10 Kryptosijoittamisen riskit: Bitcoin ja Etherium eivät ehkä ole sijoittamisen arvoisia.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Onko kryptovaluutta turvallista?

Onko bitcoin turvallinen? Bitcoinin taustalla oleva lohkoketjuteknologia on luonnostaan turvallinen hajautetun pääkirjatekniikan hajautetun ja julkisen saatavuuden sekä jokaisessa transaktiossa käytettävän salausmenetelmän ansiosta.

⚡️ Onko Bitcoin oikeaa rahaa?

Bitcoin (BTCUSD), joka tunnetaan usein nimellä digitaalinen raha, on eräänlainen kryptovaluutta, joka pyrkii korvaamaan keskuspankin valvoman fiat-valuutan. Jälkimmäinen taas on arvokas, koska sitä on tuotettu ja käytetty laajasti taloudessa.

⚡️ Miksi kryptovaluutta on niin suosittu?

Kryptovaluuttaan perustuvan maksujärjestelmän käyttöönotosta voidaan odottaa seuraavia etuja

⚡️ Mikä on ostettavin kryptovaluutta?

Bitcoin on eräänlainen virtuaalivaluutta. Sen arvo vaihtelee, mutta alkuperäisenä kryptovaluuttana se on myös suosituin ja arvostetuin. Huolimatta sen epävakaudesta ajan mittaan, bitcoin (BTC) on pysynyt tähän mennessä suosituimpana ja arvokkaimpana kryptovaluuttana.

⚡️ Mikä on pienin kryptovaluutta?

Bitcoin-kryptovaluutta käyttää pienintä yksikköä, jota kutsutaan nimellä Satoshi. Se on nimetty protokollan keksijän (keksijöiden) Satoshi Nakamoton ja bitcoinien mukaan. Jokaista bitcoinia kohden on 100 miljoonaa satoshia, joten suhde on 100 miljoonaa satoshia per bitcoin.

Kryptovaluuttasijoittamisen riskit

Jos haluat sijoittaa digitaaliseen valuuttaan, kryptovaluuttaan liittyvien yritysten osakkeiden ostaminen on turvallisempi mutta mahdollisesti vähemmän kannattava vaihtoehto.

Onko kryptovaluutta turvallista?

On useita syitä, miksi kryptovaluuttoja ei pidetä turvallisena sijoituksena. Muut indikaattorit viittaavat kuitenkin siihen, että kryptovaluutta ei ole lähiaikoina menossa minnekään.

Kryptovaluuttasijoittamisen riskit
Mikä on kryptovaluuttojen varjopuoli?

Kryptovaluutalla on useita luontaisia vaaroja.

Kryptovaluuttapörssit ovat alttiimpia hakkeroinnille ja muille rikollisille toimille kuin pörssit. Tietoturvaloukkaukset ovat aiheuttaneet merkittäviä tappioita sijoittajille, joiden digitaaliset varat on varastettu, minkä vuoksi useat pörssit ja kolmannen osapuolen vakuutusyhtiöt ovat alkaneet tarjota suojaa hakkerointia vastaan. 

Kryptovaluuttojen säilyttäminen on vaikeampaa kuin osakkeiden tai joukkovelkakirjojen säilyttäminen. On helpompaa ostaa ja myydä kryptovaroja, kuten bitcoinia ( kryptovaluutta: BTC ) ja Ethereumia ( kryptovaluutta: ETH ), kryptovaluuttapörsseissä, kuten Coinbase ( NASDAQ: COIN ). Monet yksityishenkilöt ovat kuitenkin haluttomia pitämään digitaalisia varojaan pörsseissä samasta syystä kuin he eivät pidä fyysistä käteistä lompakossaan – varkauden pelossa.

Onko mahdollista ostaa kryptovaluuttaa? kryptovaluutta miten sijoittaa?
Miten ostaa kryptoa?

Jos säilytät kryptovaluuttasi keskitetyssä pörssissä, et ole näiden varojen ainoa omistaja. Hallitus voi vaatia pörssiä luovuttamaan varasi, tai jos pörssi menee konkurssiin, sinulla ei ole mitään keinoa saada varojasi takaisin.

Offline-kylmäsäilytysratkaisut, kuten laitteistolompakot, ovat suosittuja kryptovaluuttojen omistajien keskuudessa. Offline-tallennuksessa on kuitenkin haittansa. Vakavin vaara on yksityisen avaimesi menettäminen; ilman sitä et pääse käsiksi kryptovaroihisi.

Mitkä ovat kryptovaluutan vaarat?
Miten ostaa kryptovaluuttaosakkeita turvallisesti?

Ei ole mitään varmuutta siitä, että kryptovaluuttaprojekti, johon kryptosijoitat, onnistuu. Lohkoketjuprojekteja on satoja, jotka kilpailevat sijoittajien rahoista, ja monet niistä ovat vilpillisiä huijauksia. Vain murto-osa kryptovaluuttahankkeista selviää ajan testistä.

Sääntelyviranomaiset saattavat myös ryhtyä toimiin koko kryptoalalla, etenkin jos hallitukset pitävät kryptovaluuttoja pikemminkin mahdollisena vaarana kuin huipputeknologiana.

Paras kryptovaluutta sijoittaa
Voiko kryptovaluutan kotiuttaa?

Kryptovaluuttojen monimutkaiset tekniset tekijät lisäävät myös sijoittajien riskejä. Merkittävät osat teknologiasta ovat vielä kehitteillä, eikä niitä ole vielä testattu todellisissa ympäristöissä.

Kryptovaluuttojen käyttöönotto on vielä alkuvaiheessa.

Kryptovaluutan 5 suurinta vaaraa
Onko kryptovaluutta turvallista?

Käyttöönotto on yksi kryptovaluuttojen hintojen tärkeimmistä tekijöistä. Mitä useammat ihmiset käyttävät ja hyväksyvät kryptovaroja, sitä arvokkaammiksi nämä varat tulevat.

Tällä hetkellä kryptovaluutta on vasta alkuvaiheessa. Tämä viittaa siihen, että vaikka siihen liittyy suuri riski, sillä on myös valtava potentiaali tulevaan kasvuun.

Kryptovaluuttafutuurimarkkinoita kehitetään parhaillaan, ja monet yritykset pääsevät suoraan alalle. Rahoitusalan jättiläiset, kuten Block ( NYSE: SQ ) ja PayPal ( NASDAQ: PYPL ), helpottavat kryptojen ostamista ja kauppaa suosituilla alustoillaan.

Paras kryptovaluutta ostaa. on useita luontaisia vaaroja.
Onko kryptovaluutta kannattava pitkän aikavälin sijoitus?

Muilla yrityksillä, kuten Blockilla, on satojen miljoonien dollarien kryptosijoitukset bitcoineihin ja muihin digitaalisiin varoihin. Tesla osti 1,5 miljardin dollarin arvosta bitcoineja vuoden 2021 alussa. Sähköautovalmistaja kertoi, että sillä oli helmikuuhun 2023 mennessä yli 2 miljardia dollaria kryptovaluuttaa.

Vuonna 2020 Microstrategy (NASDAQ: MSTR) – liiketoiminnan älykkyysohjelmistoyritys – alkoi kerätä bitcoinia. Vuoden 2021 loppuun mennessä sillä oli 5,7 miljardia dollaria kryptovaluuttaa, ja se sanoi käyttävänsä toiminnasta syntyviä ylimääräisiä rahoja ostaakseen lisää.

Pitkän aikavälin sijoitukset Etheriumiin
Kryptovaluuttasijoittamisen riskit

Käyttöönoton kasvava tahti on osoitus alan kypsyydestä, samoin kuin kryptovaluuttaan suoraan käsiksi haluavien yksityissijoittajien ja yritysten määrän kasvu.

Kryptolla on kuitenkin vielä pitkä matka edessään ennen kuin siitä tulee todellinen valtavirta. Vain pieni osa maailman väestöstä omistaa tällä hetkellä digitaalisia varoja, ja vielä harvempi käyttää kryptoa säännöllisesti.

Onko kryptovaluutta kannattava pitkän aikavälin sijoitus?

Mitkä ovat kryptovaluuttoihin sijoittamisen vaarat?
Kryptosijoitukset, joiden tuotto on 1000%

Bitcoinin ja Etheriumin kaltaiset kryptovaluutat luodaan usein korkealentoisia tavoitteita silmällä pitäen. Vaikka on mahdotonta ennustaa, tuleeko jokin tietty kryptovaluutta menestymään, sijoittajat, jotka lähtevät mukaan aikaisessa vaiheessa hankkeeseen, joka lopulta onnistuu, voivat saada komean palkkion myöhemmin.

Jotta kryptovaluuttahanke tulisi yleisesti hyväksytyksi, sitä on kuitenkin pidettävä pitkän aikavälin menestyksenä.

Miten turvata sijoitukset kryptovaluuttaan
Kryptovaluuttasijoittamisen – sijoitus riskit

Pitkän aikavälin kryptosijoituksena Bitcoin on houkutteleva vaihtoehto.

Verkostovaikutuksen vuoksi bitcoin hyötyy siitä – yhä useammat ihmiset haluavat omistaa bitcoinin, koska useimmat yksityishenkilöt jo omistavat. Monet sijoittajat ovat kutsuneet Bitcoinia “digitaaliseksi kullaksi” sen jalometallia muistuttavien ominaisuuksien vuoksi, mutta sitä voidaan käyttää myös maksuvälineenä.

Bitcoinin kannattajat ennustavat, että kryptovaluutan hinta nousee pitkällä aikavälillä, koska sen tarjonta on vakaata, toisin kuin fiat-rahan, kuten Yhdysvaltain dollarin tai Japanin jenin, tarjonta on kiinteää. Bitcoinin määrä on rajoitettu alle 21 miljoonaan yksikköön, kun taas useimmat valuutat voidaan painaa niin monta kertaa kuin keskuspankit haluavat. Suuri osa kryptosijoittajista ostaa bitcoinia ei siksi, että he käyttäisivät sitä valuuttana, vaan siksi, että he odottavat sen hinnan jatkavan nousuaan.

Sijoitukset kryptovaluuttaan nopeaa alkua varten
Sijoitukset kryptovaluuttaan nopeaa alkua varten

Bitcoinin kannattajat uskovat, että digitaalisella valuutalla on mahdollisuus tulla ensimmäiseksi aidosti globaaliksi valuutaksi.

Pitkäaikainen sijoitus Etheriumiin

Ethereum on hajautettu alusta, joka mahdollistaa digitaaliset sopimukset, jotka voidaan toteuttaa automaattisesti. Ethereum-verkon kotimainen valuutta on nimeltään eetteri, ja sitä voivat hankkia sijoittajat, jotka ovat kiinnostuneita sijoittamaan Ethereum-salkkuun. Vaikka Bitcoin liitetään usein virtuaaliseen kultaan, Ethereum luo kansainvälisen laskentaarkkitehtuurin, joka tukee monia muita kryptovaluuttoja sekä suuria hajautettujen sovellusten ekosysteemejä.

kryptovaluuttasijoittamisen riskit
Kryptovaluuttariskit ja mahdolliset sääntelytoimenpiteet

Ethereumilla on potentiaalia hyötyä verkostovaikutuksista ja luoda pitkäaikaista arvoa, koska sen alustalla on luotu useita kryptovaluuttoja ja koska se on avoimen lähdekoodin hajautettu sovellussuunnitelma. “Älykkäät sopimukset”, jotka toteutetaan automaattisesti sopimuskoodiin upotettujen ennalta asetettujen kriteerien mukaan, ovat mahdollisia Ethereum-alustan ansiosta.

Eetteriä tuotetaan palkkioksi älykkäiden sopimusten toteuttamisesta Ethereum-verkossa. Älykkäiden sopimusten teknologialla on potentiaalia mullistaa suuria aloja, kuten kiinteistö- ja pankkialaa, sekä kehittää täysin uusia markkinoita.

Krypto-osakkeiden 10 tärkeintä uhkaa
Kryptovaluuttariskit

Ethereum-alustan suosion kasvaessa kaikkialla maailmassa Ether-tokenista tulee yhä hyödyllisempi ja arvokkaampi. Sijoittajat, jotka luottavat Ethereum-alustan pitkän aikavälin näkymiin, voivat hyötyä välittömästi ostamalla Etheriä.

Eetterillä ei ole selvää kilpailua. Useat “Ethereumin tappajat”, kuten Solana ( kryptovaluutta: SOL ), Polygon ( kryptovaluutta: MATIC ) ja Avalanche ( kryptovaluutta: AVAX ), on rakennettu käsittelemään älykkäitä sopimuksia ja käyttämään lohkoketjujärjestelmää, joka pystyy käsittelemään enemmän tapahtumia sekunnissa. Nopeuden etuna on myös se, että se on kuluttajille kustannustehokkaampi. Ethereum on kuitenkin suosituin alusta älykkäiden sopimusten käyttöönottoon.

Onko kryptovaluutta hyvä sijoitus?
Miksi kryptovaluutta ei ole hyvä sijoitus?

Vielä ei ole selvillä, onko kryptovaluutta viisas sijoitus.

Kryptovaluutta on uhkapeliä – Vaikka kryptovaluutalla on mahdollisuus tehdä suuria summia rahaa, se on silti hyvin epäluotettava sijoitus. Sinun on parempi pelata rahoillasi vähemmän kryptovaluuttasijoittamisen riskit pelejä ja sijoittaa sen sijaan osakkeisiin tai joukkovelkakirjoihin.

Sijoittamalla useisiin eri kryptovaluuttoihin voit suojautua mahdollisilta tappioilta yhdellä tilalla. Eri digitaalisten varojen hinnat voivat muuttua eri tahtiin ja eri aikoina, joten useiden kryptotyyppien omistaminen suojaa jonkin verran yksittäisen sijoituksen laskua vastaan.

Kannattaako kryptovaluuttaan sijoittaa?
Kannattaako kryptovaluuttaan sijoittaa?

Koska kryptovaluutat, kuten bitcoin, ovat aiemmin osoittaneet vain vähän korrelaatiota Yhdysvaltain kryptovaluuttaosakkeiden markkinoiden kanssa, kryptovaluutan ostaminen voi auttaa monipuolistamaan salkkuasi. Jos uskot, että kryptovaluuttojen käyttö lisääntyy ajan mittaan, sinun on todennäköisesti hyödyllistä sijoittaa kryptoihin suoraan osana hyvin hajautettua salkkua.

Tee aina sijoitusopinnot jokaisesta kryptovaluutasta, johon sijoitat, varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen kerta. Pidä itselläsi lopputavoite tai suunnitelma siitä, kuinka kauan haluat pitää kunkin sijoituksen. Voit hallita ja vähentää kokonaisriskiäsi oppimalla mahdollisimman paljon kryptovaluutoista ennen sijoittamista.

Onko kryptovaluutta turvallinen sijoitus?
Onko kryptovaluutalla mahdollista rikastua?

Osakemarkkinoiden nousu vauhdittaa kryptovaluuttojen kasvua.

Perinteiset osakkeet tuottavat edelleen paremmin kuin kryptovaluutat, mutta kryptovaluutat tuottavat edelleen huomattavasti enemmän.

Viiden edellisen vuoden aikana esimerkiksi S&P 500 -indeksi nousi 94 prosenttia. Lisäksi samana aikana NASDAQ Composite Index nousi 144 prosenttia.

Tuleeko kryptosta tulevaisuus?
Onko kryptovaluutta oikeaa rahaa?

Bitcoin on noussut yli 3600 prosenttia viiden edellisen vuoden aikana.

Bitcoin ei kuitenkaan ole alan menestynein kryptovaluutta, vaan monet muut rahakkeet ovat saavuttaneet sitä suurempia voittoja.

Bitcoin ei ole ainoa kryptovaluutta, jonka arvo on noussut viime vuosikymmenen aikana. Ethereumin hinta nousi 7000 % ja BNB:n 10 000 %. Jos etsit tapoja käyttää ETH:si vuonna 2023, tutustu oppaaseemme parhaista Ethereum-lompakoista vuonna 2023.

Miten kryptovaluuttoja verotetaan
Miten hallita myyntivoittoveroja

Jos tarkastellaan joitakin markkinoiden parhaita Metaverse-kryptovaluuttoja, tuotot ovat vieläkin vaikuttavampia. Esimerkiksi Decentraland ja sen MANA-token ovat nousseet yli 25 000 prosenttia käyttöönoton jälkeen.

Suuryritykset ovat yhä enemmän mukana kryptovaluuttamarkkinoilla.

Jotkut maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista yrityksistä käyttävät nykyään bitcoinia, mikä vahvistaa, että ala jatkuu pitkällä aikavälillä.

Miten kryptovaluuttaa verotetaan. kryptovaluuttaan sijoittaminen.
Kryptovaluutta sijoittaa

Vuoden 2020 lopulla Tesla, maailman toiseksi suurin yritys, jonka markkina-arvo on yli 1 biljoona dollaria, kirjasi taseeseensa bitcoin-tapahtumia 1,5 miljardin dollarin arvosta.

Sitten on yrityksiä, kuten Overstock, PayPal, Microsoft ja Starbucks, joiden avulla voit käyttää bitcoineja sinulle tärkeisiin tuotteisiin ja palveluihin.

Kryptovaluutta voi tuottaa pääomatuloja ja tasaista tuloa.

Miten kryptovaluutoilla voi tienata rahaa?
Voiko bitcoinin muuntaa käteiseksi?

Toinen kryptovaluuttaan kohdistuvaa kiinnostusta lisäävä tekijä on se, että digitaalisista varoista voi hyötyä sekä verkossa että sen ulkopuolella.

Ensinnäkin, kuten aiemmin todettiin, voitat kryptovaluuttaomistuksistasi, jos krypton hinta nousee avoimilla markkinoilla.

Mitkä ovat 4 kryptovaluuttatyyppiä?
Mitä kryptovaluuttoja on markkinoilla?

Voit kuitenkin myös tallettaa digitaaliset rahakkeesi kryptovaluuttasäästötilille ansaitaksesi passiivista tuloa. Jos kryptosi sijoittaa bitcoinisi esimerkiksi Aqruun, saat 7 prosentin vuotuisen tuoton.

Tämä on mahdollista, vaikka et haluaisi myydä kryptovaluuttojasi. Tämä tarkoittaa, että niin kauan kuin tokenisi ovat kryptovaluuttatilillä, voitat edelleen, jos tokenin arvo nousee.

Jos epäröit ostaa kryptovaluuttaa, on olemassa muutamia vaihtoehtoisia tapoja tehdä rahaa kryptovaluutan kehityksellä. Voit sijoittaa Coinbasen, Blockin ja PayPalin kaltaisiin yrityksiin tai pörsseihin, kuten CME Groupiin (NASDAQ: CME), joka mahdollistaa bitcoin-futuurikaupan. Vaikka näihin yrityksiin sijoittaminen voi olla tuottoisaa, niillä ei ole samaa potentiaalia kuin kryptovaluutan ostamisella.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille