Table of Contents
Virtuaalitodellisuusfraktiot (Virtual Reality Fractions, VRF) ovat digitaalisia esityksiä konkreettisista esineistä, kuten taideteoksista, kappaleista, peliesineistä ja elokuvista. Nämä VRF:t voidaan vaihtaa internetissä kryptovaluuttoihin tai muihin rahamuotoihin. Nämä virtuaaliset varat, jotka yleensä luodaan samanlaisella ohjelmistolla kuin useat eri kryptot, ovat nykyään olennainen osa verkkotaloutta.
Lohkoketju on lohkojen ketju, joka ei koskaan lopu. Se sisältää jokaisen transaktiotietueen, jopa tulppaanisipulit kasvitieteellisessä puutarhassa. Näitä tietueita ei voi muuttaa tai poistaa, vaan uusia voidaan lisätä. nTavanomaisten tietokantojen tapaan lohkoketju on muuttumaton ja muuttumattomasti tallennettu tuhansiin tietokoneisiin eri puolilla maailmaa.
Se on rohkea liike – kuten kaikissa liiketoimintayrityksissä, myös NFT:ssä on vaaransa. Ne ovat valvomattomia, ja niitä ympäröivä mania voi aiheuttaa hintavaihteluita: ostajat saattavat ostaa kalliin NFT:n ja huomata myöhemmin, että sen arvo ei olekaan kovin suuri. NFT:iden vaihtaminen käteiseksi on vaikeaa, koska ne eivät ole helposti vaihdettavissa.
Atomic swapit ovat automatisoituja vaihtosopimuksia, joiden avulla kaksi eri lohkoketjuverkostoista olevaa henkilöä voi vaihtaa tokeneita. Tämä mekanismi, joka tunnetaan joskus nimellä atomic interconnect trading, poistaa kokonaan kolmannen osapuolen välittäjien tarpeen transaktioiden toteuttamiseksi.
Mikä on ei-vaihdettava merkki ja miten se toimii?
NFT:t ovat yksilöllisiä digitaalisia omaisuuseriä tunnuskoodeineen ja metatietoineen, toisin kuin kryptovaluutat, jotka ovat identtisiä keskenään ja joilla on vain kaupallisia tarkoituksia. Niillä ei voi käydä kauppaa tai vaihtaa kuten tavallisilla valuutoilla, mutta niillä voi olla arvoa muilla tavoin, kuten taiteessa, pelaamisessa jne.
MITÄ SINUN ON TIEDETTÄVÄ
- NFT:t ovat yksilöllisiä, ei-uskottavia digitaalisia tokeneita, jotka sijaitsevat lohkoketjussa ja joita ei voi kopioida.
- NFT:t voivat edustaa reaalimaailman esineitä, kuten taidetta ja omaisuutta. Reaalimaailman aineellisten hyödykkeiden, kuten jalometallien, seteleiden ja kolikoiden, ostaminen ja myyminen on tehokkaampaa “tokenisoinnin” avulla.
- Oikein toteutettuna krypto vs. nft voi edustaa monenlaista tietoa. Niitä voidaan käyttää myös kuvaamaan henkilökohtaisia tietoja, omistusoikeuksia ja paljon muuta.
Ymmärtäminen nft-krypto
Kryptovaluutat, kuten oikea raha, ovat vaihdettavissa. Tämä tarkoittaa, että kryptovaluutat voidaan myydä tai vaihtaa toisiinsa. Yksi bitcoin on aina samanarvoinen kuin toinen; samoin yksi eetteri on aina samanarvoinen kuin toinen eetteri. Koska kryptovaluutoilla on tämä vaihtokelpoisuuden ominaisuus, ne ovat ihanteellinen tapa tehdä turvallisia liiketoimia digitaalisessa taloudessa.
Kryptovaluutat ovat digitaalisia valuuttoja, jotka on erityisesti suunniteltu suojautumaan väärentämiseltä. Toisin kuin muut valuutat, kryptovaluuttaa vs nft rikkoo kryptografista paradigmaa tekemällä jokaisesta tokenista ainutlaatuisen ja ei-toistettavan, mikä estää kahden ei-vaihdettavan tokenin olevan samanarvoisia. Ne muistuttavat passeja, koska jokaisella rahakkeella on ainutlaatuinen, muuttumaton koodi. Kryptovaluuttojen suosituin käyttötapa on pelaaminen, jossa niitä käytetään digitaalisten keräilyesineiden, kuten kryptovaluuttaa Kittiesin, edustamiseen.
NFT:t, kuten bitcoinit, tallentavat omistajatietoja helpottaakseen tunnistautumista ja siirtoja tokenien haltijoiden välillä. Haltijat voivat myös lisätä NFT:hen omaisuuteen liittyviä metatietoja tai ominaisuuksia. Esimerkiksi kahvimerkit voidaan merkitä reilun kaupan merkinnöiksi. Vaihtoehtoisesti tekijät voivat lisätä allekirjoituksensa digitaalisten teosten metatietoihin.
ERC-721-standardi on luotu ei-sienimerkkejä varten. ERC-20-älykkään sopimuksen tekijät määrittelivät pelikolikoiden kauppaan ja jakeluun tarvittavan perusrajapinnan – omistajatiedot, turvallisuuden ja metatiedot – ERC-20-älykkään sopimuksen luojien toimesta. Alentamalla transaktio- ja tallennuskustannuksia ei-kryptohinnalla ERC-1155-standardi laajentaa kryptokolikoiden konseptia muihin käyttötapauksiin.
NFT-rahastoihin sijoittamisen hyvät ja huonot puolet
Sijoittaminen on monimutkainen maailma, ja voi olla vaikeaa ymmärtää monia markkinoilla olevia omaisuusluokkia, rahastorakenteita ja veroedullisia välineitä. Kun tähän lisätään aiemmin käsittämättömät olosuhteet, kuten maailmanlaajuinen pandemia ja negatiiviset korot, monimutkaisuus lisääntyy dramaattisesti.
Se ei ole vielä ohi. Yhä laajemmin yleistyvät teknologiat, kuten mobiilikäteissovellukset, vertaislainausalustat, roboneuvojat ja lohkoketjutietokannat, mullistavat tapamme harjoittaa liiketoimintaa, hallita rahoitustapahtumia ja tehdä sijoituksia.
Tässä artikkelissa käsittelen ainoastaan lohkoketjupohjaisia tietokantoja, joissa käytetään ei-vaihdettavia tokeneita. Saatat ajatella: “Olen kuullut tuon ennenkin.” Mikä on ei-vaihdettavan tokenin määritelmä?
Vaihdettavissa olevat varat ja ei-vaihdettavissa olevat varat ovat kahdenlaisia varoja.
Sana vaihdettavissa on hyvä paikka aloittaa. Korvattava hyödyke voidaan helposti vaihtaa toiseen samantyyppiseen ja samanarvoiseen hyödykkeeseen. Esimerkiksi dollarin seteli on vaihdettavissa oleva hyödyke. Voit vaihtaa ne toisiinsa ja saada lopulta saman summan. Bitcoin, kuten muutkin kryptovaluutat, mahdollistaa tämän.
Ei-vaihdettavat omaisuuserät ovat ainutkertaisia. Se on ainutlaatuinen, korvaamaton ja korvaamaton. Timantit ja alkuperäiset taideteokset ovat kaksi esimerkkiä. Jokaisella näistä omaisuuseristä on omat ominaispiirteensä, joita ei voida jäljentää johdonmukaisesti. Jokaisella timantilla on esimerkiksi oma muotonsa, värinsä, kokonsa ja laatunsa.
Jos kysyt keneltä tahansa, jotkut sanovat, että mikään omaisuus ei ole todella vaihdettavissa keskenään. Toki parissa aidossa dollarin setelissä voi olla pieniä fyysisiä eroja, kuten repaleisia reunoja, mustetahroja tai eri sarjapäivämääriä. Vaikka tämä pitääkin paikkansa, se osoittaa kuitenkin, että sinun on ajateltava omaisuuden arvoa sen ominaisuuksien sijaan, kun luokittelet sen yhteensopivaksi tai ei-vaihdettavaksi.
Mitä ovat ei-vaihdettavat rahakkeet ja miten ne toimivat?
Lopuksi käsittelemme ei-vaihdettavia rahakkeita (NFT), jotka ovat eräänlaisia kryptovaluuttoja. NFT:t ovat lohkoketjuteknologian avulla rakennettuja ja ylläpidettyjä digitaalisia omaisuuseriä. Jokaisella NFT:llä on tunnistenumero, joka erottaa sen muista NFT:istä ja estää päällekkäisyyden. Kukin NFT on myös laajennettavissa, joten siihen voidaan lisätä lisätietoja.
TIESITKÖ?
Nykyään suurin osa NFT:istä sijaitsee Ethereum-lohkoketjussa, joka tukee Ethereum-valuuttaa. NFT:t eroavat kryptovaluutoista siinä, että niiden tunnistekoodit sisältävät ylimääräisiä tietoja, kuten metatietoja digitoidusta omaisuuserästä.
NFT:tä voidaan tehdä lähes kaikesta, mikä voidaan digitalisoida. Alan kasvua vauhdittaa halu tallentaa ja kaupata digitaalista taidetta ja urheilumuistoja, mutta mikä tahansa staattinen kuva, videoleike, ääni tai teksti voidaan digitoida ja mahdollisesti muuttaa rahaksi. Twitterin luoja Jack Dorsey digitoi ja myi juuri ensimmäisen twiittinsä krypto vs. nft -muodossa kahdella miljoonalla dollarilla.
Vaikka esimerkki twiitistä saattaa vaikuttaa merkityksettömältä, NFT:llä on merkittäviä liiketoimintasovelluksia. Niitä on käytetty pääomasijoitus- ja kiinteistökaupoissa helpottamaan monimutkaisia tilanteita, ja ne häiritsevät ostajien ja myyjien vuorovaikutusta taidemarkkinoiden eri segmenteillä. Käymme nämä käsitteet yksityiskohtaisesti läpi ja tarkastelemme NFT:iden etuja ja haittoja.
Seuraavassa on lueteltu joitakin ei-vaihdettavien rahakkeiden etuja.
Markkinoiden tehokkuutta edistävät NFT:t.
NFT:iden ilmeisin etu on niiden mahdollisuus parantaa markkinoiden tehokkuutta. Kun reaalimaailman omaisuuserät muunnetaan digitaalisiksi omaisuuseriksi, menettelyjä voidaan virtaviivaistaa, välikädet poistaa, toimitusketjuja tehostaa ja turvallisuutta lisätä.
Tarkoituksena on, että voisit odottaa paljon enemmän, koska bitcoin on suunniteltu toimimaan maksujärjestelmänä. Bitcoinin päätarkoitus ei loppujen lopuksi ole käyttää sitä valuuttana, vaan se toimii tulevien digitaalisten valuuttojen pohjateknologiana. Taidemaailma on tästä yksi vahva esimerkki. Krypto vs. nft:n avulla taiteilijoilla on suorempi pääsy ostajiin, eikä välittäjiä ole ottamassa osuutta voitoista.
NFT:itä ei käytetä vain kauppapaikoilla, vaan niistä voi tulla hyödyllinen tapa, jolla ihmiset ja yritykset voivat pitää silmällä tärkeitä tietoja.
Harkitse fyysisten passien käyttöä, sillä ne on esitettävä jokaisella rajanylityspaikalla. Voimme yksinkertaistaa merkittävästi matkustamisen seurantaa ja henkilöiden tunnistamista muuttamalla ne krypto vs nft:ksi. Säästetty aika ja raha voivat olla merkittäviä.
Niitä voitaisiin soveltaa kiinteän omaisuuden osaomistukseen.
Nykyään on vaikea tehdä eroa omaisuuden, erityisesti kiinteistöjen, taideteosten ja korujen omistuksen välillä. Rakenteen digitaalinen versio on paljon helpompi jakaa lukuisille ihmisille kuin fyysinen versio. Samaa voidaan sanoa kalliista koruista tai poikkeuksellisesta viinistä.
Tiettyjen omaisuuserien markkinat voivat laajentua huomattavasti digitalisaation myötä, mikä lisää likviditeettiä ja nostaa hintoja. Se voi auttaa parantamaan rahoitussalkkujen rakentamista yksilötasolla, mikä mahdollistaa suuremman hajauttamisen ja tarkemman positioiden mitoituksen.
Lohkoketjuteknologia, joka on NFT:iden perustana, on varsin turvallinen.
NFT:t, kuten kaikki muutkin kryptovaluutat, luodaan lohkoketjuteknologian avulla. Lohkoketjuteknologia on menetelmä, jolla tiedot tallennetaan tavalla, joka tekee niistä hakkeroimattomia. Yksinkertaisesti sanottuna lohkoketju on digitaalinen rekisteri transaktioista, jotka kopioidaan ja jaetaan osallistujien vertaisverkossa.
Lohkoketjuun tallennetut kansalliset rahamarkkinat sisältävät tiedot aitouden ja omistajuuden osoittamisesta, mikä tekee niistä paljon turvallisempia varkauksia tai tahatonta poistamista vastaan. Koska ketjuun lisättyjä tietoja ei voi muuttaa, jokaisen NFT:n oikeellisuus on taattu, mikä on vahva myyntivaltti kuluttajille, jotka ovat saattaneet aiemmin epäröidä.
NFT-rahastot voivat auttaa monipuolistamaan sijoitussalkkuasi.
NFT-rahastot eivät ole samanlaisia kuin perinteiset sijoitukset, kuten osakkeet ja joukkovelkakirjat. Kuten aiemmin todettiin, niillä on ainutlaatuisia ominaisuuksia ja etuja, joita vasta alamme ymmärtää ja hyödyntää. Omistamiseen liittyy kuitenkin myös vaaroja.
Tässä jaksossa käsittelemme vaaroja. Seuraavassa jaksossa käymme niitä läpi yksityiskohtaisemmin. Toistaiseksi kannattaa vain olla tietoinen siitä, että NFT-rahastojen riskiprofiili poikkeaa muista omaisuusluokista. Näin ollen voit parantaa sijoitussalkkusi tuottoa sisällyttämällä siihen NFT-rahastoja. Pohjimmiltaan se tarkoittaa korkeamman Sharpe-suhteen saavuttamista.
Ei-vaihdettavien rahakkeiden haitat
NFT on epälikvidi ja epävakaa.
NFT-markkinat ovat hyvin nuoret, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole yhtä kehittyneet kuin muut markkinat. NFT:itä ei ole vielä tutkittu paljon, joten niiden ostamisesta tai myymisestä ei ole kiinnostuneita ihmisiä. Tämä voi vaikeuttaa NFT-kaupankäyntiä, koska sinulla voi olla vaikeuksia löytää joku, jonka kanssa käydä kauppaa. Se tarkoittaa myös sitä, että NFT:iden hinnat voivat nousta ja laskea paljon.
Miksi NFT:t eivät ole kannattavia?
Kun osingot ja korolliset joukkovelkakirjalainat eivät tarjoa sijoittajille potentiaalista tuloa, ei tämä puutu myöskään NFT-rahastoista. NFT-sijoitusten tuotto on täysin riippuvainen hintojen noususta, aivan kuten antiikkiesineiden ja muiden keräilyesineiden.
NFT:n käyttö petosten tekemiseen on mahdollista.
Vaikka lohkoketjujen eheys on moitteeton, NFT:t voivat helpottaa petoksia. Useat taiteilijat ovat hiljattain havainneet, että heidän töitään on tarjottu myytäväksi NFT:nä internetin markkinapaikoilla ilman heidän lupaansa.
Tämä tekee tyhjäksi sen, että NFT:tä käytetään taideteosten myynnin helpottamiseen. NFT:n arvolupaus on se, että se todentaa fyysisen taideteoksen ainutlaatuisella poletilla, joka takaa poletin omistavalle henkilölle, että hän omistaa myös alkuperäisen taideteoksen.
Jos joku luo sähköisen kuvan alkuperäisestä teoksesta, laittaa siihen merkin ja myy sitä virtuaalimarkkinoilla, on ongelma. Alkuperäisen teoksen ja kopion välillä ei ole suoraa yhteyttä. Jäljennös on yhteydessä petokseen.
NFT:t voivat mahdollisesti aiheuttaa ympäristövahinkoja.
Lohkoketjutietueiden luomiseen tarvittava valtava laskentateho on saanut jotkut kyseenalaistamaan kryptovaluuttojen kestävyyden ympäristön kannalta. Jos nykyinen suuntaus jatkuu, kryptovaluuttojen louhinnan ja NFT:iden hiilidioksidipäästöt ylittävät Lontoon hiilidioksidipäästöt tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. NFT:iden ympäristövaikutuksia on spekuloitu niiden käyttöönotosta lähtien, ja jotkut ovat esittäneet, että lohkoketjuteknologia saattaa olla ympäristöystävällisempi kuin aiemmat järjestelmät. Jotkut lohkoketjuteknologian kannattajat väittävät, että siitä on nettohyötyä saastumisen vähentämisen kannalta.
NFT-investointien tulevaisuus
Tällä hetkellä suurin osa ei-sulkeutuvista tokeneista ei ole suuren yleisön saatavilla, sillä niitä voi hankkia vain muutamien kryptovaluuttapörssien kautta. Luomalla verkkomaailman, jossa varoja voidaan vaihtaa nopeasti ja edullisesti, kryptovaluutat ovat avanneet uusia mahdollisuuksia ihmisille, joilla on erilaiset budjetit ja tarpeet. Tämä rahoituksen digitalisoituminen saattaa edustaa tulevaisuutta siinä, miten olemme vuorovaikutuksessa rahan kanssa ja osoitamme arvoa. Esimerkiksi NFT:tä voitaisiin mahdollisesti jonain päivänä käyttää fyysisen omaisuuden, kuten talojen tai autojen, omistuksen todistamiseen.
Niihin ei kannata sijoittaa kolmen tai nelinumeroisen voiton toivossa. NFT:iden todellinen arvo piilee niiden kyvyssä muuttaa markkinoiden toimintatapoja ja parantaa tiedonhallintaa ja valvontaa. Mahdollisuuksien suhteen taivas on rajana.
Jos kuitenkin haluat osallistua lohkoketjuvallankumoukseen ja omistaa NFT:n, niin siitä vain. Tee se kuitenkin varovasti. Älä sijoita paljon rahaa NFT:hen ja yritä avata vähäarvoisia positioita. Muuten olet vaarassa joutua vaikeaan taloudelliseen ja emotionaaliseen tilanteeseen.
Ei-sulautuvat tokenit eroavat kryptovaluutasta muutamalla keskeisellä tavalla.
Kryptovaluutta on se, mitä käytät transaktioiden tekemiseen lohkoketjussa, samaan tapaan kuin käyttäisit rahaa pankkitililläsi. Toisin kuin tavallista valuuttaa, kryptovaluuttaa voi vaihtaa muiksi fiat-valuutoiksi (kuten dollareiksi, euroiksi ja jeniksi) kryptopörssien kautta. Toisaalta NFT on ainutlaatuinen omaisuuserä, jota voi ostaa vain kryptovaluutalla, eikä sen arvo riipu sen ostamiseen käytetystä valuutasta – aivan kuten suosittu keräilykortti tai taideteos.
T eivät ole. Tämän käsitteen ymmärtämisessä voi olla hyödyllistä ajatella perinteisiä fiat-valuuttoja. Jos pyytäisimme lainata sinulta dollarin, sinun ei olisi järkevää kysyä vastaukseksi: “Minkä dollarin setelin haluat?”. Loppujen lopuksi jokainen dollarin seteli edustaa samaa arvoa kuin mikä tahansa muu, ja sitä voidaan vaihtaa vapaasti. Tämä johtuu siitä, että Yhdysvaltain dollari on vaihdettavissa. Samoin kryptovaluutat ovat myös vaihdettavissa – eli ne eivät ole ainutlaatuisia, ja niillä voidaan helposti käydä kauppaa tai vaihtaa ne, aivan kuten muillakin kryptovaluutoilla.
NFT:t eivät ole sienestämättömiä, mikä tarkoittaa, että yksikään yksikkö ei ole samanlainen. Kukin NFT on ainutkertainen datayksikkö, jota ei voi korvata identtisellä versiolla, koska sellaista ei ole olemassa.
NFT:t ovat ainutlaatuisia ja harvinaisia, mikä osaltaan tekee niistä niin houkuttelevia. Kuten muutkin harvinaiset esineet, tämä niukkuus tarkoittaa, että NFT:t voidaan myydä korkeaan hintaan.