin bitcoinin ja Ethereumin.

“Se on vähän kuin penniäkään maksava osakepeli”, sanoo Nate Neary, CFP ja Modern Money Managementin perustaja. “Jokaisen voittajan takana on pitkä rivi häviäjiä. Sinun arvauksesi on yhtä pätevä kuin kenenkään muunkin.”

Mikä on tärkeintä kryptovaluutoissa?
Mikä on Ethereumin etu?

Sterling keskittyy vain Ethereumiin Bitcoiniin verrattuna, koska hän uskoo, että useimmat kryptovaluutat ovat pian arvottomia. Hän toteaa: “Kuten dotcom-buumi, uskon, että useimmat näistä kryptovaluutoista ovat arvottomia 20 vuoden kuluessa.

Uskon, että sekä Bitcoinilla että Ethereumilla on paikkansa tulevaisuudessa”, Subramaniam sanoo.

Vaikka et olisikaan valmis sijoittamaan altcoineihin, kannattaa niitä silti seurata. “Mielestäni kannattaa seurata muita kryptovaluuttoja, koska ne kehittyvät jatkuvasti”, Morrison sanoo. “Koskaan ei voi tietää, mitkä niistä ovat tulevaisuudessa suuria toimijoita.”

Mikä on Ethereumin etu?
Bitcoin ethereum

Lopuksi, riippumatta siitä, päätätkö sijoittaa Bitcoiniin, Ethereumiin vai molempiin, tee tutkimustyötä, äläkä sijoita kryptovaluuttaan enempää rahaa kuin olet valmis menettämään.

Mitä konsensusalgoritmia käytetään?

Bitcoin varmentaa transaktiot proof-of-work-algoritmilla, kun taas Ethereum aikoo siirtyä pois tästä järjestelmästä ottamalla käyttöön proof-of-stake-algoritmin.

Palvelunestohyökkäys (Denial of Service, DOS) on menetelmä, jolla tietokonejärjestelmä tehdään toimintakyvyttömäksi tulvimalla siihen turhia pyyntöjä.

Kumpi on parempi: bitcoin ethereum
Kumpi on parempi: BTC vai ETH?

POS-järjestelmät eivät käytä louhijoita. Sen sijaan niissä on validoijia, jotka pitävät osan eetteristään lohkoketjussa osuutena ekosysteemissä. Nämä validoijat lyövät panoksensa vetoa siitä, mitkä lohkot lisätään ketjuun seuraavaksi. Kun heidän valitsemansa lohko liitetään ketjuun, he saavat 32 eetteripalkkiota sen mukaan, kuinka paljon he panostivat – mutta tämä palkkio voidaan ottaa pois, jos kyseisen validoijan osoitetaan tehneen väärinkäytöksiä tahallaan.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille