10 kysymystä, jotka kannattaa kysyä itseltäsi ennen kuin ostat kryptovaluutan

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Onko turvallista ostaa kryptovaluuttaa?

Sijoittaminen kryptovaroihin on riskialtista, mutta potentiaalisesti erittäin tuottoisaa toimintaa. Jos haluat päästä nopeasti käsiksi digitaalisen valuutan kysyntään, kryptovaluutta on erinomainen sijoituskohde. Kryptovaluuttoja käsittelevien yritysten osakkeiden ostaminen on turvallisempi vaihtoehto, mutta se ei välttämättä ole yhtä kannattavaa.

⚡️ Miten vasta-alkajat ostavat bitcoineja?

Vaikka Bitcoinia ei voi vielä ostaa pankin tai sijoitusyhtiön kautta, jotkut yritykset työskentelevät parhaillaan sen parissa. Toistaiseksi sinun on käytettävä bitcoin-kauppapaikkaa, jolla voit muuntaa Yhdysvaltain dollareita bitcoineiksi tai muiksi digitaalisiksi valuutoiksi.

⚡️ Kuinka kauan kryptovaluuttaa pitäisi pitää hallussa?

Spekulatiivinen sijoitus on sijoitus, jossa sijoittaja odottaa hinnan nousevan ajan myötä – yleensä positio, jota on pidettävä vähintään kuudesta kuukaudesta vuoteen. Pitkän aikavälin kryptovaluuttasijoittajien tiedetään pitävän sijoituksiaan vuosikymmeniä.

⚡️ Milloin minun pitäisi myydä kryptovaluuttani?

He ostavat, kun kryptovaluutta on huipussaan, myyvät, kun se putoaa jyrkästi, ja jättävät sitten käyttämättä tilaisuuden, jos hinta nousee uudelleen. Jos hinta on laskenut, etkä enää usko kryptovaluuttoihin sijoituskohteena, kannattaa myydä. Laskevaa arvoa ei sen sijaan pitäisi koskaan käyttää tekosyynä irtautumiseen.

Mistä ostaa kryptovaluuttaa

Krypto aloittelijoille, joka oli aikoinaan marginaalinen osa rahoitusalaa, on tulossa yhä suositummaksi.

Ensimmäinen bitcoin ETF debytoi New Yorkin pörssissä 19. lokakuuta 2017 tikettisymbolilla ” ProShares “, joka liittyy bitcoin-futuureihin. Taiteilijat tekevät miljoonia myymällä “tokenisoituja” digitaalisia teoksia. Kryptovaluuttapörssejä mainostetaan myös parhaaseen katseluaikaan televisio-ohjelmissa pankkien ja vakuutusyhtiöiden ohella.

Mikä on paras tapa ostaa kryptovaluuttaa?
Kuinka paljon kryptoa aloittelijoille pitäisi ostaa?

Kun ihmiset, jotka eivät ole koskaan aiemmin sijoittaneet, tutustuvat kryptovaluuttaan, he saattavat yllättyä siitä, miten paljon se eroaa tavanomaisesta rahoituksesta. Esimerkiksi digitaalisten omaisuuserien hinnat voivat muuttua paljon lyhyessä ajassa, koska niiden tukena ei ole fyysistä tuotetta.

Monimutkaisuudesta huolimatta alaa tutkivat ammattilaiset uskovat, että kryptovaluuttaan sijoittaminen ei eroa muista riskialttiista sijoituksista niin paljon kuin jotkut luulevat: älä sijoita rahaa, jota sinulla ei ole varaa menettää, varmista, että sinulla on muutkin taloudelliset lähtökohdat kunnossa, ja ole kärsivällinen.

mistä ostaa kryptovaluuttaa
Mitä kryptovaluuttaa minun pitäisi ostaa aloittelijana?

Suurin osa kuluttajien kohtaamasta materiaalista on omistettu kryptovaluuttakaupalle. Kyse on vain siitä, että saadaan selville, mikä on seuraava kuuma kryptovaluutta. Kyse on sen ennustamisesta, mikä kolikko nousee tulevaisuuden tähdeksi. “Steve Larsen, Washingtonin osavaltion sertifioitu taloussuunnittelija, sanoo, että kryptovaluuttasijoittaminen on erilaista kuin osakesijoittaminen. “Kyse on sellaisen kohteen hankkimisesta, jonka uskot tulevan ajan myötä suositummaksi ja hyödyllisemmäksi”, hän selittää.

Sijoitusneuvojille suunnattua lohkoketjuprojektia johtava Danah pitää lohkoketjuna tunnettua teknologiaa lupaavana. Lohkoketjuverkossa tietokoneet tekevät yhteistyötä transaktioiden todentamiseksi ilman pankkien tai valtion sääntelyviranomaisten kaltaisten keskusviranomaisten apua (ja merkittäviä kustannuksia).

Miten ostaa kryptovaluuttaa
Mistä ostaa kryptovaluuttaa

Kuinka monta kryptovaluuttaa on olemassa?

Aloittelijoille on nyt tarjolla satoja kryptopelejä. Monilla niistä on pieni kannattajakunta, kun taas toisilla, kuten bitcoinilla ja eetterillä, 1 on huomattava määrä käyttäjiä ja sijoittajia.

Mikä on bitcoinin louhinta ja miten se toimii?

Prosessi, jonka avulla Bitcoin-verkko pääsee sopimukseen seuraavasta transaktiolohkosta, joka sisällytetään Bitcoin-ketjuun, tunnetaan nimellä louhinta. Löytääkseen ratkaisun kryptografiseen pulmaan tietyt henkilöt, joita kutsutaan louhijoiksi, kilpailevat toisiaan vastaan jokaisesta uudesta lohkosta.

Miten osta kryptovaluuttaa ja muita kryptovaluuttoja?
Onko järkevää sijoittaa Bitcoiniin?

Se, joka löytää ratkaisun ensimmäisenä, luo uuden transaktiolohkon ja toimittaa sen verkkoon. Onnistunut lohkon louhija palkitaan palkinnoksi tuoreella bitcoinilla. Näin ollen louhinta on myös menetelmä, jolla järjestelmään lisätään lisää bitcoineja.

Mitä eroa on bitcoinien ja NFT:iden välillä?

Ei-vaihdettavat tokenit (Non-interchangeable token) ovat lohkoketjun omaisuuseriä, joita on vaikea vaihtaa. Bitcoin sen sijaan on vaihdettava token, mikä tarkoittaa, että se voidaan helposti vaihtaa toiseen bitcoiniin tai Kanadan dollariin.

Vaihtoehtoiset tavat ostaa bitcoinia
osta kryptovaluuttaa ja myy aloittelijoille

Kuka valvoo Bitcoin-ohjelmistoa?

Bitcoin on avoimen lähdekoodin projekti, joka on olemassa ilman keskusviranomaista. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi ehdottaa muutoksia koodiin, kunhan hänellä on lupa kaikilta muilta, joihin muutokset vaikuttavat. Bitcoin-verkon kanssa yhteensopivia ohjelmistoversioita on useita, mutta “Bitcoin Core” viittaa jakeluun, joka sisältää kaikki muut ohjelmistot.

Mikä krypto aloittelijoille räjähtää?
Mikä krypto kukoistaa vuonna 2022?

Voidaanko kryptovaluuttaa jäljittää?

Kun ostat tai myyt kryptoa, transaktio lisätään julkiseen pääkirjaan, jota kutsutaan lohkoketjuksi. Jokaisella kryptolla on oma lohkoketjunsa, johon kirjataan kaikki kyseisellä kryptolla tehdyt transaktiot. Tämä tarkoittaa, että kun osta kryptovaluuttaa, ostoksesi voidaan jäljittää sinuun lohkoketjun kautta.

Mikä on kryptovaluuttalompakko ja miten sitä käytetään?

Kryptovaluuttalompakoissa säilytetään käyttäjäavaimia ja salasanoja, joiden avulla pääset käsiksi kryptovaluuttoihisi. Kryptovaluuttalompakot voivat olla kuumia tai kylmiä. Kuumat lompakot ovat alttiimpia hakkeroinnille kuin kylmät lompakot, joten bitcoinit kannattaa säilyttää kylmässä lompakossa pidempiaikaista säilytystä varten.

osta kryptovaluuttaa
Kuinka paljon sinun pitäisi hajauttaa kryptovaluuttaa?

Mistä sijoittajat voivat ostaa bitcoinia?

Bitcoin-sijoittajilla on muutamia eri vaihtoehtoja, joilla kullakin on omat etunsa ja haittansa. Kaksi suosittua menetelmää ovat kaupankäynti bitcoineilla kryptovaluutta-alustalla tai ETF:n ostaminen. Bitcoinin pitäminen rekisteröidyllä tilillä, kuten TFSA- tai RRSP-tilillä, on mahdollista esimerkiksi ostamalla

Mikä on hyvä sijoitusstrategia kryptovaluutalle?
Mikä on paras tapa hajauttaa sijoituksia?

sijoittajien altistuminen bitcoinin hinnalle ilman, että heidän tarvitsee pitää kryptoa suoraan hallussaan.

Onko sinulla mahdollisuus osta kryptovaluuttaa?

Jos osta kryptovaluuttaa aloittelijoille, se luokitellaan yleensä suhteellisen riskialttiiksi omaisuuseräksi koko salkussasi – 5-10 % on yksi tyypillinen suositus.

Miten teen tasapainoisen kryptosalkun?
Voitko tehdä tutkimusta kryptovaluutasta?

John Larsen, joka on toiminut sertifioidusti taloussuunnittelijana yli 20 vuotta, neuvoo, että kenenkään ei pitäisi sijoittaa aloittelijoiden kryptoihin ennen kuin sekä lyhyen että pitkän aikavälin taloudelliset hyvinvointitavoitteet on saavutettu. Hän neuvoi sijoittajia maksamaan pois kaikki kulutusvelat ennen kuin sijoittavat kryptovaluuttaan aloittelijoille liikaa rahaa työnantajiensa vastaavia maksuja, kuten 401(k)s.

Kryptovaluutan ostaminen ei edellytä merkittävää taloudellista sijoitusta, mikä on toinen etu. Asiakkaat voivat osta kryptovaluuttaa dollarin tai sitä pienempinä osuuksina joidenkin internetpörssien kautta.

Onko sinulla omaa tutkimusta kryptovaluutasta?
Miten kryptovaluuttoja tutkitaan?

Quantum Economics -tutkimusyrityksen toimitusjohtajan Mati Greenspanin mukaan kryptovaluuttaan voi päästä mukaan asettamalla viikoittain sivuun muutaman ylimääräisen dollarin.

Oletteko tehneet tutkimuksenne?

Kryptovaluuttojen ostaminen, tallentaminen ja myyminen on helpottunut huomattavasti viime vuosina. Jos et kuitenkaan halua uskoa varojesi turvallisuutta vaihto-operaattoreille, sinun on ymmärrettävä, miten digitaaliset lompakot toimivat ja mikä niistä sopii sinulle parhaiten.

Kannattaako kryptovaluuttaa tutkia?
Tiedätkö, miten osta kryptovaluuttaa?

Se auttaa myös ymmärtämään, mitä lohkoketjuteknologia on, miten eri tuotteet käyttävät sitä ja mitkä niistä ovat menestymisen arvoisia. Krypton ympärillä on myös paljon hypeä aloittelijoille juuri nyt, joten sijoittajien on oltava varuillaan varoituslippujen suhteen.

“Tämä ala on täynnä kolikoita, joilla ei ole mitään todellista käyttöä, ja monissa tapauksissa ne ovat suoranaisia huijauksia, mikä viittaa siihen, että ne ovat vain ihmisiä, jotka haluavat saada rahasi”, sanoo Greenspan, joka asuu Tel Avivissa, Israelissa. Avainasemassa on hänen mukaansa aitojen innovaattoreiden löytäminen.

Miksi kryptovaluuttaa ei voi ostaa?
Voiko kryptovaluuttaan ryhtyä kuka tahansa?

Vaikka ohjelmointitaitoa ei tarvita, on hyvä idea yrittää selvittää, miten kryptovaluuttaa käytetään. Valkoinen paperi on yksi tapa toteuttaa tämä; se on usein tekninen asiakirja, jossa kuvataan, miten verkko toimii.

Bitcoin on tunnetuin kryptovaluutta, ja se on tarkoitettu käytettäväksi todellisena digitaalisena valuuttana tavaroiden ja palvelujen ostamiseen. Muut kryptovarat, kuten Ethereum, ovat enemmänkin sijoitusvälineitä. Ne on suunniteltu ratkaisemaan tiettyjä ongelmia, ja niitä voidaan käyttää tavaroiden tai palvelujen maksamiseen tulevaisuudessa.

Miten aloitan osta kryptovaluuttaa?
Voivatko sijoittajat osta kryptovaluuttaa?

Käyttäjät, jotka tarjoavat palveluja Ethereum-verkolle, voivat saada maksun eetterillä, joka on toiseksi arvokkain kryptovaluutta. Ethereum-verkko on suunniteltu suorittamaan “älykkäitä sopimuksia”, jotka voidaan automatisoida, jos tietyt kriteerit täyttyvät.

Mitä eroa on kryptovarojen ja perinteisten sijoitusten välillä?

Useimmat hallitukset eivät tällä hetkellä sääntele kryptovaluuttoja, mikä tekee niistä spekulatiivisia sijoituksia. Ne ovat myös alttiita hurjille hinnanvaihteluille, koska hintoja ei määrittele mikään keskusviranomainen.

Mistä voin osta kryptovaluuttaa?
Miten käytät osta kryptovaluuttaa?

Greenspanin mukaan kryptovaluuttojen tarjonnan jakautuminen on toinen tärkeä näkökohta.

Hänen mukaansa tällaiset kysymykset voivat olla aikaa vieviä, mutta “ne varmasti valaisevat kolikon arvon kehitystä ajan mittaan”.

Miten aiot monipuolistaa toimintaasi?

Kryptovaluuttoja jarruttaa yksi päähuolenaihe: lohkoketjuteknologia, josta ne ovat riippuvaisia, on vielä kehittymässä, eikä kukaan voi ennustaa, saavuttaako se kannattajiensa lupaamat ylevät taloudelliset korkeudet.

Mitä kryptovaluuttalompakko oikeastaan tekee?
Mikä on kryptovaluuttalompakko ja miksi tarvitsen sellaisen?

“Jokainen sijoitus kryptovaluuttaan on riski siitä, että tulevat transaktiot, varat ja tiedot tallennetaan ja siirretään lohkoketjuun”, sanoo Sean Stein Smith, apulaisprofessori Lehman Collegessa New Yorkissa.

Vaikka lohkoketju lunastaisikin alaan investoivien ihmisten suuret toiveet, tulee silti olemaan kryptovaluuttoja, jotka tuottavat pettymyksen. Greenspan neuvoo sijoittamaan rahansa muutamaan omaisuuserään, joilla uskot olevan pitkän aikavälin näkymiä.

Toisin kuin sijoitusrahastojen kaltaiset sijoitusvälineet, kryptovaluuttavaihtoehtoja, jotka tarjoavat yleissijoittajille pääsyn monipuoliseen omaisuuslajivalikoimaan, on hyvin vähän.

Tarvitsetko kryptovaluutta-lompakkoa?
Mikä kryptovaluutta on turvallisin?

Useat pörssinoteeratut rahastot sisällyttävät lohkoketjuprojekteja salkkuihinsa uuden bitcoiniin liittyvän ETF:n (ticker: BITO) lisäksi. Muut esitetyt ETF-rahastot sisältävät epäilemättä kryptovaluuttaa, mutta niitä ei ole vielä hyväksytty. Kryptoalan yritysten, kuten Coinbasen, osakkeet ovat myös sijoittajien harkitsemisen arvoisia.

Hajauttaminen on tärkeää koko salkun kannalta, ja vaihtoehtoisten sijoitusten tulisi yleensä muodostaa vain pieni prosenttiosuus siitä riippumatta siitä, miten sijoitat kryptovaluuttaan.

Kirjoittaja osti BTC:tä julkaisuhetkellä. NerdWallet ei kuitenkaan kehota lukijoitaan tekemään samoin.

Tarvitsetko kryptovaluutta-lompakkoa?
Muita tapoja sijoittaa kryptovaluuttaan ovat mm. seuraavat:

Vaikka kryptovaluutan ostaminen on tunnetuin menetelmä, on muitakin tapoja, joilla kauppiaat voivat osallistua, toiset suoremmin kuin toiset. Näitä ovat mm:

  • Futuurit ovat tapa pelata uhkapeliä Bitcoinin tulevasta hinnasta, ja koska niiden kanssa voi käyttää vipuvaikutusta, niillä voi saada uskomattoman suuria tuottoja (tai tappioita). Futuurien markkinat ovat hyvin dynaamiset, mikä vain vahvistaa sitä, miten epävakaita kryptot ovat jo nyt.
  • Jos haluat spekuloida kryptovaluuttojen hinnalla, on olemassa muutamia kryptorahastoja (kuten Grayscale Bitcoin Trust), joiden avulla voit lyödä vetoa Bitcoinista, Ethereumista ja muista altcoineista. Nämä voivat olla helppoja tapoja ostaa kryptoihin ilman, että sinun tarvitsee ostaa kuponkia suoraan.
  • Toinen kiehtova vaihtoehto olisi sijoittaa sellaisen yrityksen osakkeisiin, joka hyötyy kryptovaluutan noususta riippumatta siitä, mikä digitaalinen valuutta nousee voittajaksi. Tässä kohtaa Coinbasen tai Robinhoodin kaltaiset yhtiöt tulevat mukaan peliin – suuri osa niiden liikevaihdosta syntyy kryptokauppojen kautta.
  • Kun sijoitat lohkoketju-ETF:ään, sijoitat yrityksiin, jotka voivat hyötyä lohkoketjuteknologian käyttöönotosta. Parhaat lohkoketju-ETF:t antavat sinulle altistumisen joihinkin suurempiin, julkisesti noteerattuihin yrityksiin, jotka ovat kastamassa varpaitaan kryptovaluuttaan. On kuitenkin syytä huomata, että useimmilla näistä yhtiöistä on muitakin liiketoimintaintressejä krypton ulkopuolella. Tämä pienentää mahdollisia nousu- ja laskusuuntauksia sijoittaessasi.

Sinun on ymmärrettävä, mitä olet ostamassa ja vastaako se tarpeitasi, ennen kuin ryhdyt johonkin näistä menetelmistä, joihin kaikkiin liittyy eritasoisia riskejä, kun kyseessä ovat kryptovaluutat.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille