Table of Contents
RSI eli suhteellinen vahvuusindeksi on erittäin hyödyllinen oskillaattori, joka arvioi kryptovaluutan hintakehityksen voimakkuutta. Tämä indeksi voi havaita, milloin hinnat ovat joko yliostettuja tai ylimyytyjä, ja se rekisteröi näissä tapauksissa 0 %. RSI:n laskemiseksi sinun on erotettava keskimääräiset tappiot voitoista minkä tahansa tietyn ajanjakson aikana. Kun tämä on suoritettu, on paljon helpompi tunnistaa luotettavia kaupankäyntimahdollisuuksia kryptosijoitussalkkuusi!
Suhteellisen vahvuuden indikaattori (RSI) – jota kutsutaan usein “momentumbarometriksi” – on korvaamaton työkalu kauppiaille. Sen avulla he pystyvät tunnistamaan mahdollisia ostomahdollisuuksia päivän mittaan, vaikka kaupankäyntisignaaleja on vain muutama joka päivä ja ne voivat olla toisinaan hämmentäviä.
MFI-indikaattori (kassavirtaindeksi), kuten RSI, ottaa huomioon myös volyymin. MFI on vähemmän suosittu kuin RSI, mutta se toimii yhtä tehokkaasti ja monissa tapauksissa paremmin.
RSI-indikaattorin on todettu olevan MACD:tä parempi kaupankäynnin kannalta. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että RSI signaloi vähemmän vääriä kauppoja kuin MACD.
STC-indikaattori on johtava indikaattori, joka tuottaa nopeampia ja tarkempia signaaleja kuin aikaisemmat indikaattorit, kuten MACD, koska se sisältää sekä ajan (syklit) että liukuvat keskiarvot.
RSI merkitys kryptovaluutta on suhteellisen vahvuuden indeksi.
Kryptovaluuttamarkkinat ovat jatkuva taistelu, ja ne, jotka eivät pysy sen kärjessä, häviävät aina. Tämä RSI-indikaattorin opetusohjelma auttaa sinua tekemään kannattavia kauppoja ja toivottavasti jättää sinut lopulta voitolle.
Toki tekninen analyytikko voi ymmärtää kynttilänjalan kuvioita sekä tuki- ja vastustasoja, mutta eikö olisi mukavaa, jos voisit lisätä arsenaaliisi vielä yhden instrumentin?
Jos vastasit kyllä, olet onnekas! Kaupankäynnissäsi on saatavilla runsaasti muita indikaattoreita, joista yksi suosituimmista on RSI (Relative Strength Index).
RSI-indikaattoria käytetään auttamaan havaitsemaan, kun omaisuuserän hinta on liian kaukana sen “todellisesta” arvosta, jolloin kauppiaat voivat hyödyntää sitä ennen kuin markkinat korjaavat. Kauppiaat saavat todennäköisemmin vahvan kaupankäynnin aloituksen, kun he käyttävät RSI-indikaattoria, mikä tekee siitä välttämättömän työkalun kaupankäynnissä kryptovaluuttamarkkinoilla, joilla on volatiliteettia.
Wells Wilderin keksimä suhteellinen vahvuusindeksi (RSI) syntyi vasta 40 vuotta sitten, mikä aiheutti vaikeuksia 18. vuosisadan alkupuolen kynttilänjalka-artisteille. Tämä momentumindikaattori käyttää hieman monimutkaista algoritmia selvittääkseen, onko sijoitus yliostettu vai ylimyyty.
Onneksi sinun ei tarvitse ymmärtää RSI:n taustalla olevaa tiedettä tai sen toimintaa saadaksesi siitä hyötyä.
Jos olet ollut mallioppilas, joka on menestynyt paremmin kuin ikätoverinsa ja tiedät, että pystyt suuriin saavutuksiin, tämä on sinua varten:
RSI = 100 – 100 / (1 + RS)
RS = X päätösjakson keskiarvo ylöspäin / X päätösjakson keskiarvo alaspäin.
X = suositellaan käytettäväksi 14:ää, mutta se voi olla myös jokin muu elinkeinonharjoittajan valitsema luku.
Indikaattorin kaava tuottaa arvon välillä 0 ja 100, joka näkyy kaaviossa oskillaattorin aaltokuviona.
Jos RSI laskee alle 30,00:n, se tarkoittaa, että osake on aliarvostettu tai “ylimyyty”. Tämä tapahtuu, kun osakkeen hinta nousee yli sen, mitä sen pitäisi olla kyseisillä markkinoilla historiallisilla hinnoilla mitattuna. Kun RSI laskee alle 30,00:n, seuraa tyypillisesti ralli; tätä kutsutaan ylimyydyksi tilaksi. Kun RSI nousee jälleen 30:een, on mahdollista, että osakkeen hinta jatkaa laskuaan. Parasta suhteellisessa vahvuusindeksissä on se, että se on todistettu. Kaaviot ovat todiste sen luotettavuudesta.
Kuinka käyttää RSI kryptoindikaattori
Kun osakkeen suhteellinen vahvuus on yliostettu, se tarkoittaa, että markkinat ovat valmiit laskemaan.
RSI voi auttaa määrittämään, milloin omaisuuserä on jäähtymässä vain lyhyeksi ajaksi.
Oskillaattorin yliostetut tilat heijastavat tätä ajanjaksoa. Mitä korkeammalle RSI nousee yli 70,00:n, sitä ylimyytympi omaisuuserä on ja sitä syvempi vetäytyminen voi olla.
Bitcoin RSI on osoittanut yliostettuja tilanteita neljä kertaa aiemmin, kuten yllä olevassa viikkokaaviossa näkyy. Vahvan RSI-lukeman jälkeen hinnat ovat sen jälkeen laskeneet 50-72 prosenttia. Kauppiaiden, jotka pelkäävät jäävänsä paitsi voitoista, tulisi asettaa stopit alle 120:n, jotta he eivät jäisi kiinni rysäykseen.
Jos olet valmis ottamaan riskin ja tekemään rahaa laskulla, voit jopa luoda lyhyen position. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tätä lukua ei pidä pitää evankeliumina. Edellisessä esimerkissä BTC jatkoi nousuaan, kun hinnat murtautuivat yliostetulle alueelle ja palasivat sittemmin useita kertoja tälle tasolle. Vaikka RSI saavutti alemman huippulukeman ylitettyään aiemman huippulukemansa, BTC nousi vielä enemmän. RSI:n ja hinnan välinen eroavuus osoittaa tyypillisesti trendin kääntymistä, kuten tapahtui molemmissa edellä esitetyissä tapauksissa.
Milloin meidän pitäisi luottaa RSI kryptoindikaattori?
Signaalit ovat arvokkaampia, jos hinta-alue on näkyvissä. Hinta-alue osoittaa, että hinta liikkuu ylös ja alas tietyllä alueella luoden vastuksen yläosaan ja tuen alaosaan. Kun hinta ei juuri muutu ajan mittaan, kutsumme sitä “kaupankäynniksi sivuttain”. Silloin ei tapahdu suurta liikettä ylös- tai alaspäin, vaan hinta pysyy vain lähellä samaa tasoa.
RSI on vähemmän luotettava, kun hinta on trendissä, mikä tarkoittaa, että se tuottaa uusia huippu- tai matalasuhdanteita. Mistä tämä johtuu? Koska emme voi RSI:n avulla ennustaa, missä markkinat pysähtyvät, kun ne saavuttavat uusia huippuja. Vastaavasti emme voi ennustaa, kuinka alas markkinat syöksyvät, kun ne saavuttavat uusia alamäkiä.
RSI on yksi suosituimmista teknisistä indikaattoreista, ja se toimii kaikilla kaavioilla, myös osakkeilla.
Yhteenvetona, kun markkinat ovat alueella, voit käyttää rsi kryptovaluutta merkitys indikaattori ostaa alhainen ja myydä korkea.
Osake on ehkä ylimyyty.
RSI voi myös ilmoittaa, milloin jyrkästi laskeva hinta voi saavuttaa uupumuksen, jolloin se palaa “ylimyytyyn” arvoon. Mitä alemmas RSI laskee alle 30:n, sitä ylimyytympi omaisuuserä on ja sitä voimakkaampi kurssin kääntyminen voi olla.
Kuten kaaviosta näkyy, kun RSI laskee alle 30:n tai on lähellä sitä, tämä on merkki siitä, että bitcoin on ylimyyty. Tätä tapahtumaa seuraavien kuukausien aikana 76-332 prosentissa tapauksista bitcoinin hinta nousee. RSI ei ole markkinoiden pyhä Graalin malja, mutta yllä oleva kaavio osoittaa, että se antaa todennäköisemmin tarkkoja signaaleja kuin ei.
Käsiteltäviä aloja on viisi. Muista painottaa keskeisimpiä kokemuksiasi.
Merkittävän hinnanlaskun jälkeen seuraa yleensä nopea nousu. Termi “rebound from oversold” viittaa tähän ilmiöön. RSI:n käyttäminen merkintöjen ajoittamiseen ylimyydyn nousun aikana on yksi tehokkaimmista tekniikoista rahan ansaitsemiseksi päivänsisäisillä aikaväleillä.
Älä myöskään odota, että RSI saavuttaa nollan tai 100 prosenttia. Arvot yli 85 tai alle 15 edustavat yliostettuja/myytyjä ääriarvoja.
Mitä divergenssi ja konvergenssi tarkalleen ottaen ovat?
Konvergenssin ja divergenssin merkitys on seuraava: Kun markkinahinta ja RSI-indikaattori liikkuvat samaan suuntaan, ne lähentyvät toisiaan, kun taas kun ne liikkuvat vastakkaisiin suuntiin, ne eroavat toisistaan.
Kun hinta nousee korkeammalle tai matalammalle tasolle ja oskillaattori tuottaa samalla matalamman korkean tai matalamman matalan tason, kyseessä on eroavuus.
Kun hinta saavuttaa alemman korkeimman tai matalimman tason sekä oskillaattorin nousevan trendin, sitä kutsutaan konvergenssiksi.
Miksi konvergenssi ja divergenssi ovat niin tehokkaita?
Kuvittele, että markkinat saavuttavat huippunsa. Pienen vetäytymisen jälkeen hinta nousee jälleen uuteen huippuunsa, mutta RSI osoittaa vähemmän voimakkuutta, mikä tarkoittaa, että vähemmän ihmisiä on halukkaita ostamaan omaisuuserää korkeammalla hinnalla, ja näin ollen on todennäköisempää, että se laskee.
Kuvittele, että yrität selittää asian yhdellä tavalla ja yritä sitten selittää se toisella tavalla. Oletetaan, että omenanmyyjä todellisilla markkinoilla nostaa hintaa. Hinnan noustessa yhä harvempi on kuitenkin kiinnostunut ostamaan omenoita. Tämän seurauksena omenanmyyjän pitäisi alentaa hintaa, jotta uusia asiakkaita tulisi.
Teknisen analyysin ydin on etsiä merkkejä siitä, että hinta muuttuu, ja tehdä laskennallinen veto ennustetusta muutoksesta. Se ei kuitenkaan ole tarkkaa taidetta, ja sinun on syytä olla tietoinen siitä, että nämä lukemat voivat joskus olla virheellisiä.
Mielipiteesi paikkansapitävyyden lisäämiseksi sinun tulisi hakea vahvistusta mahdollisimman monesta lähteestä. RSI-indikaattoria käytettäessä paras aika havaita eroavuus on, kun viiva on alle 30. Yhdistämällä nämä signaalit voit olla varmempi hinnan kääntymisestä. Avain divergenssin tai konvergenssin havaitsemiseen on etsiä näitä huippu- ja matalasuhdanteita. Katsotaanpa alla olevaa Bitcoinin RSI-kaaviota.
Mikä on merkitys RSI kryptoindikaattorin kun kaupankäyntipäätöstä tehtäessä?
Kehittyvillä markkinoilla on yliostettuja ja ylimyytyjä signaaleja, jotka osoittavat, nousevatko vai laskevatko hinnat.
Kun markkinat ovat vaihteluvälillä, yksi edellä kuvatuista strategioista krypto RSI-kaaviossa on tutkia yliostettuja ja ylimyytyjä merkkejä. Ei ole mitään varmuutta siitä, että havaitset absoluuttisen pohjan tai huipun; on yhtä todennäköistä, että markkinat jatkavat laskuaan, vaikka olet tunnistanut ylimyyntisignaalin.
RSI on riittämätön yksinään, joten ei ole suositeltavaa kehittää kaupankäyntistrategiaa, joka perustuu pelkästään tähän indikaattoriin. Siitä huolimatta se auttaa arvioiden tekemisessä ja tietojen hankkimisessa, mikä on varsin hyödyllistä. Signaalien olemassaolon vahvistamiseksi ja tietoon perustuvampien kaupankäyntipäätösten tekemiseksi voit käyttää erityyppisiä liukuvia keskiarvoja ja Bollingerin nauhoja yhdistettynä
Strategia #2: Base kaupankäynnin härkä- tai laskusuuntainen divergenssi ja lähentyminen.
Toinen lähestymistapa, eroavaisuuksiin perustuva kaupankäynti, on kiehtovampi. Voit etsiä RSI-indikaattorin momentumindikaattorin eroavaisuutta, kun havaitset uudelleentestin, kuten hinnan pohjan tai huipun muodostumisen.
Kun kaavioon ilmestyy tuplatoppi, se on merkki siitä, että myynti on lähellä. Kun kaavioon ilmestyy tuplapohja, voit antaa ostotoimeksiannon. Stop loss -tilasi voidaan asettaa edellisen matalimman tason alapuolelle, jos analyysisi perustuu oletukseen, että uutta matalinta tasoa ei tule. Jos uusi matalasuhdanne syntyy, analyysisi oli virheellinen, ja stop-loss-toimeksianto pelastaa sinut uusilta tappioilta.
Kun eroavaisuutta esiintyy, se tarkoittaa, että hinta on menossa eri suuntaan kuin indikaattori. Yleisin tapa käydä kauppaa tämän menetelmän avulla on odottaa hintavahvistusta. Kun havaitset nousevan divergenssin, sinun tulisi odottaa, että hinta nousee uuteen huippuunsa. Jos havaitset laskusuuntaisen poikkeaman, sinun tulisi odottaa, että hinta saavuttaa uuden matalimman tason.
Tietenkin voit myös käydä kauppaa divergensseillä odottamatta vahvistusta. Jos esimerkiksi näet nousevan divergenssin ja hinta on lähellä tukitasoa, voit ostaa välittömästi stop-loss-toimeksiannolla, joka on asetettu tuen alapuolelle.
Kryptovaluuttakauppa on riskialtista liiketoimintaa, ja sinun tulisi aina käyttää stop-loss-toimeksiantoja tappioiden minimoimiseksi.
Kun kaupankäynti perustuu konvergenssiin tai divergenssiin, sinun on oltava tietoinen vääristä signaaleista. Väärä signaali syntyy, kun hinta tekee uuden korkeimman tai matalimman tason, mutta indikaattori ei vahvista sitä. Tällaisissa tapauksissa sinun tulisi odottaa, että indikaattori saavuttaa hinnan.
Yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä kauppiaana, on oppia aiemmista virheistäsi ja seurata edistymistäsi. Käyttämällä stop-loss-toimeksiantoja ja olemalla tarkka jokaisesta tekemästäsi kaupasta, voit vähentää tappioitasi ja parantaa menestymismahdollisuuksiasi tulevaisuudessa.
RSI on suosittu tekninen indikaattori, jota kauppiaat käyttävät hintatietojen analysointiin ja päätösten tekemiseen siitä, milloin arvopaperia kannattaa ostaa tai myydä. RSI lasketaan yksinkertaisella kaavalla, joka mittaa viimeaikaisten hinnanmuutosten suuruutta, jotta voidaan arvioida, onko arvopaperi yliostettu vai ylimyyty. Indikaattori vaihtelee välillä 0-100, jolloin alle 30:n lukemat viittaavat ylimyytyyn tilaan ja yli 70:n lukemat yliostettuun tilaan.
Miten RSI:tä käytetään päiväkaupankäynnissä?
Jos haluat tietää, miten käyttää RSI-indikaattoria päiväkaupankäynnissä, on tärkeää ymmärtää, että päiväkaupankäynnin strategia tarkoittaa kauppojen avaamista ja sulkemista saman kalenteripäivän aikana. Menestyvät päiväkauppiaat eivät yksinkertaisesti ota monia kauppoja yhden päivän aikana), vaan he keskittyvät laatuun (ottavat vain ne korkean todennäköisyyden lyhytaikaiset kaupat, jotka todennäköisimmin onnistuvat). Käyttämällä RSI-kaupankäyntistrategiaa sijoittajat voivat helpommin tunnistaa ja hyödyntää päivänsisäisiä tilaisuuksia riippumatta siitä, onko kokonaismarkkinat suuntautumassa ylös- vai alaspäin.
Kauppiaat käyttävät RSI:tä usein apuna yliostettujen ja ylimyytyjen signaalien tunnistamisessa. RSI:n oletusasetus on 14 jaksoa, mutta päiväkauppiaat, jotka haluavat tiheämpiä signaaleja, voivat valita sen sijaan jopa 6 tai 9 jaksoa. Näiden tasojen tulisi mieluiten vastata markkinoiden tuki- ja vastustasoja; näin ollen ostotoimeksiannot annetaan tukialueelta, kun RSI-lukema laskee alle 30:n vaihtelevilla markkinoilla, kun taas myyntitoimeksiannot annetaan vastustasolta, kun RSI nousee yli 70:n.
Analysoimalla RSI-asetuksia kauppiaat voivat selvittää, mihin markkinoihin on hyvä sijoittaa. Esimerkiksi jos on noususuhdanne, kauppias ostaa vetäytymisen jälkeen, joka on RSI-lukeman mukaan todettu ylimyydyksi. Jos sen sijaan kyseessä on laskusuhdanne, kauppias myy vetäytymisen jälkeen, jota RSI-lukeman mukaan pidettäisiin yliostettuna.
Päivän kaupankäynnissä on tärkeää käyttää RSI:tä yhdessä muiden teknisten indikaattoreiden, kuten liukuvien keskiarvojen, kanssa. Näin voit suodattaa parhaat signaalit ja vahvistaa vankat kaupankäyntimahdollisuudet.