Kryptovaluuttapörssi vs. välittäjä: Mikä on ero?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mitä eroa on välittäjällä ja pörssillä?

On useita asioita, joita kannattaa miettiä, kun lähtee mukaan spot-markkinoille. Spot-pörssissä varsinainen omaisuuserä toimitetaan henkilökohtaisesti, kun taas marginaalikaupassa välittäjän kanssa käydään kauppaa vain kohde-etuudella eikä fyysisellä esineellä.

⚡️ Onko kryptovaluutta välittäjä vai pörssi?

Crypto.com-sovellus on virallinen mobiilisovellus, josta voit ostaa ja myydä kryptovaluuttoja turvallisella ja käyttäjäystävällisellä alustalla. Se tunnetaan myös nimellä Secure Store, jossa asiakkaat voivat ostaa digitaalisia varoja luottokorteilla tai muilla maksutavoilla, kuten tilisiirroilla ja ACH-talletuksilla. On luonnollisempaa pitää Crypto.comia pikemminkin kryptopankkina kuin

⚡️ Tarvitsenko välittäjän ostaakseni kryptovaluuttoja?

Ei, et tarvitse välittäjää bitcoineilla käytävään kauppaan. Voit vaihtaa bitcoineja suoraan hyvämaineisen bitcoin-pörssin kanssa, joka käy niillä kauppaa ilman välittäjän apua. Vaihtoehtoisesti voit löytää kryptovaluuttameklarin, joka tarjoaa etsimääsi johdannaistuotetta.

⚡️ Onko kryptovaluutta turvallisempaa pörssissä vai lompakossa?

Bitcoin-lompakoita pidetään usein turvallisempina kuin bitcoinin säilyttämistä pörssissä, josta ostat sen, mutta on monia huomioon otettavia tekijöitä, kun määritetään, mikä on sinulle järkevää.

Jos et tunne kryptovaluuttoja tai olet kokenut käyttäjä, tunnet epäilemättä kaksi suosituinta tapaa käydä kauppaa kryptovaluutoilla: välittäjät ja kryptovaluuttapörssit. Jopa lohkoketjuasiantuntijoille näiden kahden vaihtoehdon väliset erot saattavat kuitenkin olla epäselviä.

Kryptovaluuttameklari on alusta, jonka avulla voit ostaa ja myydä kryptovaluuttoja.

Perinteisessä merkityksessä välittäjä on yksityishenkilö tai yritys, joka välittää rahoitustransaktioita ihmisille, jotka haluavat vaihtaa rahaa tavaroihin tai palveluihin.

Kryptovaluutan välittäjä on alusta, jonka avulla voit ostaa ja myydä kryptovaluuttoja.
Mitä eroa on kryptovaluutan ja vaihdon välillä?

Bitpanda on välittäjä, joka tarjoaa ihmisille verkossa rahoituspalveluja kryptovaluuttojen ostamiseen tai myymiseen. He veloittavat käyttäjiltä palkkioita alustan käyttämisestä palveluna.

Täydellinen niille, jotka ovat vasta-alkajia.

Kryptovaluuttamaailmaan tutustuminen voi olla pelottavaa, ja valuutan vaihtaminen on täysin erilainen prosessi. Kryptovaluuttameklari tarjoaa täydellisen ympäristön niille, jotka ovat vasta aloittamassa, koska se ostaa sinulta Bitcoinia, Litecoinia, Ethereumia tai muuta kryptovaluuttaa ja sallii samalla fiat-valuuttojen välisen vaihdon.

Tarjoamme monenlaisia palveluita tarpeisiisi.
Kryptovaluuttavälittäjän käyttämisessä on useita etuja:
  • Voit ostaa ja myydä kryptovaluuttoja välittäjän asettamiin hintoihin.
  • Kryptovaluuttameklari on myös hyvä vaihtoehto, jos haluat ostaa vain pienen määrän kryptovaluuttoja.

Bitpanda on käyttäjäystävällinen kryptovaluuttameklari, joka tarjoaa asiakkaille poikkeuksellista tukea Bitpanda Helpdeskin kautta. Lisäksi käyttäjät voivat vaihtaa suosittuja fiat-valuuttoja, kuten euroa, Sveitsin frangia, Britannian puntaa ja Yhdysvaltain dollaria, kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoiniin, Ethereumiin ja Litecoiniin, ilman ongelmia.

Voit aloittaa digitaalisen omaisuuden ostamisen ja myymisen Bitpandassa rekisteröitymällä sähköpostiosoitteellasi, vahvistamalla tilisi ja valitsemalla useista eri maksutavoista fiat-varojen tallettamista varten.

Tarjoamme monenlaisia palveluja tarpeidesi mukaan.

⚡️ Onko kryptovaluutta välittäjä vai vaihto?
Kryptovaluutan vaihto vs välittäjä

Kryptovaluuttameklarit eivät ainoastaan helpota kaupankäyntiä, vaan ne voivat myös pitää kryptovaluuttoja hallussaan asiakkailleen. Esimerkiksi Bitpanda tukee käyttäjiä, jotka eivät luota kolmannen osapuolen lompakoihin, sallimalla heidän ostaa ja myydä kryptovaluuttoja suoraan Trezor- tai Ledger-laitteistolompakoista. Tällä tavoin Bitpanda edistää käyttäjien luottamusta.

Ennen kuin valitset kryptovaluuttavälittäjän, tarkista, että hänellä on tarvitsemasi valtuudet ja pätevyys. Valitun välittäjän tulisi täyttää tai ylittää rahoituspalvelujen tarjoajia koskevat kansalliset nykyiset sääntelytoimenpiteet. Heillä pitäisi myös olla käytössä huipputekniset turvajärjestelmät, jotka suojaavat sijoituksiasi 24/7 työpöydän ja mobiilisovelluksen kautta.

Kryptovaluuttapörssi on alusta, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä kryptovaluuttoja.

Jos haluat käydä kauppaa kryptovaluutoilla muiden ihmisten kanssa sen sijaan, että kävisit kauppaa välittäjän kautta, voit käyttää kryptovaluuttapörssiä. Kryptopörssi on verkkoalusta, jota ostajat ja myyjät käyttävät digitaalisten valuuttojen vaihtamiseen muihin kryptovaluuttoihin tai fiat-valuuttoihin. Pörssin ja välittäjän käytön ero on siinä, että pörssit antavat käyttäjien käydä kauppaa suoraan keskenään sen sijaan, että välittäjä tekisi kaupat senhetkisten markkinahintojen perusteella.

Onko kryptovaluutta välittäjä vai vaihto?
Teoria on tärkeää, mutta niin on myös käytännön kokemus.

Kryptovaluuttapörssit sopivat erinomaisesti kryptovaluuttojen haltijoille ja kauppiaille, jotka haluavat hyödyntää kurssivaihteluita keinottelun avulla ja toivovat saavansa voittoja tai välttävänsä tappioita.

Kokeneille kryptovaluutan käyttäjille

Kun haluat aloittaa kaupankäynnin kryptovaluutoilla, pörssiasiantuntijat suosittelevat ottamaan ensin selvää muutamasta asiasta.

Mitä eroa on välittäjällä ja vaihdolla?
Mitä eroa on kryptovaluutan ja vaihdon välillä?

Kryptovaluuttojen toiminnan ymmärtäminen.

Kokemattomat kauppiaat tekevät usein kalliita virheitä, koska he eivät opi kryptokauppojen perusteita tai sitä, miten kryptovaluuttapörssi toimii.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan kryptokauppaa, sinun tulisi ensin hankkia itsellesi yleinen ymmärrys kryptovaluutoista. Kun sinulla on perustiedot käsitteestä, voit alkaa tutkia pörssejä, jotka sopivat erityistarpeisiisi. Joitakin tekijöitä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota pörssiä valitessasi, ovat esimerkiksi se, tarjoaako se koulutusresursseja, kuten oppitunteja ja artikkeleita, sillä tämä voi olla osoitus pörssin luotettavuudesta ja luotettavuudesta – erityisesti aloittelijoille.

Jos olet uusi kryptovaluutan maailmassa, suosittelemme lukemaan Bitpanda Academyn aloittelijoille suunnatun osion. Jos haluat aloittaa kaupankäynnin kryptovaluutoilla Bitpanda Pron kaltaisessa pörssissä, tutustu alustaan ja tutki, mitkä strategiat saattaisivat sopia sinulle.

Fiat-valuuttamarkkinat

Mitä eroa on kryptovaluutan ja vaihdon välillä?
Mitä eroa on kryptovaluutan ja vaihdon välillä?

Sinun ei pitäisi vain tutkia, mitä maksutapoja kryptopörssin kautta on saatavilla, vaan myös sitä, mihin pörsseihin pääset sijainnistasi käsin. Esimerkiksi Bitpanda Pro on käyttäjien saatavilla 54 maassa, ja se tarjoaa markkinoita krypto-fiat-kaupankäyntipareille, kuten Bitcoin ja euro, Ethereum ja euro, Bitpanda Ecosystem Token (BEST) ja euro monien muiden lisäksi yksinomaan Euroopassa.

Helposti ymmärrettävä käyttöliittymä

Jos haluat varmistaa, ettet menetä mitään, sinulla on aina pääsy vaihtopankkiin. Bitpanda Pro tarjoaa kryptovaluuttapörssin käyttäjille käyttöliittymän, joka on täysin responsiivinen ja skaalautuu automaattisesti mille tahansa laitteelle (kannettava tietokone, pöytäkone, älypuhelin tai tabletti).

Huippuluokan kaupankäyntirajapintamme

Laaja käyttäjätuki on saatavilla Bitpanda Helpdeskin kautta.
Laaja käyttäjätuki on saatavilla Bitpanda Helpdeskin kautta.

Käytä API-kaupankäyntiteknologiaa ja automatisoituja kaupankäyntirobotteja parempiin mahdollisuuksiin menestyä elinkeinonharjoittajana. Lataa historiallisia markkinatietoja ja vastaanota live-toimeksiantopäivityksiä helppokäyttöisen REST Bitpanda Pron kautta.

Säädösten ja vaatimustenmukaisuusstandardien ajan tasalla pitäminen.

Me ico and borderless block -yhtiössä haluamme olla mahdollisimman avoimia käyttäjillemme. Käytämme myös vain luotettavimpia ja ajantasaisimpia turvatoimia, jotta voit olla varma siitä, että omaisuutesi on turvassa.

Haluat olla varma, että varasi ovat turvassa ennen kaupankäyntiä, sen aikana ja sen jälkeen, valitsitpa sitten kryptovälittäjän tai pörssin. Bitpanda Pro noudattaa täysin EU:n viidennen rahanpesun vastaisen direktiivin (AML5) säännöksiä, ja sillä on PSD2-maksupalveluntarjoajan lisenssi.

Pörssi vs. välittäjä

Huomaa selvät yhtäläisyydet transaktioprosessin ja tämän prosessin välillä. Tämän jälkeen pörssi toimii välittäjänä, joka tarjoaa kaupankäyntimahdollisuuden ja perii palvelusta maksun.

Mitä eroa on välittäjällä ja vaihdolla?
Onko kryptovaluutta välittäjä vai vaihto?

Kryptovaluuttapörssien käytöstä on kaksi tunnettua esimerkkiä. Bitcoinien ostaminen oikealla rahalla ja eri kryptovaluuttojen kauppaaminen keskenään, kuten tapahtuu, kun haluat vaihtaa bitcoinisi eetteriin.

Eri pörssit tarjoavat erilaisia kaupankäyntipareja, joten on elinkeinonharjoittajan tehtävä valita, mitä niistä käyttää. Esimerkkinä kuvittele sijoittaja, joka tallettaa dollareita pörssiin. Hän voi käyttää vain dollariin liittyviä yhdistelmiä, kuten USD/BTC tai USD/ETH, ennen kuin hän voi käydä kauppaa muilla altcoineilla.

Kaupankäynti kryptovaluutoilla kryptovaluuttapörssin kautta on yleisin tapa käydä kauppaa kryptovaluutoilla, erityisesti pienillä rahasummilla.

Kryptovaluutan vaihto vs välittäjä
Mitä eroa on kryptovaluutan ja valuutanvaihdon välillä?

Yksinkertaisesti sanottuna välittäjää, joka käyttää välittäjää tallettaakseen varoja (tai kryptovaluuttaa) välittäjän tilille, kutsutaan “tallettajaksi”. Elinkeinonharjoittajan ei tarvitse käydä kauppaa kryptovaluutallaan tai fiat-rahalla, mutta hän voi käyttää mitä tahansa välittäjän monipuolisia tuotteita. Joissain tapauksissa välittäjä voi löytää kaupan vastapuolen; muissa tilanteissa hän voi toimia vastapuolena ja toteuttaa kaupan.

Seuraavassa on havainnollistava kuva, joka auttaa sinua ymmärtämään asian. Asiakas sijoittaa bitcoiniin, mutta haluaa hyödyntää Ethereum/XRP-paria. Hän voi siis ostamiensa bitcoinien lukumäärällä käydä kauppaa valitsemallaan kaupankäyntiparilla. Jos kauppias haluaa toteuttaa kyseisen kaupan kryptovaluuttapörssissä, hänen on ensin vaihdettava bitcoininsa Ethereumiin.

Mikä välittäjä on paras kryptovaluuttakaupankäyntiin?
Ero kryptovaluutan välittäjän ja valuutanvaihdon välillä

Tärkein ero välittäjän ja pörssin välillä on seuraava

Joten, mitä eroa on krypto välittäjä ja vaihto ennen kuin pääsemme siihen?

On muutamia syitä, miksi välittäjän käyttäminen on parempi vaihtoehto kuin varojen siirtäminen offline-lompakkoon. Turvallisuus ja parempi likviditeetti ovat vain kaksi niistä. Välittäjän tarjoamista palveluista riippuen sinulla on talletettuasi rahaa erilaisia kaupankäyntivaihtoehtoja, kuten vipuvaikutus jne.

Kryptovaluutan hinta määräytyy markkinoiden mukaan, ja se voi nousta tai laskea. Toukokuun 12. päivänä 2018 bitcoinin arvo nousi noin 20 500 dollariin kolikkoa kohti maaliskuun alun noin 6 000 dollarista.  -> Kryptopörssi on yksinkertainen tapa käydä kauppaa kryptovaluutoilla käyttäen toimitettujen hintojen mukaan asetettua kauppaparin tilauskirjaa. Se on digitaalinen markkinapaikka, jossa ostajat ja myyjät käyvät kauppaa kryptovaluutoilla.

Paras krypto välittäjä vs vaihto: mitä sinun pitäisi tietää
Kryptovaluutta kaupankäynti: erot välittäjien ja pörssien välillä

Kun käydään kauppaa kullalla tai hopealla, on olennaista ymmärtää, että spot-pörssissä on todellinen toimitus kaupattavasta hyödykkeestä, mutta välittäjän kanssa ei ole marginaalikauppaa.

Pörssin ja välittäjän kohderyhmä on yksi merkittävimmistä eroista. Useimpia kryptopörssejä hyödyntävät kryptovaluuttakauppiaat, jotka haluavat tehdä pitkän tai keskipitkän aikavälin sijoituksen tietyn kryptovaluutan hankkimiseksi, minkä jälkeen he odottavat tulevaa mahdollista kurssinousua. Ehkä yksinkertaisesti ostavat ja siirtävät nämä kryptovaluutat hyvin suojattuun laitteistolompakkoonsa.

Parhaat krypto välittäjät: mitä kannattaa huomioida ennen kaupankäyntiä verkossa.
Mikä on kryptovaluuttavälittäjä?

Spekulatiiviset sijoittajat, jotka tekevät erilaisia kauppoja ja käyttävät erilaisia välittäjien TA-työkaluja, kuten marginaalikauppaa, käyttävät yleensä välittäjiä. He tarvitsevat lyhyen tai keskipitkän aikavälin voittoja, ja välittäjä on vain keino tarjota niitä.

Rekisteröinti ja todentaminen

Rekisteröintimenettely vaihtelee pörssikohtaisesti. Muutamissa pörsseissä asiakkaalta vaaditaan vain voimassa oleva sähköpostiosoite, joka tarkistetaan, minkä jälkeen hänelle annetaan salasana.

Toiset, erityisesti ne, jotka käyttävät fiat-valuuttaa, tarvitsevat jonkinlaisen todentamisen. Tämä voi olla mitä tahansa videopuhelusta kasvojen valokuvaan, jossa on henkilöllisyystodistus, skannattuun henkilöllisyyteen tai jopa täyteen KYC-menettelyyn, varsinkin jos kauppias haluaa käyttää korkeampia talletus- ja nostorajoituksia.

Mitä eroa on kryptovaluuttapörssin ja välittäjän välillä?
Ero kryptopörssin ja välittäjän välillä

Suurin pörssi, Binance, sallii kaupankäynnin ilman täydellistä KYC:tä ja 2 BTC:n päivittäisen nostorajan.

Tarkastusmenettely voi kestää tuntien ja päivien välillä, mutta se on kestänyt jonkin aikaa vuosien 2017-18 nousumarkkinoilla, sillä jotkin pörssit ovat tarvinneet paljon kauemmin ja toiset eivät ole avanneet uusia tilejä suuren kysynnän vuoksi.

Rekisteröityminen välittäjälle on yhtä yksinkertaista. Virallisten määräysten vuoksi välittäjä on kuitenkin tarkistettava. Rekisteröityvän henkilön on useimmiten esitettävä henkilöllisyystodistus ja todiste asuinosoitteesta, kuten sähkölasku tai vuokra, useimmissa tapauksissa.

Onko mahdollista ostaa kryptovaluuttaa ilman välittäjää?
Tarvitsenko välittäjän ostaakseni kryptovaluuttaa?

Pörssissä vahvistusmenettely voi kestää hieman kauemmin kuin OpenFinance-palvelussa. Kauppias voi tallettaa ja aloittaa kaupankäynnin heti, kun tili on vahvistettu.

Talletukset ja poistot ovat kaksi vaihtoehtoa varojen tallettamiseksi lohkoketjutilille.

Rahan lähettämiseen ja vastaanottamiseen kryptovaluuttapörssissä on kaksi tapaa. Ensimmäinen on käyttää perinteistä valuuttaa, mikä voi olla ongelmallista. Monet pörssit eivät hyväksy fiat-rahaa, ja jos et lähetä sitä bitcoinin muodossa, joudut todennäköisesti maksamaan korkean talletusmaksun.

Kuka on suurin kryptopörssi?
Kuinka käyttää kryptopörssiä?

Fiat-rahan tallettaminen pankkitilille ja pankki- tai luottokortin käyttäminen on usein maksullista. Nostojen yhteydessä maksu on usein korkeampi kuin talletuksen yhteydessä. Mutta peritäänkö sinulta maksu? Todennäköisesti kyllä, koska tarvitset rahaa – ja siksi olet lähdössä. Ja ennen kuin lähdet, tarkista vielä, onko muita mahdollisia maksuja.

Palkkiot ovat yleensä paljon pienemmät, kun tehdään vain kryptovaluuttatalletuksia ja -nostoja, erityisesti talletuspalkkiot, koska useimmat alustat eivät veloita niitä, joten maksat vain nostokulut.

Miten nostaa kryptovaluutan välittäjä pankkitilille?
Mikä paras krypto välittäjä on pienimmät maksut?

Kryptovaluuttameklarin kanssa asioimisessa on useita etuja pörssin sijaan. Välittäjän kautta voit tallettaa monella eri tavalla, kuten pankkisiirrolla, pankkikortilla, luottokortilla, erilaisilla sähköisillä lompakoilla ja kryptovaluutoilla. Nostomaksuja ei ole!

Rahaa välittäjältä nostettaessa ei tarvitse maksaa korkeita maksuja, sillä välityspalkkiot voivat vaihdella 0 prosentista 3 prosenttiin, ja joissakin kryptovaluuttapörsseissä nostomaksu voi olla jopa 6 prosenttia.

Kaupankäynti kryptovaluutalla

Kryptovaluuttojen kauppaaminen pörssin kautta on yksinkertaista. Suurin osa pörsseistä tarjoaa kaupankäyntiä tilauskirjojen kautta, jolloin voit toteuttaa sekä raja- että markkinatilauksen. Kunkin pörssin DOM (Docket Order Book) vaihtelee (DOM). Lisääntynyt likviditeetti merkitsee yleensä kapeampia marginaaleja osto- ja myyntitoimeksiantojen välillä.

Onko Coinbase välitystili?
Onko Binance välitystili?

Monet pörssit tarjoavat vain alkeellisia palveluja, mikä riittää useimmille. Muutamat erikoistuneet pörssit tarjoavat nykyään myös erittäin vipuvaikutteisia kaupankäyntivälineitä, kuten futuureja tai avoimia vaihtosopimuksia.

Vaihdon suurin etu on lukuisat kryptovaluutat, joilla voidaan käydä kauppaa niiden alustalla.

Välittäjä tarjoaa laajennettuja marginaalikauppamahdollisuuksia, kuten CFD (Contract for Difference) -kaupankäyntiä, johdannaisia ja niin edelleen.

Onko olemassa sellaista asiaa kuin kryptovaluuttameklari?
Mikä on hyvä kryptovaluutan välittäjä?

Välitysalustat tarjoavat yleisesti ainutlaatuisia kaupankäyntityökaluja, joiden avulla asiakkaat voivat saada parhaan mahdollisen hyödyn kaupoistaan, kuten teknisen analyysin työkaluja, kuten indikaattoreita ja liukuvia keskiarvoja. Ne tarjoavat myös automaattisia kaupankäyntijärjestelmiä ja robotteja, jotka voivat auttaa kauppiaita lisäämään tehokkuuttaan ja riskienhallintaansa.

CFD-kaupankäynnissä käytetään vipuvaikutusta vaaran lisäämiseksi. Jos esimerkiksi kryptovaluutan vipusuhde on 1:2 ja hinta vaihtelee 5 %, CFD-kauppias tekee 10 % voiton. Vaihtoehtoisesti hän voi kärsiä 10 prosentin tappion tai enemmänkin, riippuen kurssin liikkeen suunnasta ja siitä, millainen positio on otettu.

Mitä kryptokauppiaat tekevät?
Onko välittäjä sama kuin pörssi?

Turvallisuus

Toisin kuin kryptopörssit, kryptovaluuttajälleenmyyjät tarjoavat kapeampia marginaaleja. Tämä on keskeinen tekijä niiden vetovoiman taustalla, erityisesti niille, jotka käyttävät marginaalikauppaa.

Oletko kuullut viimeaikaisesta KuCoin-varkaudesta? Entä esimerkiksi HitBTC:n tai Mt.Goxin hakkeroinnit? Monet teistä ovat epäilemättä tietoisia siitä, että kryptovaluuttapörsseihin murtaudutaan säännöllisesti, jopa Binancen kaltaiset suurimmat toimijat ovat joutuneet hakkereiden ja huijareiden kohteeksi viime vuoden Binance KYC -tietovuodon yhteydessä.

Onko mahdollista ostaa kryptovaluutan välittäjä
Kuinka paljon parhaat kryptovaluutan välittäjä veloittavat?

Vaikka kryptopörssit ovat edelleen alttiita erilaisille hyökkäyksille, niihin ei ole yhtä helppoa murtautua. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kryptoyrityksiä voisi hakkeroida tai niiden varoja olisi varastettu; erona on se, että välittäjät ovat säänneltyjä ja tarjoavat asiakkaille jonkinlaista turvaa rahoilleen. Jos tulet ulkomailla sijaitsevien kryptovaluuttapörssien villistä, valvomattomasta maailmasta, tämä on todennäköisesti valtava myyntivaltti sinulle.

Välittäjät ovat myös yleensä hyvin viranomaisten tarkastamia, mikä viittaa siihen, että he ovat vakavissaan. Sinusta tuntuu paljon paremmalta lähettää arvoesineesi välittäjälle, joka on perusteellisesti tutkittu ja jota SEC:n tai FCA:n kaltainen arvovaltainen elin valvoo, kuin lähettää ne tuntemattomalle pörssille, joka sijaitsee veroparatiisissa. Välittäjät säilyttävät asiakkaidensa rahat erillisillä tileillä, mikä lisää ylimääräistä suojaa.

Miten aloitan kaupankäynnin kryptovaluutalla?
Miten minusta tulee Kryptovaluutta välittäjä?

On tärkeää huomata, että nämä ominaisuudet eivät ole välttämättömiä kryptovaluuttapörssin toiminnalle. Ne ovat olemassa vain siltä varalta, että jokin menee pieleen ja sinun on otettava yhteyttä kauppakumppaniin. Vaihtoehtoja on toki useita muitakin, mutta ne kaikki tiivistyvät samaan asiaan:

Kryptovaluuttojen tallentaminen laitteistolompakkoon, kuten Trezoriin tai Ledgeriin, on hienostunut ja turvallisempi vaihtoehto kuin niiden säilyttäminen kryptovaluuttapörsseissä. On selvää, miksi näin on. Sinulla saattaa olla pörssissä satoja erityyppisiä kryptovaluuttoja, mutta et omista näitä varoja, koska sinulla ei ole niiden yksityisiä avaimia.

Miten aloitan sijoittamisen Kryptovaluutta välittäjä
Miten avata kryptotili?

Tulot

Kun verrataan kryptovaluuttapörssin tulonlähdettä välittäjän tulonlähteeseen, on sekä yhtäläisyyksiä että eroja. Molemmat perivät palkkioita, mutta niillä on erilaiset menetelmät vuorovaikutuksessa asiakkaidensa kanssa.

Kryptovaluutalla kauppaa käyvät pörssit tarjoavat lukuisia kaupankäyntipareja, koska likviditeetti on niukkaa markkinoiden vaatimattomassa syvyydessä. Ne vaativat yleensä suurempia maksuja kaupoista, nostoista ja jopa talletuksista.

Likviditeetin tarjoajalla on toisaalta alhaisemmat nosto- ja kaupankäyntikulut, mutta hän käy kauppaa huomattavasti suuremmilla volyymeillä, joten maksettujen palkkioiden kokonaismäärä voi olla vertailukelpoinen.

Vertailutaulukko parhaista kryptovaluuttavälittäjistä ja vaihdoista

Suomalainen kryptovaluutta välittäjä
Kryptovaluutta välittäjä

Katsotaanpa kuitenkin kryptovaluuttapörssiä ja välittäjää vertailukaaviossa, jotta nähdään, ovatko ne vertailukelpoisia.

Lopuksi, kumpi sinun pitäisi käyttää: kryptovaluutta välittäjä vai vaihto?

Loppujen lopuksi ei ole olemassa oikeaa tai väärää vastausta kryptovaluuttavälittäjän tai -pörssin valinnassa. Yksinkertaisesti sanottuna jokainen sopii erilaisille asiakkaille ja sillä on omat olosuhteensa.

Olisi parempi käyttää välittäjää, jos liiketoimien määrä on suuri. Välittäjä on säännelty ja tarkastettu, ja heidän rahansa ovat heidän pankkitileillään, joten vaikka heidät hakkeroitaisiinkin edellä mainituista syistä, asiakas voi saada korvauksen jollakin tavalla. Ammattimaiset elinkeinonharjoittajat voivat myös hyödyntää lisätyökaluja, kuten teknistä analyysia ja automatisoituja kaupankäyntitekniikoita.

Suomalainen kryptovaluutta välittäjä
Onko kryptopörssi lompakko?

Välittäjän palvelut ovat ihanteellisia myös asiakkaille, jotka haluavat hyötyä kryptovaluuttojen hintavaihteluista lyhyen ja keskipitkän aikavälin marginaalikaupan kautta.

Kryptovaluutat tarjoavat toisaalta suurempia riskejä ja suurempia mahdollisia voittoja, koska ne tarjoavat laajemman valikoiman kaupankäyntipareja, vaikka joillakin uudemmilla altcoineilla on erittäin korkeat tuotot volatiliteetin vuoksi.

Vaihtopalvelut ovat välttämättömiä sekä niille asiakkaille, joiden on säilytettävä kryptovaluuttoja (eli pidettävä omaisuuttaan), että niille, jotka haluavat pitää hallussaan pitkiä panoksia.

Eri ihmiset hyötyvät kustakin vastauksesta. Muista aina, että käsittelet arvokasta rahaasi, joten tee kotitehtäväsi ja tee lisää tutkimusta ennen kuin käytät sitä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille