Top 7 hajautettua pörssiä (DEX)

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Onko XRP hajautettu?

Yksinkertaisesti sanottuna XRP Ledger perustuu luonnostaan hajautettuun, demokraattiseen konsensusmekanismiin, jota mikään yksittäinen taho ei voi hallita.

⚡️ Jos etsit turvallisinta alustaa kryptovaluutan vaihtoon, mihin käännyt?

Coinbase Pro on osoittautunut yhdeksi luotettavimmista ja turvallisimmista saatavilla olevista vaihdoista Coinbasen luoman vankan perustan ansiosta. Puhumattakaan siitä, että se on myös tunnustettu yhdeksi hienoimmista nykyisin saatavilla olevista kryptovaluuttapörsseistä.

⚡️ Onko mahdollista rikastua kryptovaluutalla?

Kryptovaluutassa on mahdollisuus valtavaan vaurauteen; se voi kuitenkin olla myös erittäin riskialtis. Edes pienellä alkuinvestoinnilla ja lyhyellä pitoajalla ei ole takeita siitä, että menestystä seuraa. Asianmukaisella huolellisuudella ja järkevillä taloudellisilla päätöksillä voit kuitenkin tehdä poikkeuksellisia voittoja sijoittamalla kryptovaluuttaan.

⚡️ Mikä kryptovaluutta räjähtää?

✅ Ethereum
Jos Ethereum kokee uuden eksponentiaalisen kasvupyrähdyksen vuonna 2023, se voisi olla monumentaalinen tapahtuma. Bitcoin vie tällä hetkellä leijonanosan kryptovaluuttamarkkinoista yli 90 prosentilla CoinMarketCapin mukaan, mutta Ethereumista on kuitenkin nopeasti tulossa yksi lupaavimmista kryptoista.

Hajautettua pörssiä

Hajautettu pörssi on kryptovaluuttakauppa-alusta, jonka avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa suoraan toistensa kanssa käymättä läpi tavallista kauppakeskusta. Tämä eroaa keskitetystä pörssistä, jossa yritys käsittelee liiketoimet keskitetysti.

Kryptovaluuttaa käytetään hajautetuissa pörsseissä, joita kutsutaan myös kryptovaluuttapörsseiksi tai hajautetuiksi markkinapaikoiksi. Forex, kiinteistö- ja osakemarkkinat ovat vain muutamia esimerkkejä hajautetuista markkinoista. Näillä aloilla ostajat ovat suoraan vuorovaikutuksessa myyjien kanssa.

Hajautettu kryptopörssi eli DEX on eräänlainen kryptovaluuttakauppa-alusta, joka yhdistää ostajat ja myyjät erilaisten digitaalitekniikoiden avulla. Näitä vempaimia hyödynnetään myös osto- ja myyntihintojen näyttämiseen reaaliajassa.

Onko olemassa Hajautettua pörssiä
Mikä on paras hajautettu vaihto?

Näin ollen kahden ostavan ja myyvän henkilön ei tarvitse olla samassa paikassa myynnin toteuttamiseksi.

DEX käyttää lohkoketjuteknologiaa osapuolten välisen avoimuuden, luottamuksellisuuden ja riippumattomuuden varmistamiseksi. Lisäksi kustannukset ovat paljon alhaisemmat, koska näillä toimialoilla ei ole välikäsiä.

Lyhyt historia hajautetuista pörsseistä

Mikä on DEX?
Parhaat hajautetut DEX-pörssit

Ensimmäiset hajautetut pörssit olivat kömpelöitä ja hitaita, ja Bisqin kaltaiset sovellukset mahdollistivat sen, että ihmiset löysivät toisensa offline-tilassa ja rakensivat vertaisverkkoja. liiketoimia. Vuonna 2016 EtherDelta alkoi kehittää päässään futuristisempaa DEXiä.

Perinteisessä tilauskirjajärjestelmässä alustat käyttävät älykkäitä sopimuksia kauppiaan lompakoiden hallintaan. Tämä malli ei kuitenkaan ole yhtä käyttäjäystävällinen kuin Ethereum, ja siitä puuttuu usein likviditeetti.

Parhaat DEX-pörssit kaupankäyntimäärän mukaan
Miten hajautetut kryptopörssit toimivat?

Vuonna 2018 syntyi uusi hajautettujen pörssien aalto. Niissä käytetään automatisoituja markkinatakaajia, ja omaisuuserien hinnoittelua ohjaavat laittomat algoritmit ja likviditeettipoolit ostajien ja myyjien sijaan. Siirry eteenpäin vuoteen 2023, jolloin hajautetuista pörsseistä on tullut varsin suosittuja.

Tässä esitellyt seitsemän parasta hajautettua pörssiä valittiin enimmäkseen niiden suuren markkinavolyymin perusteella, mikä on pitkälti objektiivinen kriteeri. Bisq valittiin sen hajauttamiselle tarjoaman arvon vuoksi. Nämä pörssit on lueteltu kirjoitushetkellä suurimmasta pienimpään markkinavolyymiin, paitsi Bisq. Tämän pitäisi antaa sinulle käsitys siitä, miltä nykyaikaiset hajautetut pörssit näyttävät.

Uniswap ja hajauttaminen pörssin kasvu
Hajautetut pörssit: mitä sinun on tiedettävä

DEX-aggregaattorit

DEX-aggregaattorit käyttävät erilaisia protokollia ja mekanismeja likviditeettiin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi. Nämä alustat kokoavat yhteen likviditeettiä useista DEX:istä vähentääkseen suurten toimeksiantojen lipsumista, optimoidakseen swap-palkkiot ja tokenien hinnat ja tarjotakseen kauppiaille parhaan mahdollisen hinnan mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Sen lisäksi, että DEX-aggregaattorit suojaavat käyttäjiä hinnoitteluvaikutukselta ja epäonnistuneilta transaktioilta, ne käyttävät myös keskitetyiltä alustoilta saatavaa likviditeettiä parantaakseen käyttäjäkokemusta turvallisuudesta tinkimättä. Tämä on mahdollista, koska DEX-aggregaattorit eivät ole säilyttäjiä ja integroituvat tiettyihin keskitettyihin pörsseihin.

Seuraavat ovat 7 parasta Hajautettua pörssiä.

Uniswap

Kun Uniswap debytoi vuonna 2018, se oli suorastaan vallankumouksellinen. Se, että käyttäjät pystyivät muuntamaan ERC20-tokeneita Ethereumin lohkoketjuun ilman kauppakirjaa, on melkoinen saavutus. Käyttämällä älykkäitä sopimuksia tilauskirjojen sijaan Uniswap mahdollisti hajautetun ja vertaisvertaisen kaupankäynnin.

Onko Uniswap luotettava vaihto?
Uniswap on ainutlaatuinen vaihto

USI-Tech loi swapien toteuttamiseen tarvittavat varat käyttämällä innovatiivisia likviditeettipooleja. Käyttäjät, kuten sinä, voivat lisätä ETH/DAI-kolikkopareja altaaseen. Vastineeksi käyttäjät palkitaan pienellä maksulla, kun he käyttävät resursseja kyseisestä poolista. Hinta määräytyy sen mukaan, kuinka paljon resurssia on jäljellä likviditeettipoolissa.

Uniswap-käyttöliittymä on toinen alustan vahvuuksista. Voit liittää Uniswapin nopeasti MetaMaskiin ja aloittaa kaupankäynnin kuponkien kanssa. Se on yksinkertaista, nopeaa ja – mikä on merkittävämpää joillekin kryptoharrastajille – hajautettua. Uniswap on jatkossakin ollut hajautetun rahoituksen eturintamassa.

Onko Uniswap keskitetty vai hajautettu?
Uniswap: hajautettu avoimen lähdekoodin pörssi (DEX)

Uniswapin ensisijainen tavoite on antaa sinunlaistesi asiakkaiden hoitaa vaihtoa. Käyttäjät voivat rakentaa tämän pörssin tulevaisuutta äänestämällä, jos heillä on hallussaan Uniswap-tunnuksia. Hajautetut pörssit ovat yhä suositumpia, ja DEX on tämän suuntauksen eturintamassa. Se ei vaadi tilauskirjaa, joten se on loistava valinta niille, jotka haluavat käyttää Hajautettua pörssiä.

Uniswap V3 lanseerattiin myös hiljattain, mikä parantaa entisestään Uniswapin pääoman tehokkuutta, toteutusta ja infrastruktuuria. Uniswap-protokolla kehittyy jatkuvasti, joten vaikka muita protokollia, joilla on vertailukelpoinen käyttöliittymä, on syntynyt Uniswapin haastajiksi, tiimi on pysynyt kehityksen kärjessä jatkamalla alustansa mukauttamista.

Onko Uniswap keskitetty vai hajauttaminen
Onko Uniswap hajautettu sovellus?

kryptovaluuttaa Mdex

Vaikka Ethereum-lohkoketjun kaasumaksu laskee, MDEX on pystynyt päihittämään Uniswapin markkina-arvojen suhteen, kun sitä verrataan sekä MDEXin että MDEXin (BSC) markkina-arvoihin. MDEX ei enää tunne asemaansa “suurimpana Defi ekosysteeminä” uhattuna.

Koska MDEX on ollut toiminnassa vasta tammikuusta 2021 lähtien ja käynnistyy vasta huhtikuussa 2021, siitä voi tulla maailman suurin hajautettu pörssi. Molempien lohkoketjujen markkina-arvo on yli miljardi dollaria.

Mdexin yleiskatsaus ja kuvaus
Mikä on indeksipörssi?

UNISWAP oli yksi ensimmäisistä Ethereum-pohjaisista pörsseistä, ja se olisi saattanut olla tämän listan ensimmäisellä sijalla, koska sen nopea kasvu on ollut hämmästyttävää, mutta palkinto menee Uniswapille siitä, että se on niin tehokas ja edelleen ajankohtainen. Käyttäjät saattavat olla huolissaan siitä, että MDEX:ää hallinnoi keskitetty Huobi, kun taas Uniswap on täysin hajautettu.

MDEX:n kotisivu, joka näyttää olevan keskitetty pörssi, jossa on kaavioita ja tietoja, on samanlainen. Siinä ei ole mitään vikaa, koska se mahdollistaa dynaamisen sitoutumisen. Jos et halua tuijottaa Uniswapin käyttöliittymää hiljaisuudessa, ehkä juuri nyt näytettävät numerot saavat sinut voimaan paremmin. Swap-toiminto on yhtä helppokäyttöinen kuin aina ennenkin, ja voit myös käyttää sitä ostaaksesi tai myydessäsi suoraan tilauskirjasta.

Mikä on Uniswap?
Onko Uniswap hajautettu vaihto?

Kaiken kaikkiaan MDEX:n pitäisi olla tutkassasi mahdollisena hajautettujen pörssien lähteenä. Sen yksinkertaisuus ja se, mitä se tarjoaa asiakkaille, ovat johtaneet nopeaan kasvuun minkä tahansa hajautetun vaihdon osalta.

Sushiswap on hajautettu ketjuprotokolla polettien vaihtamiseen.

SushiSwap on ensimmäinen hajautettu vaihto, jossa keskitytään kulinaristisiin tuotteisiin. Jos pidät enemmän sushista kuin yksisarvisista, tämä voi olla enemmän sinun juttusi. SushiSwap on Uniswapin tavoin Uniswapin haarautuma, joten sillä on paljon yhteistä sen kanssa.

Mikä on SushiSwap?
Onko SushiSwap hyvä sijoitus?

Näyttää siltä, että SushiSwapin “vampyyrihyökkäys” Uniswapia vastaan onnistui – yli miljardi dollaria kryptovaluuttaa siirrettiin vain kahdessa päivässä.

Tästä huolimatta SushiSwap on edelleen yksi tehokkaimmista hajautetuista pörsseistä. Osuutta, jonka sidosryhmät ansaitsevat tukemalla likviditeettipoolia, säännellään niin, että pienempien varojen omistajat palkitaan asianmukaisesti, eivät vain ne, joilla on valtavat panokset. Tarjolla on myös hauskoja sushi-aiheisia bonuksia.

Miten SushiSwapia käytetään?
Miten voin ansaita rahaa SushiSwapilla?

Swap-alusta vaikuttaa paljon nykyaikaisemmalta kuin Uniswap, ja se on yhtä helppokäyttöinen. Yläreunasta löydät kaikki vaihtoehdot poolista tuottoihin ja data-analyyseihin, kuten Uniswap V2:n kopio. Jos et välitä väittelyistä ja keskityt palkkioiden saamiseen, SushiSwap on loistava paikka siihen.

Mikä on BurgerSwap?

Onko SushiSwapilla tulevaisuutta?
Mitä hyvää SushiSwapissa on?

BurgerSwap, kuten Uniswap ja sen elintarvikekumppani SushiSwap, tuottaa likviditeettipoolin korko- ja valuuttatuloja. Hallinnointipalkkio tekee BurgerSwapista ainutlaatuisen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos osallistut äänestykseen, jotta pöytäkirjat menevät eteenpäin tulevaisuudessa, sinut palkitaan BURGEREILLA (ei varsinaisilla hampurilaisilla).

BurgerSwapin suurin myyntivaltti on, että se on kenen tahansa käytettävissä. Lisäksi, koska se toimii Binance Smart Chain (BSC) -ketjussa Ethereumin lohkoketjun sijaan, BurgerSwap sallii bitcoinit, ETH:n, BCH:n ja XRP:n BEP-20-tokeneinä.

Mikä on BurgerSwap?
BurgerSwap-opas

SushiSwap on silmää miellyttävä, mutta Burgerswap on yhtä houkutteleva. Se toimii luonnollisesti pimeässä tilassa, ja parametrit swapista likviditeettiin ja hallintaan näkyvät selkeästi vasemmalla. Sosiaalisen median linkki on myös kätevästi mukana. Jos etsit DEX:ää, jossa on Ethereumia laajempia kryptovaluuttavaihtoehtoja, BurgerSwap on loistava vaihtoehto.

Pannukakkujen vaihto 

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, PancakeSwap on viihdyttävin kaikista tämän listan pörsseistä. Kotisivulta löydät vaihtoehtoja, kuten maanviljelyä, vedonlyöntiä ja arpajaisia, joiden taustalla on glitteriä ja pannukakkuja.

Mikä on pannukakkuvaihto?
Mitä voin käyttää pannukakkujen sijasta?

Heidän logonsa, elävä pannukakku, jolla on korvat, on sekä söpö että epätavallinen. Monilla sivustoilla on pannu, joka kääntää seitsemän pannukakkua lautaselle. Kuva on suunniteltu rauhoittavaksi ja rentouttavaksi.

Vaikka Binance tarjoaa 10 miljoonan dollarin DEX:n, joka saattaa houkutella hajauttaminen harrastajia, PancakeSwapin kehittäjät ovat anonyymejä, mikä saattaa herättää epäilyksiä tai Satoshin muistoja. Certik on varmentanut sen, joten kolmas osapuoli on tarkastanut protokollan. PancakeSwap käyttää myös samaa designia kuin Uniswap, joten sitä on helppo käyttää, jos se on sinulle tuttu alusta.

Miten tilaan pannukakkuvaihdon?
Onko PancakeSwap hyvä sijoitus?

PancakeSwap V2:n menestyksen ansiosta, jota tekijät visioivat, PancakeSwapin pitäisi jatkossakin houkutella niitä, jotka etsivät hienoa vaihtoa taustan alla.

JustSwap Hajautettu vaihto 

Yksisarvisista ja pannukakuista vakaviin asioihin, siirrymme tärkeisiin asioihin. Toisille, jotka ovat vähemmän alttiita mystisille olennoille tai aterioille, tämä voi olla “vain” mieltymys. JustSwap toimii TRON-lohkoketjulla ja käyttää TRC-20-tokeneita Defin vaihtamiseen. Lisäksi sivustolla voi käydä kauppaa TRC-20-, TRC-100- ja muilla TRON-pohjaisilla tokenilla.

Miten Just token toimii? hajautettu vaihto
Miten vaihdat JustSwapiin?

JustSwap on hajautettu sovellus, joka tekee tokeneiden vaihtamisesta yksinkertaista, samanlaista kuin sen yksisarviset ja keksimäiset vastineet. JustSwapissa ei ole muista sovelluksista poiketen yhtä paljon ominaisuuksia. Koska protokolla on nuori, siitä puuttuvat vedonlyönti- ja palkitsemisominaisuudet, joita joillakin muilla hajautetuilla sovelluksilla on. Vaikka tämä haittaa JustSwapin suosiota verrattuna perinteisten rahoitusprotokollien, kuten Uni Swapin tai Cookie Swapin – jotka molemmat tarjoavat näitä ylimääräisiä kelloja ja pillejä – vertaisiinsa, JustSwap on edelleen volyymiltaan suosituin paikka vaihtaa TRC-20- ja muita TRON-pohjaisia tokeneita.

Jos sinulla on paljon TRC-20-tavaramerkkejä tai haluat yksinkertaisesti kokeilla kaupankäyntiä muulla alustalla kuin Ethereumilla, JustSwap voi auttaa.

BISQ-vaihto

Onko BISQ-vaihdolla tulevaisuutta? hajautettu vaihto
Miksi BISQ-pörssi on niin suosittu?

Bisq on hajautettu autonominen organisaatio (DAO). Hajautettua autonomista organisaatiota hallitaan tietokoneistetuilla säännöillä. Koska myös voittoa tavoittelemattomat järjestöt ovat keskitettyjä organisaatioita, näitä normeja ei valvo hallitus tai voittoa tavoittelematon ryhmä. Bisq on pelkkä ohjelmisto, ja säännöt on määritelty koodissa.

CBDC on vertaisvertainen kryptovaluuttapörssi, jonka avulla voit käydä kauppaa bitcoineilla (BTC), bitcoineilla (LTC) ja eetterillä (ETH) erilaisilla fiat-valuutoilla, kuten Australian dollarilla (AUD), Yhdysvaltain dollarilla (USD), eurolla (EU) ja monilla muilla. Bisq ei ole yhtä hyvin rahoitettu kuin muut tämän listan hajautetut pörssit, joten kehittäjät ovat joutuneet käyttämään tee-se-itse-lähestymistapaa.

Mikä on BISQ? hajautettu vaihto
Mikä on viimeisimmät uutiset BISQ vaihto krypto?

Se on helppokäyttöinen, mutta saattaa vaatia totuttelua. Aluksi sinun on ladattava ohjelmisto. Kun haet sitä Googlella, se ei vain ilmesty selaimeesi. Sen jälkeen käyttöönotto ei kuitenkaan ole vaikeaa. Jos jäät jumiin, Bisqillä on paljon opetusvideoita, joita voit opiskella.

Jos olet kiinnostunut hajautetusta, yksityisestä bitcoin-kaupankäynnistä, joka on myös vaatimustenmukaisuusystävällistä, Bisqin pitäisi olla listasi kärjessä.

hajauttaminen kryptopörssi
Mikä on hajautettu vaihto?

Lopulliset ajatukset.

Vaikka alkuun pääseminen näillä alustoilla on mahdollista, hajautettu vaihtotoiminta on vielä suhteellisen uutta. Tämä tarkoittaa, että saatavilla on useita erilaisia pörssejä, joilla kaikilla on hieman erilaiset toiminnot. Koska monet niistä ovat avoimen lähdekoodin järjestelmiä, käyttäjät voivat luottaa vertaisverkkoprotokolliin ja luovat mielet voivat arvioida ja muokata niitä tarpeen mukaan. Kun projekteja ilmestyy joka päivä lisää ja yhä useammat ihmiset sitoutuvat hajauttamisfilosofiaan, on vain ajan kysymys, milloin alustavaihtoehdot paranevat entisestään.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille