Kattava opas kryptovaluutta-arbitraasikaupan aloittamiseen

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Onko BOT arbitraasi krypto kannattavaa?

Arbitraasikaupan krypto lähestymistapa voi olla tuottoisa, jos strategia onnistuu. Koska kryptovaluuttojen hinnoitteluun liittyy lyhyitä aikavälejä, tällaista kaupankäyntiä varten valitsemasi botin tulisi olla erittäin nopea. Tämä johtuu siitä, että markkinat ovat arvaamattomat ja hinnat muuttuvat jatkuvasti.

⚡️ Onko mahdollista menettää rahaa arbitraasissa?

Sijoittajille voi aiheutua suuria taloudellisia tappioita, kun hyödykemarkkinat laskevat, erityisesti niiden arbitraasin lähentymispäivänä.

⚡️ Mitkä ovat arbitraasin haitat?

Arbitraasirahastojen suurin haittapuoli on niiden epäluotettavuus. Arbitraasivarat eivät ole erityisen kannattavia vakailla markkinoilla, kuten aiemmin todettiin. Rahastosta voi käytännössä tulla joukkovelkakirjarahasto, vaikkakin väliaikaisesti, jos saatavilla ei ole tarpeeksi onnistuneita arbitraasikauppoja.

⚡️ Onko arbitraasirahasto verovapaa?

Verotuksessa arbitraasirahastoja pidetään osakerahastoina. Sijoittajiin, jotka pitivät näitä järjestelmiä hallussaan alle vuoden ajan, sovellettiin 15 prosentin luovutusvoittoveroa, ja sijoittajat, jotka myivät vuoden jälkeen, maksoivat vain 10 prosentin pitkän aikavälin luovutusvoittoveroa.

Kryptovaluutta arbitraasikaupan

Kryptovaluuttojen arbitraasikauppa on sijoitusstrategia, jossa sijoittajat hyödyntävät pieniä hintaeroja eri markkinoilla tai pörsseissä. Kryptoarbitraasikaupankäynnissä digitaalista omaisuutta ostetaan yhdessä pörssissä ja myydään se välittömästi (usein) korkeampaan hintaan toisessa pörssissä.

Mitä on kryptoarbitraasi?
Onko Kryptovaluutta arbitraasikaupan kannattavaa?

Arbitraasikaupankäynnissä on kyse kahden markkinan välisten hintaerojen hyödyntämisestä. Tämä tarkoittaa rahan ansaitsemista hyödyntämällä kahden paikan välistä hintaeroa. Toinen hieno asia tässä tekniikassa on se, että se voidaan tehdä ilman kallista infrastruktuuria tai kokemusta sijoittajana.

Mitä arbitraasikauppa on ja miten se toimii?

Miten Kryptovaluutta arbitraasikaupan käydään kauppaa?
Onko kryptoarbitraasi laillista?

Kryptovaluutta voi olla uusi teknologia, mutta se ei tarkoita, että se olisi vapaa samoista rahoituskäytännöistä kuin perinteisemmillä markkinoilla. Monet uskovat, että kryptovaluutta tarjoaa vielä enemmän mahdollisuuksia arbitraasiin.

Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että kryptovaluuttamarkkinat ovat erittäin epävakaat verrattuna muihin rahoitusmarkkinoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että kryptovarojen hintojen tiedetään vaihtelevan huomattavasti ajan myötä. Arbitraasikauppiailla on paljon enemmän mahdollisuuksia löytää kannattavia hintaeroja, koska kryptovarat vaihtavat omistajaa sadoissa pörsseissä 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.

Onko BOT-arbitraasi kannattavaa?
Mikä on kryptoarbitraasi ja onko se sen arvoista?

Jos haluat hyödyntää digitaalisen hyödykkeen hintaeroa kahdessa tai useammassa pörssissä, sinun on vain määritettävä kahden tai useamman pörssin välinen marginaali ja suoritettava sarja liiketoimia.

Kryptomaailmassa arbitraasintekijät etsivät aina hintaeroja pörssien välillä. Sanotaan esimerkiksi, että bitcoinin hinta on 45 000 dollaria Coinbasessa ja 45 200 dollaria Krakenissa. Arbitraasiyrittäjä ostaisi bitcoinin Coinbasesta ja myisi sen välittömästi Krakenista saadakseen 200 dollarin voiton.

Onko mahdollista menettää rahaa arbitraasilla?
Opas Kryptovaluutta arbitraasikaupan

Miksi kryptovaluuttapörssien hinnat ovat niin erilaisia?

Keskitetyt vaihdot.

Ensimmäiseksi on huomattava, että keskitetyissä pörsseissä omaisuuserien hinta määräytyy pörssin kirjan viimeisimmän sovitetun Bid-Ask-toimeksiannon perusteella. Toisin sanoen digitaalisen hyödykkeen reaaliaikainen hinta pörssissä määräytyy viimeisimmän hinnan perusteella, jolla kauppias ostaa tai myy kyseistä hyödykettä.

Kryptovaluutta arbitraasikaupan: miten se toimii ja kaupankäyntistrategiat
Onko arbitraasikauppa laillista?

Jos esimerkiksi viimeinen pörssissä tehty tilaus koskee 60 000 dollarin arvosta bitcoineja, tästä hinnasta tulee alustan asettama lopullinen bitcoin-hinta. Sen jälkeen tulee toinen tilaus, joka nollaa bitcoinin hinnan jälleen kerran. Näin ollen pörssin tarkan hinnan määrittäminen on jatkuvaa työtä, sillä digitaalisten varojen markkina-arvo voi muuttua milloin tahansa.

Hinta vaihtelee myös siksi, että sijoittajien kysyntä omaisuuserälle vaihtelee hieman pörssikohtaisesti.

Miten arbitraasikauppa toimii?
Mikä on esimerkki arbitraasista?

Hajautetut pörssit

Hajautetuissa kryptopörsseissä kryptovaluuttavarojen arvottamiseen käytetään puolestaan erilaista lähestymistapaa. Se luottaa suoraan krypto-arbitrage-kauppiaisiin pitääkseen hinnat samoina kuin muissa pörsseissä näytetyt hinnat “automaattisen markkinatakaajan” menetelmän mukaisesti.

Onko arbitraasikaupankäynnillä mahdollista ansaita rahaa?
Miten tulla arbitraasikauppiaaksi?

Toinen hajautetun vaihdon tyyppi on likviditeettipooli, joka käyttää kryptovaluutta-varoja sovittaakseen yhteen ostajia ja myyjiä tiettyyn hintaan ja määrään. Hajautetut pörssit käyttävät likviditeettipooleja tilauskirjajärjestelmän sijaan. Jokainen kryptokauppapari vaatii oman erillisen poolinsa. Jos joku haluaa vaihtaa etheriä ( ETH )

Miten voin ansaita rahaa arbitraasilla?
Onko arbitraasi mahdollista?

Hyväksymme yksityishenkilöiden krypto-omaisuudet kaupankäyntiin ja ansaitsemme osan transaktiomaksuista. Tällä menetelmällä on useita etuja, joista yksi on se, että kauppiaiden ei tarvitse odottaa, että vastapuoli (vastakauppias) ostaa tai myy varoja tiettyyn hintaan. Kaupankäyntiä voidaan myös käydä milloin tahansa, päivällä tai yöllä.

Molemmat poolin varat (A ja B) on tuettu matemaattisella yhtälöllä suosituimmissa hajautetuissa pörsseissä. Tämä kaava varmistaa, että poolin varojen suhde on tasapainossa.

Miksi bitcoinin hinta vaihtelee ympäri maailmaa?
Miksi eri pörssit tarjoavat erilaisia hintoja?

Kun poolin varojen suhde muuttuu, se on kuin joku olisi myynyt tietyn määrän ETH:ta ja ostanut vastaavan määrän LINK-tokeneita. Prosessia, jossa ETH myydään LINKillä ja sitten ostetaan takaisin ETH:ta LINKillä, kutsutaan “tasapainottamiseksi”.

Kun hinnat alkoivat nousta, kauppiaita kannustettiin poistamaan vähemmän arvokkaat LINKit ja lisäämään Jotkut uskovat, että ETH:n ostaminen auttaa vakauttamaan kryptovaluuttamarkkinat.

Kun elinkeinonharjoittaja muuttaa merkittävästi poolin suhdetta (tekemällä suuren kaupan), tämä voi aiheuttaa merkittäviä hintaeroja poolissa olevien omaisuuserien ja niiden markkina-arvon (kaikissa muissa pörsseissä näkyvä keskihinta) välillä.

Mikä saa kryptovaluutan nousemaan tai laskemaan?
Onko kryptovaluuttaarbitraasi edelleen kannattavaa?

Kryptoarbitraasin edut

Nopea voitto

Kryptoarbitraasin avulla voit käydä nopeasti kauppaa digitaalisilla varoilla, yleensä tunnissa tai alle. Tämä on lyhyempi ikkuna kuin perinteinen kaupankäynti, jossa sijoittajat ostavat ja pitävät kryptovaluuttaa hallussaan, kunnes myyvät sen myöhemmin.

Kryptovaluutta on ala, jolla on paljon potentiaalia ja joka on vasta kehittymässä.
Mitkä ovat arbitraation riskit?

Lukemattomia mahdollisuuksia

Nykyään on paljon kryptopörssejä, joista valita. Kun tarjolla on niin paljon vaihtoehtoja, arbitraasimahdollisuuksia on monenlaisia. Coindeskin mukaan nykyään on olemassa yli 391 kryptovaluuttapörssiä.

Kryptovaluutta on ala, jolla on paljon potentiaalia ja joka on vasta kehittymässä.

Yleisö ei ole vielä hyväksynyt kryptovaluuttoja kokonaisuutena, joten kryptomarkkinat ovat vasta alkuvaiheessa. Tästä syystä pörssien välillä on paljon epäsäännöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden puutetta. Kun markkinoilla on vähemmän kauppiaita ja kilpailua kaiken kaikkiaan, on olemassa mahdollisuus suurempiin hintaeroihin.

Kryptoarbitraasin haitat
Kryptovaluutat voivat olla epävakaita

Kryptovaluutat voivat olla epävakaita

Satoshi Nakamoto loi ensimmäisen kryptovaluutan, Bitcoinin, vuonna 2009. Vaikka se on yksi markkinoiden vanhimmista kolikoista, se on silti erittäin epävakaa, koska se on hajautettu. Tämä tarkoittaa, että pörssien välillä voi olla merkittäviä hintaeroja. Jos siis olemme tarpeeksi nopeita, voimme hyödyntää näitä tilanteita voiton tavoitteluun.

Kryptoarbitraasin haitat

KYC-rajoitukset

Kryptoarbitraasi kaupankäynti
Miksi arbitraasikaupan kryptomahdollisuudet ovat lyhytikäisiä?

Käyttämästäsi kryptovaluuttapörssistä riippuen sinun on ehkä noudatettava erilaisia KYC-säännöksiä. Tähän voi kuulua pankkitilisi yhdistäminen ja henkilöllisyytesi todentaminen, mikä voi kestää jopa 24 tuntia. Joskus sinulla on myös oltava pankkitili samassa maassa, jossa pörssi sijaitsee.

Kolikoiden säilyttäminen

Hakkerit etsivät aina uusia tapoja varastaa kryptokolikkojasi, joten on tärkeää, että ne on jaettu eri pörsseihin. Näin et menetä kaikkea, vaikka yksi tili vaarantuisi. Ole myös varovainen käyttäessäsi uusia tai tuntemattomia kaupankäyntialustoja – tutki niiden turvatoimet perusteellisesti ennen kuin luotat niihin kolikkosi!

Hinnat

Kryptopörssit eivät anna sinun käydä kauppaa, tallettaa tai nostaa rahaa ilmaiseksi, vaan ne veloittavat tietyn prosenttiosuuden rahoista maksuina. Siksi arbitraasista saatua voittoa laskettaessa on otettava mukaan maksut.

Suuremmat kaupat vastaavat suurempia voittoja.
Miksi arbitraasikaupan krypto on laitonta?

Suuremmat kaupat merkitsevät suurempia voittoja.

Arbitraasi ei ehkä ole niin kannattavaa kuin voisi luulla, kun otetaan huomioon käsittelyviiveet ja maksut. Jotta arbitraasista saataisiin suuria voittoja, sinun on kasvatettava kaupankäynnin määrää merkittävästi.

Kuinka paljon rahaa voin nostaa?

Kun teet suuria kauppoja, muista, että pörsseissä on asetettu rajoituksia sille, kuinka paljon rahaa voi nostaa kerrallaan. Tämä tarkoittaa, että lompakossasi olevaa kryptovaluuttaa ei välttämättä voi nostaa heti.

Mitä on Crypto Arbitrage?
Mitä on kryptoarbitraasi?

Ajoitus

Välimiesmenettelyssä toimivien kauppiaiden on syytä olla tietoisia siitä, että kunkin transaktion käsittely voi kestää jopa 10 minuuttia. Tämä on pitkä aika markkinoilla, mikä tarkoittaa, että hinnat voivat muuttua ennakoitua heikommin, jolloin voittoa ei synny tai, mikä vielä pahempaa, se voi kääntyä tappioksi. Ostit kolikoita yhdessä pörssissä, mutta markkinat muuttuivat ennen kuin ehdit myydä ne toisessa pörssissä.

Tapahtuma-ajat

Kryptovaluuttakaupan viimeaikainen maailmanlaajuinen kasvu on aiheuttanut sen, että transaktioiden käsittely ja todentaminen on kestänyt tavallista kauemmin. Tämä voi olla ongelma, jos haluat siirtää varoja nopeasti. Esimerkiksi Bitcoin-tapahtumien käsittely kestää paljon kauemmin kuin Ethereum (ETH) -tapahtumien.

Kilpailu

Jos useammat kauppiaat etsivät arbitraasia, tämä saattaa johtaa kaupankäyntimäärien muuttumiseen eri pörsseissä. Tämä voisi myös vähentää muiden arbitraasimahdollisuuksia.

Mitä ovat arbitraasistrategiat?
Kryptoarbitraasin strategiat jaetaan useisiin luokkiin.

Kryptoarbitraasereilla on useita tapoja tehdä rahaa markkinoiden epätäydellisyydestä. Joitakin näistä ovat mm:

 • Pörssien välinen arbitraasi on suosituin arbitraasikaupan muoto, jossa kauppias yrittää tehdä rahaa ostamalla kryptovaluuttaa yhdessä pörssissä ja myymällä sen sitten kalliimmalla toisessa pörssissä.
 • Pörssien välinen arbitraasi: Tämä on toinen pörssien välisen arbitraasikaupan tyyppi. Tärkein ero on se, että pörssit sijaitsevat eri maissa. Käyttämällä alueellista arbitraasia voit esimerkiksi hyödyntää bitcoinin kysynnän ja tarjonnan eroja Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa.
Ovatko arbitraasibotit edelleen kannattavia?
Onko kryptoarbitraasi laillista?
 • Kolmioarbitraasi on strategia, jossa kauppiaat hyödyntävät kolmen tai useamman kryptovaluutan välisiä hintaeroja. Kauppias voi esimerkiksi perustaa kaupankäyntisyklin, joka alkaa ja päättyy bitcoiniin, mutta sisältää muita digitaalisia varoja keskellä. Näin toimimalla kauppias voi hyötyä kaikista kryptovaluuttojen välisistä hintaeroista.

Myyjä voi ostaa bitcoineja, vaihtaa ne Ethereumiin ja vaihtaa ne sitten Cardano ADA -polettimiin, ennen kuin palauttaa ne bitcoineihin. Näin hän hyötyy näiden kolmen kryptovaluutan hintaerosta.

Miten tehdä rahaa arbitraasilla?
Onko mahdollista menettää rahaa arbitraasissa?

Tilastollinen arbitraasi on kryptokauppastrategia, jolla pyritään hyödyntämään markkinoiden lyhyen aikavälin epätasapainoa. Se perustuu tilastollisiin malleihin ja koneoppimisalgoritmeihin tulevien hintojen ennustamisessa.

Jos minkä tahansa kolmen kryptovaluuttaparin hinnat poikkeavat toisistaan, kauppiaalla on enemmän bitcoineja kuin hänellä oli kaupan alussa. Kaikki kaupat tehdään tässä yhdessä pörssissä. Näin ollen kauppiaan ei tarvitse lähettää tai vastaanottaa rahaa lukuisissa pörsseissä.

Onko arbitraasikaupankäynnissä kryptoilla riskiä?
Miten löytää arbitraasimahdollisuuksia?

Hajautettu arbitraasi: 0x:n ja Kyber Networkin kaltaiset hajautetut selvitysmenetelmät mahdollistavat automaattisten markkinatakaajien (AMM) kaupankäynnin. Nämä älykkäät sopimukset käyttävät automaattisia ja hajautettuja ohjelmia, joita kutsutaan oraakeleiksi, keräämään tietoja ulkoisista lähteistä. Arbitraasintekijät voivat hyötyä, jos kryptovaluuttojen kaupankäyntiparien hinta poikkeaa merkittävästi niiden spot-hinnoista keskitetyissä pörsseissä.

Monissa korkean taajuuden kaupankäynnin lähestymistavoissa käytetään matemaattisia malleja ja automatisoituja botteja kauppojen toteuttamiseksi nopeasti ja voittojen maksimoimiseksi. Kaupankäyntibotit ovat automatisoituja kaupankäyntijärjestelmiä, jotka toteuttavat monimutkaisia strategioita markkinoiden tehottomuuden hyödyntämiseksi.

Mitkä ovat arbitraation riskit?
Miten välimiesmenettely aloitetaan?

Suosituin kryptoarbitraasibotti on luultavasti Haasbot, joka tukee erilaisia pörssejä ja strategioita.

Toinen suosittu kryptoarbitraasibotti on Cryptohopper, joka tukee myös useita pörssejä ja strategioita.

Miksi kryptoarbitraasia pidetään matalan riskin menetelmänä?

Miten käytät arbitraasikaupankäyntiä krypto?
Pitäisikö arbitraasin olla riskitöntä?

Päiväkauppiaista poiketen krypto-arbitraasikauppiaiden ei tarvitse ennustaa tulevia bitcoin-hintoja tai toteuttaa transaktioita, joiden voitto voi kestää tunteja tai päiviä.

Kauppiaat käyttävät päätöksiä tehdessään odotuksia tietystä voitosta sen sijaan, että he analysoisivat markkinatunnelmia tai olisivat riippuvaisia muista hinnoitteluennusteista. Kauppiaiden on myös mahdollista tehdä arbitraasikauppa ja poistua siitä sekunneissa tai minuuteissa, riippuen heidän resursseistaan. Edellä esitetyn perusteella voidaan siis tehdä seuraavat päätelmät:

Miten käytät Kryptovaluutan arbitraasikaupan
Onko kryptoarbitraasi kannattavaa?
 • Krypto-arbitrage-kaupankäynnin vaara on jonkin verran pienempi kuin muissa kaupankäyntimenetelmissä, koska se ei yleensä edellytä ennakoivaa analyysia.
 • Arbitraasia harjoittavien kauppiaiden on tehtävä enintään muutaman minuutin pituisia kauppoja. Tämän vuoksi kaupankäyntiriski on vähäinen tai olematon.

Kryptovaluutta arbitraasikaupan riski

Arbitraasintekijöiden kannattavuutta voivat rajoittaa useat eri tekijät. Mahdollisuudet, joissa riski on pieni, johtavat pienempiin voittoihin ja siten heikentävät tulosta. Saavuttaakseen merkittävän voiton kryptoarbitrageerien on tehtävä valtavia määriä kauppoja. On myös tärkeää huomata, että arbitraasikauppa ei ole ilmaista.

Miksi Kryptovaluutan arbitraasikaupan ovat lyhytikäisiä?
Mikä on arbitraasistrategia?

Maksut

Kahdella pörssillä voi olla erilaiset nosto-, talletus- ja kaupankäyntikulut. Nämä palkkiot saattavat kertyä ja poistaa voittosi. Oletetaan, että Coinbasen nostomaksu, Krakenin talletuskulut ja Krakenin kaupankäyntimaksu ovat kaikki 2 prosenttia. Tämän transaktion toteuttamisen kokonaiskustannukset ovat 45 000 dollaria + (2 % * 45 000 dollaria) = 45 900 dollaria. Sinun pitäisi tehdä 900 dollarin voitto, jotta tuloksesi olisi tasan!

Miksi arbitraasikaupan krypto on laitonta?
Kryptovaluutan arbitraasikaupan

Ehdot

Useimmilla pörsseillä on erilaiset krypto-to-fiat -vaihtokurssit. Nämä ehdot voivat myös olla lyhyellä aikavälillä epäedullisia arbitraaseille. Arbitraasintekijältä saattaa kestää muutamia tunteja tai päiviä löytää edullisin krypto-fiat-vaihtokurssi.

Miten aloittaa arbitraasikauppa

Jos haluat aloittaa kryptoarbitraasikaupankäynnin, sinun on ensin tehtävä muutama asia:

Kryptovaluutan arbitraasikaupan
Mitkä ovat arbitraasin kolme edellytystä?
 • Tutustu erilaisiin vaihtotyyppeihin ja niiden toimintaan.
 • Tutustu suosituimpiin kryptoarbitraasistrategioihin.
 • Valitse tarpeisiisi sopiva kryptoarbitraasibotti.
 • Valitse pörssit, joissa haluat käydä kauppaa, ja luo tilit.
 • Yhdistä kryptolompakot pörsseihin.
 • Aloita kaupankäynti!

Arbitraasikauppa voi olla hyvä tapa ansaita kryptoa ottamatta liikaa riskiä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kryptoarbitraasi ei ole täysin riskitöntä. Muista kouluttaa itsesi riskeistä ennen kaupankäynnin aloittamista.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille