Mikä on Play-to-Earn (P2E) kryptopelaamisessa?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Play-to-Earn (P2E) on uusi tapa nauttia peleistä, joissa voit ansaita oikeaa rahaa pelkkien pisteiden sijaan. Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä P2E:ssä on kyse, miten se toimii ja miksi se muuttaa pelaamistapojamme.

Mitä on P2E-pelaaminen (Play to Earn)?

P2E on pelityyppi, jossa voit ansaita todellisia palkintoja pelaamisesta. Näissä peleissä käytetään lohkoketjuteknologiaa, jonka avulla pelaajat saavat digitaalisia esineitä, jotka ovat rahan arvoisia, ei vain pelissä vaan myös reaalimaailmassa.

Tämä eroaa tavallisista peleistä, joissa sillä, mitä ostat tai saavutat pelissä, ei ole arvoa pelin ulkopuolella. P2E-peleissä pelaamiseen panostamallasi vaivalla ja taidoilla voit ansaita jotain, jota voit käyttää tai myydä oikeassa elämässä.

Pelaaminen on muuttanut pelaamista paljon, sillä pelaamalla pelejä voi ansaita rahaa. Ennen ihmiset pelasivat pelejä vain huvikseen, mutta nyt he voivat pelata ja ansaita samanaikaisesti. Tämä on luonut uusia mahdollisuuksia pelaajille kaikkialla.

Miten Play-to-Earn-pelit toimivat?

Play-to-Earn-peleissä pelaajat voivat ansaita oikeaa rahaa tai saada arvokkaita digitaalisia esineitä vain pelaamalla.

Miten-Play-to-Earn-pelit-toimivat

Näin ne toimivat:

1. Aloitat valitsemalla sinua kiinnostavan Play-to-Earn-pelin. Jotkin pelit ovat ilmaisia aloittaaksesi, kun taas toiset saattavat vaatia digitaalisten varojen tai aloituspaketin ostamista.

2. Kun pelaat, sinulla on mahdollisuus ansaita esineitä, kuten aseita, panssareita tai maata. Nämä esineet ovat usein poletteja tai kryptovaluuttoja, joilla voi käydä kauppaa eri alustoilla.

3. Ansaitsemiasi esineitä voi yleensä kaupata pelin sisällä, myydä muille pelaajille tai jopa vaihtaa kryptovaluuttamarkkinoilla. Tämä tarkoittaa, että voit ansaituilla esineillä ansaita rahaa taitavalla pelaamisella tai älykkäällä kaupankäynnillä.

4. Monissa Play-to-Earn-peleissä hankkimasi digitaaliset varat ovat sinun hallinnassasi. Ne perustuvat usein lohkoketjuteknologiaan. Tämä tarkoittaa, että ne ovat suojattuja ja todennettuja, jolloin saat todellisen omistusoikeuden, jota ei voi ottaa pois.

Tyypillisiä Play-to-Earn (P2E) -pelejä

Seuraavassa tarkastellaan joitakin P2E-pelien tyyppejä:

Play-to-Earn-pelityypit

NFT Games

NFT:t ovat erityisiä digitaalisia esineitä, joita voit kerätä videopeleissä. Näitä esineitä ovat esimerkiksi erikoishahmot, asusteet tai maa-alueet. Voit saada näitä esineitä pelaamalla peliä tai ostamalla ja myymällä niitä, joskus jopa pelin ulkopuolella.

Axie Infinity

Esimerkki NFT-pelistä on Axie Infinity, jossa pelaajat keräävät, kasvattavat, kasvattavat ja taistelevat Axieiksi kutsuttuja fantasiaolentoja vastaan. Jokainen Axie on NFT, jolla on erilaisia ominaisuuksia ja vahvuuksia, ja sitä voi ostaa tai myydä eri markkinapaikoilla.

Play-to-Earn-peli-Axie-Infinity

Peli on saavuttanut suosiota sen play-to-earn-mallin ansiosta, joka mahdollistaa kryptovaluutan ansaitsemisen pelaamalla.

DeFi Games

DeFi-peleissä yhdistyvät pelaaminen ja taloudellinen toiminta. Ne käyttävät lohkoketjua, jotta pelaajat voivat ansaita rahaa pelissä. Tätä rahaa voidaan säästää, vaihtaa tai käyttää kuten oikeaa rahaa, mutta se on osa peliä.

Aavegotchi

Aavegotchi on DeFi-peli, jossa yhdistyvät Tamagotchin tyylisen pelin elementit ja DeFi-ominaisuudet. Pelaajat voivat ostaa ja hoitaa Aavegotcheja, jotka ovat aavemaisia olentoja, jotka esitetään NFT:nä.

Aavegotchi-blockchain-peli

Peli sisältää panostuksen, jossa pelaajat voivat panostaa pelivaluuttaa ansaitakseen korkoa ja muita taloudellisia etuja.

Farming-pelit

Viljeleminen tarkoittaa samojen tehtävien tekemistä yhä uudelleen ja uudelleen palkintojen saamiseksi. Pelaajat keräävät pelirahaa tai esineitä, joita he voivat vaihtaa tai myydä ansaitakseen rahaa.

Farmers World

Farmers World on lohkoketjupohjainen peli, jossa pelaajat viljelevät maata, korjaavat satoa ja kasvattavat eläimiä. Suorittamalla näitä toimintoja pelaajat ansaitsevat pelin sisäisiä varoja, joita voi vaihtaa tai myydä.

Farmers-World-Play-to-Earn-peli

Viljelytehtävien toistuva luonne mahdollistaa jatkuvat ansaintamahdollisuudet pelin taloudessa.

Keräilykorttipelit

Näissä peleissä kerätään digitaalisia kortteja tai esineitä, joita voidaan käyttää pelissä tai vaihtaa lohkoketjussa. Pelaajat voivat ansaita rahaa voittamalla taisteluita, turnauksia tai yksinkertaisesti vaihtamalla korttejaan korkeampaan arvoon.

Gods Unchained

Gods Unchained on suosittu keräilypeli, jossa pelaajat omistavat korttinsa NFT:nä. He voivat rakentaa pakkaa ja kilpailla muita vastaan strategisissa taisteluissa.

Gods-Unchained-p2e-peli

Voittamalla otteluita ja turnauksia voit ansaita pelaajille harvinaisia kortteja ja pakkauksia, joita voit myydä voitolla.

Metaverse-pelit

Näissä peleissä pelaajat voivat ansaita osallistumalla virtuaalitalouteen. He voivat ostaa, kehittää ja myydä virtuaalimaata tai -omaisuutta, harjoittaa virtuaalista liiketoimintaa tai suorittaa tehtäviä ja tehtäviä palkintoja vastaan.

Decentraland

Decentraland on virtuaalimaailma, jossa pelaajat voivat ostaa ja myydä virtuaalista kiinteistöä NFT:nä. Tässä metaversiossa käyttäjät voivat luoda elämyksiä, järjestää tapahtumia ja kehittää maataan kasvattaakseen sen arvoa.

Decentraland-nft-peliyhtiöt

Pelin sisäinen kryptovaluutta MANA ohjaa taloutta, ja sitä voidaan käyttää liiketoimiin.

Roolipelit (RPG)

Pelaajat voivat voittaa vihollisia ja suorittaa tehtäviä ansaitakseen pelin sisäisiä varoja tai valuuttaa. Nämä palkinnot voidaan joskus muuntaa reaalimaailman rahaksi.

Six Dragons

The Six Dragons on avoimen maailman RPG, jossa pelaajat voivat tutkia, taistella hirviöitä vastaan ja suorittaa tehtäviä. Pelissä löydetyt tai valmistetut esineet ovat lohkoketjupohjaisia varoja, joita voi vaihtaa.

Six-Dragons-Play-to-Earn-peliä

Pelin avulla pelaajat voivat ansaita myymällä käsityötuotteita tai seikkailujensa aikana löytämiään harvinaisia ryöstösaaliita.

Strategiapelit

P2E-strategiapeleissä voit voittaa oikean rahan arvoisia palkintoja, jos olet hyvä taistelemaan tai käsittelemään resursseja.

League of Kingdoms

League of Kingdoms on strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat kuningaskuntia, muodostavat liittoutumia ja taistelevat muita vastaan.

League-of-Kingdoms-lohkoketjupeli

Pelin maa-alueet ovat tokenisoituja, mikä tarkoittaa, että pelaajat voivat omistaa palan pelimaailmaa NFT:nä ja ansaita maallaan tapahtuvasta toiminnasta, kuten resurssien keräämisestä ja muista pelin sisäisistä taloudellisista toiminnoista.

Satunnaiset pelit

Jopa yksinkertaisissa peleissä, kuten arvoituksissa tai arcade-tyylisissä peleissä, voi olla P2E-elementtejä. Saavuttamalla korkeita pistemääriä tai suorittamalla haasteita pelaajat voivat ansaita palkintoja.

Coin Hunt World

Coin Hunt World on rento pulmapeli, jossa yhdistyvät geokätköily- ja tietokilpailuelementit. Pelaajat tutkivat todellista maailmaa löytääkseen avaimia ja avatakseen holveja vastaamalla tietokilpailukysymyksiin.

Coin-Hunt-World-peli

Onnistuneet pelaajat ansaitsevat kryptovaluuttapalkintoja, mikä lisää pelistä ansaitsemiseen -näkökulman rentoon pelikokemukseen.

Kuinka päästä alkuun Play-to-Earn-pelien kanssa

Jos olet kiinnostunut pelaamalla ansaittavista peleistä, tässä on yksinkertainen opas, jonka avulla pääset alkuun:

 1. Ymmärrä käsite

Voit saada digitaalisia palkintoja, kuten pelirahaa, esineitä tai poletteja, vain pelaamalla näissä peleissä. Voit yleensä myydä näitä oikealla rahalla. Ansaitset näitä palkintoja tekemällä asioita pelissä, kuten suorittamalla tehtäviä, voittamalla taisteluita tai nousemalla tasoja.

 1. Tutkimuspelit

Saatavilla on monia P2E-pelejä, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen mekaniikkansa ja ansaintamahdollisuutensa. Tee tutkimusta löytääksesi pelejä, jotka kiinnostavat sinua ja joilla on hyvä maine. Etsi arvosteluja, opetusohjelmia ja foorumeita, jotta voit päättää, mitkä pelit ovat aikasi arvoisia.

 1. Digitaalisen lompakon perustaminen

Tallentaaksesi digitaaliset ansiotulosi tarvitset digitaalisen lompakon, joka on yhteensopiva valitsemasi pelin kanssa. Tässä lompakossa säilytät pelin sisäistä valuuttaa ja muita digitaalisia varoja.

 1. Opi säännöt ja strategiat

Jokaisella P2E-pelillä on omat sääntönsä ja strategiansa. Käytä aikaa pelin toimintatapojen opetteluun. Katso opetusohjelmia, lue oppaita tai osallistu yhteisön keskusteluihin saadaksesi vinkkejä kokeneilta pelaajilta.

 1. Aloita pelaaminen ja ansaitseminen

Kun olet tutustunut pelimekaniikkaan ja sinulla on digitaalinen lompakkosi valmiina, on aika aloittaa pelaaminen. Nauti pelistä ja keskity suorittamaan aktiviteetteja, joista saat palkintoja.

 1. Lunasta tai sijoita uudelleen

Keräämällä digitaalisia varoja voit päättää, haluatko kotiuttaa ansaitsemasi rahat vai sijoittaa ne uudelleen peliin. Jotkut pelaajat haluavat myydä omaisuutensa oikealla rahalla, kun taas toiset ostavat pelin sisäisiä esineitä tai päivittävät peliä.

Tapaustutkimus: Axie Infinity

Axie Infinity -pelissä voit leikkiä ja hoitaa virtuaalisia lemmikkejä nimeltä Axies. Voit ansaita rahaa pelaamalla hyvin ja auttamalla pelimaailmassa. Voit myös kasvattaa, kouluttaa, taistella ja myydä näitä akseleita.

Axie infinity -pelissä, jota voi pelata ilmaiseksi, käytetään erityistä lohkoketjuksi kutsuttua teknologiaa, jolla pidetään kirjaa siitä, kuka omistaa mitäkin, ja käytät digitaalista rahaa pelissä tapahtuvaan ostamiseen ja myymiseen.

Mekaniikka

 • Jokainen Axie on ainutlaatuinen digitaalinen esine, jonka voit omistaa, myydä tai vaihtaa.
 • Voit ansaita rahaa pelaamalla peliä, taistelemalla Axiesi kanssa, kasvattamalla uusia tai myymällä niitä muille pelaajille.
 • Peli käyttää lohkoketjua pitääkseen kaiken avoimena ja turvallisena ja varmistaakseen, että kaikki peliesineesi ja rahasi ovat turvassa ja kirjattuina.

Edut

 • Pelaajat voivat ansaita rahaa pelaamalla peliä, joka houkuttelee ihmisiä kaikkialta maailmasta.
 • Pelaajat todella omistavat pelissä saamansa tavarat, mikä poikkeaa useimpien pelien toimintatavasta.
 • AXS-kuponkien omistajat voivat vaikuttaa siihen, miten peliä johdetaan ja mitä muutoksia siihen tehdään.

Haasteet

 • Pelaamisen aloittaminen edellyttää kolmen Axin ostamista, mikä saattaa olla joillekin liian kallista.
 • Asioiden hinnat pelissä voivat muuttua paljon ja nopeasti.
 • Digitaalisen rahan ja ainutlaatuisten peliesineiden käyttäminen saattaa aiheuttaa oikeudellisia ongelmia joissakin paikoissa.

Vaikutukset pelialalle

Peliala on muuttumassa paljon uusien lohkoketjuteknologiaa käyttävien pelien, kuten Axie Infinityn, vuoksi. Nämä pelit muuttavat tapaa, jolla pelaajat tulevat mukaan ja miten rahaa tehdään pelialalla:

 • Axie Infinityn kaltaiset pelit muuttavat pelialaa käyttämällä hajautettua järjestelmää, joka poikkeaa siitä, miten useimmat pelit toimivat.
 • Näissä peleissä pelaajat voivat ansaita rahaa ja käyttää pelin sisäisiä poletteja, mikä johtaa uusiin tapoihin, joilla pelintekijät voivat ansaita rahaa.
 • Pelaajat ovat näissä peleissä todella mukana, eivät vain pelaamassa peliä vaan myös osallistumassa itse peliä koskevien päätösten tekemiseen.

Viimeiset ajatukset Play-to-Earn-pelaamisesta

Play-to-Earn-pelimalli on muuttamassa tapaa, jolla pelaamme pelejä. Se yhdistää hauskanpidon ja mahdollisuuden ansaita rahaa. Axie Infinityn kaltaisissa peleissä lohkoketjun avulla pelaajat voivat paitsi pelata myös käydä kauppaa ja ansaita näissä peleissä.

P2E-pelit ovat erityisiä, koska ne tarjoavat muutakin kuin ajanvietettä. Niissä voi myös tienata rahaa. Tämä houkuttelee enemmän ihmisiä ja muuttaa sitä, miten ajattelemme kryptopelaamisesta.

Usein kysytyt kysymykset

Miten play-to-earn-peli toimii?

Play-to-Earn-peleissä voit ansaita digitaalisia esineitä tai verkkorahaa pelatessasi. Saat nämä palkinnot siitä, että pärjäät pelissä hyvin. Sitten voit vaihtaa tai myydä niitä, mikä tarkoittaa, että ne voivat olla oikean rahan arvoisia.

Mitä eroa on free-to-play- ja play-to-earn-pelien välillä?

Voit pelata free-to-play (F2P) -pelejä käyttämättä aluksi rahaa. Nämä pelit saattavat kuitenkin tarjota sinulle ostettavia asioita pelaamisen aikana. Play-to-Earn-pelit ovat erilaisia. Niissä saat palkintoja, jotka ovat oikean rahan arvoisia. Tämä tarkoittaa, että voit ansaita rahaa pelkästään pelaamalla näitä pelejä.

Ovatko play-to-earn-kryptopelit kannattavia?

Voit ansaita rahaa play-to-earn-kryptopeleillä. Se, kuinka paljon ansaitset, riippuu pelistä, pelissä olevien esineiden arvosta ja siitä, kuinka paljon aikaa ja taitoa käytät.

Mikä on kannattavin play-to-earn-peli?

Pelit, kuten ”Axie Infinity”, ovat olleet erittäin kannattavia. On kuitenkin tärkeää tutkia ja selvittää, mikä peli tarjoaa tällä hetkellä parhaat ansaintamahdollisuudet.

Onko P2E-peleistä mahdollista saada vakaat tulot?

Vaikka jotkut pelaajat saattavat saavuttaa vakaan tulon P2E-peleistä, mitään takeita ei ole. Pelinsisäisten varojen markkinat voivat olla epävakaat, ja ansiot voivat vaihdella.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille