Table of Contents
kryptovaluutan tekninen analyysi on historiallisten hintamallien ja teknisten indikaattorien tutkimista tulevien hintojen ennustamiseksi. Tätä voidaan hyödyntää minkä tahansa markkinan, myös Bitcoin (BTC) -kryptovaluuttojen, analysointiin.
Se auttaa sinua paljon ymmärtämään tärkeiden indikaattoreiden, kuten Bitcoinin hallitsevuuden, markkinoiden kokonaiskapitalisaation tai teknisten indikaattoreiden, kuten liukuvien keskiarvojen, Bollingerin nauhojen, MACD:n, RSI:n, merkitystä, jos olet aloittamassa kaupankäyntiä kryptovaluuttavaroilla tai HODL:lla.
Kryptovaluuttojen kuukausittainen liukuvan keskiarvon konvergenssi-divergenssihistogrammi (MACD) on ylittänyt nollan alapuolelle, mikä tunnetaan “myyntisignaalina” pidemmässä hintakaaviossa, joka osoittaa trendin siirtymistä nousevasta laskusuuntaiseksi.
RSI on MACD:tä tarkempi ja useammin toistuva kaupankäyntisignaali. Tämä tutkimus osoitti, että RSI oli tämän mittarin mukaan parempi ennustaja kuin MACD. Pohjimmiltaan tämä havainto johtuu siitä, että tässä tutkimuksessa RSI-indikaattori antoi ajan mittaan vähemmän mutta luotettavampia kaupankäyntisignaaleja kuin MACD.
Kaupankäynti tai sijoittaminen edellyttää kolikon tai osakkeen kohde-etuuden perusteellista tuntemusta. Sinun ei tarvitse tuntea jokaista protokollaa/liiketoimintaa koskevaa yksityiskohtaa, kuten sen velkojen ja oman pääoman suhdetta. Sinulla tulisi kuitenkin olla yleistietoa valuutasta/osakkeesta, kuten:
- Hinta, jolla voit ostaa kolikon/osakkeen, kun se on myynnissä.
- Keskimääräinen potentiaalinen vuotuinen tuotto tai odotettu hinnannousu
- Aika, joka kuluu ennakoidun hinnan saavuttamiseen.
Kryptoteknisen analyysin (TA) tekniikka on tunnettu menetelmä osakkeiden tai kryptovaluuttojen analysoimiseksi vertailukelpoisten datapisteiden ja komponenttien perusteella. Tämä järjestely opettaa sinulle TA: sta sekä mennä kaupankäynnin indikaattoreihin, ennen kuin päätämme parhaisiin indikaattoreihin sinulle.
Kryptovaluutan hyvät ja huonot puolet
Kaikki on alennettu markkinoilla.
Tämä oletus perustuu ajatukseen, että kaikki osakkeeseen/kolikkoon liittyvät tekijät on otettu huomioon ja heijastuvat sen hintaan. Ajatuksena on, että kaikki, osinkoilmoituksista henkilöstövähennyksiin, on otettu huomioon ja heijastunut osakkeiden aiempaan hintaan. Kryptografiassa hashingin monimutkaisuuden, hallituksen tuen ja jopa twiittien oletetaan vaikuttavan hintaan, ja markkinat ovat “diskontanneet” ne.
Aina kun uusi suuntaus otetaan käyttöön, hinnat seuraavat yleensä samaan suuntaan.
Kun aloitteleva kauppias katsoo kaupankäyntikaaviota ensimmäistä kertaa, hän todennäköisesti hämmästyy muutamista satunnaisista hinnanmuutoksista. Monet ihmiset tuntevat ahdistusta nähdessään vihreitä ja punaisia viivoja tai kynttilänjalkoja, mutta teknisen analyysin asiantuntijat neuvovat, että hinnat liikkuvat aina trendin suuntaan.
OPAS KRYPTOVALUUTTAVEROIHIN VUONNA 2023
Tämä pätee erityisesti teknologian osalta.
Ajatus siitä, että osakekursseja ohjaavat ihmisten osto- ja myyntipäätökset, on psykologinen oletus, joka on ollut olemassa kryptoteknisen analyysin alkuajoista lähtien. Kun hinta muuttuu tiettyyn suuntaan, markkinaosapuolet käyttäytyvät usein samalla tavalla. Tunteet menevät logiikan edelle, sillä lukuisissa laskusuuntauksissa on tapahtunut merkittävää myyntiä, ja vastaavasti noususuhdanteiden aikana ostot ottavat vallan.
Mitä ovat tekniset indikaattorit?
krypto tekninen analyysi on prosessi, jossa käytetään matemaattisia kaavoja ja kartoitustyökaluja aiempien hintamallien tutkimiseen ja markkinoiden tulevan käyttäytymisen ennustamiseen. Tekninen indikaattori on matemaattinen laskelma, jota voidaan käyttää osto- tai myyntisignaalina.
Mikä on pelon ja ahneuden indeksi?
Tekniset indikaattorit poistavat epävarmuutta ja tarjoavat tasapuoliset toimintaedellytykset. Ne ovat matemaattisia laskutoimituksia, joita käytetään trendiviivojen luomiseen hintakaavioon ja kryptovaluuttojen/osakkeiden tärkeiden hintapisteiden tunnistamiseen.
Pidä kaupankäynnin indikaattoreita karttana, joka johdattaa sinut epävarmuusviidakon läpi. Ne voivat auttaa sinua tekemään parempia kauppapäätöksiä, jos niitä käytetään hieman markkinapsykologian ja riskin ymmärtämisen kanssa. Nämä indikaattorit ovat kvantitatiivisia, joten voit automatisoida kaupat niiden avulla.
Miten vipuvaikutus toimii kryptokaupassa?
Nyt kun tiedämme, miten TA toimii ja miten indikaattoreita voidaan käyttää kaupankäyntitaitojemme parantamiseen, tarkastellaan seitsemää parasta teknistä indikaattoria.
Kryptovaluuttojen ja osakkeiden suurimmat tekniset indikaattorit on kehitetty.
Tasapainotilavuus ( OBV )
OCOVB on tekninen indikaattori, joka mittaa volyymia tarkastelemalla kolikon/osakkeen kokonaiskauppavolyymia tietyn ajanjakson aikana. Toisin sanoen se mittaa kolikon/osakkeen osto- ja myyntivoimaa. OBV:tä käytetään myös omaisuuserän likviditeettimittarina, koska se pystyy sisällyttämään volyymitietoja eri aikaväleiltä, kuten päiviltä, viikoilta tai kuukausilta. OBV voidaan laskea kolmella tavalla:
Ensimmäinen menetelmä on ottaa kuluvan päivän volyymi ja lisätä se edellisen päivän OBV:hen. Jos hinta sulkeutuu korkeammalla kuin edellisenä päivänä, koko kyseisen päivän volyymi katsotaan nousevaksi volyymiksi.
6 Pullback kaupankäynnin strategiat kannattavaa kaupankäyntiä varten
- Jos kurssi sulkeutuu alempana kuin edellisenä päivänä, kaikki kyseisen päivän volyymi katsotaan laskuvolyymiksi.
- Jos omaisuuserän hinta nousee eilistä päätöskurssia korkeammalle,
Nykyinen OBV saadaan lisäämällä tämän päivän kaupankäyntivolyymi eiliseen OBV:hen.
- Jos omaisuuserän arvo laskee alle eilisen päätöskurssin,
Edellisen päivän OBV vähennetään tämän päivän kaupankäyntivolyymista nykyisen OBV:n laskemiseksi.
- Jos hinta pysyy vakiona, edellisen päivän OBV on nykyinen.
OBV:n merkitys on seuraava:
OBV:n nousu tarkoittaa, että useammat ostajat ovat halukkaita ostamaan omaisuuserän edulliseen hintaan. Tämä on hyvä indikaattori hintojen noususta.
- OBV osoittaa myyjien painetta. Tämä on usein nähtävissä aiempien huippujen ympärillä, kun sijoittajat myyvät varmistaakseen voitot. Tämä on alku laskevalle markkinatunnelmalle.
- Suuntaus vahvistetaan, jos volyymi tukee hintavaihtelua, mikä viittaa siihen, että voidaan luottaa kauppojen avaamiseen. Hämmennys markkinoilla osoittaa kuitenkin, että hinnanmuutos on OBV-trendin vastainen.
Vaikka jotkut saattavat olla eri mieltä, OBV:tä pidetään edelleen luotettavana vauhti-indikaattorina hinnan purkautumissuuntia varten. Lisäksi kauppiaat voivat käyttää sitä seuratakseen institutionaalisten sijoittajien tai suurten markkinaosapuolten rahavirtoja.
Kolikon arvo vaihtelee ajoittain, samoin sen OBV. Tämä osoittaa markkinoiden epävarmuuden, sillä lopullinen romahdus tapahtuu, kun kustannukset romahtavat dramaattisesti.
Kun nämä kaksi mallia yhdistetään, voidaan rakentaa malli kertymis- ja jakelukanavalle.
Toinen tunnettu volyymiin perustuva indikaattori on kertymä/jakautumisviiva, jonka kanssa edetään eteenpäin. Sitä käytetään määrittämään omaisuuserän trendin suunta, joka perustuu hinnan ja kaupankäyntivolyymin väliseen vastaavuuteen.
A/D-viivaa käytetään omaisuuserän pääoman tulojen ja lähtöjen seurantaan, mikä puolestaan osoittaa, onko kyseinen omaisuuserä ostettu vai myyty.
A/D-linjan määrittämiseksi tarvitsemme kaksi indikaattoria:
- Kassavirtakerroin (MFM)
- Rahavirran määrä (MFV).
Seuraavassa on laskutoimitukset, joilla saadaan metriikan arvo.
- MFM = [(C – L) – (H – C)] / (H – L)
- MFV = Volyymi tietyllä ajanjaksolla * MFM
C – Johtopäätös
L – Paras hinta määräytyy markkinoiden mukaan.,
H – Kyseisen ajanjakson korkein hinta.
A/D-linjan nykyinen arvo asetetaan edellisen päivän A/D-linjaan + MFC:hen, ja tämä jatkuu joka päivä. A/D-viivan nykyinen arvo lisätään seuraavan päivän MFC-arvoon, ja A/D-viiva piirretään tämän summan mukaan.
A/D-viivan tulkinta tehdään usein omaisuuserän hintakehityksestä. Ja kokonaisuutena:
- Kun molemmat indikaattorit kasvavat, nouseva tunnelma todennäköisesti säilyy.
- Jos molemmat indikaattorit ovat laskussa, on todennäköistä, että omaisuuserää kohtaan vallitsee laskusuuntainen tunnelma.
- Jos A/D-linja on laskusuunnassa ja hinnat nousevat, tämä viittaa voimakkaaseen myyjäpaineeseen markkinoilla. Tämä tarkoittaa, että omaisuuserä todennäköisesti rikkoutuu ja käy läpi laskusuuntaisen käänteen (jakauman).
- Kun A/D-viiva nousee hintojen laskiessa, se osoittaa, että markkinaosapuolet, jotka ostavat edelleen omaisuuserää, lisäävät ostopaineita.
- A/D-linjaindikaattori on loistava väline olemassa olevan trendin vahvistamiseen sekä merkittävän ostajan/myyjän paineen havaitsemiseen. Sitä ei myöskään kannata käyttää yksinään. Olet parempi kauppias, jos yhdistät sen muihin teknisiin elementteihin.
Huolimatta laskevasta A/D-viivasta hinta nousi. Tämä johtui siitä, että myyjien myyntipaineet kasvoivat. Tämän seurauksena tapahtui suuri negatiivinen hintamurto.
Keskimääräinen suuntaindeksi (ADX).
Seuraavaksi tarkastelemme Average Directional Index (ADX) -indeksiä, joka on ensimmäinen trendipohjainen indikaattorimme. Nimensä mukaisesti tämä keskeinen tekninen tekijä keskittyy omaisuuserän suuntaan tai trendiin.
- Kun markkinat ovat nousussa, on +DI olemassa, joka osoittaa, että markkinat ovat positiivisessa suunnassa,
- Kun tapahtuu laskusuuntainen liike, etsi -DI (tai Negative Direction Indicator) -indikaattoria, joka osoittaa laskusuuntausta.
ADX, johon yleensä liittyy kaksi siihen liittyvää indikaattoria, mittaa omaisuuserän nykyistä suuntausta. Kauppiaat/sijoittajat voivat lyödä vetoa siitä, pitäisikö omaisuuserää ostaa tai myydä sen vahvuuden perusteella.
ADX:n laskennassa käytetään 14 palkkijakson edustamaa aikaa. ADX voidaan toisaalta laskea myös ajanjaksoille, jotka vaihtelevat 7:stä 30:een palkkiin. Ensimmäinen tekee ADX-viivasta liian hyppyilevän, kun taas jälkimmäinen on pitkä ja epätarkka kaupankäynnissä.
ADX on vaikea laskelma ymmärtää. TradingView sisältää kuitenkin sisäänrakennetun ADX-indikaattorin, joka voi auttaa sinua säästämään aikaa. Voit soveltaa sitä erilaisiin omaisuuseriin, kuten ETF:iin, futuureihin, osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin.
ADX-indikaattori toimii samalla tavalla, mutta se lisää yhtälöön toisen elementin. Loppuarvo on aina ensisijainen huomio, kun käytät ADX-indikaattoria. Viiva, jota edustavat arvot 0-100, tunnetaan ADX-viivana.
ADX on momentumindikaattori, joka voi ajan mittaan tulkittuna määrittää hinnanmuutoksen suuruuden ja suunnan. Alle 25:n arvot viittaavat kasautumiseen tai jakautumiseen markkinoilla tässä vaiheessa–epäselvyyttä omaisuuserän potentiaalisesta arvosta. Vahvistuminen tapahtuu 25:stä 50:een, minkä jälkeen markkinat lähtevät etsimään omaisuuserän tuki- ja vastustasoja.
Ensimmäinen ja tärkein huomioon otettava asia on se, että omaisuuserän hinnan on oltava alle tai yhtä suuri kuin 50, jotta se voi liikkua pysyvästi ylöspäin. Tällöin omaisuuserä saavuttaa äärimmäiset hinnoittelutasot ponnistellessaan kohti korkeampia hintoja. Tämä on merkki varovaisuudesta, sillä ADX > 50 osoittaa, että sijoittajat, jotka kaipaavat paluuta alempiin hintoihin, saavat lopulta toiveensa.
ADX on trendiä seuraava indikaattori, mikä tekee siitä sopimattoman käytettäväksi yksinään. Kun ADX:ää käytetään yhdessä hintavaihteluindikaattoreiden, kuten liukuvien keskiarvojen tai tuen ja vastuksen, kanssa, se voi auttaa sinua olemaan parempi trendikauppias.
Bitcoinin ADX-tasot ovat olleet 30-60 välillä vuoden 2014 puolivälistä lähtien, ja huippu oli yli 80 vuoden 2016 alussa. Bitcoinin hintaan tämä ei vaikuttanut. Kun kuitenkin zoomaamme kaaviota, hinta nousee trendin kypsyessä ja kerätessä voimaa ja vauhtia.
Aroon-ilmaisin
Suosittu trendi-pohjainen indikaattori on Aroon indikaattori, joka on luonut pörssiasiantuntija Tushar Chande. Se auttaa tunnistamaan trendejä sekä mittaamaan trendin voimakkuutta ADX:n tapaan. Aroon-indikaattorissa on kaksi Aroon-linjaa: AroonUp ja AroonDown. Molemmat viivat ovat AroonUpin ja AroonDownin välinen ero.
Mikä on AroonUp-linja ja miten se toimii?
AroonUp-indikaattori mittaa omaisuuserän hintaa suhteessa sen edelliseen 25 päivän huippuun. Mitä kauemmin kestää, että omaisuuserän hinta saavuttaa edellisen huippunsa, sitä alhaisempi arvo on. Jos nousutrendi on heikko, arvo on pienempi.
Se lasketaan seuraavasti: [((jaksojen lukumäärä) – (jaksojen lukumäärä korkeimmasta huipusta lähtien)) / (jaksojen lukumäärä)] x 100.
Mikä on AroonDown-tuotemerkki?
Kaavion oikealla puolella oleva viiva osoittaa, kuinka monta päivää on kulunut siitä, kun omaisuuserän hinta saavutti viimeisimmän 25 päivän alimmillaan, ja se kuvastaa myös markkinoiden pessimismiä. Mitä voimakkaampi on sentimentti, kuten AroonDownin läheisyys 100:aan osoittaa, sitä lähempänä AroonDownin arvo on 100:aa.
Aroon-alas on perushinta, joka lasketaan kaavalla, jossa vähennetään jaksojen lukumäärä alimmasta vähimmäisjaksosta ja jaetaan se sitten jaksojen kokonaismäärällä.
Mitä Aroon-indikaattori edustaa?
- Jos AroonUp on välillä 70-100 ja AroonDown on välillä 0-30, tämä tarkoittaa härkämarkkinoita, joilla omaisuuserälle odotetaan uusia huippuja.
- Kun AroonUp pysyy 0-30-alueen alapäässä samalla kun AroonDown kasvaa, markkinatunnelma on negatiivinen ja omaisuuserä laskee tasaisesti halvoilla tasoilla.
- Kun omaisuuserä konsolidoituu tiettyyn hintaan, AroonUp ja AroonDown pysyvät yleensä samansuuntaisina.
Liukuva keskiarvo konvergenssi-divergenssi (MACD) Indikaattori
MACD on tekninen työkalu, joka luotiin 1970-luvulla auttamaan kauppiaita visualisoimaan hyödykkeen vauhtia. MACD koostuu kolmesta elementistä:
Mikä on MACD kryptovaluutassa?
- MACD = 12-jakson EMA – 26-jakson EMA
- Signaaliviiva = 9-jaksoinen EMA MACD.
- MACD Histogrammi = MACD – Signaalilinja
Eksponentiaalista liukuvaa keskiarvoa, kuten eksponentiaalista liukuvaa keskiarvoa (Exponential Moving Average, EMA), käytetään viimeaikaisten tietojen tasoittamiseen.
MACD:n laskennassa käytetään liukuvia keskiarvoja eli aiempia hintoja, mikä varmistaa, että se on viiveindikaattori. Tästä huolimatta MACD-indikaattorin tarkkuus ja luotettavuus ovat erinomaisen perustan vuoksi erinomaisia.
Seuraavassa on joitakin yleisimpiä MACD-tulkintoja:
- Positiivinen MACD osoittaa, että hinta on nousussa, mikä on hyvä merkki.
- Negatiivinen MACD tarkoittaa, että laskusuuntaus (laskeva hinta) kasvaa.
- Se on merkki siitä, että MACD on muuttanut suuntaa ja siirtynyt signaaliviivan yläpuolelle, mikä tarkoittaa, että hinta on nousussa.
- Kun MACD laskee signaaliviivan alapuolelle, kyseessä on negatiivinen crossover.
MACD on kehittynyt suosituksi mutta luotettavaksi kaupankäyntisignaaliksi trendin ja momentumin yhdistelmän ansiosta. Se on myös varsin mukautuva, sillä MACD:tä voidaan käyttää useissa eri aikakehyskaavioissa.
Suhteellinen vahvuusindeksi (RSI)
RSI on momentumindikaattori, joka mittaa, kuinka nopeasti hinnat muuttuvat omaisuuserässä. Se voi vaihdella 0:sta 100:aan ja osoittaa, onko omaisuuserä yliostettu vai ylimyyty.
Mikä on RSI ja miten se lasketaan?
RS = Keskimääräinen voitto / Keskimääräinen tappio
Tämä on yksinkertainen laskelma RSI:stä. Indikaattorilla on kuitenkin useita iteraatioita. Käytä sen sijaan TradingView'n sisäänrakennettua RSI-indikaattoria, jotta kaupankäynti olisi yksinkertaisempaa.
Historiallisesti RSI-arvoja on tulkittu seuraavasti:
- Jos RSI on yli 70, omaisuuserää pidetään yliarvostettuna ja alttiina markkinoiden laskusuhdanteelle tai trendin kääntymiselle.
- On syytä huomata, että vaikka RSI on tärkeä markkinoiden vauhdin mittari, se ei kerro koko tarinaa. Monet sijoittajat laiminlyövät tämän tosiasian tai ymmärtävät sen väärin saadakseen kaupankäyntietua muihin nähden.
- Kun RSI nousee yli 30 asteen, se osoittaa nousevaa tunnelmaa.
- Lisäksi RSI:n lukema alle 70:n horisontaalisen viitetason on laskeva signaali.
Stokastinen oskillaattori
Kaikista kaupankäynnin indikaattoreista stokastinen oskillaattori on viimeisenä listallamme. Se luotiin mittaamaan hinnan momentumia tai nopeutta; tämä perustuu tunnettuun käsitteeseen, jonka mukaan momentum muuttaa suuntaa ennen hintaa.
Momentum-indikaattori muuttaa arvoaan 0:n ja 100:n välillä, mikä kuvaa omaisuuserän momentumia. Analyytikon tavoitteesta riippuen tavallinen aikaväli on 14 jaksoa, jotka voivat olla päivien, viikkojen tai jopa kuukausien mittaisia.
Stokastisen oskillaattorin laskeminen käyttämällä eksponentiaalista tasoitusmenetelmää
Mikä on paras indikaattori kryptovaluutta?
- %K = (Nykyinen sulkeutuminen – Alin alhaisin)/(Korkein korkein – Alin alhaisin) * 100
- %D-jakson 3 päivän SMA sijaitsee lähellä edellisen päivän päätöskurssia, mikä on ostosignaali. Tätä linjaa voidaan käyttää signaalina/laukaisimena sen määrittämiseksi, onko aika aloittaa myynti vai ei. Alin alin on kuukausittainen vähimmäishinta tietyn jakson aikana.
- Korkein korkein = korkein korkein tämän aikavälien korkein arvo
- Yllä olevassa yhtälössä oleva K on kasvatettava kaksinumeroiseksi jakamalla se 100:lla, koska murtoluvun molemmat puolet kerrotaan 100:lla.
Miten käytän stokastista oskillaattoria?
- Jos lukema on alle 20, oletetaan, että omaisuuserän nykyhinta lähestyy kyseisen ajanjakson minimiä.
- Jos lukema on yli 80, omaisuuserä lähestyy kyseisen jakson enimmäishintaa.
- Hyväksytty yliostetun raja-arvo on RSI:n tapaan 80. Tämän yläpuolella olevaa arvoa pidetään yliostettuna ja se antaa myyntisignaalin.
- Ylimyyntikynnys on arvo 20, mikä tarkoittaa, että markkinoita pidetään ylimyytyinä ja että ostosignaali on käynnistetty.
Stokastista oskillaattoria ei tulisi käyttää yksin indikaattorina. Tämän vuoksi on parasta käyttää sitä yhdessä liukuvan keskiarvon indikaattorin kanssa täydellisen kaupankäyntistrategian rakentamiseksi.
Päätelmä
Tämä viesti on omistettu opettaa sinulle krypto tekninen analyysi, kaupankäynnin indikaattorit, ja niiden merkitys. Lisäksi olemme käyneet läpi 7 parhaan kaupankäynti-indikaattorin asiantuntemuksen ja käytön. Ennen kuin käytät mitään indikaattoreita, on ratkaisevan tärkeää ymmärtää, mitä kaupankäynnin indikaattorit ovat, miten ne voivat auttaa sinua kaupankäyntipyrkimyksissäsi ja missä niissä on rajoituksia. Ollaksesi kannattava elinkeinonharjoittaja, sinulla on oltava syvällinen ymmärrys markkinoista. Käyttämällä teknistä analyysia ja indikaattoreita voit täydentää markkinatuntemustasi ja lisätä mahdollisuuksiasi tehdä onnistuneita kauppoja.