Mikä on Cardano? Perimmäinen opas ADA:n ymmärtämiseen

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mitkä ovat Cardanon tärkeimmät sovellukset?

Cardano on korvaamaton identiteetinhallinnassa ja valvonnassa. Hyödyntämällä Cardanoa yritykset voivat vähentää huomattavasti aikaa, joka kuluu tietojen hakemiseen eri lähteistä – prosessi, joka on sekä työläs että tehoton.

⚡️ Miksi sinun pitäisi olla innostunut krypto Cardanosta?

Cardano, markkina-arvoltaan kolmanneksi suurin lohkoketju, pyrkii rakentamaan laajan lohkoketjujen verkoston. Se voi mahdollisesti ylittää Ethereumin laajuudessaan ja menestyksessään monikerroksisen rakenteensa ansiosta, joka perustuu matemaattisiin periaatteisiin solmujen välisen konsensuksen saavuttamiseksi.

⚡️ Miten Cardano eroaa Bitcoinista?

Bitcoin on kryptovaluutta, joka käyttää proof-of-work -menetelmää transaktioiden validointiin ja uusien kolikoiden luomiseen. Cardano on Proof-of-Stake-lohkoketju, joka on suunniteltu erityisesti älykkäitä sopimuksia ja dAppeja varten, mutta sitä voidaan tarvittaessa käyttää myös rahankäyttöön sen kaksitasoisen arkkitehtuurin ansiosta.

⚡️ Kuinka vaikeaa Cardanon louhiminen on?

Cardanoa on mahdotonta louhia, koska se käyttää Proof of Stake -algoritmia, jota pidetään tuottoisampana kuin “Proof of Work” -algoritmia. Pidä vain Cardano-lompakkosi verkossa ja katso, miten tulosi kasvavat – siinä kaikki!

Mikä tekee Cardano ADA:sta ainutlaatuisen ja erityisen

Krypto (ADA) on noussut yhdeksi markkinoiden nopeimmin kasvavista lohkoketju-varoista. Debyyttinsä jälkeen vuonna 2015 ADA on ollut markkinakapitalisoinniltaan kymmenen suurimman kryptovaluutan joukossa, mikä on herättänyt paljon kiinnostusta. EOS liikkuu nopeasti pysyäkseen kilpailijoiden, kuten Ethereumin, edellä luomalla hajautetun sovellusalustan, joka voi tukea useampia käyttäjiä.

Mihin Cardanoa käytetään?
Onko Cardano hyvä sijoitus?

Lohkoketjuja on nykyään saatavilla monia erilaisia, mutta Cardano erottuu muista käyttämällä matemaattisia menetelmiä konsensusmekanismissaan ja monitasoisessa arkkitehtuurissaan. Monet uskovat Cardanon olevan seuraavan sukupolven kryptovaluuttaratkaisuja, kiitos Ethereumin luomisen takana olevan tiimin.

Käydään läpi Cardanoa, sen teknologiaa ja sitä, miksi se on niin suosittu kryptovaluutta.

Mikä on krypto, Cardano?

Mikä tekee krypto Cardanosta niin erityisen?
Miten Cardano eroaa Bitcoinista?

ADA – Cardano on kryptovaluutta, jota voidaan säilyttää ja käyttää muiden kryptovaluuttojen tavoin. ADA-kryptovaluutta toimii Cardanon lohkoketjun avulla, joka on hajautettu verkko, joka on suunniteltu perustumaan täysin tieteellisiin ja matemaattisiin periaatteisiin.

Pitäisikö minun ostaa Ethereumia vai krypto cardanoa?
Onko krypto Cardano seuraava bitcoin?

IOHK-tiimi on myös kehittänyt kehyksen, jota he kutsuvat C++ AMP:ksi ja jonka avulla kehittäjät voivat kirjoittaa älykkäitä sopimuksia C++-kielellä ja kääntää ne Cardanon lohkoketjuun. Kehittäjät voivat käyttää tätä teknologiaa hajautettujen sovellusten ja protokollien rakentamiseen, ja kyvyllä lähettää ja vastaanottaa rahaa pienillä maksuilla on monia käyttömahdollisuuksia liike- ja rahoitusmaailmassa.

Mikä on Cardano?
Mikä on Cardano?

Cardano luo sääntöihin perustuvan lohkoketjun, joka tarjoaa rahoituspalveluja kaikille sen sijaan, että se yrittäisi välttää maailmanlaajuisia sääntelyviranomaisia.

Cardano on uusi älysopimus- ja kryptovaluutta-alusta, joka lanseerattiin syyskuussa 2017. kryptovaluuttaa Cardanon tavoitteena on ratkaista monia lohkoketjuihin vaikuttavia nykyisiä ongelmia, kuten:

Krypto cardano (lohkoketjualusta)
Cardanon määritelmä (ADA)
 • Matematiikan avulla luodaan todistettavasti turvallinen lohkoketju, joka on vähemmän altis hyökkäyksille.
 • Työskentely molemmilla kerroksilla on hyvä tapa lisätä tuottavuutta.
 • Olemme luomassa turvallista järjestelmää, jossa tunnisteiden omistajat voivat äänestää.
 • Se on täysin hajautettu, äärettömän skaalautuva konsensusmekanismi.

Cardanon lohkoketjuarkkitehtuuri.

Crypto cardano (lohkoketjualusta)
Mikä on Cardano (ADA)

Cardanon lohkoketju koostuu kahdesta keskeisestä osasta. Cardano Settlement Layer (CSL) toimii tiliyksikkönä, ja siellä tokenin haltijat voivat lähettää ja vastaanottaa ADA:ta minimaalisilla transaktiokustannuksilla.

Cardano Computing Layer (CCL) on joukko protokollia, jotka muodostavat lohkoketjun perustan. Se mahdollistaa älykkäiden sopimusten suorittamisen ja tarjoaa muun muassa tietoturva- ja vaatimustenmukaisuuden, mustan listan ja identiteetin todentamispalvelut. Cardanon lähdekoodiin valittiin ohjelmointikieli Haskell sen tunnettujen tietoturvaominaisuuksien vuoksi.

Mitä crypto cardano -lohkoketju tekee?
Mikä Cardano on ja miten se toimii?

Cardano-projektissa kehitetään Ouroboros-nimistä Proof-of-Stake (PoS) -lohkoketjuprotokollaa konsensusta varten. Tämä konsensusmekanismi tekee ADA:n sekä älykkäiden sopimusten lähettämisestä ja vastaanottamisesta Cardano-verkossa helppoa ja turvallista. Myös verkon häiritseminen vaikeutuu, koska Ouroboros käyttää PoS-konsensusmekanismia. Tokenien haltijat, jotka laittavat ADA:nsa verkkoon ja avustavat verkon konsensuksen saavuttamisessa, palkitaan tokeneilla.

Millaista lohkoketjua krypto Cardano käyttää?

Ouroboros-tekniikka

Tuleeko Cardanolle oma lohkoketju?
Onko krypto Cardano toimiva lohkoketju?
 • Lohkoketju on yksinkertaisesti digitaalinen pääkirja, joka pitää kirjaa kaikista Bitcoin-tapahtumista, jotka on ryhmitelty “lohkoihin”. Nämä lohkot sisältävät vahvistettuja tai sovittuja transaktioita. Verkko valitsee satunnaisesti muutamia solmuja, jotta ne voivat luoda uusia lohkoja. Lohkojohtajat ovat solmuja, jotka järjestelmä on nimennyt.
Cardano pyrkii luomaan vakaan kryptovaluuttaekosysteemin.
Onko Cardano kryptovaluutan tulevaisuus?
 • Lohkoketjusta on veistetty lähtö- ja saapumisaikoja.
Pitäisikö minun ostaa Cardano vai Ethereum?
Miksi Cardano on niin halpa?
 • Termiä “kellari” käytetään viittaamaan useisiin eri asioihin kryptovaluutan alalla. Bitcoin-verkko eli lohkoketju on laajimmin tunnettu perusta. Tämä hajautettu järjestelmä tallentaa kaikki bitcoineilla tehdyt sähköiset transaktiot ja todentaa ne louhinnaksi kutsutun konsensusprosessin avulla. Epookin osa-alueita kutsutaan lähtö- ja saapumisaikoiksi. Osallistujat
Onko Cardano seuraava Ethereum?
Onko ADA:lla tulevaisuutta?
 • Cardanon lohkoketju on teoriassa äärettömän skaalautuva, joten se pystyy käsittelemään niin monta transaktiota kuin on tarpeen ilman, että se saavuttaa rajan.

Ouroborosin tärkein etu on se, että se käyttää lohkoketjun validoijia erittäin turvallisella tavalla. Muut lohkoketjut väittävät valitsevansa lohkojen validoijat sattumanvaraisesti, mutta näitä väitteitä ei voida todentaa.

Kannattaako krypto cardanoon sijoittaa?
Onko Cardano energiatehokkaampi kuin Bitcoin?

Toisaalta Ouroboros tarjoaa todennettavissa olevan menetelmän, jolla validoija valitaan satunnaisesti ja varmistetaan, että kaikilla Cardanon lohkoketjussa panostavilla ADA-tokenin haltijoilla on yhtäläiset mahdollisuudet louhia lohko ja saada siihen liittyvä palkkio.

Tämä eliminoi tarpeen valtavaan laskentatehoon, joka on nähtävissä proof-of-work (PoW) -lohkoketjuverkoissa,alus on Cardanon virallinen lompakko, ja se on tällä hetkellä saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Daedalus-lompakon avulla käyttäjät voivat säilyttää ADA:nsa turvallisessa offline-ympäristössä.

Onko Cardano energiatehokkaampi kuin bitcoin?
Voiko Cardano tehdä sinut rikkaaksi?

Daedalus-lompakko on kuuma aihe.

Toisin kuin muut merkittävät kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Etherium, Cardano tarjoaa oman ADA-kryptovaluuttalompakon. Daedalus-lompakko tarjoaa käyttäjille täydellisen määräysvallan rahoihinsa sekä läpinäkyvyyden Cardanon kryptolohkoketjuun.

Mitä sovellusta minun pitäisi käyttää Cardanon ostamiseen?
Kuinka monta transaktiota Cardano voi käsitellä sekunnissa?

Daedalus on ainoa lompakko, joka mahdollistaa ADA:n haltijoiden osallistumisen Cardanon vedonlyöntijärjestelmään. Koska Cardano toimii PoS-lohkoketjulla, kuten aiemmin todettiin, sidosryhmät voivat saada palkkion vedonlyöntipoolien delegoinnista tai pyörittämisestä Daedaluksessa. Näin Cardanon (ADA) käyttäjät voivat tuottaa kryptoa tukemalla verkkoa.

ADA Cardanon monet sovellukset

Kuinka monta Cardano ADA -kolikkoa on olemassa?
Mihin sovelluksiin voin käyttää Cardanoa?

Cardano-kolikko voidaan siirtää käteisenä tällä hetkellä. Se ei eroa muista kryptovaluutoista, kuten Ethereumista ja Bitcoinista, niin paljon kuin voisi luulla, mutta ADA:lla on muutama käyttötarkoitus enemmän kuin kilpailijoilla.

PoS-lohkoketjuprotokolla on yksi Cardanon keskeisimmistä ominaisuuksista, jossa ADA on liitetty lohkoketjuun, jotta “höyrystysallasoperaattorit” voivat tarkistaa tapahtumat. Tässä kohtaa Cardano-valuutan käyttö on kätevää. Vastineeksi siitä, että he laittavat ADA:nsa lohkoketjuun, ADA:n omistajat palkitaan ylimääräisellä Cardano-kryptovaluutalla.

Voinko laittaa ADA:n Coinbaseen?
Kuinka paljon voin ansaita ADA-pinoamisella?

ADA:ta voidaan käyttää myös äänestämiseen. Toisin kuin muissa lohkoketjuprojekteissa, Cardanossa tokenien haltijat, eivät kaivostyöläiset, äänestävät ja tekevät protokollamuutoksia. Tämän seurauksena Cardanon kryptovaluutan omistajat käyttävät ADA:nsa äänestämiseen alustan uusista muutoksista tai kehityksestä. Näin kaikilla kryptovaluutan omistajilla on ääni sen kasvussa.

ADA:n siirtymäsuunnitelma
Miten ADA-siirtymäsuunnitelma laaditaan

ADA:ta hyödynnetään myös Cardanon lohkoketjupohjaisen älysopimusalustan tukemiseen tulevaisuudessa. Kehittäjät hyödyntävät ADA:ta luodakseen älykkäitä sopimuksia ja sovelluksia, jotka toimivat Cardanon turvallisessa, hajautetussa lohkoketjussa. Näitä sopimuksia ei olisi mahdollista toteuttaa ilman Cardanon natiivivaluuttaa.

Kuka on Cardanon luoja?

Onko Cardano hyvä ostos vuonna 2022?
Onko Cardano hyvä ostos vuonna 2023?

Yksi Ethereumin perustajista, Charles Hoskinson, tunnisti alusta alkaen tarpeen yhtenäisemmälle ja skaalautuvammalle lohkoketjulle. Hoskinson alkoi matematiikkaa opiskeltuaan miettiä tieteellisempiä tapoja lohkoketjun rakentamiseksi.

Vuoden 2017 alussa Charles Hoskinson tapasi Jeremy Woodin. He keskustelivat lohkoketjun rakentamisesta, joka olisi parannettu Ethereumin älysopimusjärjestelmään. Nämä kaksi alkoivat työskennellä nykyisenlaisen Cardano-krypton parissa.

ADA-SIIRTYMÄSUUNNITELMA

Onko Cardano kryptovaluutan tulevaisuus?
Voiko Cardano saavuttaa 100 dollaria?

Cardano ei kuitenkaan toimi Cardanon lohkoketjussa. Wood ja Hoskinson ovat Cardanon keskeisten periaatteiden ja älykkäiden sopimusten alustan takana, mutta he eivät omista tai käytä lohkoketjua. Hanketta koordinoivat useat eri sidosryhmät.

 • The Cardano Foundation – Koko projektin voittoa tavoittelematon suojelujärjestö, joka auttaa lohkoketjun markkinoinnissa ja suojelussa.
 • Charles Hoskinson ja Jeremy Wood perustivat OCH Ltd:n, joka on tutkimusyritys, joka avusti Cardanon lohkoketjun suunnittelussa ja rakentamisessa.
 • Cardanon kehityksen rahoittamiseksi säätiö on perustanut lahjoitusrahaston. Tätä rahastoa hallinnoi Embargo-niminen rahoituslaitos, ja se auttaa Cardanoa kehittymään.

Onko Cardano parempi kuin Ethereum?

Onko ADA hyvä sijoitus vuonna 2022?
Onko Cardano hyvä pitkän aikavälin sijoitus?

Cardano ja Ethereum pyrkivät molemmat vakiinnuttamaan asemansa maailman johtavana hajautettuna lohkoketjualustana uusien työkalujen ja protokollien kehittämiseksi, ja niillä on samankaltaiset tavoitteet ja päämäärät. Kun Hoskinson jätti Ethereumin, hän näki, että tarvitaan toisenlaista lohkoketjua, joka on välittömästi skaalautuva ja turvallinen.

Cardanon ja Yhdysvaltain dollarin välinen vaihtokurssi
Mikä kryptovaluutta tekee minusta miljonäärin?

Krypto Cardano pystyi ohittamaan Ethereumin, koska se pystyy käsittelemään “äärettömiä” transaktioita. Kyse ei ole vain siitä, että kannustetaan käyttöönottoa, vaan myös siitä, että löydetään älykkäitä tapoja tehdä se. Cardano-säätiön tavoitteena on auttaa ihmisiä elämään parempaa ja mielekkäämpää elämää edistämällä hallinnon ja liike-elämän järjestelmien läpinäkyvyyttä. Sen ensimmäinen tavoite on tehdä kartta.

Kuinka paljon sinun pitäisi sijoittaa Cardanoon?
Tekeekö Cardano minut rikkaaksi?

Cardanon tiekartta

Cardano on aivan uusi, hajautettu lohkoketju, joka on vielä suhteellisen nuori. Se perustettiin vasta vuonna 2017, ja se on viettänyt ensimmäiset elinvuotensa kehityksessä.

krypto Cardano on määritellyt viisi eri vaihetta lohkoketjulleen. Cardano on jo saanut valmiiksi Shelly-vaiheen ja pyrkii nyt saamaan päätökseen toisen puoliskon viidestä vaiheesta:

Onko Cardanoon sijoittaminen hyvä tapa tehdä rahaa?
Cardano (Cardano, ADA): kryptovaluuttaa Rate
 • Byron – Verkon alkuperäisen arkkitehtuurin luominen ja perusominaisuuksien testaaminen sen varmistamiseksi, että verkko toimii moitteettomasti.
 • Shelley – Cardano-verkko on nyt toiminnassa ja hajautettu.
 • Goguen – Alusta sisältää älykkään sopimusjärjestelmän, joka mahdollistaa hajautettujen sovellusten kehittämisen.
 • Basho – Kehitämme skaalautuvia ratkaisuja lohkoketjun suorituskyvyn parantamiseksi ja optimoimiseksi.
 • Voltaire – Salén kaupunki Marokossa on ensimmäisenä Afrikassa ottanut käyttöön lohkoketjuteknologian valtionkassa- ja äänestysjärjestelmiä varten.
3 tapaa aloittaa Cardanon louhinta
Onko Cardano hyvä sijoitus vuonna 2023?

Monet kunkin vaiheen osat toimivat rinnakkain, kuten edellä on esitetty. Ennen kuin kukin vaihe integroidaan Cardanoon, se käy läpi useita menettelyjä. Prosessin jokainen vaihe on vaatinut merkittävää akateemista tutkimusta.

Avoimen lähdekoodin on läpäistävä prototyyppivaihe, jotta voidaan varmistaa, että se täyttää kaikki tekniset standardit, ennen kuin se voidaan ottaa kokonaan käyttöön. Kryptovaluutta on vielä suhteellisen uusi, mutta sen suosio on kasvanut valtavasti hyvin lyhyessä ajassa.

Mikä on helpoin tapa louhia Cardano ADA?
Mikä on paras tapa sijoittaa Cardanoon?

Yhä useammat ihmiset haluavat sijoittaa kryptoihin, joten on tärkeää tuntea eri kolikkotyypit ja niiden tarjoamat mahdollisuudet. Cardano eli ADA on yksi kryptotyyppi, joka on saanut viime aikoina yhä enemmän jalansijaa.

Vaikka useita etenemissuunnitelman vaiheita on viivästynyt aiemmin, Charles Hoskinson ja Cardanon kehittäjät luottavat kykyynsä pitää sanansa ja tarjota maailmalle joukko seuraavan sukupolven PoS-lohkoketjuprotokollia.

Miten Cardano eroaa Bitcoinista tai Ethereumista?
Kuinka louhia Cardano Coin (ADA)

Miten Cardano eroaa Bitcoinista tai Ethereumista? 

Avain Cardanon potentiaalisen arvon ymmärtämiseen kilpailijoihin verrattuna on sen kolmessa tavoitteessa. Hanke pyrkii parantamaan kryptovaluutta-alustojen skaalautuvuutta, yhteentoimivuutta ja kestävyyttä. Tämän saavuttaminen antaisi Cardanolle enemmän hyötyä kuin Bitcoinille ja suuremman skaalautuvuuden kuin Ethereumille.

Cardanon ekosysteemi eroaa muista, koska siinä on kolme kerrosta: selvityskerros, laskentakerros ja valvontakerros. Tämä tehokas turvallisuus tekee siitä luotettavamman kuin muut kryptovaluutat.

Mikä on Cardanon hinta ja milloin se saapuu?

Kuinka monta Cardano-kolikkoa voin louhia?
Kuinka paljon rahaa voi tehdä varastamalla ADA:ta?

ADA on markkina-arvoltaan neljänneksi suurin kryptovaluutta, ja sillä on käyty kauppaa suurimmalla osalla kryptoyhteisöä jo useita vuosia. ADA:n arvo nousi yli 2 000 prosenttia vuoden 2017 lopun ja vuoden 2018 alun noususuhdanteen aikana, jolloin se nousi 0,03 dollarista 1,20 dollariin, jolloin sen arvo oli noin 32 miljardia dollaria.

Cardanon sijoittajat saivat 3 900 prosentin tuoton ensimmäisen vuoden aikana. Valitettavasti se ei kestänyt. Kuten Cardanon kaaviosta näkyy, Cardanon hinta alkoi laskea tasaisesti muutaman vuoden kuluttua.

Kuinka paljon rahaa voi tehdä varastamalla ADA:ta?
Kuinka kauan kestää louhia 1 Cardano?

Vaikka Cardanon hinta on laskenut takaisin alle 1 dollarin, monet uskovat, että jos markkinoilla, joilla kryptohinnat vaihtelevat jatkuvasti, kolikon tulevaa arvoa voi olla vaikea ennustaa. Cardano on kuitenkin osoittanut merkkejä potentiaalista, ja se voi hyvinkin nousta lähivuosina aiempaan kaikkien aikojen korkeimpaan arvoonsa tai jopa ylittää sen.

On myös syytä huomata, että vaikka Cardanolla on kiinteä rahapolitiikka, sen tarjonta on rajoitettua. Vain 45 miljardia ADA:ta tullaan koskaan tuottamaan, ja kun se on tehty, Cardano-valuutan luominen lopetetaan.

Miten Cardano eroaa Bitcoinista?
Kuinka vaikeaa Cardanon louhiminen on?

Cardano myi alustavan tarjouksensa aikana 25 miljardia ADA:ta, ja loput 19 miljardia vapautetaan lohkoketjun kautta louhintakannustimina. Jäljelle jäävät ADA:t jaetaan Cardano-verkossa luotujen lohkojen kautta pinoamispalkkioina.

Koska ADA:ta on vain rajallinen määrä, sen kysyntä oletettavasti kasvaa. Deflatorisen rahajärjestelmän odotetaan synnyttävän ADA:n kysyntää tulevaisuudessa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille