Mitä on tulojen kryptoviljely? Mitä sinun tarvitsee tietää

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Kolikon kryptovaluutan louhinta

Ansaitse tuloja tuottoviljelykryptolla, joka on prosessi, jossa kryptovaluutallesi ansaitaan korkoa samaan tapaan kuin pankkitilin korko. Tuottoviljelyssä panostat bitcoinisi tietyksi ajaksi vastineeksi korosta tai muista eduista, kuten ylimääräisistä bitcoineista.

Kun pankit myöntävät perinteisiä lainoja, maksettuun summaan lisätään korko, sanoo Daniel R. Hill, CFP, AIF ja Hill Wealth Strategiesin toimitusjohtaja. “Idea on sama tulokryptoviljelyssä: sen sijaan, että kryptovaluuttaa pidettäisiin tilillä turhaan, se lainataan voittoa vastaan”, hän lisää.

Onko kryptoviljely kannattavaa?
Onko kryptoviljely kryptovaluutan louhiminen?

Kasvinviljelijät ovat tuottaneet voittoa vuotuisen satoprosentin (APY) muodossa, joka voi nousta jopa kolminumeroisiin lukuihin siitä lähtien, kun kasvinviljely alkoi vuonna 2020. Näihin mahdollisiin tuloihin liittyy kuitenkin merkittävä riski, koska menetelmiin ja ansaittuihin kolikoihin liittyy merkittäviä menoja.

Hankkeen epäonnistumisen vaara tunnetaan yleisesti nimellä vaporware. Tämän lisäksi on monia tapauksia, joissa kehittäjät hylkäävät kehityshankkeen ja karkaavat sijoittajien rahojen kanssa.

Miten tulot paras tuotto maatalouden krypto työtä?

Mikä on paras kryptovaluutan louhiminen
Onko tuloviljely kannattavaa?

Sijoittaja voi ensinnäkin sijoittaa kolikkonsa antamalla ne lainausprotokollaan hajautetun sovelluksen eli dApp:n kautta. Muut sijoittajat voivat sitten lainata kolikoita dApp:n kautta spekuloidakseen kryptovaluuttamarkkinoiden hintavaihteluilla.

“Sadonkorjuu on yksinkertaisesti tervetullut bonus uusille käyttäjille”, sanoo Jay Kurahashi-Sofu Ava Labsista, Avalanchen julkisen lohkoketjun takana olevasta yrityksestä, joka toimii erilaisten sadonkorjuun mahdollistavien defi-sovellusten kanssa.

Tee passiivista tuloa kannattava kryptoviljelystä
Parhaat kryptoalustat tulojen viljelyyn

Hill lisää: “Älykkäät sopimukset vapauttavat vain lunastamattomat varat, koska ne on ohjelmoitu maksamaan tulevaisuudessa. Riitoja syntyy, jos kryptolompakko on liitetty henkilöllisyyteen, mutta siihen ei enää pääse käsiksi.” Steaking saa aikaan sen, että varat tulevat liikkeeseen pitkäaikaisina säästöinä sen sijaan, että niitä hamstrattaisiin tai myytäisiin keskitetyssä pörssissä. Lohkoketjupohjainen kryptolainausprosessi on täysin automatisoitu, mikä tarkoittaa, että kryptoviljely voi keskittyä muihin asioihin ja antaa ohjelmiston tehdä työnsä.

kryptovaluutan louhinta
Mitä on tuloviljely?

“Tämä lainaaminen tapahtuu yleensä älykkäiden sopimusten avulla, jotka ovat eräänlaisia tietokoneohjelmia, jotka toimivat likviditeettipoolina”, sanoo Brian Decker, Breaking Into Wall Street -nimisen online-taloudellisen urayhtiön perustaja. “Sadonkorjuun käyttäjät eli likviditeetin tarjoajat lainaavat varojaan sisällyttämällä ne älykkääseen sopimukseen.”

Tuottoa tuottavan kryptoviljelytekniikan avulla sijoittajat voivat ansaita korkoa lukitsemalla kolikkonsa ja usein myös lisää kryptovaluuttaa – todellinen hyöty liiketoimelle. Jos näiden ylimääräisten kolikoiden hinta nousee, myös sijoittajan tuotto nousee.

Kurahashi-Sofun mukaan tämä menetelmä mahdollistaa äskettäin käynnistettyjen lohkoketjusovellusten kukoistuksen. “Palkitsemalla käyttäjiä kannustimilla, kuten heidän hallinnoimillaan tokeneilla, provisioilla sovelluksen sisäisistä transaktioista ja muilla menetelmillä, [nämä sovellukset] voivat lisätä yhteisön sitoutumista ja tarjota likviditeettiä tarjoamalla kannustimia”, Kurahashi-Sofu sanoo.

kolikon kryptovaluutan louhinta
Kannattaako tuloviljelyä harjoittaa?

“Kuraishi-Sofun mukaan laitosta voi verrata jakamisen alkuaikoihin. “Uber, Lyft ja muut kyydinjakosovellukset edellyttivät, että laajentuminen tapahtuisi nopeammin, joten ne tarjosivat varhaisille käyttäjille kannustimia, jotta nämä ehdottaisivat ystävilleen liittymistä verkkoon.”

Toinen vedonlyöntikannustin on Middle Tennessee State Universityn poliittisen talouden tutkimuslaitoksen taloustieteen professorin Daniel J. Smithin mukaan riittävän kryptovaluuttaosakkeiden kerääntyminen, jotta voidaan käynnistää hard fork, jossa valuutan arkkitehtuuriin tehdään suuria infrastruktuurimuutoksia.

Onko kryptoviljely laillista?
Mitkä ovat tulotilatalouden riskit?

“Kovat voimat antavat kryptovaluutan omistajille mahdollisuuden tehdä muutoksia, jotka ainakin useimpien käyttäjien mielestä parantavat valuuttaa tulevaisuudessa”, Smith lisäsi. Hard fork antaa kryptosijoittajille tavallaan samanlaista valtaa kuin äänivaltaiset osakkeet antavat osakkeenomistajille: he voivat vaikuttaa kryptovaluuttaprotokollaan käyttämällä hard forces -voimia.

Smith pitää vedonlyöntikolikoita potentiaalisesti peliä muuttavana kehityksenä kryptovaluutta-alalle, sillä ne antavat sille enemmän pääomasijoitusominaisuuksia. “Se on salkun ja osakkeen ero”, Smith selittää ja lisää: “Vedonlyöntikolikot antavat kryptovaluutoille tärkeän osakesijoitusten ominaisuuden.”

Onko viljanviljely krypto vaarallista?

kolikon kryptovaluutan louhinta
Mitä eroa on pihlajan ja tuloviljelyn välillä?

Sadonkorjuu on vaarallista puuhaa. Seuraavassa on lueteltu joitakin sadonkorjuuseen liittyviä vaaroja:

 • ✔️ Volatiliteetti: Mitataan omaisuuserän hinnan volatiliteettia. Sitä, missä määrin sijoituksen hinta vaihtelee, kutsutaan volatiliteetiksi. Sijoituksia, joiden hinta vaihtelee merkittävästi lyhyen ajanjakson aikana, kutsutaan volatiileiksi. Jos pidät rahakkeita pitkään jäädytettynä, niiden arvo voi laskea tai nousta rajusti.
 • ✔️ Petos: Sijoittajien tulisi varoa sijoittamasta vilpillisiin hankkeisiin tai suunnitelmiin, jotka varastavat kaikki varat sadon omistajalta. Itse asiassa CipherTracen tutkimuksen mukaan petokset ja kavallukset ovat vastuussa yli 90 prosentista 1,9 miljardin dollarin arvoisesta kryptovaluuttaan liittyvästä rikollisuudesta vuonna 2020.
Mitä eroa on steaking ja tuloviljelyn välillä?
Onko kryptoon sijoittaminen kuin uhkapeliä?
 • ✔️ Maton vetimet: Rug pulls on eräänlainen exit-petos, jossa kryptovaluutan kehittäjä saa sijoittajien rahaa hankkeeseen ja luopuu siitä palauttamatta varoja. CipherTrace-raportin mukaan lähes 99 prosenttia vuoden jälkipuoliskolla tapahtuneista merkittävistä petoksista liittyi rug drawsiin ja muihin exit-huijauksiin, joille viljelijät ovat erityisen alttiita.
 • ✔️ Älykkäiden sopimusten riski: Älykkäät sopimukset voivat tuottaa vääriä tuloksia tai olla alttiita hakkeroinnille, jolloin kryptovaluuttasi on vaarassa. “Suurin osa viljelmiin liittyvistä vaaroista juontaa juurensa älysopimuksiin”, Kurahashi-Sofu väittää. Paremmat koodin tarkistukset ja kolmannen osapuolen tarkastukset auttavat näitä sopimuksia muuttumaan turvallisemmiksi.
 • ✔️ Ei-pysyvä menetys: Kryptovaluutan voitot ja tappiot ovat realisoitumattomia, kun se on pinossa, mikä johtaa tilapäisesti realisoituneisiin voittoihin tai tappioihin. Näistä voitoista tai tappioista tulee pysyviä, kun nostat kolikkojasi, ja jos tappio on suurempi kuin ansaitsemasi korko, voi olla parempi jättää ne kaupankäynnin käyttöön.
 • ✔️ Sääntelyriski: Kryptovaluuttaan liittyy vielä monia sääntelykysymyksiä, jotka on ratkaistava. SEC on ilmoittanut, että jotkin digitaaliset valuutat ovat arvopapereita ja kuuluvat siten sen toimivaltaan, joten niitä voidaan säännellä. Osavaltioiden viranomaiset ovat jo antaneet määräyksiä, joilla kielletään yhden suosituimman bitcoin-lainaustoiminnan harjoittajan, BlockFi:n, toiminta.
Pitäisikö minun Virtuaalivaluutan louhinta
Pitäisikö minun lyödä vetoa kryptovaluutasta?

“Hajautettujen sovellusten käytössä on aina vaaransa”, Kurahashi-Sofu lisää. “Kyse on siitä, että riski minimoidaan niin pieneksi, että niiden käyttö tuntuu turvalliselta tutkimustulosten perusteella.” Käyttäjien tulisi jatkuvasti kiinnittää huomiota sovelluksen tiimiin ja avoimuuteen tietoturvatarkastuksista.

Onko kryptovaluutan louhinta kannattavaa?

On totta, että kryptoviljely on vaarallista liiketoimintaa. Se voi kuitenkin olla tuottoisaa – muuten kukaan ei yrittäisi sitä. CoinMarketCap tarjoaa vuotuisia ja päivittäisiä APY-tuottoisuusluokituksia eri likviditeettipooleille. Poolit, joilla on kaksinumeroiset vuotuiset APY:t, on helppo löytää, samoin kuin ne, joilla on 1000 prosentin vuotuinen korko.

Onko vedonlyönti parempi kuin louhinta?
Onko parempi lyödä vetoa Bitcoinilla?

Monilla viljelykasveilla on suuri peruuttamattomien tappioiden mahdollisuus, minkä vuoksi sijoittajien pitäisi miettiä, ovatko mahdolliset voitot riskin arvoisia. “Kuten kryptovaluuttojen kohdalla yleensä, myös viljelykasvien kannattavuus on vielä hyvin epävarmaa ja spekulatiivista”, Smith lisää. Hän uskoo, että vaikka potentiaalinen voitto vaikuttaa pieneltä verrattuna siihen vaaraan, että kolikot lukitaan kasvatuksen aikana, “mahdollisuus suureen tuottoon on aina olemassa”.

Kryptovaluutan määrä, jonka voit sijoittaa, vaikuttaa kokonaisvoittoosi. Kannattavuus edellyttää Beshearin mukaan tuhansia dollareita käteistä ja monimutkaisia taktiikoita.

Ollaksesi tietoinen näistä 7-8 %:n tuoton viljelyprosesseista, sinun tulisi oppia seuraavaa

Onko kryptoon sijoittaminen kuin uhkapeliä?
Mikä on parempaa kuin louhinta kryptovaluutta?

Tuottajat voivat myös hyödyntää Defi-palveluja, jotka tarjoavat erilaisia luottokannustimia, joilla voidaan parantaa kolikoista saatavia tuloja. Tässä on viisi tuottoviljelymenetelmää, joista sinun tulisi olla tietoinen:

MITEN KRYPTOKAIVOSTOIMINTA TUOTTAA RAHAA?

 • ✔️ Aave on ilmainen, avoimen lähdekoodin likviditeettiverkosto, jonka avulla yksityishenkilöt voivat lainata ja lainata kryptovaluuttaa. Tallettajille maksetaan talletuksistaan korkoa AAVE-tokenien muodossa. Korko lasketaan lainattujen varojen kysynnän perusteella markkinoilla. Voit myös toimia sekä tallettajana että lainanottajana ja turvata tallettamasi varat vakuuskolikoilla.
 • ✔️ Compound on avoimen lähdekoodin kehittäjävetoinen protokolla, joka käyttää algoritmista autonomista korkomenetelmää laskeakseen talletetun rahan tuoton. Compoundeja jaetaan myös palkkiona.
 • ✔️ Curve Finance on likviditeettipooli, joka käyttää markkinatakausstrategiaa, jotta käyttäjät voivat vaihtaa Stablecoineja. Koska niiden arvo on sidottu toiseen vaihtovälineeseen, Stablecoineja käyttävät poolit ovat turvallisempia.
 • ✔️ Uniswap on hajautettu pörssi, joka käyttää tarjousmekanismia, jossa likviditeettilähteiden on tehtävä tarjouksia poolin molemmille puolille 50:50-suhteessa. Vastineeksi saat osan transaktiomaksusta ja UNI-hallintamerkkejä.
 • ✔️ Instadapp on kehittäjille tarkoitettu työkalu, jonka avulla he voivat hallita hajautettua rahoitussalkkuaan. Lokakuun 31. päivään mennessä Instadappilla on yli 12 miljardin dollarin arvosta lohkoketjuvaroja.
Erilaisten Virtuaalivaluutan louhinta
Virtuaalivaluutan louhinta

Eri varojen ja velkojen arvostaminen ajan kuluessa

Tulot kryptoviljely on käytäntö laittaa tai estää kryptovaluutan vastineeksi korkoa tai lisää kryptovaluutta. “Income kryptovaluutta farming on yhä suositumpi, kun kryptovaluutat saavat enemmän näkyvyyttä. Se on perusajatus, joka juontaa juurensa ajoilta, jolloin pankkeja oli olemassa, ja se on yksinkertaisesti digitaalinen versio korollisesta lainaamisesta sijoittajien voittoja varten”, Hill selittää.

Miten varat ja velat arvostetaan?
Miten velat arvostetaan?

Vaikka kryptoviljelystä voi saada huomattavia tuloja, se on myös erittäin vaarallista. Kun kryptovaluuttasi on loukussa, voi tapahtua monenlaisia fantastisia ja kauheita tapahtumia, kuten monet kryptovaluuttamarkkinoilla nähdyt huikeat kurssivaihtelut osoittavat.” Se on aivan kuten kaikki muukin: Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä onkin. On kriittisen tärkeää ymmärtää viljanviljelyn yksityiskohdat ennen kuin lähtee mukaan.”

Miten tuottoviljelyä virtuaalivaluutan louhinta?

Tuottoviljely on vielä uusi ilmiö, minkä vuoksi useimmat verovirastot eivät ole vielä antaneet erityisiä ohjeita tuottoviljelyn verotuksesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö yield farming olisi verotuksen alaista. Sijoittajien on pikemminkin otettava huomioon oman maansa nykyiset kryptoverosäännöt ja sovellettava niitä yield farming -tapahtumiinsa.

tuottojen viljely louhinta kryptovaluutta
Tuottoviljelystä saatujen tulojen virtuaalivaluutan louhinta

Tuottoviljelyn kauneus verotuksen kannalta on se, että se kuuluu jo nykyisten kryptoverosääntöjen piiriin. Se on melko yksinkertaista. Riippuen siitä, miten verovirasto näkee kryptotapahtumasi, sinuun sovelletaan joko tuloveroa tai pääomatuloveroa. Sinun on arvioitava, miten erilaiset tuottoviljelykauppasi arvioitaisiin.

Tuottoviljelystä saatujen tulojen verottaminen

louhinta kryptovaluutta
Seuraavassa on joitakin esimerkkejä kryptotuloista, joita verotettaisiin:
 • kryptovaluutan louhinta
 • Palkkiot, joita saat kryptovaluutan pitämisestä lompakossa.
 • Kryptovaluutan vastaanottaminen korvauksena palvelusta.

Joissakin maissa jopa uusia kolikoita tai rahakkeita, kuten airdropista tai haarautumisesta saatuja kolikoita tai rahakkeita, pidetään tulona. Kaikista näistä maksetaan tuloveroa niiden käyvän markkina-arvon mukaan siinä vaiheessa, kun saat ne. Tuottoviljelyssä on monia transaktioita, joita voitaisiin realistisesti pitää tuloina.

Onko kryptovaluuttojen louhinta kannattavaa?
Onko kryptoviljely passiivista tuloa?

Voit esimerkiksi saada uusia tokeneita palkkioksi siitä, että talletat omaisuuserän likviditeettipooliin. Jotkut näistä varoista voisivat olla COMP- tai SUSHI-tokeneita. Vastaanotetut uudet tokenit katsotaan todennäköisemmin veronalaiseksi tuloksi, joka perustuu niiden käypään markkina-arvoon maasi valuutassa vastaanottohetkellä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille